Saturday, May 28, 2011

sweet memory tyme pentanque,,,




      hmmm,,,rindu nyer aq nk maen pentanque,,,,dh lmer aq x maen,,last aq maen pown time blan 3 arie tue,,,,besh sgt maen pentanque,,,taon nie first time aq maen pentanque n first time jugak la aq jd wakil skola g peringkat negeri,,,alhamdulillah,,mybe nie rezeki aq kowt dpt maen time taon last kt skola,,dlm 24/3 lpas aq dpt g cheras utk maen pentanque kt snew,,mmg cuak bile tgk rmi org kt situ,,kitorg dh la bru 3 arie training tros kene lwn kt snew,,tp berbekalkan semangat yg kitorg ader,,kitorg dpt bertahan even x smpi final,,,kene g 2 kali plakk tue,,




sume senyumm,,,,chezzzzz
                                                                       




                     time arie first,kitorg pegi naek bas,,mmg best,,lg2 pg2 dh bertolak,,tkowt jer klu2 kitorg bgn lmbt,,tp mujo kitorg dpt bertolak ikowt waktu,,area kol 5 pg cam tue,,mmg rmi sgt pasukan dr skola laen,,bnyk nyer dr skola2 bandar,,rse cam sgann pown ader coz kitorg  antare student bdak skola agame yg bertanding,,rse cam kecil  diri pown ader,,tp kitorg ttap bersemangat,,chaiyok!!,,mmg lmer gler perlawanan nyer,,dr pagi smpi maghrib baru abes,,tue pown kene sambong blek luse nyer,,rumitt tol permainan nie,,tambah2 lg dgn konflik yg melande team aq,,lg2 bile maen ngan team bdak skola sains hulu slangor,,sebel btol!!!x psl2 tgkp leleh aq kt tnga pdg pentanque tue mengenangkan sikap diorg,,aq dh la lemah bab2 psiko nie,,malu pown ader ngan team2 yg laen,,bile blek mcm2 yg kitorg gosipkan kt dlm bas psl perlawanan sepanjang rie tue,,bengang ader,lawak ader,sdeyh ader,,,time blek kitorg sempat singgah mkn kt restoran area situ,,tp aq x der selere sgt nk mkn coz dh x der mood,,kitorg lpas tue stop jp kt giant gombak utk solat jama',,lpas solat kitorg sempat shopping jp kt giant tue,,lpas blek bas kitorg pown tros bertolak ke skola,,huhu,,sdeyh nyer la nk berpisah ngan diorg,,tp yg best nyer luse kitorg dpt g sner lg utk lwn balik,,alhamdulillah ALLAH masih bg aq peluang utk maen lg,,yg sdeyh nyer 2 team dr skola aq x dpt g,,nk wt cner,,x pe la,,tq bebanyak kt cg.ismanida n ust.buniamin coz uruskan kitorg arie tue,,dlm kol 12.45 kitorg smpi skola,,smpi ostel tros tidoo,,sok nk skola plakk!!haila~                    


          


khusyuk nyer kump zaki maen,,terror,,bole la,,
                                      





pentanque in memory~~~~
                                              


 bile time arie kedue(26/3) kitorg lwn ader problem skett mle2 coz kitorg terlambat pegi,,kes bgn lmbt,,tp mujo kitorg sempat smpi awl n dpt bertanding,,kitorg g sner ngan due kete,,kete cg.mat som n cg.aziz,,mmg mcm sardin siott!,,ksian gler ngan team skola sains k.slangor,,x dpt bertanding coz diorg lmbt gler,,tp kitorg heppy ngan diorg coz x putus2 bg semangat kt kitorg,,mke pown bley thn comey sume,,haha!,,sgt sdeyh bile tggl aq sorg jer dak f5 kt situe,,huhu,,tp aq rse besh gler bile bergaul ngan bdak2 pentanque yg laen coz diorg peramah giler n sporting,,,aq pown sblm nie mner pna knal sgt ngan bdak form 3 tp coz aq maen mende nie la aq bru knal diorg,,,lg2 bdak2 putera,,yg sonok nyer  arie ke-2 nie kitorg abes awl n lpas kitorg berhempas pulas pujok cekgu mat som n cekgu aziz finally cg2 stuju nk bwk kitorg mkn angin kt KLCC,,ape lg,,bersorak arr kitorg,,tambah2 dpt duit blanje skola bg,,yahooo!!!
,,on da way nk g KLCC ue mate kitorg x lpas tgk mcm2 bangunan n org yg ader kt situe,,,bkan slalu dpt tgk ngan mate kpale sendiri,,,bile dh smpi  KLCC kitorg pown turon arr n jln dgn rse bangge nyer,,(even muke dh mcm berbedakkan arang,,!~),,kitorg mle2 jln2 tgk air pancut kt tepi KLCC ue,,mmg canteq gler,,cume yg x sdap mate memandg bile tgk rmi kapel2 tnga memadu asmara,,sket mate siott,,



glerr panas arr,,,smpi burn gler kulit,,
                                                  

             pastue kitorg yg bdak pompuan pisah ngan ndak laki coz diorg ader yg nk solat asar,,kitorg yg laen dh jama' awl2 dh,,,tp,,bile dh lmer tunggu diorg bru kitorg sdar yg rupe nyer diorg dh ssat n start tue la misi mencari diorg dilaksane kan,,mmg ssah nk carik bdak2 laki uh coz dgn rmi gler org kt dlm KLCC uhh,,,nk ljln satu aras je pon dh amek mase dkat 15 minit ,,lastlt kitorg pown decide nk jln2 kt aras laen,,bile dh kt center KLCC tue tibe2 ader sorg minah cine tarik jiha n aq,,,dier ader srh kitorg maen game n dier kate dier nk bg kitorg goodies bile dh abes nnti,,kitorg pown ape lg,,msok je la,,kt booth LANCOME uh kitorg kene maen game snang n kene check muke gne alt komp,,mmg first time dlm idop aq wt pemeriksaan muke,,alhamdulillah mke aq elok,,just burn  n menggelupas sket jer,,alamak!!!pastue tibe2 jer minah cine tue tarik aq ngan membe aq utk make-over,,mmg mlu gler coz mke kitorg dh la tnga trok pastu kene make-up plakk,,hodoh jd nyer,,,yg kene make-up time tue aq,jiha,amani n arisha,,bile lpas make-up mmg nmpk laen gler mke aq dr sblm nie,,,x nmpk burn lgsg,,klu cam tue x der la aq malu sgt nk jln2 kt KLCC tue,,

yea!!!nk g KLCC!!!
                     

                         
                            sunggoh x disangke-sangke bile kitorg lpas make-up tue tibe2 jumpe blek bdak laki(zaki n amir),,mmg sgan bile nmpk diorg,,diorg terkejot gler tgk mke kitorg time ue,,nk malu pown dh terlambat coz minah cine ue dh conteng mke aq ngan make-up tbal,,terpakse la,,tp yg untung nyer kitorg dpt goodies berupe perfume,foundation n sun-block,,berbaloi arr gak,,bkan snang nk dpt brg jename mahal nie,,free lg tue,,,stelah lame kitorg jln2 smpi la dkat maghrib,,lpas jumpe cg kitorg pown g musoola kt KLCC ue n tunaikan solat maghrib,,lpas tue kitorg kne caww cpatt2 coz mlm tue ader earth hour,,lpas solat bru kitorg berkumpul,,yg ilang2 td pown dh jumpe dh,,tpatt kol 8.30 mlm,,hampir 1 KL gelap coz sume nk sambut earth hour,,mmg canteq sgt permandangan KL bile mlm,,,



                       bile smpi tanjong karang cg berenti kt restoran coz perott kitorg dh memainkan lagu dondang sayang,,mmg sdap mknn kt restoran tom yam pelangi ue,,,lg sdap bile cg belanje,,tq bebanyak kt cg mat som coz sudi blanje kitorg,,team yg kt kete cg aziz mkn kt restoran laen,,kitorg terpisah jp,,lpas mkn kitorg pown blek skola,,,arrrgghh!!!!x nk blek skola,,nk g maen lg,,,rindu nyer la  kt pentanque


                                       K.A.M.I T.E.A.M P.E.N.T.A.N.Q.U.E
         aq(huda),nurul,farah,arisha,faridah,donat,ameer,zaki,KI,arip,aliff,azmi,,,ariena,wanie,che-are,nana,izati mat som,,,,,,,


kami love pentanque soo much!!!
haila~,,,,,,,,,cdey nyer rse,,,,
                                         


(story nie skadar kenangan yg aq nk share kt korg,,lg pown aq dh nk abes skola dh,,huhu~tq bebanyak coz sudi bce,,,)

  

                                                  
                                                 

No comments: