Sunday, July 31, 2011

RAMADHAN COMES AGAIN!!!!!

                              yea!!!finally ramadhan dtg lg!!!!tiap2 taon aq mengidam kn kedatangan bulan ramadhan yg diberkati-NYA ini,,,,slalu nyer klu tibe blan ramadhan mesti sume org islam akn berpuase & mengerjekan amal ibadat khusus pd blan ramadhan,,,bese nyer klu blan ramadhan dtg,,korg mesti nk dnga perutusan ramadhan kn,,??!aq pown mcm tu gak,,tp sjak dok kt ostel aq x slalu dnga ,,plg2 pown urusetia akn pasang tv n kitorg akn dengar rmi2,,,

                       slalu klu blan org ramadhan,,,firstly org akn igt makanan mcm:-

murtabak!!!!!
                     
kebab!!!!!
                    
ayam percik!!!!
                

                      dan mcm2 lg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!slalu nyer org akn carik mknn2 mcm kt atas nie dulu,,,
                           tp igt,,drpd korg kejar mknn nie dulu time bukak puase,,better korg mencrik pahale dulu,,x susah,,,ckup la sekadar mkn kurma + air masak,,,,,lbeyh afdal gitue,,,,,

lg bagos minum nie,,,

lupe kn la dulu mknn yg sedap2 tue dulu yee,,,


   haaa!!!satu lg,,,bile start blan ramadhan org pown mule la nk carik baju raye baru,,,,tp aq dh lmer carik dh,,tggl tggu jahit jer,,,,,taon nie aq dpt 2 bju raye jer,,ckup la tue,,,lg pown taon nie mner bley enjoy sgt,,,maklum la,,lpas bkk cuti tros trial SPM!!!!!!so scary u know!!!!!ckup la skadar bersederhane jer,,,tp nk kate bersederhane pown bnyk gak yg nk kene beli,,maklom la,,klu dh nmer nyer pompuan mmg bnyk gak persiapan nyer,,,tue blom masok dgn tudung baru,kerongsang,kasut raye,n mcm2 lg la,,,,,,,


                         biase nyer klu kt ostel rutin sebagai seorg pelajar:-
kol 5.00 pg:-bgn pagi,,sahur,,,,mandi,,,announcement akn berbunyi,,PERHATIAN KEPADE SMUE PLAJA SMkA SIMPANG LIME,,SILE BANGON UTK BERSIHKAN DIRI DAN BERSAHUR,,,TING,,TONG,,TONG,,
kol 7.10pg:-cam bese arr,,g skola,,,,konfem arr rmi yg tido kt dlm klas bile cekgu mengaja nie,,,
kol 2.15ptg:-blek skola,,,,solat zuhur,,tadarus(bg yg pose jer la,,yg x pose tue pndi2 la carik port sendiri utk     melantak,,)
kol 5.00ptg:-lepak2 kt bp,,sembg2 ngan membe,,dorm yg dpt turn g serve mknn kt dm,,membeli belah di bazaar ramadhan asrama(bg yg nk,,,)
kol 7.00mlm:-siap2 nk buke,,,finally,,buke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mle2 mkn kurme + air jer dulu,,,solat maghrib berjemaah,,lpas tue baru bley serang dm!!!!
9.00mlm:-lpas solat isyak,,kite solat tarawih reramai jom!!!!!!!
10.00mlm:-lpas pnat solat tarawih,,,sambung mkn n prep cam bese,,,,,,
11.00mlm:-TING,,TONG,,TONG,,PERHATIAN KEPADE SMUE PLAJA SMKA SIMPANG LIME,,SILE BERSEDIA UTK MENGAJI ,,ngaji n 1 asrama tutop lampu,,,,(jgn arap kitorg nk tutop,,,omwork x siap nk srh kitorg tutop lampu plakk,,blah la,,iron baju pown kitorg blom,,,mujo dorm aq kene excuse,,)sblm tido,,,nawaitu saumaghodin,,an ada'i fardhi shahri ramadhaana,,hazihis sanati lillahi ta'alaaaaa
                                                                        

sabo ye kak,,tggu buke nnti,,,x menyempat-nyempat,,,,

ish3!org len g surau yg korg serang DM,,,,

sementare tggu buke ape lg,,,,berpict ler duluuuu,,
                                                                             

  haa,,,,mcm tue la rutin kitorg tiap2 mlm kt ostel,,nk boring pown dh terlambat,,lg pown nie taon akhir aq berpuase di asrama,,,,lpas nie aq mesti rindu pnyer nk bersahur,berbuke pose,bercerite psl persiapan raye  ngan membe2,,,,huhu~~~bile time prep kitorg slalu diganggu dgn bunyi mercun n meriam dr kampung yg berdekatan,,,mmg menyayat atie,,seperti berade di perantauan plak rse nyer,,haha!!!
jempot makaaannn~~

ramadhan @ ostel in memory,,,

berposing b4 bukak pose~
                                                                      

*slamat berpuase kepade keluarge yg tercinte,,kpd sume membe2 1 batch 20,,kpd cekgu2,mak cik & pak cik dm,,kpd kwn2 di FB,kwn2 di tmpt tuisyen,,,
*smoge bulan puase yg tibe ini memberikan seribu erti buat kite semua dlm menjln kan ibadah kepade-NYA,,
*hrp2 puase ku diberkati dan dirahmati,,,smoge blan pose taon nie aq dpt pose dgn hati yg ikhlas,,dan bnyk beribadat kpd-NYA,,
*lastly,,,,MARHABAN YA RAMADHAN~

2 comments:

sobri yaacob said...

wah best nye rutin sbgai sorg stdent ..
dlm blann pose..
tringat knagan lama :) he..he.

NadiRah said...

nad ade jual murtabak kat bazaar..mai lah..huhuhu