Monday, January 31, 2011

oliday alie laiiaa cinaaaa,,,

happy holidays icon Pictures, Images and Photos





                                     yea!!!!!cuti dtg lg,,!!!!besh nyer,,!!!tp 1 week jer,,mm,,kire ok la tue,,dpt rileks2 cutie nie,,thanx a lot wt bonde pengetue yg baek atie bg cutie seminggu kt kitorg,,tp,,,,,,,kene ganti la plakk,,nie yg lecehh nie,,cuti tue cutie gak tp keje skola yg menimbun tue jgn lpe,,stakat nie on da way wt yg snang2 duluu,,



                                        



                                    alamakk!!!ader tuisyen arr plakk,,+math lg tue,,x per huda,,ko kn nk pandai,,mestila kene berchenta ngan +math smpi matii,,haha!,,agk boring rse nyer dok kt uma time cuti nie,,lg2 aq sorg2 jer,,adek2 sume skola,,tgk tv boring,,on9 lmer2 pon boring gak,,tp aq ader hobi baruu,,jaitt manik kt pencil case aq,,nta canteq nta tidak,,x tau arr,,asal kn x boring,,enjoy gak lmer2 jaitt manik nie,,dpt hasilkn karya teragung berdasarkn kreativiti sendiri,,




                       klu ikot kalendar cine,,taon nie taon arnab la,,,aq bkan taon arnab tp klu korg nk tau artis korea yg lahir dlm taon arnab iyelah lee min ho n jang geun suk,,alaaa,,x kn x knal kowt,,boyprenn aq tue,,,,klu korg nk tau cpew dier g la carik kt google sner,,,lastly aq nk ucapkn gong xi fa cai wt sume kaum cine,,eppy oliday to membe2 tercayang,,pengetue aq pesann jgn nk men mercun cutie2 nie,,kg x der jarii padan mke,,,wokeyh,,mau undor diri duluu,,,kurg kn kontreversi n tingkatkn prestasi,,,salam 1 malaysia,,!!!!!chiaoww cin caww!,,,,,


                                  



                     

Saturday, January 29, 2011

luv this song!!!!!!!=D











Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.......

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.......

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Friday, January 28, 2011

road run 11',,,,,,,,,,,,,,my endless sweet memory,,!!

alamak!!!road run dtg lg,,!!!mlas rsew nyer,,!!!tp nk wt cner,,dh lumrah idop aq sbagai plajar di skola SMKA simpang 5,,asal awl taon je mesti ader road run,,!!dh la jaoh plak tue,,cam nk tercabot kaki rse,,taon nie aq slaku wakil uma merah@ firqah umar al-khattab,,red team smemang nyer mrupekan rumah sukan yg paling hebatt kt skola aq tue,,haha,,ntah ye ntah tidak,,x tau la,,,,













actually road run nyer wt smlm tp x jd coz ujan turon sgt lebat mcm tau2 jer yg kitorg mlas nk g roadrun,..haha,,ptang tue lepak2 jer kt dorm,,,masyuk gler rsenyer dok kt dorm,,ujan turon mencurah-curah menyebabkan kitorg lene dibuai mimpi,,,berteman kan katil yg empuk dan bantal yg lembut,,,haha,,tp tido kitorg diganggu dgn pekikan dr koman2 yg suroh turon kawad,,,haha,,terponteng kawad plakk,,tp mujo koman kesayangan aq x mara,,





                                                          




                          yea!!!arie nie x blaja,,,!!best nyer,,!!cg x sempat nk bg omwork bnyk2,,,pg2 dh ader roadrun,,,mmandangkan arie nie arie blek kg,,kitorg dh packing awl2 dah,,bese la smangat sgt,,mcm2 persiapan yg kitorg wt utk roadrun nie,,banner la,,batang2 comey la,,kain merah n bnyk lg,,,nie sume utk mnaikkan smangt uma sukan la,,,tue blom campur ngan lgu2 yg kitorg reke utk uma sukan,,mmg smangat arr sume,,
                                  


tkott gler siott nk road run nie,,dh la sumer terror2,,,,dh la aq x srapan lgsg kt ostel td,,lapo gler rsenyer,,tkott jer pengsan tnga jln,,,berdebar time dnga pengetue bunyikan siren time mule roadrun tue,,time lari mmg cungap gler,,lg2 rmi org,,ponat x terkato!!,,tp aq still lari jer coz klu aq berenti tkot pancit plakk,,akhir nyer aq berjaye smpi ke skola dlm keadaan slamat dan sihat wal'afiat,,aq tlah berjaye mendapat tempat yg ke -11,,ok wt,,bkan snang nk dpt nombo,,kire bersyukur la tue,,lg2 taon akhir nie,,dpt la menyumbang mate utk rumah sukan,,






                                       






                                                     


                     bole pndg2,,,jgn bengang2,,,,
                      tgk kami menang,,bertambah berang,,,,,,,



                       rumah merah hot 2 go,,h.o.t.t.o.g.o,,,aummm!!!     
                          H.O.T.T.O.G.O..aummmm!!!!!!




                          rumah merah,,memang slalu gempaq,,,
                             tgk sajer jgn batak2,,,,,,
                           taon ini merah menang pulak,,!!!!!!!!!!!!!!!!




                                  


                                  



                                lawak plakk rse nyer bile tgk membe2 aq yg smangat nie,,,huhu,,cdey la,,lpas nie aq dh x dpt nk lari ngan diorg dh,,mesti aq rindu gler ngan diorg nnti,,haha,,so,,ini jew la yg aq bley share ngan korg,,pesanan dr pihak penaje,,MAJULAH SUKAN UTK SLISS,,!!!
                                                  



                                   

Saturday, January 15, 2011

al-kisaaahh,,,2011,,,!!

                                 adoyai!,,,pnatt nyerr rse jd form 5 nie,,,bnyk glerr omwork yg cg bg,,,mmg arr,,klu x der omwork cner nk pandai kn,,haha,,,for this year i'm stay in class 5 ma'awa,,,class yg pleng lepakk2 jer,,slese glerr rse coz bdak laki cme 4 ketol jew,,haha,,,x der la shy2 cat sgt,,,




                                     yg pleng pnatt taon nie dorm aq terletak kt nun di tingkat 3,,,perrhhh!!!pnat x terkate bile kene naek dorm siang n mlm,,,,mmg menguji ksabaran,,,awl2 taon nie class tuition dh stat,,,+math plakkk!!mampus gue!!x pe,,xpe,,taon last la katekn,,,terpakse korban kn mase skett,,,dnga2 FB nk tutop,,,btol ke erk,,??arp2 btol la coz bile FB kene tutop means aq dh x pyh nk on9 lg,,korg pown x bley gak,,!!hhaha!!bley la wat hobi yg bermanfaat sket dr bkk mende alah tue jer,,kpd kawa2  terchenta kt FB tue good bye la ye,,,tp arp2 kite x lost contact la,,,,




                                for this year aq kene lbeykn fokus kt study,,,x nk men2 dh,,,tambah2 ngan omwork yg bnyk lg!!!,,target aq utk mid year nk score A subjek2 yg snang,,,amiin,,mudah-mudahan,,aq arp adek2 aq pown dpt result gempaq utk exam akn dtg,,lg2 kemba aq yg nk spm gak taon nie,,






                                 



                                      

Friday, January 14, 2011

fact about LAUGH,,,,


Tahukah Anda manfaat dan fakta aneh disebalik ketawa? Berikut 12 fakta  disebalik ketawa itu  seperti yang dipetik dari Genius Beauty,
1.    Bayi tidak boleh  ketawa sampai mereka mencapai usia tiga bulan
2.    Ketawa selama 10-15 minit boleh membakar banyak kalori
3.    Ketawa mampu mengeluarkan udara di dalam paru-paru dengan kelajuan 60 mph
4.    Ada 17 otot wajah yang digunakan untuk tersenyum, sedangkan mengerutkan kening memerlukan  47 otot wajah
5.    Seseorang yang sering ketawa gembira memiliki risiko penyakit jantung 40 peratus lebih rendah dibanding orang yang murung
6.     Percayakah Anda, ada tanaman yang disebut bunga ketawa. Begitu juga jika melihatnya Anda akan ketawa seperti orang gila selama setengah jam
7.    Ketawa 17 minit per hari dipercaya memperpanjang waktu hidup selama satu hari
8.    Rata-rata anak berusia enam tahun ketawa 300 kali sehari. Ketika kita meningkat  tua kita tersenyum dan tertawa hanya 15 kali sehari.
9.    Senyuman pelayan dapat membuat pelanggannya memberikan tips tambahan.
10.    Baik untuk perut, jika Anda ketawa selama satu jam tanpa henti.






                                  tp korg kene igt jgn ketawe bnyk sgt coz klu bnyk ketawe hati akn mati,,,,jgn bnyk gelak,bnyk bercakap,bnyk mkn n bnyk gelakk,,,
 







interesting fact:-knape wanita lbey cpat tua dari lelaki,,,,??




Wanita rajin memakai pelembab untuk menahan kulit keriput terlalu awal. Tapi kulit wanita masih juga lebih cepat terlihat tua berbanding lelaki padahal lelaki jarang memakai pelembab.


Sebelumnya penyelidik sudah menduga hal ini sejak lama, namun kajian ini menunjukkan bukti yang lebih saintifik. Dalam Aesthetic Surgery Journal, Dr Foad nahai, seorang ahli bedah di Atlanta mengatakan bahawa kulit lelaki tidak bertambah tua secepat kulit wanita.

“Perbezaan ini ternyata disebabkan karena wanita mempunyai kelenjar peluh (sebaceous glands) yang lebih sedikit daripada lelaki,” ujar Dr Moshe Kon dari University Medical Centre Utrecht, Belanda seperti dilansir Health, Isnin (21 / / 12/2009).

Sebaceous glands atau kelenjar peluh berfungsi mengeluarkan minyak yang akan membuat kulit tetap lembut. Pada wanita, jumlah kelenjar tersebut sangat sedikit sehingga seiring berjalannya waktu, wanita akan tampak lebih tua berbanding lelaki, terutama di daerah sekitar mulut yang akan lebih berkeriput.

Penyelidik memfokuskan kajian pada daerah wajah, iaitu pada bahagian sekitar mulut, baik atas sebelah maupun bawah. Selain kelenjar keringat yang lebih sedikit, yang membuat wajah seorang wanita kelihatan lebih tua berbanding lelaki adalah sekurang-kurangnya pembuluh darah yang mengalir di daerah mulut.

Otot-otot mulut yang terdapat pada wanita juga lebih dekat pada kulit. Akibatnya kulit akan tertarik dengan kencang tapi lebih cepat pula berkeriput. Kelebihan lelaki yang membuatnya lebih awet muda daripada wanita ternyata juga terdapat pada kelenjar peluh dalam setiap folikel rambutnya.

“Lelaki punya kelenjar keringat lebih banyak per setiap folikel rambutnya yang akan membuat kulitnya lebih lambat mengalami penuaan,” kata Dr Kon.

Beberapa penyebab penuaan yang lebih cepat pada wanita juga disebabkan oleh menipisnya hormon estrogen menjelang masa menopause yang membuat aliran darah berkurangan dan menyebabkan garis-garis halus dan kerutan di kulit.


Satu penemuan penting lagi dari kajian ini adalah, tulang rahang wanita akan menciut lebih cepat jika sudah tua berbanding lelaki. akibatnya, bahagian untuk menopang kulit tidak ada lagi dan akhirnya muncullah kerutan.

“Cara paling baik agar kulit tetap terlihat muda adalah mengelakkan merokok, sinar matahari dan usahakan pakai pelembab kemanapun anda pergi,” kata Dr Jessie Cheung, dermatolog dari NYU Langone Medical Centre, New York City.

http://dunia-panas.blogspot.com/

renung-renungkan dannnn slamat beramal,,,!!!!!


Orang yang tidak menganggap dirinya bahagia adalah orang yang tidak akan hidup dengan bahagia.



glitter-graphics.com




 
Apabila kamu bercakap, percakapan kamu adalah patut diluahkan jika ia difikirkan lebih bernilai daripada tidak bercakap langsung. Tiga orang memandang ke luar tingkap, seorang melihat tanah, seorang melihat pokok, seorang melihat awan. Ini kerana setiap manusia mempunyai persepsi yang berbeza. Lantaran itu, jangan berasa marah jika orang lain berbeza pendapat dengan kita.
Cerek yang kecil adalah lebih mudah panas. Orang yang berhati kecil mudah berasa marah.
Tali gitar yang diikat terlalu ketat akan senang putus. Manakala tali yang diikat terlalu longgar tidak akan mengeluarkan bunyi yang merdu. Oleh itu, hiduplah dalam kesederhanaan.
Melakukan kesilapan adalah suatu perkara yang biasa. Sedia memaafkan kesilapan adalah perkara yang luar biasa.




glitter-graphics.com
Kesedihan dan kegembiran adalah di tangan sendiri dan bukannya di tangan orang lain.
Dalam hidup ini, sebarang keadaan yang kita temui adalah kurang penting, yang paling penting ialah arah yang kita tujui.
Orang yang berfikiran positif akan melihat peluang dalam semua keadaan. Manakala orang yang berfikiran negatif akan berasa risau dalam segala keadaan yang baik.




glitter-graphics.com
Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana titisan hujan yang jernih juga berasal daripada awan yang gelap.
Orang yang boleh diyakini adalah mereka yang mempunyai keyakinan diri. Orang yang dapat menegur orang lain adalah orang yang sedia menerima teguran orang lain.
Orang yang cemerlang bukanlah kerana dia tidak pernah mengalami kegagalan tetapi disebabkan dia dapat berdiri lebih teguh selepas kegagalan.
Orang yang cantik tetapi tidak berakhlak bagaikan bunga yang berwarna tetapi berbau busuk.




glitter-graphics.com

chocolate tart recipe,,,,,,nyum3~

Bahan-bahan ( dalam 100 keping )

  • 250 gm (1 buku) butter
  • 1 cawan gula halus
  • 2 biji telor
  • 1 sudu teh esen vanila
  • Tepung gandum secukup adunan
  • 125gm cokolat masak
  • 25gm shortening
  • 25gm butter/margerin
  • 2 sudu makan susu segar

Cara-cara

  1. Pukul butter dan gula sehingga sebati
  2. Masukkan vanilla essence serta telur dan kacau hingga sebati
  3. 1
    Masukkan tepung sedikit-sedikit sehingga ia menjadi doh (sehingga adunan tak lekat di mangkok)
  4. 2
    Canai adunan agak2 ketebalannya.
  5. 2
    Terap menggunakan cetak kuih tart.
  6. Bakar dengan gas mark 4 selama lebih kurang 20 minit atau hingga kekuningan.
  7. 3
    Sementara tart sejuk, masukkan semua bahan dalam mangkok.
  8. 4
    Masukkan ke dalam microwave selama 1 atau 2 mins.
  9. 5
    Keluarkan dari microwave dan kacau hingga sebati.
  10. Ambil sedikit cokolat yang telah cair dan letakkan ke atas tart yang telah sejuk.
  11. Tart_cokolat
    Boleh dihiaskan dengan manik jika suka.
  12. Acuan_tart
    acuan ni ada 2 pattern bergigi atas bawah so boleh pilih nak guna yang mana...
  13. Acuan_tart1
    Ni ler rupa acuan tartnya... skyblue ;)

all about lee hong ki!!!!!!!!!!!



FT Island Lee Hong Ki
Lee Hong Ki (이홍기) is the lead vocal of Korean Boy Band FT Island. Lee Hong Ki also is the oldest member of the group, older than the group leader Choi Jong Hoon.
Lee Hong Ki hosted SBS’s music show Inkigayo. He later starred in the drama You’re Beautiful alongside actor Jang Geun Suk and actress Park Shin Hye. Choi Min Hwan also held a role in the drama The Road Home.
FT Island Lee Hong Ki
Besides as a singer, Lee Hong Ki is an actor also. His acting debut in 2002 in KBS2 Magic Kid Masuri (매직키드 마수리) as Masuri’s friend. He took part in several korean drama such as cast as Lysander in a Korean version of A Midsummer Night’s Dream, Cast as Jeremy in the drama 미남이시네요 (You’re Beautiful), and One of the Daddies in the TV show 좋아서 Good Daddy.
Lee Hong ki become SNSD’s Jessica
Lee Hong Ki as SNSD Jessica
FT Island’s Lee Hongki transformed himself into SNSD’s Jessica.
Starting its first airing on 7th October, SBS Wed-Thu drama “You’re Beautiful” includes parody music videos and one of which, requires Lee Hongki to transform into SNSD.
FT Island Lee Hong Ki
The main characters of “You’re Beautiful” challenged themselves in parodies of mega hits like Seo Taiji & Boys’ “I Know“, Roo’ra’s “Wingless Angel“, HOT’s “Candy“, DJ.DOC’s “Run To You“, Crying Nut’s “Let’s Ride A Horse“, Fin.K.L’s “Forever Love” and SNSD’s “Tell Me Your Wish“.
Lee Hongki, who transformed into SNSD’s Jessica, even wore skinny pants and 7cm-tall high heels for the filming. He revealed that, “Few days before the filming, I went to check out the song and the videos and made careful observation of their performance.”
Actually, during the filming of “Tell Me Your Wish“, he had a video call with Tiffany. “Lee Hongki and Jang Geunsuk, who did Jessica and Yoona’s parts respectively, look very pretty and I’m really shocked. I will watch the drama well when it starts,” Tiffany gave her support.
The parody music video will be shown at the end of the episodes as an epilogue before the preview of the next episode. The content will be different every time, giving surprise to the viewers.
FT Island Lee Hong Ki
Lee Hong Ki in You’re Beautiful Drama
FT Island’s Lee Hongki returns to acting after a break of 5 years. Lee Hongki makes a comeback in the new SBS Wed-Thu drama “You’re Beautiful“. He has been casted previously in KBS 2TV children drama “Magic Kid Masuri” in 2002, EBS drama “There’s Light Left At The Tip Of My Fingernails” in 2004 and “Kkangsooni” in 2005. Thereafter, he started his singing career with FT Island. In “You’re Beautiful“, Lee Hongki plays the role of Jeremy, a bright and cheerful British-Korean. Being a happy-go-lucky person, Jeremy is one who helps to bond the members of A.N.JELL together. He could be random at times but when he flashes his lovely smile, all was forgiven. Lee Hongki suits the role of Jeremy very well. Jeremy is foolish yet adorable, and together with his natural bright smile, it matches Lee Hongki perfectly. The 5 years of break doesn’t seem to him as a big gap and he also picked a character that suits him well.
FT Island Lee Hong Ki
Lee Hong Ki First Love
FT Island’s Lee Hongki revealed about his his first love.
Lee Hongki appeared on the latest episode of Mnet’s ‘추적 X-보이프랜드 시즌2′(Pursuiting X-Boyfriend Season 2) and confessed that “My first love was a noona that was older than me by 2 years”.
FT Island Lee Hong Ki
Lee Hongki who was listening to the younger man, older woman couple problem, he let out that “My first love was a year 3 noona who I met when I was in year 1.” He revealed that “It wasn’t a student and workrelated relationship but a student to student relationship so their wasn’t any problems. But sometimes you’d think that they say that you’re too young.”.
FT Island Lee Hong Ki
Lee Hongki revealed that he was violent and even cheated on his ex-girlfriend and he deeply regrets it. He told the 2nd person “Don’t ever resort to violence. If you do, whenever she doesn’t listen to you or does something you don’t like, you will end up being violent again.” This episode aired at 11 PM on the 17th.
Lee Hong Ki Girlfriend
Lee Hong Ki Girlfriend
After the success of Nickhun’s scandal, Mnet picks another young idol to have a chance to date a non-celebrity girl for one week. Start gluing your hearts back F.T Island fans because Lee Hongki looks so cute with his pretend girlfriend.
Wheesung and actor Kim Ji Suk also had their chance to have a scandal. But it wasn’t until Nickhun that the show started gaining a major following (and a boatload of angry fangirls). It’s no surprise that Mnet is picking idols like Hongki and Teacyeon for their celebrity line-up.
FT Island Lee Hong Ki
Lee Hong Ki Profile
Name: Lee HongKi
DOB: Mar 02rd 1990 (solar calendar), Feb 06th (lunar calendar)
Bloodtype: AB.
Height: 176cm
Weight: 60kg
School: 성지고등학교 2학년 (SungJiGo School 2nd year)
Hobby: Singing, Listening to Music, Soccer, Games (Board&internet), Cooking
Family: Parents, younger sister, Hongki
Talents: Singing, Soccer
Nickname: 귀여운 반항아 (Cute Rebellion/Oppostion)
Best Points: Smiling Eyes
Position in band: Lead vocal.
What I like: Besides pimiento I like all!! Whatever!! & I really really like things that make me palpitated.
Motto: Do I know it?
For my future love: “Let’s try our best! If I can’t do well, please understand & forgive me.
FT Island Lee Hong Ki
More Photos of Lee Hong Ki
FT Island Lee Hong Ki
FT Island Lee Hong Ki
FT Island Lee Hong Ki
FT Island Lee Hong Ki
Watch Lee Hong Ki single Still (As Ever) OST Korean Drama You’re Beautiful Video here

Tags: , , , , , , , , ,


Saturday, January 8, 2011

resepi blueberry cheesecake,,,

Bahan-bahan ( 18 cm )

  • 80g Graham cracker/biskut digestive atau apa-apa biskut yg sesuai
  • 40g butter
  • 200g cream cheese
  • 30g gula halus
  • 1 biji kulit lemon
  • 4 sudu kecil madu
  • 60g plain yogurt
  • 70g fresh milk
  • 12g gelatin - cairkan dengan 3sb air suam
  • 125g fresh cream
  • 1 biji jus lemon
  • 6 sudu besar jem blueberry
  • 70g blueberry fruit

Cara-cara

  1. Blueberrycheesecake1
    Masukkan biskut ke dalam beg plastik. Ketuk-ketuk biar hancur.
  2. Blueberrycheesecake2
    Masukkan butter ke dalam beg plastik tadi. Ramas-ramas dengan biskut biar sebati.
  3. Blueberrycheesecake3
    Masukkan ke dalam loyang. Tekan-tekan biskut biar padat. Loyang yang digunakan mesti yg boleh dicabut pada bahagian bawah. Kemudian simpan dalam peti ais sehingga hendak digunakan.
  4. Blueberrycheesecake4
    Pukul fresh cream sehingga bila diangkat akan terbentuk macam tanduk.
  5. Dalam mangkuk lain, cairkan cream cheese dengan meletakkan mangkuk yg ada cream ni ke dalam air panas( beralaskan air panas) Kemudian masukkan gula, madu dan kulit lemon ke dalam cream cheese. Kacau biar sebati.
  6. Masukkan pula yogurt dan susu ke dalam mangkuk di langkah ke 5. Kacau biar sebati. Pastu masukkan gelatin. Kacau lagi.
  7. Blueberrycheesecake6
    Campurkan adunan cream cheese tadi dengan fresh cream yg telah dipukul tadi. Masukkan juga lemon jus. Kaup balikkan dengan spatula sehingga bergaul mesra.
  8. Ambik 1/4 dari adunan. Campurkan dengan 6 sudu jem. Kacau rata.
  9. Blueberrycheesecake7
    Kemudian masukkan 1/4 adunan jem ni ke dalam adunan selebihnya. Kacau perlahan biar jadi bentuk mable.
  10. Blueberrycheesecake8
    Tuangkan separuh adunan ke dalam loyang yg ada biskut tadi. Taburkan pula dengan blueberry fruit. Masukkan pula adunan yg selebihnya.
  11. Simpan dalam peti ais sehingga beku.

kata pujangga dariku,,,,,,,,

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya, “Setiap mata akan menangis pada hari kiamat kecuali mata yang menutup dari melihat sesuatu yang haram, mata yang berjalan malam dalam jihad pada jalan Allah dan mata yang menitiskan air mata sekali pun sebesar kepala lalat kerana takutkan Allah.” (H.R Abu Naim)

                                                 

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan.

Dunia ini ibarat pentas. Kita adalah pelakonnya. Maka berlumba-lumbalah beramal supaya hidup bahagia di dunia dan akhirat.

Selemah-lemah manusia ialah orang yg tak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yg mensia-siakan sahabat yg telah dicari ( Saidina Ali)

Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.

Jadilah cahaya suram yang kekal abadi sinarannya dan elakkan daripada menjadi cahaya terang yang bersifat seketika cuma.




glitter-graphics.com

Cakap sahabat yang jujur lebih besar harganya daripada harta benda yg diwarisi dari nenek moyang (Saidina Ali)

Air mata wanita adalah senjata yang membuahkan kemenangan.

Berfikir itu cahaya, kelalaian itu kegelapan, kejahilan itu kesesatan dan manusia yang paling hina ialah orang yang menganiaya orang bawahannya.