Sunday, July 31, 2011

RAMADHAN COMES AGAIN!!!!!

                              yea!!!finally ramadhan dtg lg!!!!tiap2 taon aq mengidam kn kedatangan bulan ramadhan yg diberkati-NYA ini,,,,slalu nyer klu tibe blan ramadhan mesti sume org islam akn berpuase & mengerjekan amal ibadat khusus pd blan ramadhan,,,bese nyer klu blan ramadhan dtg,,korg mesti nk dnga perutusan ramadhan kn,,??!aq pown mcm tu gak,,tp sjak dok kt ostel aq x slalu dnga ,,plg2 pown urusetia akn pasang tv n kitorg akn dengar rmi2,,,

                       slalu klu blan org ramadhan,,,firstly org akn igt makanan mcm:-

murtabak!!!!!
                     
kebab!!!!!
                    
ayam percik!!!!
                

                      dan mcm2 lg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!slalu nyer org akn carik mknn2 mcm kt atas nie dulu,,,
                           tp igt,,drpd korg kejar mknn nie dulu time bukak puase,,better korg mencrik pahale dulu,,x susah,,,ckup la sekadar mkn kurma + air masak,,,,,lbeyh afdal gitue,,,,,

lg bagos minum nie,,,

lupe kn la dulu mknn yg sedap2 tue dulu yee,,,


   haaa!!!satu lg,,,bile start blan ramadhan org pown mule la nk carik baju raye baru,,,,tp aq dh lmer carik dh,,tggl tggu jahit jer,,,,,taon nie aq dpt 2 bju raye jer,,ckup la tue,,,lg pown taon nie mner bley enjoy sgt,,,maklum la,,lpas bkk cuti tros trial SPM!!!!!!so scary u know!!!!!ckup la skadar bersederhane jer,,,tp nk kate bersederhane pown bnyk gak yg nk kene beli,,maklom la,,klu dh nmer nyer pompuan mmg bnyk gak persiapan nyer,,,tue blom masok dgn tudung baru,kerongsang,kasut raye,n mcm2 lg la,,,,,,,


                         biase nyer klu kt ostel rutin sebagai seorg pelajar:-
kol 5.00 pg:-bgn pagi,,sahur,,,,mandi,,,announcement akn berbunyi,,PERHATIAN KEPADE SMUE PLAJA SMkA SIMPANG LIME,,SILE BANGON UTK BERSIHKAN DIRI DAN BERSAHUR,,,TING,,TONG,,TONG,,
kol 7.10pg:-cam bese arr,,g skola,,,,konfem arr rmi yg tido kt dlm klas bile cekgu mengaja nie,,,
kol 2.15ptg:-blek skola,,,,solat zuhur,,tadarus(bg yg pose jer la,,yg x pose tue pndi2 la carik port sendiri utk     melantak,,)
kol 5.00ptg:-lepak2 kt bp,,sembg2 ngan membe,,dorm yg dpt turn g serve mknn kt dm,,membeli belah di bazaar ramadhan asrama(bg yg nk,,,)
kol 7.00mlm:-siap2 nk buke,,,finally,,buke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mle2 mkn kurme + air jer dulu,,,solat maghrib berjemaah,,lpas tue baru bley serang dm!!!!
9.00mlm:-lpas solat isyak,,kite solat tarawih reramai jom!!!!!!!
10.00mlm:-lpas pnat solat tarawih,,,sambung mkn n prep cam bese,,,,,,
11.00mlm:-TING,,TONG,,TONG,,PERHATIAN KEPADE SMUE PLAJA SMKA SIMPANG LIME,,SILE BERSEDIA UTK MENGAJI ,,ngaji n 1 asrama tutop lampu,,,,(jgn arap kitorg nk tutop,,,omwork x siap nk srh kitorg tutop lampu plakk,,blah la,,iron baju pown kitorg blom,,,mujo dorm aq kene excuse,,)sblm tido,,,nawaitu saumaghodin,,an ada'i fardhi shahri ramadhaana,,hazihis sanati lillahi ta'alaaaaa
                                                                        

sabo ye kak,,tggu buke nnti,,,x menyempat-nyempat,,,,

ish3!org len g surau yg korg serang DM,,,,

sementare tggu buke ape lg,,,,berpict ler duluuuu,,
                                                                             

  haa,,,,mcm tue la rutin kitorg tiap2 mlm kt ostel,,nk boring pown dh terlambat,,lg pown nie taon akhir aq berpuase di asrama,,,,lpas nie aq mesti rindu pnyer nk bersahur,berbuke pose,bercerite psl persiapan raye  ngan membe2,,,,huhu~~~bile time prep kitorg slalu diganggu dgn bunyi mercun n meriam dr kampung yg berdekatan,,,mmg menyayat atie,,seperti berade di perantauan plak rse nyer,,haha!!!
jempot makaaannn~~

ramadhan @ ostel in memory,,,

berposing b4 bukak pose~
                                                                      

*slamat berpuase kepade keluarge yg tercinte,,kpd sume membe2 1 batch 20,,kpd cekgu2,mak cik & pak cik dm,,kpd kwn2 di FB,kwn2 di tmpt tuisyen,,,
*smoge bulan puase yg tibe ini memberikan seribu erti buat kite semua dlm menjln kan ibadah kepade-NYA,,
*hrp2 puase ku diberkati dan dirahmati,,,smoge blan pose taon nie aq dpt pose dgn hati yg ikhlas,,dan bnyk beribadat kpd-NYA,,
*lastly,,,,MARHABAN YA RAMADHAN~

Friday, July 29, 2011

HARIMAU MALAYA pnyer psl,,,,,sob,,sob,,

        aii korg!!!lmer nyer aq x cerr2 kt sini,,,,huhu~skang nie org sumer sibuk psl pasukan HARIMAU MALAYA yg tnga bermati-matian lwn ngan singapore,,,tp cian doe,,Malaysia kalah la plakk,,x smpi la hajat sume rakyat m'sia nk tgk ngare kite maen kt world cup saner~

        tp aq kt sini bka nk cerite psl harimau malaya tue,,,tp aq cerr psl sorg cekgu kt skola aq yg merangkap warden aq,,dier nie minah plg HOT kt skola tue,,coz smpi skarang dier masih single n available~kpd sper2 bdak skola SMKA SIMPANG LIMA mmg tau la sper dier,,,

  day:-wed
  time:-27/7/11

                           mase tue time prep kt ostel,,,cam bese arr bile start kol 9 prep akn bermule,,wardenyg jge kitorg arie tue sper lg klu bkan miss zana nie,,,,membe2 aq sumer ader klas ,,yg tinggal time tue cme bdak2 klas aq jer,,bile dh x rmi kt bp tue kitorg pown aper lg,,bnyk arr yg bergosip,wt omwork smbl berborak,,bese la,,dh nmer pown pompuan mmg bnyk mulut,,,tome mlm tue aq baek sket coz aq kemas2 aq pnyer loker n wt omwork sket,,yg len bnyk yg menyembang jer,,,normally klu tc zana yg jge mmg sorg pown x ley bejln-jln n wt bising,,mkn apatah lg,,,

                        pd mlm yg malang tue,,time tnga prep tetibe aq memerlukan gungting utk wt keje,,so nyer aq pown terpakse la bejalan kt meje kwn aq,,time tnga pinjam tue tetibe ader sorg membe aq nie sembang something ngan aq,,aq pown ape lg,,lyn jer la,,skali bile aq tnga sesedap mendengar cter kwn aq tue,,dtg la miss harimau malaya nie kt bp aq,,tibe2 jer muncul kt dpan pintu sambil pegang rotan,,aq pown cuak la jd nyer,,dh la time tue aq sorg jer yg tnga berdiri,,,jeng,,jeng,,jeng,,,,,

                    tibe2 dier ckp cam nie:
"haa,,,kamu!yg pki bju t-shirt biru tue!!!!cpat pki tudung n stokin,,kamu pegi prep kt dm (dewan makan) PUTERA sner,,!!!!!terkejot gler aq time tue,,,mesti malu giler aq kt sner nnti,,,rupe2 nyer bkan aq jer sorg yg kene,,org yg temankan aq time tue termasok la membe2 sbela meje bp aq,,(yana,nad n seri),,,yg wt kitorg gelabah time tue bile dier kire smpi 3 srh kitorg siap,,aq pown ape lg,,dgn gelabah nyer g kebas jubah hitam aq,,,pastue tros capai buku latihan +math n rembat calculator kwn sbela aq,,,,,

             ya ALLAH!!!!malu gler time tue,,dh la kene lalu dpan bdak2 form1 n form 2 putera,,aq ngan membe2 aq pown tertunduk-tunduk la bejalan smpi dm putera tue,,bile smpi sner sumer bdak putera senyap tros,,mmg la!bile tc.zana smpi,,sper pown x brani bkk mulut,,ikowt kn atie nk jer aq lari,,tp bile nmpk rotan dier yg tebal n pnjg tue,,terpakse la aq ikowt jer,,,bile msok jer,,sume mate memandang kitorg,,mesti antare diorg ader yg ckp,,"owh,,nie la bdak2 yg kene dende coz bising tue,,,"tp aq nk ckp kt sini yg aq dh jd MANGSE KEADAAN,,,,!!!!aq yg x besalah ie pown terpakse kene gak!!!membe2 aq yg len tue kene sbb diorg tnga sembang n mkn,,,,huhu~nk wt cner,,mende dh jd kn,,x kn aq nk sujud kt tc.zana semate-mate x nk ngaku kesalahan kowt,,,,buang mase jer,,x kn nyer dier nk dnga ape yg aq cakap,,,,,,,

            bile dh kt dlm tue dier pown tinggal kn aq n kwn2 aq ,,,,woi!malu giler siott,,!!x pna2 aq kene dende seMALU nie,,,tuhan jer yg tau betape malu nyer aq time tue,,puas aq tutop mke aq ngan tudong labuh yg aq pki,,tp ttp x ilg2 gak malu nyer,,lg berdouble-double malu bile kene kt DPAN BDAK PUTERA FORM 1 & FORM 2,,mmg la diorg tue bdak junior jer,,tp mestila nnti kcoh 1 ostel tue yg kitorg kene dende,,,time tue x fokus kitorg nk prep,,ye la,,mner x nyer,,x kn nyer kitorg bley prep dlm keadaan malu n marah yg sgt2 kt tc.zana tue,,mcm x der dende yg lbey releven jer yg dier bley bg kt kitorg,,,exp cam bersihkan toilet ker,,kurung kitorg kt dlm bilik ker,,kene berdiri kt tnga court asrama ker,,,x der la kitorg nk segan sgt,,ape2 hal pown dak2 puteri jer yg tau,,nie x,,,,kt dpan bdak putera plakk tue kene punishment nyer,,,

            stela hampir sejam kitorg menebalkn muke kt dm putera tue,,kitorg pown cpat2 la kmas2 brg utk blek ostel blek,,,bdak2 putera nie,,bile time mkn mmg slalu sharp,,sblm bdak2 putera form aq nmpk kitorg pown cpat2 la bal,,dlm pade kitorg nk caww tue tetibe tc.zana datang blek ngan rotan dier tue,,,kitorg pown aper lg,,berlari cam x ckup tanah la jwb nyer,,,jaoh gler kitorg lari smpi la kolah asrama puteri coz nk sembunyikn diri,,,lawak glerr time tue,,tercungap-cungap kitorg lari smpi menahan gelak,,kah,,kah,,kah!!!!!smpi kt dlm kwsn kolah tue kitorg still x dpt thn gelak lg,,aq pown dh rimas gler ngan jubah yg aq pki,,ape lg ,,aq cabot tros,,sempat gak kitorg cerr2 kt dlm kolah tue,,,bile abes prep jer kitorg pown senyap2 tros bla dr kolah tue,,


             igt kn tc.zana dh ilg jejak kitorg dh,,skali nyer tetibe jer dier muncul kt dpan kitorg,,,rotan nyer masih x lpas lg,,,,kitorg pown pegi la kt dier ngan rse cuak y teramat sgt,,,smpi2 jer,,,
tc.zana:-kamu kemane td!!???
kitorg:-kitorg g kolah teacher,,,,
tc.zana:-sape srh kamu lari,,prep blom abes lg,,,,!!!!
kitorg:-ehh,,dh la teacher,,,jam seri dh kol 10.30 dh,,,,
tc.zana:-mner ader!!!jam saye blom lg,,,,!!!
kitorg:-dh la teacher,,,,dh lbey dh pown,,,,
tc.zana:-nape kamu lari smpi ke sini,,,,???!!!(mke bengis gler,,,)
kitorg:-kitorg sejuk glerr  la teacher,,,dh la kene prep kt bwh kipas td,,mmg la sejuk,,tue yg kitorg  berlari          smpi  sini tue,,,(gebang sudaaaaaaaaaaa)
tc.zana:-ye la tue,,kamu jgn nk tipu saye,,nape x pegi tandas jer,,,??!!!
kitorg:-alaaa teacher,,tandas tutop la,,lg pown x der air,,,
tc.zana:-ye ke,,,dh la,,pegi saner,,laen kali jgn wt bising lg,,,!!!

                     mcm2 alasan yg kitorg buat,,last skali mujo dier lpas kn kitorg,,,,klu x,,alamat nyer,,kene rotan la ngan dier,,,,,smpi2 bp jer sumer tanyer mner kitorg pegi,,ruper-rupenyer  dier carik kitorg time kitorg lari td,,,,kitorg pown cter la kt diorg penalaman kitorg td,,,mmg lawak glerr biler igt blek ,,,,

lesson kt sini,,:-
#haaa,,,tue la,,laen kali jgn nk bejalan time prep,,nnti klu miss harimau malaya nie nmpk,,kn naye,,,
#jgn wt bising n mkn2 time prep,,,,(wlupon aq slalu x ikowt,,,)
#remember,,,study is our PRIORITY!!!!!!!!!



*KAH3!!!arp2 miss harimau malaya tue x jumpe belog aq nie,,,,klu dier jumpe,,,,mmg nahas aq dikerjekan nyer!!!!(kpd sume bdak2 simpang lime,,,please sgt2 jgn nk kcoh2 tau!!!smpi aq tau sper yg kcoh kan,,,,aq carik dier smpi lobang cacing!!!(huiyoo,,tkowt nyer,,,,)

Friday, July 15, 2011

finally,,PLKN bkan milik kuuu!!!!

                            PLKN~satu name yg plg mengerikan bg aq n membe2 aq kt skola,,,glerr cuak bile tau result PLKN utk sesi taon dpan dh kuar,,,mner x nyer,,aq n membe2 aq dh rancang mcm2 aktiviti lpas abes exam nnti,,ader yg nk keje la,nk amek lesen la,nk blaja masak la,nk blaja menjait bju la,,n mcm2 lg,,,pokok nyer diorg mmg nk mengelak dr dpt PLKN tue,,,
                                                                             
kita sahut cabrn bergerak seiringan demi mencapai wawasan!!!!!!!!
yea!!!!!aq x dpt PLKN!!!!!!!!!!!!!!!!
                            kebetulan mggu nie mggu exam slaras 2,,,mmg malas rse nyer nk exam,,tp nk wt cner,,hadapi je la even x ready paper lgsg,,pd satu pagi,,dlm pade kitorg tnga siap2 nk g skola tibe2 denga riuh rendah 1 ostel,,aq igt ader org yg kene histeria ke,,tp rupe-rupe nyer ader kejutan psl sper yg dpt PLKN,,mmg bising gler,,aq yg denga rse cuak plakk,,tkot2 klu aq dpt,,dlm batch aq tue ader la dlm berbelas gak yg dpt,,mmg cian gler tgk mke diorg,,ader yg happy(ader ke,,,) n ader yg cdeyh gler smpi nanges2,,bese la,,klu dh nmer nyer PLKN mmg sper yg nk,,klu ader yg nk pown mybe dlm seketul o 2 ketul jer,,mmg la org ckp PLKN best,,bnyk kenangan manis yg kite bley dpt tp utk org mcm aq nie sori la sgt2,,smpi bebile pown aq x nk,,,
wekk~aq x dpt PLKN,,,,,yahoo!!!!!
                                                             
                           mengikowt perancangan aq,,lpas abes SPM aq nk dok uma puas2,,yg pasti nyer x terikat ngan disiplin,,,ape gune klu kite idop dlm peraturan tp kite lggr kn,,btol x,,??!!pastue aq teringin gak nk carik keje,,tue pown klu ayah ngan ibu aq kasi la,,,pastue aq nk blajo masak(mende plg aq ske,,),nk blajo menjait(even x brape nk minat,,),,,,aq x dpt bayangkan time aq lepak2 dok uma diorg yg kt kem tnga berkawad!!!!kah3!!!anyway aq nk ucap congrates 4 kwn2 aq yg dpt,,tabahkan atie,,,yg x dpt tue lg la aq nk ucap congrates gler2 coz korg berjaye x dipilih,,,


kah3!!x merase aq pki bje nie,,,

Friday, July 8, 2011

be.waw.re.nge.....boring!




lalala~ske nyer dnga lagu nie,,damai sunggoh rse atie,,,lg2 lpas aq siapkan project add.math aq  tue,,,,

                                                               

Jauh mindaku melayang,
terkenangkan dirimu sayang,
kau pergi ku sendiri,
kini kau kembali

terpaku melihat wajahmu,
wajahmu memelodrama hatiku,
kau putuskan tuk pergi dulu,
terganggu siaran radioku

ku tepis melodi hatiku,
yang hadir setiap waktu,
ku benci ilusi darimu,
kau diam membisu

jangan biarkan ku sendiri lagi,
oh kasih dengarlah rayuan ku ini,
kasihku terhadap dirimu kasihku,
bintang bintang di angkasa

huuu..huuu..huuu..
huuu..huuu..huuu..
huuu..huuu..huuu..
huuu..huuu..huuu..

tidakkah kau tahu,
isi hatiku,
usahlah tinggalkan aku,
seperti dahulu

jangan biarkan ku sendiri lagi.
oh kasih dengarlah rayuan ku ini,
kasihku terhadap dirimu kasihku,
twinkle twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle twinkle away..

JOM MAEN BOWLING!!!!

date:-3/7/11
vanue:-1 PLAZA,,ks


                     YAHOO!!!besh nyer,,akhir nyer dpt gak aq maen bowling,,nie kire 1 tyme aq maen bowling,,,,,act sblm nie pna jer maen bowling,,bnyk kali gak strike,,tp kt internet je la,,hahaha!mule2 sampai situ mmg rse cuak coz aq x tau la aq larat ke x nk pegang mende alah ue,,,tp,,bile smpi turn aq maen,,aq cube2 angkat,,alhamdulillah aq laratt,,,tp tgk size ball tue gak arr,,klu stakat no.8 ke,,10 or 11 bley la aq angkat,,tp klu smpi no 12 tue,,minx maap je la,,x maen la aq nnti,,,

kah3!,,sempat gak enterframe kt dpan movie nie,,
waahh,,sume semangat nk maen,,
                                                        
                      before aq maen,,aq ngan adek2 aq jln2 kt sekeliling situe dulu,,time tue aq jumpe rmi kwn2 lamer aq n bdak2 skola aq,,malu pown ader tp wt slamber je la,,,tetibe rse cam nk tgk wayang plak,,tp aq lg nk maen bowling,,semate-mate nk maen bowling nie aq terpakse ponteng tuisyen addmath aq coz ibu aq dh registerkan name aq,,hehe,,sorry sgt2 erk cg.norma,,huhu~sempat gak kitorg usya kedai2 yg ader kt situ,,,kitorg pown x melepaskan peluang utk breakfast kt situ,,hmm,,cme mkn waffle n air kotak jer,,x selere sgt pown,,smpi jer turn aq tros aq register n tuka kasot utk maen,,mle2 aq maen mmg spoil sket coz ader yg termasok longkang,,tp dlm 1/2 kali jer,,hehe,,maklom la,,baru nk berjinak-jinak ngan bowling,,lmer2 aq maen jd sonok plak n finally aq berjaye dpt no 3!!!kire ok la tue utk org yg x berpengalaman mcm aq nie,,


aq n kemba aq,,,,,same x,,hehehh,,

breakfast before maen~

family aq,,,
                                                                 
           abes maen jer kitorg pown cpat2 blah dr situ coz petang tue aq nk blek ostel,,smpi2 uma dh kol 4 lbey,,rse cam malas plakk nk blek ostel  tp bile mengenangkan homework2 aq yg bnyk x siap tue tros aq decide nk blek,,cpat2 aq rush smpi ostel,,tepat kol 5.30 ptg akhirnyer aq berjaye gak aq menjejakkan kaki ke ostel,,,aq hope satu arie nnti aq dpt maen lg bowling nie,,lg2 ngan family n membe2,,,tgk arr lpas spm nnti,,mcm2 tempat aq nk jejak,,,

                                                           

Saturday, July 2, 2011

Larian 1 malaysia,,,,pertemuan 3 penjuru,,

date:-2 july 2011
vanue:-simpang lima islamis secondary school,,



                   yahoo!!!arie nie nk lari,,dh lmer aq x berlari jaoh2,,,last aq lari pown time road run dolu,,,besh nyer dpt berlari ngan kwn2,,,,satu negare sambut acare larian 1 malaysia nie,,wow! x pna2 ngare nie wt event sebesar nie,,,bley dikatekan jaoh gak arr trek nyer,,kitorg kene ikowt trek road run,,sblm tue kitorg kene dengar ucapan siaran langsung dr timbalan perdane menteri kt astaka,,kecik giler tv nyer,,tp nk wt cner,,dngar je la,,aq ngan kwn2 aq decide nk jln jer coz dh lmer kitorg x lari,,badan pown dh mken bratt,,huhu

time dnga ucapan siaran lgsg,,,

member2 terchenta!

alalala,,comey nyer,,,,
                                                    

                     fuhhh!!!pnat gler rsenyer time lari ue,,,termengah-mengah,,,berpeluh 1 bdn aq,,,tp x per la,,biar terbakar sket lemak aq nie,,,haha!time lari sempat kitorg berposing dan menikmati keindahan ciptaan tuhan,,ikowtkn nk jer kitorg potong bdak laki,,tp ape kan daye,,cg yg x kasi coz cg kate klu tersentuh bley batal air sembahyang,,,,cam te skali alasan nyer,,,mmg x msok akl,,,,



haa,,lari jgn x lari,,

melenggang ke cek akak,,,

peace!!!!
                 


                haaaa,,,lpas tue plakk,,ader lg 1 acare yg plg menakotkn kt skola aq tue,,ader acare pertemuan 3 penjuru,,ngeri siott bile mengenangkan result exam mid-year aq,,taon lpas trok aq kene bebel ngan ayah n cg klas aq,,,pt alhamdulillah taon nie x bnyk sgt kene bebel,,lbey kepade harapan ,,,bg aq result aq kire menaik dr result aq sblm2 nie,,tp aq berazam nk tingkat kn lg time exam akn dtg,,plg penting,,for my SPM!!!!ngeee~



kah3!!!tc.jemy pown lari gak,,,
nk wedges tue!!!

gerai membe2 aq,,,