Saturday, February 18, 2012

TAMAT SEKOLAH MEMANDU

any0ng hasey0,,! HEHE..sejak bergelar pelajar sekolah memandu nie rase masam buzy jer..asyik kene berulang alik ke sane utk berlatih memandu..berlatihnya tak la lama mana tapi berpanas je yang lebih..sampai naik hitam legam muka nie dibuatnya..

16 FEBUARI 2012

Detik paling bersejarah bile aq tlh mengambil test JPJ..sgt berbeza kalau nk dibandingkan dengan bebanyak peperiksaan yg aq penah ambik dolu-dolu..dalam hidup aq hanya ada aq dan kereta..TIDAK bagi motor sebab org pelik macam aq mmg sgt benci dengan binatang yg bernama motor..sebab tue aq tak kisah bila aq failed motor..HEHE..family,kawan-kawan semua tahu yg aq mmg tak gemar nak bawak motor..sometimes ader certain org yg membebel kt aq ckp...

"huda,kenapa boleh failed test motor..???!kn senang jer nak bawak motor tue,,"

helloo..do i care,,??!!lantak aq laa..kalau aq dh cakap tak nak tue tak nak la..susah sgt ke,,??bukan boleh bawak mati pown lesen motor tue..yg penting aq dh LULUS test JPJ utk kereta,,!!sukanya aq..!!aq rasa macam tak percaya boleh lepas test kereta coz ramai org yg lg terror bawak kereta boleh failed time hari tue..maybe rezeki aq kowt..alhamdulillah...


tapi kn,,,hari test tue aq rasa bengang ngan banyak orang..sepanjang test tue dalam hati banyak sgt mencarut ngan semua org..huh..lantak la..sape suruh buat aq bengang..tue belum lagi cerita pasal pegawai JPJ yg macam singa betina terlepas kandang..sabar je la..rase cam suwey pown ader bile aq tiba-tiba dapat motor yg bergear keras..tak pasal pasal aq tak dapat kawal motor..alamatnya kirim salam je la ngan lesen motor tue..tak hadap aq nk naik moto lg dh lepas nie..

LESEN KERETA

HOORAYY,,!!!finally aq dh lulus dengan jaya nya..dh la tak penah expert bawak kereta pown before nie..tak sia-sia cikgu memandu aq banyak membebel ngan aq setiap masa time latihan sampai aq boleh lulus tanpa sebarang repeat.tak sabar nak berjalan-jalan naik kereta lepas nie..takziah buat kawan-kawan yg failed time test arie tue especially kt bahagian bukit & 3 pointer..btw practice makes perfect..!

APPRECIATION

AYAH + IBU
-atas segala nasihat & dorongan selama aq belajar memandu..yg paling penting buat segala wang yg diorg dh laburkan kt aq & sekolah memandu tue..
-dekat 1000 hinggit duit abes kat sekolah tue jer..

ABANG LAN ( DRIVER TEACHER )
-terima kasih banyak-banyak coz banyak bagi nasihat & bebelan utk aq..
-kalau tak jangan harap la aq boleh memandu kereta tue sendiri..
-tqvm gak sebab jadi driver sepenuh masa kitorang..
-orang yang bertanggungjawab pijakkan brek kiri bila aq terlupa nak brekkereta,,HAHA

TEMAN-TEMAN SEKOLAH MEMANDU
-buat DIYANA,AMY,ZARIFAH,WANIE dan ramai lagi..
-rindu nak belajar memandu ngan korg,nak bergurau senda bersama,mengutuk mamat kasut merah sama-sama..HEHE


1 comment:

Si BuDaK KaChAk said...

tahniah dpt lesen keta...mmg kena bepanas tu yg jd cabaran besar tu...hehehe


p/s : lesen motor tu basic la...klu ada emergency motor leh digunakn...

=)