Sunday, February 19, 2012

WHISPER FOR A FRIEND

                                 buat sahabat,kawan,teman...sesungguhnya aq tak la sesempurna mana..tapi aq masih mengharapkan persahabatan yg ikhlas..tapi tak semua yg kita harapkan jadi kenyataan... kenapa tiba-tiba aq dibuang dari persahabatan ini..teruk sangat kah aq utk memiliki kawan..bukankah kawan guna nya utk membimbing sesama sendiri ke arah yg lebih baik..tapi kenapa kau lebih senang mengambil tindakan yg sebodoh ini..sampai sanggup singkirkan aq dr hidup kau..kejam sangat kah aq nie..


 aq tau yg aq tak la sesempurna rasullullah yg berakhlak mulia setiap hari..iman pun selalu naik turun.. kadangkala selalu alpa dengan kelemahan diri sendiri..tp tak boleh ke kalau kau berterus terang sendiri dgn aq kenapa kau sampai nak buang aq dlm hidup kau.. jujur aq nk cakap kat sini yg aq tak kisah sebenarnye kalau kau nk buang aq..tp please la weyh..tak ke BODOH name nyer dengan tindakan yg kau dh ambil tue..kalau kau kt depan aq sekarang nak je aq tanye..kenape kau buat macam tue kat aq..??!! ke kau sendiri yg malu dengan aq..?? kenape dr dulu kau tak nak cakap yg kau tak nak kawan dengan aq,,???! kenapa tunggu sampai kite dh habis sekolah baru kau berani nak buat tindakan yg dh jelas memalukan kau sendiri..                                                                                                                                             

"heyy pompuan,,aq tak kisah langsung la kalau ko nak remove aq ke..tak nak kawan dengan aq ke..sebab aq tau..kau mesti remove aq sebab aq rapat dengan musuh ko sendiri kan..ko mesti rase aq subahat sekali kan dengan dier,,??!.."




"dh la kau tak tau punca sebenar tiba-tiba wat tindakan remove aq ngan kawan aq..sumpah aq tak kisah la weyh..ramai lg kawan yg aq ader la..pegi la ko carik kebahagiaan ko sendiri..lau dh susah nnti jgn nak carik aq pulakk..okeeiii..."

aq just nak cakap ngan kau kat sini..sekarang ko baru jumpe kawan yg buat kau sakit hati sikit je dh sampai nk remove2..ape kes,,??!!nnti bila dh masuk universiti lagi macam2 org yg kau  akan jumpe..nnti time tue baru kau akn terpikir kenape kau cepat nk buang kitorg dalam hidup kau..kt sini aq nk advise gak..kite hidup kat dunia nie macam2 orang yg kita akan jumpa..macam yg org cakap..banyak orang banyak ragam..tp ko kene tau yg pengalaman akan mematangkan seseorang..tak kira la kawan kau tue baik ke jahat ke..yg penting kau kene terime..mungkin arie nie dier wat ko sedih tapi mane la tau esok2 dier akan wat ko senyum pulak ke..manusia mmg selalu berubah..




PESANAN BUAT KAWANKU :-

aq harap kau perlu belajar erti persahabatan yg sebenar..
kau kene belajar utk mematangkan diri dengan macam2 keadaan yg akan dtg..
cuba kau pikir sama ada betul tak tindakan yg kau buat tue..
setiap orang lakukan kesalahan..sama gak macam aq..so sorry kayy,,??
kau yg carik pasal dulu..so pandai-pandailah kau tanggung..
tak baik putuskan silaturrahim ye kawan ku.......
masih ada jalan utk kau berubah.....

No comments: