Tuesday, May 8, 2012

LAMBAIAN MENARA GADING 12'

any0ng hasey0,,!!! hai kawan kawan semua...hikhik...di hari yg lagi indah lg mulia ini aku nk share ngan k0rg semua ngan pr0gram yg aku f0llow sabtu & ahad lepas...alkisah pada mulanya ikut kan aku tak dapat nak ikut serta pr0gram ni c0z aku ade pr0gram reuni0n batch aku kat teluk batik tapi aku sangat bersyukur bila ALLAH dh bukak hati aku utk j0in pr0gram yg sangat menarik ni...mungkin nnti bila bila aku akan dapat ikut reuni0n batch lagi bile dh sambung study/kerja...tapi tidak bagi pr0gram ni....


punya besa gila bapak banner dia !!!





















































































berp0sing @ sg.c0ngkak~



antare reas0n aku nak j0in pr0gram ni c0z aku nk tau camne serba serbi life kat universiti...atleast kalau satu arie nnti aku dok kat U ke dapat la tau sel0k bel0k kehidupan kat sana...mas0k U nie bukan macam masuk kat sekola d0lu d0lu....lain sangat...kalau nak diibaratkan macam langit & bumi....lagi lagi bagi sesiape yg tak kuat iman...silap silap b0le r0sak wo0oo...alhamdulillah pr0gram ni sangat membantu aku & rakan rakan aku yg lepasan spm,stpm,stam & matrik untuk siapkan diri bila bergelar pelajar U nnti...pastu kan pr0gram ni gak banyak isi diri aku ni ngan pengisian yg sangat berguna,,lagi lagi tazkirah yg depa bagi..sejak abis sek0la dh jarang aku dengar tazkirah secara live..huhu..terubat jugak la jiwa aku yg k0song ni..

peserta dari sabak bernam,,



geng aku kat lamega~HAHA..nali,teha,umie & zati..



sepanjang pr0gram,kit0rg dibimbing 0leh para fasilitat0r yg sangat sangat hebat & berpengalaman...lagi lagi depa depa ni semua ahli pertubuhan yg dipercayai di universiti masing masing...ade yg dari UM,UPM,UIA,UITM & macam macam lagi...aku paling suka bila masing masing bercerita tentang pengalaman masing masing di universiti & di0rg jugak sempat share bagaimana cabaran cabaran utk berdahwah di U.....less0n baru yg aku dapat kat sini ialah kita kene pandai divide kan waktu antara belajar & beramal kpd ALLAH,kuatkan diri utk hadapi life kat U...kalau kat luar sane maybe sangat susah utk aku jumpe dengan insan insan yg baik spt para fasilitator kat sini...h0pely satu hari nanti aku dapat f0llow jejak & niat murni mereka semua yg dirahmati  ALLAH ni..ameenn~

bersama akak fasi yg c0mel nie,,,,kak mus dari UIA~

saudara jamaluddin,,my grup's fasi too~


suasane semasa explorace~giler best!
0verall aku nak ucapkan tahniah + mabruk kat semua pihak yg dh terlibat @ pr0gram ni...tempat tid0 yg selesa,makanan yg sedap + lazat...aktiviti yg menarik + gempak,membe membe kem yg happening + frendly,ceramah yg menyentuh hati,akak akak & abg abg fasi yg baik + berpengalaman + cun + hensem,,HIHI..kek yg super sedapp !....cuma satu jer yg aku tak puas hati....aku TAK DAPAT MANDI AIR SG.C0NGKAK..!!!!!huhu...sob..sob....s0dih gila rase nyer....ahaha~

peserta muslimat~c0mel l0te sume nye,,hehe

peserta lelaki lamega,,10 org jer~haha


hidup ini masih panjang utk diteruskan...tidak berguna hidup yg panjang ini jika kita tidak beramal & beribadah sehabis baik demi mendamba syurga-NYA....lastly,renung renungkan & selamat beramal !!!!!!



2 comments:

'Aishah Jauhara said...

Assalamu'alaikum dik..

Innalhamdalillah.. :)

"Terkenang sebuah memori lalu.."~~ huhu

Terharu..

Moga adik2 dapat ambil segala manfaat yang ada dalam program tersebut. Mohon maaf atas segala kekurangan dari kami akak2 n abang2 fasi..

Moga bertemu lagi, insyaAllah..

Luv u dik ^_^

-akak yang banyak cakap sepanjang program-

'Aishah Jauhara said...

Assalamu'alaikum dik..

Innalhamdalillah.. :)

"Terkenang sebuah memori lalu.."~~ huhu

Terharu..

Moga adik2 dapat ambil segala manfaat yang ada dalam program tersebut. Mohon maaf atas segala kekurangan dari kami akak2 n abang2 fasi..

Moga bertemu lagi, insyaAllah..

Luv u dik ^_^

-akak yang banyak cakap sepanjang program-