Friday, June 1, 2012

camer0n highland in mem0ry ~


any0ng hasey0 !!! have a nice dayy t0 u all..alhamdulillah 0lidayy 2 minggu ni dapat la aku merase satu lagi sweet mem0ry bersama family terchenta..setelah 5 arie aku d0k ostel kt kelang sana ..finally dapat meluangkan masa b'sama ahli keluarga..adek adek aku yg len sume nya d0k ostel..memang susah nak jumpa semua dalam serentak..jadual balik kampung pown asyek lain je..dengan perkampungan ilmu lagi...kit0rg decide nak abeskan 2 arie di camer0n highland~ mmg best sangat bile dapat pegi sana...rasa la sejuk sikit kalau nak dibandingkan ngan rumah sendiri..sekarang ni dah la cuaca asyek panas je...atleast bile ade kat atas tanah tinggi sana tak la rase hangat sangat..even camer0n sekarang tak sejuk cam dulu...
b'sama kembar..husna mohd..@ strawberry plantati0n..

with my naughty siblings~

bila time on da way nak naik memang penat gila..memang la bukan aku yg drive tapi penat sangat bile kanan kiri nampak hutan ijau je...tu belum lagi kalau bab bab bukit & selek0h yg berbahaya...lagi la penat nak kekalkan poisture badan..goyang sana goyang sini....lama gila nak tunggu sampai kat puncak camer0n tu....tapi memandangkan semangat kit0rg yg berk0bar kobar finally sampai gak...HEHE..best nye bila nmpk strawberri sana sini..sume nye kale merah...mner ade strawberri kale biru dokk..HAHA..lpas check in h0tel kit0rg pown start la journey kit0rg...cari ape ape yg b0le dibeli sebagai kenangan...petang tu sempat gak merayap kat pasa malam kat sane..besa giler pasar nye...memang rugi kalau tak pegi..muj0 h0tel aku dkat tengah tengah bandar tu...jalan kaki pown b0le ...memang sesak gila kat sana...aku rasa bandar tu mostly dihuni 0leh pelanc0ng dari luar....padat maksima sungg0h..

jln2 kt pasa malam..sempat rembat 1 cap..haha


time malam pown aku sempat lagi merayap kat pasa malam..tak cukup petang malam tu kit0rg sambung lagi..kalau nak sh0pping memang kene pandai survey kedai...kalau tak memang rugi...yg penting aku suka sangat ngan apam balik rangup yg ade dijual kat sana..shi0okk abes la aku makan...kat sana memang banyak 0rg jual batang strawberri berc0klat...memang sedap makan buah strawberri yg fresh dicicah ngan coklat cair...tak tau la dah berape batang aku baham..memang sedap sangat...ibu ngan ayah aku pulak sibuk carik sayur,buah buahan & teh....aku ngan adek adek aku ape lagi...cari la pape survani0r utk dibawa pulang...key-chain,mafla,st0kin,beg,makanan....sedar tak sedar sampai dekat pukul 11 malam aku ngan kembar aku merayap kat pasa tu..yg len sume dah balik h0tel awl....

kinah,piah,ibu,una,karmila~

esok nya lepas sarapan kat gerai yg kat depan h0tel tu kit0rg pown check-0ut...mase utk pulang!!!!! tapi sebelum tue kit0rg singgah macam macam tempat utk sesi fot0grafi...ececehh~ kit0rg singgah kat bharat plantati0n,BOH plantati0n,bee farm,lata iskandar ....sempat la snap pict utk kenangan...makanan memang senang dibeli...tapi kenangan sukar dibeli...tak gitu~....lepas ni mesti susah nak luangkan masa macam ni lagi...semua busy dengan k0mitmen masing masing.....

bukti aklu sampai kt camer0n..haha

thanx f0r reading my entry...may ALLAH bless u all..!!!!






2 comments:

Sayidah Nafisah Ruslan said...

bestnya ada kembar.teringin nak ada kembar sendiri.. hehhe

dah lama tak gi cameron highlands.. bestnya korang dapt bercuti dan berjalan2.. :)

cik karmila said...

hehe,,mmg best,,nnti bile2 lapang pegi la lg,,:D