Friday, February 24, 2012

AKU SUDAH TERKENA !

any0ng hasey0,,! HAHA..dh lame rase nyer tak kene tipuu..lagi-lagi  ngan kawan sendiri..kalau nak diigatkan time aq dok kat ostel dolu-dolu selalu sangat menyakat kawan-kawan..tapi sejak sekian lame nyer berpisah ngan kengkawan macam rase nak disakat pulak..ehh ! tak nak tak nak....
ish..ish..ish...



KISAH KU DITIPU :-

pada satu arie yang malang,,,,,,
  * telefon nokia ku berbunyi..tande ade mesej masuk....

" salam..sahabatku !! maaf..ats perbincangan kedua belah pihak,sokongan keluarga,n persetujuan pihak lelaki...saya akan melangsungkan pertunangan pada........."

terjerit satu uma aq bile bace mesej dr kawan aq yg sorg tue.....

" walaupun sebenar nyer saya terkejut sangat-sangat dengan keputusan mengejut nie..tapi saya terpaksa terima dengan rela hati..doakan saya bahagia....=(.."

dengan masa tak sampai lima saat aq pown reply coz nak tau betul ke tak...beberapa saat lepas tue phone aq pown berbunyi lagi....

" btol la..."

lepas tue aq balas lg,,tanye kat dier sape lagi yg dh tau....lepas tue...dier balas...

" aq baru gitau kau sorang . tak tau la . pilihan keluarga..."

rase macam terkedu gak bile dengar berita dari dier..mane tak nyer..baru 2 bulan abes sekolah dh nak bertunang..awal gilerr kowt..tapi macam susah nak terima dek akal la..lagi pown sekarang bukan nyer macam dulu..muda-muda dh diikat...tibe-tibe aq rase macam kesian sangat kat dier bila dier cakap...dah la baru abes SPM dh nak bertunang...dier tue pown tak la besar mana...macam orang  tak cukup makan pown ader...adik aq pun lagi besar dari dier.....

" aq tak knal sape tunang aq tue..s0bs2..ta taw..ta taw..ta taw...."

malam tue aq ingat nak call dier coz nak tau berita yg selanjut nyer...kowt-kowt dier tengah tak dapat nak terima hakikat  yg dier akan bertunang muda-muda ke...sebab before nie aq selalu sangat dengar masalah dari dier..sebab tue aq rase macam concern kat dier..mana tak nyer..kawan 1 dorm aq dulu tue..pape citer mesti dier bagi tau aq...


time malam tue hampir jer aq terlupa nak call dier sebab leka online & ber-blogwalking...bile lame-lame call dier tibe-tibe.....

"this is the voicemail......."

cisss!!! tak pasal-pasal jatuh kredit aq 28 sen...kalau bab-bab kredit nie mmg aq berkira sikit...HEHEE...hati aq pown bermonolog ' kenape la dier tak angkat...tadi kate suruh call...huh..'

SUATU HARI YANG INDAH & PERMAI.....

arie nie aq rase best sebab tak sabar nak jumpa kawan aq yg bakal bertunang tue..setelah sekian lame aq simpan persoalan yg tak terjawab nie...finally aq dapat jumpa dier coz nak hantarkan baju yg mak dier tempah kat ibu aq...time kitorg sembang tiba-tiba terlintas persoalan pasal pertunangan dier tue...


ahahhh!!! aq pown start la soalan....

aku :- haa..ape status kau sebenar nyer sekarang nie...??!
dia :- ..........diam sambil tersenyum ( macam iklan gigi ...)
aku :- betul ke kau dh bertunang..??!
dia :- time kau bace mesej aq tue aq tulis berape arie bulan aq bertunang..?

aku pun pikir la balik...hmm..aq pown jawab " 30 arie bulan..."
dier pown tanye lagi kat aq....bulan berapa.....??
dengan blur nyer aq pown tunjuk la isyarat 2 kat kawan aq tue....

lepas tue dier tiba-tiba tersenyum sambil nak menahan gelak....
on the spot aq baru terpikir....

BULAN 2 MANE ADE 30 HARI....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arrrgghhh!!!!! aq sudah kena tipu....naik pecah perut aq gelak time tue...kawan aq yg bertuah tue pown tergelak sekali...dengan rase geram yg tak terhingga + lawak + malu aq pown gelak sampai tak boleh nak berenti...

aq tak habis-habis nak salah kan diri aq coz kenape boleh tak perasan tarikh yg dier tulis kt mesej yg dier bg time tue....aq pown ape lagi...tak habis-habis pukul-pukul dier sebab tak dapat tahan geram...yg dier nyer boleh plakk gelak-gelakkan aq lagi...hadoii !!! sakit nyer rase hati bila ditipu...huhu...rase macam nak nangis pown ade bile ditipu macam tue...tapi aq lagi rase nak tergelak bile mengenangkan yg aq dh dikenakan oleh kawan aq sendiri...wahaha !!! padan muka kau...!!!!

SPECIAL THANX :-
 buat NURUL ATHIRAH BT. MOHD RAFI sebab anda dah berjaya menipu saya.... HAHA..at least terubat la rindu aq nak mengenakan dan dikenakan orang.....HUHU...lakonan anda sangat mantap.! WELL D0NE..

* haila~ tak pe kawan...arie nie arie kau...esok-esok arie aq pulakk yee.....heheee