Wednesday, February 13, 2013

SOAL SELIDIK K0LEJ KAMPUNG JAWA ^^



any0ng hasey0 !!!!
hihi...rasa macam tak percaya la pulak aku dapat cuti seminggu !!! wink wink ~ h0k alohh ! cuti seminggu je pun nak batak ! *ehh mestila..k0lej kampung jawa bukan selalu cuti pun !!!! lantak aku lah ! p0wn boleh kan.....

okayy fine..s0 hari yang penuh ceria ni aku nak share s0mething kat k0rang semua sedikit sebanyak pasal k0lej kampung jawa yang aku duduk sekarang ni..dear aunt ag0ny..? misteri nusantara ? mel0di ? meleTOP ? pr0paganza ? taktaktaktak ! sudah sudah....hanyalah 'share feeling sahaja'....

lepas aku baca entry dari seni0r seni0r kolej kampung jawa tetibe je rasa nak jawab gak soalan soalan BIJAK ni...jeng jeng jeng ..................tapi s0alan soalan ni dah aku ubah versi aku....versi kau ...lantak kau lah ! haha..aku tau mesti semua warga batch 56 k0lej kampung jawa tengah busy gila cuti ni kan...dengan PBS yang sedang melanda "sanubari" k0rang kan..memandangkan aku tengah busy buat b0rang soal selidik jadi tak salahkan kalau aku aplikasikan apa yang aku dah belajar.....HIHI


SOAL SELIDIK KOLEJ KAMPUNG JAWA



1) give 5 simple words bout KOLEJ  KAMPUNG JAWA..

gempaq,skema,bitter,suwitt,LOL


2) korg rase k0rang meletop kat KOLEJ KAMPUNG JAWA ?


0pkos..melet0p la sangatt.....^^


3) Ape perasaan mse ari pendaftaran. sape orang 1st korang tegur..korang redha dengan warna file yg diberi?

 k0song..k0song....o0oohhhh....what the heck ! aku nak kaler biru..bukan hijau ! memang asobiyah rumah betul !


      4) ape yg korang bangga kt KOLEJ KAMPUNG JAWA ?

 sikit pun tak BANGGA...nak bangga bangga pun 0rg pandang lantai je k0t...zuhud je sudah ...budak kolej kampung jawa kan..mana boleh bangga..puii !


     5) tempat paling korg suke kt KOLEJ KAMPUNG JAWA…


DUA ..ade aircond si0t...dingin bak salju ^^ *plus water co0ler ! lagi masyuk~

6) what is y0ur nickname in KOLEJ KAMPUNG JAWA..

huda,huda minh0,hud hud,hudeee & yang paling h0t..muslimat 0o0 muslimat..^^

7) berape kali korang attend gotong- royong? .. pernah escape prep?bpe kali?kat mana n buat apa..?

banyak la jugak..penah escape prep gak..kunun kunun teman 0rang sakit ! padahal.......tid0 + bergosip kat dalam d0rm.. 

8) bile time korang break da rules? 


 bila dah bosan jadi skema,tahap iman dah turun.......member0ntak la katakan...*mo0d jiwa kacau..heheh
  
 9) berape kali korang singgah kantin sehari…

malas aku nak singgah...jimat duit o0oo..nak buat j0li time 0uting nanti..makan 'r0ti DM' sudaa..huhu

10) sume orang ade kenangan manis.. so korang punya kenangan pahit? 


inspecti0n tiap tiap minggu adalah kenangan paling pahit aku...sadis betul ! dapt dapat KP yang strait..mampus !

 11) andai korg ditaklifkan sebagai KU or TKU… bayangkan… n cerita ape yang bakal terjadi..


tak nak bayangkan !!! aku nak buat pembaharuan...rules ALL Y0U CAN D0 ! perasan jipang ! TKU sebelah katil aku je k0t....hehe *peace mek dee.....^^


 12) ingat lagi masjid sultan sulaiman… ape korang buat kt sane?

duduk dengar ceramah maulidur rasul + berqasidah ramai ramai after berarak satu kampung jawa....mem0ri paling suwiitt..^^


 13) pe yg terjadi kt dwn kuliah?


attend macam macam event yang best best,lecture MUET,ceramah yang membosankan..ngant0k & lastly TID0 !

 


 14) korg tetibe kena jadi presiden badar or hawa? Amacam… layakkh anda? Pe yg bakal berlaku…

LAGILAH TAK LAYAK..tapi aku akan cuba ubah diri aku sebelum nak ubah diri 0rang..aku bukanlah malaikat ! paling susah bila nak tegur kawan sendiri buat salah...kan kan....


 15) berape kali korang outing  sepanjang berada kat KOLEJ KAMPUNG JAWA…?dengan siapa.. or solo? Tmpat pling jauh korang pernah pegi?


banyak..yang penting aku tak pernah lekat kat 0stel kalau 0uting....huh..0pkos la dengan membe membe..s0lo solo memang tak berani la..tempat paling jauh......tingkat paling atas  MYDIN & CP..ngeh ngeh..kalau bawak kereta sendiri tak ape la gak..masalahnya aku naik bas seranas lah ! setakat bape jam je 0uting memang tak sy0k la nak pegi ja0h jaoh...


16) soalan paling simple…. Pernah fly?


penah penah ! hehe...fly pegi jalan TAR time bulan ramadhan...sh0pping raya maa....malam baru jumpa jalan pulang..KTM stuck punya pasal...kihkihkih


 17) apa benda yang korang harap akan jadi kat k0lej kampung jawa.. tapi ianya tak tercapai akal.. & confirm takkan  jadi punya !


ade eskalat0r untuk senangkan langkah aku pegi blok 0mar..tak pun ada lift kat blok thariq & omar..lagi satu ! buat swimming p0ol tertutup kat tengah tengah 0stel..takde lah jenuh aku nak tunggu turn mandi plus spa & pusat urut kaki......hikhik



 18)kalau diberi peluang balik mse form4/form5 apa yg korang nak buat..??


nak masuk f0rm 6 ! wink wink ...^^ MPPU KKJ !



 19)kalau korang tak masuk Kolej agak agak  kat sekolah lama apa cerita korang erk..??

mesti aku tak dapat rasa 6 unique things in KKJ...FRIENDS,UKHUWAH,TEACHERS,BIAH SOLEHAH,TARBIAH........dan USRAH !
dan yang paling aku tak dapat ....kutip mutiara mutiara kat KKJ ! HUHU


 20)soalan last : describe in 2 word tentang diri korang {sebelum:semasa:selepas} jadi warga Kolej..

BEF0RE : NAKAL
SEMASA : SEDANG BELAJAR JADI BAIK
SELEPAS ; SENTIASA BRUBAH JADI YANG LEBIH BAIK..^^


* tujuan soalan soalan bijak ni diadakan bukanlah untuk menyinggung mana mana pihak...hanyalah senda gurauan sahaja....kenangan lebih manis untuk dik0ngsikan....kenangan pahit...? simpan je lah jadi jeruk yeee....just take the go0d side 0f the bad side....peace n0 war ! ^^


4 comments:

iffa Afifa said...

terbaik la Huda ! haha, aku pun xberani nak jawab. TKU sentiasa peka weh. haha,

dilah said...

wahaha....terbaikk lah hud..

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

hamba-Dia said...

Awk batch 56. Eh ?