Friday, February 22, 2013

whisper fr0m the heart..^____________^




salam..any0ng hasey0 ! l0ng time no typing entry..huhu..aku rasa macam nak jerit kuat kuat sambil campak paper paper assignment ni ha..seriously minggu ni aku rasa sangat sangat lah sibuk dengan bermacam macam pr0gram kat sek0lah..padahal kerja aku aku dapat bertimbun timbun macam gunung everest..kadang kadang aku terfikir jugak cikgu cikgu ni bagi kerja macam macam tapi tak pernah rasa apa yang aku rasa..tu belum lagi dengan k0mitmen sana sini..aku pun tak boleh lah nak salahkan k0mitmen semata mata sebab dah aku orang yang dipertanggungjawabkan untuk pegang tugas...

firstly aku rasa sangat geram dengan MPM ! rasa macam nak tumbuk tumbuk je kalau MPM tu menjelma jadi orang...aku sebagai student pra-universiti rasa sangat terbeban dengan macam macam benda sekarang ni..dah la buat silibus f0rm 6 baru lepas tu nak suruh kit0rang belajar benda yang tak jelas..f0r example student usuluddin sekarang belajar tak pakai buku..ustazah-ustazah pun tengah blur dengan topik topik yang kit0rg belajar...inikan lagi kit0rg as student...pengajian am lagilah..esei pun tak belajar lagi tahun ni..belajar pun kejap kejap je...selebihnya tumpu kat PBS..tu pun ustazah tak lah guide kit0rg sangat...takat suruh carik sendiri...syariah aku boleh tahan lagi...even kena siapkan PBS,tapi still tak tinggal belajar...exam sem 2 pun tak lah lama lagi...mana aku tak takut...aku risau sangat sangat takut aku tak boleh bawak sem 2 ni....tugasan semakin berganda...masa pulak makin sempit....

s0metime aku cuba happykan diri..gelak sakan,menyakat 0rang,selalu buat orang tersenyum....tapi dalam hati aku cuba pretend yang takde pape berlaku kat diri aku... bila aku call ibu aku...aku cuba berlagak macam takde pape yang berlaku,everything g0es n0rmal lah konon...tapi dada aku dah rasa sebak sangat....tak tahu nak cakap macam mana...hanya aku saja yang tahu....ya ALLAH ..tolonglah aku.......................................................






1 comment:

! Khazanatul Sirra' ! said...

kan huda kan..tu a benda yang aku rasa.. even aku bukan f6, syllabus baru semua tu, tapi believe me, foundation u aku killing me