Saturday, March 9, 2013

ALAHAI INSPECTI0N....^_________^


fuhh ! finally inspecti0n minggu ni abes pown...! benda yang paling aku benci adalah inspecti0n ! hampir setiap mlm sabtu aku terganggu sebab kena wat inspecti0n...by the way, its okayy dear...ni lah namanya cleaning service kan...bukan nye selalu pun ..^^ ingat ingat ingat.....

kebersihan separuh daripada iman....^_~
hari ni lah inspecti0n yang paling kelam kabut kat d0rm aku...mana tak nya....5 minit before inspecti0n aku boleh lagi duduk dalam bilik air....bila KP dh umum inspection bermula...baru lah nak gelabah semua orang...dengan biskut atas divider katil, tumbler tepi katil, kain sekolah atas lantai....jenang (atas tingkap)...jangan cakaplah ! memang berdebu...bukannya kit0rg tak buat...sapu sampah,buang sampah,loker umum, kipas....semua dh complete ! tapi dh KP tue rajin sangat pegi check kat hidden place...memang pasrah je lah...disebabkan pintu d0rm kit0rg susah sangat nak dibuka..member aku pun ambik langkah yang paling bijak untuk tutup pintu d0rm..s0 bila KP datang depa tak boleh nak buka...HAHAHA...kesian gila KP kena tunggu sampai pintu tue dibukak...mujur lah tak kena tolak markah sahsiah....

tup..tup..tup....ada la pulak barang barang kecik yang tercicir cicir atas divider & katil adek d0rm aku....haila  ~ budak ni memang nak kena...nak je aku suruh dia tidur kat luar d0rm malam ni..tapi nak marah pun dh tak jadi...asyik nak tergelak je sepanjang KP check time tue...pastu belum masok lagi part buang sampah..berlari lari 2 orang kawan aku buang berplastik plastik sampah d0rm & kne naik d0rm balik...padahal inspection dah start dah time tue...bacaan selawat + d0a rabitah pun dah tunggang terbalik dah...tercungap cungap kit0rg baca....agaknya berapa la markah d0rm aku ni......k0nfem jatuh teruk d0rm aku hari ni....tiba tiba.....

perhh!!!!! d0rm aku dapat d0rm yang paling tinggi score kat rumah thariq....98% ! mcam nak tergelak pun ada.... tapi aku sangat bersyukur....dapat KP yang tak lah strait sangat....kalau lah d0rm aku dapat "KP yang strait gila tue".......memang naye lah kit0rg.....

aku sayang sangat F12....dan aku paling sayang sangat ahli ahli F12 !!!! sem0ga ukhuwah kita berkekalan...semoga hari hari yang kita lalui penuh dengan keceriaan....may ALLAH bless us ~
kenangan inspecti0n~ HAIFAA' big apple, DIBAH cute & KARMILA

 

2 comments:

iffa Afifa said...

haha, dengan aku yg terserempak dgn KP berlari-lari dgn sampah yg dicampak mcm tu je. haha, kelam kabut gila hari nii. lwk~

Aku Penghibur said...

wahhh so sweet kamu semua :)