Sunday, April 7, 2013

be a fasilitat0r :)




6 APRIL 2013 :)

masjid negeri ~

Hari ni aku berkesempatan untuk ikut pr0gram selangkah kea lam remaja kat masjid sultan salahuddin abdul aziz,shah alam…w0w ! rasa beruntung sangat dapat pegi pr0gram ni..tapi bila difikir fikir memang cuak sangat nak pegi c0z aku kena jadi fasilitat0r untuk adik adik ni…aku dipilih pun atas nama naqibah..rasa macam ilmu agama kat diri aku sangat cetek..b0leh ke aku ajar di0rang…?? Huhu..* mungkin Allah hantar aku jadi fasilitator sebab untuk dedahkan aku jugak pasal ilmu agama…mungkin ada hikmah aku pergi pr0gram ni…

antara member yang pegi....


bila sampai sana memang ramai gila busak budak perempuan area umur 13-15….cuak gila kut..ntah budak yang macam mana lah aku dapat agaknya….ngee~ sampai lah sl0t aku kena jadi fasi…aku gr0up 4…bila pecah dalam gr0up aku dapat budak sek0lah c0nvent weyh ! cuak giler ni…sume muka matured matured je…ntah ntah ilmu diorang lagi banyak kut…boleh ke aku ajar di0rang ni..??!!!


briefing ~

ramai giler 0rang~

Alhamdulillah Allah permudahkan urusan aku untuk bagi penerangan kat diorang pasal wudhu’,mandi wajib & bacaan dalam s0lat…dekat 0stel pun baru je lepas pr0gram minggu s0lat sempurna….^^ aku sangat respect dengan adik adik gr0up aku…kalau tak faham diorang akan terus Tanya..even benda yang remeh remeh…diorang sangat jujur…certain 0rang mungkin akan malu bila tak tau pasal menda menda ibadah…tapi diorang dah buktikan yang di0rang ada eff0rt untuk belajar ilmu agama…nasib baik diorang bagi resp0n yang baik...sayang sangat masa yang berlalu sangat cepat…tapi aku akan ingat setiap saat saat bersama diorang semua…aku tak nak diorang terus hanyut & tak tahu pasal perkara perkara ibadah….

me :)
sekitar pr0gram~

Kalau adik adik gr0up 4 baca bl0g akak ni akak nak k0rang tahu yang akak sayang sangat kat k0rang…kalau ada kesempatan memang akak nak jumpa korang semua…banyak lagi benda yang aku nak share dengan korang…akak harap korang boleh jadi remaja yang solehah…ingat balik apa yang akak dah ajarkan….semoga ukhuwah kita berkekalan….semoga adik adik berjaya dalam peperiksaan dan jadi muslimah yang diredhai Allah….akak sayang k0rang… !

my luvly gr0up..^^
i g0t luvletter fr0m my sis..^^

Kak huda l0ve IZZAH SYAZA, AFRINA, NEESHA NAJWA, AMIRA, SHAHIRA, SYAZA NUWAIRAH, ATIQAH NABILAH, HASYIMAH, ‘AIN, AIN, SYAHIRA, ASMEERA & DAYANA NATASHA….^_____________^



2 comments:

Bieaz said...

tengok pun dah rasa best lagi2 program ilmu agama...:)

tu yang mencabar ramai giler join

Aku Penghibur said...

bestnya dpt pergi progrm cm gini .. boleh merawat hati