Sunday, June 30, 2013

MUET SPEAKING D0NE !

Salam..any0ng hasey0 !!!
Leganya rasa bila dah habis MUET SPEAKING….wink wink….pagi tadi aku ada exam MUET speaking…..cuak gila weyh nak cakap 0rang puteh…malam tadi last aku practice speaking dengan member member aku yang cun lagi jelita…asiffa, mek cah & dibah….bila cuti lama sangat kat rumah rasa macam beku gila 0tak….lagi lagi bila nak speaking dengan 0rang….berbelit lidah w0o…tu belum lagi kalau nak brainst0rm idea..lagilah beku rasanya..

Aku kat sini nak share dengan k0rang s0rang 0ppa ni…hari tu..kununnya nak impr0ve BI aku pu n try lah carik kat y0utube pasal MUET….tengah aku duk carik tetiba aku terteng0k satu vide0 dari vl0gger Aiman Azlan…siapa beliau ni..?? setakat yang aku tahu dia ni 0ne of student daripada Malaysia yang tengah belajar kat luar negara….dia ni seangkatan dengan Mat luthfi….mesti k0rang kenal kan 0ppa kedah ni….tapi aku kurang minat sikitlah teng0k vide0 mamat kedah yang sepet ni…..skali pandang mat luthfi macam kwangs0o lah..*eehh..tak erk..?
but depends k0rang lah…..

daebakk !

Aku teringin gila nak jadi macam aiman azlan ni…peerrhh..speaking berhabuk seyh ! dia kalau cakap memang fluent gila english dia….dah la fluent…pastu kalau beliau ni cakap sangat 0ver c0nfident….aku suka cara penyampaian dia….rasa lepak je…tak terlalu skema….*even muka nampak skema…..seri0usly k0rang tak akan ngantuk ….isu yang dia sampaikan banyak relate dengan anak anak muda zaman sekarang……..aku rasa maybe dulu dia pun macam aku jugak…..tersipu sipu malu nak speaking….tapi maybe dia ada semangat yang tinggi nak speaking and dia pun terus get m0ve & berjaya macam sekarang……h0pefully aku pun jadi macam dia so0n…..^^


antara vide0 aiman azlan..^^
jawapan humble dari dia....

ini antara s0alan yang 0rang tanya kat dia......tak susah pun nak impr0ve english kan........*bak kata dia lah......

sweet mem0ry MUET speaking.....^^

mek cah & asif..

dibah & am0r LMH..

time practice..^^


we are 1 grupp !

practice @ surau...





T0 all my chingu(s) especially batch 56 k0lej kampung jawa….go0d luck untuk exam MUET speaking ni yee…….bila dah habis speaking rasa macam terlepas satu beban MUET even kena jawab lagi 3 paper…hihi….






4 comments:

Faariis said...

hahaa. its good to speak in english. late better than never.

Mysara Ab Rahman said...

tips yg dye bg tu mmg berguna...sbb english ni pntg

Eza Zularyeza said...

Assalam..masa saya nak amek muet dlu.saya banyakkan tgk cite korea.sbb bila baca subtitle kt bwh tu kta blh tambahkn pngetahuan vocab english..serius mmg berjaya sbb blh tgk oppa2 yg ensem+bljr english.hasilnya sy dapat band 4.tak la bgs sgt tp better dr dpt band 1@2 je kan..

cik karmila said...

W0W ! cayalah @Eza Zularyeza !!! teringin sgt nk dapat band 4...hehe