Wednesday, July 17, 2013

says : d0nt f0rget Allah..^^


salam..any0ng hasey0 !!!
rasa macam dah lama tak membebel kat bel0g sendiri....
maklumlah...bulan puasa..kenalah jaga mulut sikit....tak b0leh sesuka hati nak kutuk orang.....
pagi tadi baru je dengar tazkirah ramadhan.......bulan puasa ni lagi baik wat amal ibadah dari d0k suka mengumpat.....haish....rasa susah je nak tinggalkan bad habit tu.......
aku tak tahu kenapa asyik nak tertidur je time less0n...sehari tak sah kalau tak tidur dalam kelas....kalau bab menguap jangan cakaplah......memang dah berpuluh ribu kali dah......
tapi 0kayy gak kut....tak adalah aku sakan sangat gelakkan muslimin kelas aku je ngan kawan sebelah aku...haha..

0kay...sesi bebel dah habis..actually aku nak share ngan k0rang semua lagu farid sanullah ni....this is theme song untuk pr0gram kat 0stel aku...n0w tengah ada pr0g minggu cinta al-quran...memang el0k sangat lah kan time bulan ramadhan ni buat event macam tu...dapat la cuci hati aku ni sikit....lagu ni sangat terkesan kat diri aku and aku rasa maybe semua 0rang akan terasa.....

n0rmally setiap 0rang tak akan terlepas dari lakukan kesilapan.....dan tak dinafikan setiap 0rang pun mesti ada rasa dan keinginan untuk berubah ke arah lebih baik kan......inilah yang dikatakan fitrah manusia dalam beragama....bila s0meone yang dah ada kesedaran macam ni akan rasa betapa lemah dan hinanya diri dia dan time tu la keinsafan akan timbul....0ne m0st dificult thing yang menjadi masalah ialah bila kita tak dapat nak kekalkan m0mentum perubahan diri kita....apa yang aku nak katakan kat sini...kalau nak berubah tu biarlah sikit sikit daripada terus mendadak....0nce bila kita tak ikhlas dalam berubah tak mustahil kita akan tersasar lebih jauh dari landasan yang sebenar......bila kita dalam pr0ses perubahan....it d0es n0t mean yang kita kena tinggalkan terus bad habit yang memang dah sebati dalam hidup kita...mungkin kita boleh kurangkan atau had kan.....s0 guys.....j0m kita berubah dan j0m jadi baik !







you're down and out
you just cant cope
You wanna shout
you lost all hope
On your knees, begging please
You turn and pray to find your way

Hey, you make doa Allah’s there

whoever you are cos he cares
Then you forget to say thank you Allah ,
You forget to say Insyallah
You forget to say Subhanallah
Raise your hands
Alhamdulillah

lets flashback lets backtrack
to a time like yours and mine
The story of the three
who long to be
to be free of their misery

T
o the poor he opened the doors
gave him plenty of His bounty

Then you forget to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands Alhamdulillah

Can’t you see His promise to you
Can’t you see His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don’t lose hope in Allah
If you remember Allah in prosperity
He’ll not forsake you in adversity
Be mindful of Allah
He’ll guide you to all that His good

Then you forget, to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands, Alhamdulillah
you're down and out
you just cant cope
you wanna shout
you lost all hope
On your knees
begging please
You turn and pray
to find your way


* t0 all my dearest hands0me and pretty friends....selamat meneruskan ibadah puasa.....sem0ga kita semua dapat meneruskan ibadah puasa dengan banyak lagi amalan-amalan lain yang mungkin satu hari nanti akan membawa kita ke syurga.....*kepada yang dah ter"miss" puasa tu....jangan sedih....kita sama sama wat "fasting payment" sama sama ye nanti.....selamat beramal ^^


No comments: