Saturday, October 5, 2013

respect...




k0rang tahu apa makna respect..??
mestilah k0rang tahu kan.....sebab dah jelas jelas k0rang lagi pandai dari kit0rang....
tapi kenapa k0rang tak pernah nak respect kat kit0rang.......
kalau takat nampak k0rang senyum tertunduk tunduk tersipu sipu malu depan kit0rang dah cukup ke nak pr0ve kan yang k0rang dah cukup respect dengan kit0rang..??
bajet macam tak pernah buat salah....tapi cakap belakang pulak !
tak b0leh ke cakap depan depan kit0rang.......kenapa perlu takut.....kenapa perlu guna 0rang tengah.....
kit0rang tahu bukan k0rang je yang busy.....kit0rang pun sama ! 
dah jelas jelas tarikh exam sama.....
t0longlah k0rang..kita hidup sebumbung.....hari hari mengadap muka yang sama....orang yang sama...
kalau kit0rang b0leh sayang k0rang and sangka baik ngan k0rang tak b0leh ke kalau k0rang ada sikit rasa respect ngan kit0rang.....
kenapa sekarang baru nak besar besarkan perkara ni.....k0rang sedar tak apa yang k0rang cakap.......adakah sebab rasi0nal atau em0si.....??!!!
dalam masa yang sedikit ni tak boleh ke kalau k0rang jangan cari masalah....cuba berlapang dada dengan semua 0rang.......0rang lain pun ada tekanan and stress di0rang sendiri.....kenapa perlu cakap belakang.......cuba bagi 0rang lain hidup dengan tenang.....tanpa tekanan....kalau nampak 0rang buat silap just tegur dengan hikmah...tak perlu nak cakap belakang, mengutuk 0r menghina 0rang......tak guna membangga banga diri dengan kelebihan yang kita ada....masing masing Allah dah tetapkan kelebihan dan kelemahannya.....
the 0nly h0pe....just give us s0me respect....that's all..

*just luahan yang mungkin tak semua 0rang kat sini boleh dengar......
ya Allah...peliharalah bi'ah s0lehah di sini.......ameen..

maaf atas penggunaan bahasa yang sedikit kasar......s0metimes i can't handle my em0tion..




6 comments:

iffa Afifa said...

this thing make me really in hurt. kecewa dgn budak yg bajet jeh baik dpn kite tapi hakikatnya.,, sakit hati. marah. benci. marah dan perasaan kecewa dlm dada ni tak akan pernah hilang selagi tiada maaf yang bertandang di mulut diaorang dgn ikhlas. aku kecewa !

cik karmila said...

kita hadapi masalah yang sama kawan....h0pe kita sama sama tabah..teruskan berjuang..:)

dEdEQ dE wIshEs said...

AMIN .. ABAIKAN SUME .. YG PNTING KITE XKACAU ORG ..

Faariis said...

huhu. xpe, lau diorang xrespek kita. Allah kan ada. xperlu respek diorang tu, yang penting Allah tahu apa yang ada dalam hati kita.

to gain respect, you have to show it first. :)

Sally Samsaiman said...

be strong ye...jgn biarkan emosi ganggu kita...insyaAllah semua masalah ada penyelesaiannya :D

cik karmila said...

terima kasih kawan kawan semua :)