Thursday, November 28, 2013

pernah 0rang ign0re k0rang..??!!!


salam..any0ng haseey0 !!!!!
kadang kadang pernah tak k0rang rasa ada 0rang yang tengah ign0re k0rang..??!!!!
mesti da kan....paling tak pun......k0rang yang ign0re 0rang...hahaha....*sadis gila bunyinyaa....
0kayy..0kayy...let me intr0duce these kind 0f ign0rance......seri0usly k0rang sendiri memang takkan terlepas dari membuat 2 benda ni.....

#FIRST#
0rang ign0re k0rang....0r k0rang di'ign0re'kan......

situasi macam ni jadi bila 0rang yang mungkin pernah rapat dengan kita dan pernah buat hidup kita bahagia.....0ut of sudden dia tiba tiba ign0rekan kita......rasa macam dia ada je dekat dengan kita tapi hati rasa jauh.....rasa cakap dengan dia macam cakap dengan batu !
ada certain 0rang yang takde perasaan b0leh watlek watpeace je dengan hal ni.....but bagi certain 0rang......especially PEREMPUAN memang tak b0leh diign0rekan.....mulalah beribu pers0alan timbul kat kepala h0tak mereka......*padahal baru 1 hari tak c0ntact...terus rasa diign0rekan ibarat macam setahun tak bertegur ! *puii !



bila rasa dah makin d0wn mulalah buat perangai macam 0rang putus cinta....berperang dengan perasaan sendiri..*even kat laman s0cial...(macam lah 0rang lain b0leh t0long kau.....)
0rang yang ign0re kita tu kadang kadang tak sedar langsung yang dia tengah sakitkan hati 0rang yang dia ign0re tu....tapi bila ign0re dia satu hari nanti baru dia tahu....*padan muka ! ingatlah tak selamanya kita rasa betul dengan apa yang kita buat......kalau hari ni kita sakitkan hati 0rang tak mustahil es0k 0rang akan sakitkan hati kita....*that's we called what y0u give, y0u get back ! (clap y0ur hands..)


*siapa tak sedih bila rasa 0rang ign0re dia...dia pun macam 0rang lain jugak...perlukan teman untuk hadapi hari hari dia......huh


It's hard: When someone special ignores you. It's harder: Pretending that you just don't care.



#SECOND#
kita ign0re 0rang...0r kita meng'ign0re'kan 0rang....

selalu kita akan ign0rekan 0rang bila rasa cam b0san + fed-up + malas nak mengadap muka dia 0r nak c0ntact dengan dia....especially dalam perhubungan.....bila rasa kita dah jumpa s0mething yang lebih berharga dari s0meone tu.....aut0maticly kita akan lupakan 0rang yang pernah buat kita bahagia dulu...ye dakk..??!!! mungkin TIDAK bagi se0rang yang setia..........kan kan....ataupun kita rasa dah b0san dengan dia then rasa macam malas dah nak pedulikan dia......benda ni selalu jadi dalam bercinta....bluek !

I hate that you ignore me for so long, then you start talking to me like nothing happened.


tu la 0rang kata "kalau sayang tu jangan sayang sangat, kalau benci tu jangan benci sangat...." perasaan memang sentiasa berubah....hanya Allah yang boleh membolak balikkan perasaan 0rang...s0 kalau kita rasa dah kurang sayang 0r tak suka dengan s0meone tu jangan terus ign0rekan dia...*memang kesian dan kejam sangat kalau kita buat macam tu....lain kali kalau tak nak benda ni jadi..dari awal lagi..kalau taknak sakitkan hati 0rang jangan bagi harapan palsu...sekali lagi aku ulang...jangan bagi harapan palsu.....! 

                                           While your busy ignoring me, I'm busy finding out that I'm okay with it.

kalau nak kawan biar ikhlas....macam tu jugak kalau nak bawak hubungan ke arah yang lebih serius..make sure fikir dulu betul betul.....sejauhmana aku boleh bersama dia dalam hubungan ni....and apa yang aku nak dari hubungan ini......atleast k0rang boleh berkawan dengan dia......" tapi kan macam mana kalau si dia mengharap dekat aku..??! " jawapan aku senang jee.....kenapa kau nak risau dia mengharap kat kau kalau kau dulu yang bagi harapan kat dia....??!! *jackp0t ! haha....*pandai pandai lah kau nak kawal situasi ni.....just cakap dengan tenang....b0leh tak kita berkawan semula......insyaAllah lembut lah hati si dia tu.....



                                              
*this entry tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang mati...hanyalah luahan yang sengaja ingin dik0ngsi.....sebagai pengalaman hidup....^^

1 comment:

Kisah Si Dairy said...

selalu jugak di ignore kan dan ignore person...