Thursday, December 19, 2013

first week @ Nilai ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!
This is my first week aku as teacher t0-be….heheh..teacher lah sangat ! first day memang penat sikit memandangkan tadika yang aku dan kawan kawan akan mengajar bertukar ke tempat baru area Bandar Nilai s0 banyak lah benda kena buat….dah la 3 tingkat tadika tu..nak kna susun meja, kerusi, angkat tu angkat ni…lepas tu kena attend kursus mengajar…well..nama pun nak mengajar 0rang s0 kenalah diajar dulu kan….seri0usly jadi cikgu tadika kena kreatif & tak b0leh malu malu….aku pun banyak lagi kena belajar ni….




Aku suka sangat dengan kawan kawan serumah aku….semua ada 10 0rang….ada yang sama sek0lah dengan aku dulu, ada yang dari tempat lain jugak…tapi kit0rang happy sangat dapat hidup susah & senang bersama sama….



al0ng first week ni b0lah tahan busy jugaklah….banyak jugak rupanya urusan yang kit0rang kena buat…tu belum lagi pasal bab hal rumah kit0rang…h0usemate aku setakat ni 10 0rang…s0 kena plan betul betul untuk urusan perbelanjaan especially…masa kit0rang sh0pping barang dapur kena betul betul save..kena banding harga dulu and bajet makan untuk  seminggu atau lebih..first tempat kit0rang sh0pping kat Tesc0 Nilai c0z tempat tu dekat je ngan tadika kit0rang….b0leh tahan mahal jugaklah kat sana…just a few things je yang murah…tapi alhamdulillah  bajet kit0rang still under-c0ntr0l…




*memang terlebih cukup pun tapi kalau untuk sebulan ntah tahan ntah tidak…memang time nil ah aku dan kawan kawan nak timba new experiences…sampai bila nak bergantung ngan parent kan…time nilah aku nak buktikan dengan ayah & ibu yang aku b0leh hidup sendiri….but thank a l0t t0 them c0z banyak bantu aku selama ni…kalau aku duduk rumah lama lama pun k0nfem tak mendatangkan hasil punya..aku h0pe sangat pengalaman pengalaman yang aku dapat akan menjadikan aku semakin matang !


3 comments:

fiu choppie said...

Subhanallah, ada yang mash single nggak tuh akhwat-akhwatnya ... :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

selamat menjalani kehidupan berdikari! :)

kimsalam ke semua sepuluh2 orang tu ye.. heeeee

zarena heeney said...

tahniah karmila anda menang

boleh berikan details pd ena seblm pukul 5pm hari nie [23.12.2013]
klu tidak dpt feed back sblm pukul 5pm hari nie
ena akan cabut undi pd peserta yg lain.

email ke : zarena.guardian@gmail.com

terima kasih.