Saturday, December 14, 2013

packing time !

salam..any0ng hasey0 !!!
perrh ! penatnya malam ni sebab aku kena packing barang untuk pergi Nilai es0k....
start es0k aku akan mulakan hidup baru sebagai se0rang guru....yeah ! i'll be a teacher 0f a kindegarten yaww ! grr....cuak gila rasanya nak berdepan dengan mereka.....
ni pun aku pergi awal sebab ada kursus untuk mengajar kat sana rasanya.....
hari ni (15/12/2013) genap sebulan aku dah habis sesi persek0lahan....actually tak sampai sebulan lagi pun masa aku dekat rumah sebab aku banyak stay kat h0stel and pergi pr0gram luar je....tu yang balik rumah lambat.....


rasa blurr gila nak packing barang..tapi tahu tahu je lah kalau jadi cikgu ni...baju kurung paling kurang pun mesti 10 pasang ! tu pun rasa macam kurang lagi....belum lagi barang barang yang lain....sambil sambil tu sempat jugak aku teng0k AIM 20 & Man-city lawan Arsenal...siap kacau kacau 0rang lagi sampai mengamuk 0rang tu....whatever..GHT lahh ! aku tak kisah pun....kalau aku tahu dah lama aku layan Harry P0tter kat tv 2 saja..pfftt

rileks la brader..bukan kau yang main b0la tu pun.......haiyy0o !

sekarang yang paling penting misi nak packing packing barang.....!!!!
seri0usly takut tu ada tapi dalam masa yang sama aku rasa eksited nak jumpa kawan kawan satu k0lej ngan aku sebab di0rang pun dapat j0b yang sama dengan aku..dapatlah aku berg0sip dengan mak jemah mak jemah sekalian kan...*kalau tak selalu dengar bebelan &nyanyian sumbang k0rang kat whatsapp je....




#n0ta untuk diri..
-selamat berjuang untuk dapatkan apa yang kau nak dalam hidup...
-hidup ni cuma sekali untuk kau rasai betapa banyaknya peluang dalam hidup..
-buktikan dekat ibu & ayah kau b0leh hidup tanpa duit mereka...
-walaupun kau jauh di mata mereka...hargailah maruah diri kau dan maruah mereka
                        yes ! aku b0leh !!!

2 comments:

iffa Afifa said...

Huda, seronoknya,, aku start tahun depan.. sume nak jadi cikgu dah. gud luck sayang.. May Allah make it ease.

cik karmila said...

kau pun sama jugak dear...:D