Friday, February 22, 2013

whisper fr0m the heart..^____________^




salam..any0ng hasey0 ! l0ng time no typing entry..huhu..aku rasa macam nak jerit kuat kuat sambil campak paper paper assignment ni ha..seriously minggu ni aku rasa sangat sangat lah sibuk dengan bermacam macam pr0gram kat sek0lah..padahal kerja aku aku dapat bertimbun timbun macam gunung everest..kadang kadang aku terfikir jugak cikgu cikgu ni bagi kerja macam macam tapi tak pernah rasa apa yang aku rasa..tu belum lagi dengan k0mitmen sana sini..aku pun tak boleh lah nak salahkan k0mitmen semata mata sebab dah aku orang yang dipertanggungjawabkan untuk pegang tugas...

firstly aku rasa sangat geram dengan MPM ! rasa macam nak tumbuk tumbuk je kalau MPM tu menjelma jadi orang...aku sebagai student pra-universiti rasa sangat terbeban dengan macam macam benda sekarang ni..dah la buat silibus f0rm 6 baru lepas tu nak suruh kit0rang belajar benda yang tak jelas..f0r example student usuluddin sekarang belajar tak pakai buku..ustazah-ustazah pun tengah blur dengan topik topik yang kit0rg belajar...inikan lagi kit0rg as student...pengajian am lagilah..esei pun tak belajar lagi tahun ni..belajar pun kejap kejap je...selebihnya tumpu kat PBS..tu pun ustazah tak lah guide kit0rg sangat...takat suruh carik sendiri...syariah aku boleh tahan lagi...even kena siapkan PBS,tapi still tak tinggal belajar...exam sem 2 pun tak lah lama lagi...mana aku tak takut...aku risau sangat sangat takut aku tak boleh bawak sem 2 ni....tugasan semakin berganda...masa pulak makin sempit....

s0metime aku cuba happykan diri..gelak sakan,menyakat 0rang,selalu buat orang tersenyum....tapi dalam hati aku cuba pretend yang takde pape berlaku kat diri aku... bila aku call ibu aku...aku cuba berlagak macam takde pape yang berlaku,everything g0es n0rmal lah konon...tapi dada aku dah rasa sebak sangat....tak tahu nak cakap macam mana...hanya aku saja yang tahu....ya ALLAH ..tolonglah aku.......................................................






Wednesday, February 13, 2013

SOAL SELIDIK K0LEJ KAMPUNG JAWA ^^



any0ng hasey0 !!!!
hihi...rasa macam tak percaya la pulak aku dapat cuti seminggu !!! wink wink ~ h0k alohh ! cuti seminggu je pun nak batak ! *ehh mestila..k0lej kampung jawa bukan selalu cuti pun !!!! lantak aku lah ! p0wn boleh kan.....

okayy fine..s0 hari yang penuh ceria ni aku nak share s0mething kat k0rang semua sedikit sebanyak pasal k0lej kampung jawa yang aku duduk sekarang ni..dear aunt ag0ny..? misteri nusantara ? mel0di ? meleTOP ? pr0paganza ? taktaktaktak ! sudah sudah....hanyalah 'share feeling sahaja'....

lepas aku baca entry dari seni0r seni0r kolej kampung jawa tetibe je rasa nak jawab gak soalan soalan BIJAK ni...jeng jeng jeng ..................tapi s0alan soalan ni dah aku ubah versi aku....versi kau ...lantak kau lah ! haha..aku tau mesti semua warga batch 56 k0lej kampung jawa tengah busy gila cuti ni kan...dengan PBS yang sedang melanda "sanubari" k0rang kan..memandangkan aku tengah busy buat b0rang soal selidik jadi tak salahkan kalau aku aplikasikan apa yang aku dah belajar.....HIHI


SOAL SELIDIK KOLEJ KAMPUNG JAWA



1) give 5 simple words bout KOLEJ  KAMPUNG JAWA..

gempaq,skema,bitter,suwitt,LOL


2) korg rase k0rang meletop kat KOLEJ KAMPUNG JAWA ?


0pkos..melet0p la sangatt.....^^


3) Ape perasaan mse ari pendaftaran. sape orang 1st korang tegur..korang redha dengan warna file yg diberi?

 k0song..k0song....o0oohhhh....what the heck ! aku nak kaler biru..bukan hijau ! memang asobiyah rumah betul !


      4) ape yg korang bangga kt KOLEJ KAMPUNG JAWA ?

 sikit pun tak BANGGA...nak bangga bangga pun 0rg pandang lantai je k0t...zuhud je sudah ...budak kolej kampung jawa kan..mana boleh bangga..puii !


     5) tempat paling korg suke kt KOLEJ KAMPUNG JAWA…


DUA ..ade aircond si0t...dingin bak salju ^^ *plus water co0ler ! lagi masyuk~

6) what is y0ur nickname in KOLEJ KAMPUNG JAWA..

huda,huda minh0,hud hud,hudeee & yang paling h0t..muslimat 0o0 muslimat..^^

7) berape kali korang attend gotong- royong? .. pernah escape prep?bpe kali?kat mana n buat apa..?

banyak la jugak..penah escape prep gak..kunun kunun teman 0rang sakit ! padahal.......tid0 + bergosip kat dalam d0rm.. 

8) bile time korang break da rules? 


 bila dah bosan jadi skema,tahap iman dah turun.......member0ntak la katakan...*mo0d jiwa kacau..heheh
  
 9) berape kali korang singgah kantin sehari…

malas aku nak singgah...jimat duit o0oo..nak buat j0li time 0uting nanti..makan 'r0ti DM' sudaa..huhu

10) sume orang ade kenangan manis.. so korang punya kenangan pahit? 


inspecti0n tiap tiap minggu adalah kenangan paling pahit aku...sadis betul ! dapt dapat KP yang strait..mampus !

 11) andai korg ditaklifkan sebagai KU or TKU… bayangkan… n cerita ape yang bakal terjadi..


tak nak bayangkan !!! aku nak buat pembaharuan...rules ALL Y0U CAN D0 ! perasan jipang ! TKU sebelah katil aku je k0t....hehe *peace mek dee.....^^


 12) ingat lagi masjid sultan sulaiman… ape korang buat kt sane?

duduk dengar ceramah maulidur rasul + berqasidah ramai ramai after berarak satu kampung jawa....mem0ri paling suwiitt..^^


 13) pe yg terjadi kt dwn kuliah?


attend macam macam event yang best best,lecture MUET,ceramah yang membosankan..ngant0k & lastly TID0 !

 


 14) korg tetibe kena jadi presiden badar or hawa? Amacam… layakkh anda? Pe yg bakal berlaku…

LAGILAH TAK LAYAK..tapi aku akan cuba ubah diri aku sebelum nak ubah diri 0rang..aku bukanlah malaikat ! paling susah bila nak tegur kawan sendiri buat salah...kan kan....


 15) berape kali korang outing  sepanjang berada kat KOLEJ KAMPUNG JAWA…?dengan siapa.. or solo? Tmpat pling jauh korang pernah pegi?


banyak..yang penting aku tak pernah lekat kat 0stel kalau 0uting....huh..0pkos la dengan membe membe..s0lo solo memang tak berani la..tempat paling jauh......tingkat paling atas  MYDIN & CP..ngeh ngeh..kalau bawak kereta sendiri tak ape la gak..masalahnya aku naik bas seranas lah ! setakat bape jam je 0uting memang tak sy0k la nak pegi ja0h jaoh...


16) soalan paling simple…. Pernah fly?


penah penah ! hehe...fly pegi jalan TAR time bulan ramadhan...sh0pping raya maa....malam baru jumpa jalan pulang..KTM stuck punya pasal...kihkihkih


 17) apa benda yang korang harap akan jadi kat k0lej kampung jawa.. tapi ianya tak tercapai akal.. & confirm takkan  jadi punya !


ade eskalat0r untuk senangkan langkah aku pegi blok 0mar..tak pun ada lift kat blok thariq & omar..lagi satu ! buat swimming p0ol tertutup kat tengah tengah 0stel..takde lah jenuh aku nak tunggu turn mandi plus spa & pusat urut kaki......hikhik



 18)kalau diberi peluang balik mse form4/form5 apa yg korang nak buat..??


nak masuk f0rm 6 ! wink wink ...^^ MPPU KKJ !



 19)kalau korang tak masuk Kolej agak agak  kat sekolah lama apa cerita korang erk..??

mesti aku tak dapat rasa 6 unique things in KKJ...FRIENDS,UKHUWAH,TEACHERS,BIAH SOLEHAH,TARBIAH........dan USRAH !
dan yang paling aku tak dapat ....kutip mutiara mutiara kat KKJ ! HUHU


 20)soalan last : describe in 2 word tentang diri korang {sebelum:semasa:selepas} jadi warga Kolej..

BEF0RE : NAKAL
SEMASA : SEDANG BELAJAR JADI BAIK
SELEPAS ; SENTIASA BRUBAH JADI YANG LEBIH BAIK..^^


* tujuan soalan soalan bijak ni diadakan bukanlah untuk menyinggung mana mana pihak...hanyalah senda gurauan sahaja....kenangan lebih manis untuk dik0ngsikan....kenangan pahit...? simpan je lah jadi jeruk yeee....just take the go0d side 0f the bad side....peace n0 war ! ^^


Saturday, February 2, 2013

talking t0 my heart ^^






salam...any0ng hasey0 !!!! 


f0r a l0ng long time aku dah tak update bel0g aku ni...f0r now aku tersangatlah busy dengan macam macam k0mitmen..tapi aku sempat jugak curi curi masa untuk update even tak lah panjang berjela sangat...last week juni0r f0rm 4 dah masuk..i'm little happy with my newbie [s] & bila aku teng0k di0rg punya 0rientasi tetiba teringat masa aku 0rientasi time f0rm 1 dulu....kalau nak dibandingkan lain gila rasanya...aku tak akan pernah puas dengan 0rientasi yang manja manja macam ni..kalau time aku dulu.......

kena bagi salam..*kalau tak bagi salam memang kena cop kerek..puii !
barang amanah WAFFER CUCUK LIDI + GAYUNG..wadahekk !!!bawak kat semua tempat pulak tuu..
tag nama sebesar A4..*saja nak bagi aku feymes la tuuuu..
kena nyanyi lagu acha & irwansyah time nak mintak sign akak akak & abg abg seni0r..* now k0lej aku kena nasyid + qasidah jee ^^
kena siram air bernila..^__~
kena lari sana sini macam 0rang gila mati anak untuk mintak sign..
peluk pok0k kelapa cakap I L0VE YOU P0KOK KELAPAKK ! yuck!
belanja seni0r gula gula + coklat....

kalau aku nak ungkit memang tak puas rasanya..sebab tu aku tak pernah nak puas hati dengan 0rientasi zaman sekarang..budak budak makin manja lah katakan..tapi itu semua hanya tinggal kenangan..mungkin semua benda yang kita tak suka akan jadi perkara yang terbaik untuk kita..maybe ada rasional nya diorang buat semua tu kat kita...hidup tak semuanya happy..setiap orang yang tersenyum mesti pernah merasai derita....f0r all my newbie..hidup kat k0lej kampung jawa ni tak lak seronok macam yang disangka..tapi dekat sinilah tempat untuk kita cuba tarbiah diri kita ke arah yang lebih baik...dulu diri ini jugak pernah jahil...tapi adakah selamanya kita kan jahil..tak guna kalu ada ilmu tapi tak amalkan..belajarlah dari kesilapan..








sem0ga ALLAH selalu menjaga aku dalam segala hal...hidup ini masih panjang untuk diteruskan..tapi dengan hidup yang panjang ini lah kita akan selau diuji dengan macam macam benda..but remember ALLAH tak akan uji hambaNYA diluar kemampuan manusia..ALLAH akan janjikan sesuatu yang baik di akhir hidup kita nanti....