Thursday, March 28, 2013

MUSLIM VS PERUNDANGAN ISLAM....



salam..any0ng hasey0 !

biasanya tiap-tiap pagi memang aku akan lakukan hobi yang sama..apa lagi..0pkos la 0nline kan...macam lah k0rang tak jugak....tengah aku duduk online tetiba aku terbaca satu status daripada uztazah aku yang pernah ajar syariah islamiah time aku f0rm 5 dulu....aku memang suka sangat belajar syariah dengan ustazah aku ni....memang asyik nak tergelak je lagi lagi kalau bab munakahat......tapi aku memang respect dengan ustazah aku ni....dia banyak ajar aku prinsip prinsip yang perlu dipegang oleh seorang muslim.....m0stly pasal muslimah la....even ustazah aku ajar ni nampak santai tapi aku selalu terkesan dengan apa yang ustazah cakap....mulalah datang rindu aku nak belajar dengan ustazah ni.....


recently aku selalu baca status ustazah pasal muslim vs non-muslim dan relati0n nya dengan perundangan islam....aku as student pun kadang kadang rasa yang dunia ni perlu ambik serius pasal perundangan islam....okayy okayyy...nak cakap lagi mendalam takut aku kena banned lah pulak kang....aku nak tunjuk kat korang view status ustazah aku ni..........

dalam 0pinion aku memang tak salah ustazah aku timbulkan pers0alan ni....mungkin rasi0nal ustazah aku cuma nak tunjuk betapa ellert nya orang islam dalam memahami perundangan islam......kalau ustazah aku timbulkan persoalan ni satu dunia pun mesti semua akan jawab g0longan C....tau kenapa...??! sebab memang realiti sekarang memang banyak orang islam yang hina perundangan islam sendiri...



firstly s0ry sangat sangat sebab aku tak cr0p sama saiz mende mende alah ni....aku just nak k0rang baca sendiri .....*pandai pandai lah view yee.....dalam sy0k sy0k aku bagi komen....tiba tiba ada se0rang hamba ALLAH ni yang pertikaikan status ustazah aku ni......dan yang paling jelas komen nya berbaur p0litik.....aku bukan nak cakap apa tapi fakt0r kaum kita berpecah jugak b0leh disebabkan p0litik.....nak tau kenapa....0pkos la k0rang akan tau bila k0rang baca semua k0men k0men hamba ALLAH yang saja nak cetuskan k0ntreversi ni....




aku bukan nak berpihak kepada siapa siapa....tapi perkara penting yang aku nak k0rang semua realize ialah sebelum nak mengkritik sesuatu persoalan t0longlah mendalami sesuatu fakta itu sendiri...lebih lebih lagi berpandukan nas quran....yang diketahui kesahihannya dan fakta fakta yang tidak diputar belitkan oleh sesetengah g0longan.....ilmu aku pun tak lah tinggi sangat tapi as a muslim kita kena jugak faham istilah kafir, munafik dan fasiq itu sendiri....tak semua kafir itu benci kepada islam....dan yang sangat sangat penting.....kita tak b0leh nak ragui hidayah ALLAH itu sendiri.....aku pun tak tahu kenapa hamba ALLAH yang komen kat status ustazah aku ni boleh tanya perbezaan babi & khinzir pulak...teng0k kamus dewan pun b0leh kut.....



sekali lagi aku cakap yang aku hanyalah insan biasa yang tak bertahap pendidikan setinggi hamba ALLAH yang k0men ni......aku pun tengah dalam usaha menuntut ilmu ALLAH..aku harap k0rang sendiri boleh nilai yang mana korang rasa betul dan boleh diterima.....aku tak nafikan pers0alan yang ustazah aku timbulkan ni sedikit sebanyak boleh menjentik iman aku sejauh mana keseriusan aku dalam perjuangkan hak ALLAH di muka bumi ni....hak ALLAH adalah tanggungjawab semua makhluk di bumi ni.....




* terima kasih banyak banyak ustazah atas pers0alan ini....saya harap ustazah tabah dan terus kuat untuk berhadapan dengan insan seperti ini....ALLAH sentiasa bersama orang yang ingin menegakkan agamanya...

Monday, March 25, 2013

BUDAK BUDAK ZAMAN SEKARANG



salam..any0ng hasey0 !!!
malam tadi time aku tengah buat kerja usuluddin kembar aku pun tengah tanda kertas periksa anak anak murid dia....tengah tengah dia tanda tetiba dia mengeluh s0rang s0rang...bila aku usya kertas kertas periksa di0rang memang aku spechless !

aku paling tak tahan nak gelak bila ada certain anak murid dia yang sangat l0yar buruk + terlampau bijak pandai...biasalah budak budak sekarang...bila tanya A..tak semestinya jawapan dia A kan....bila aku teng0k dia tanda kertas periksa anak anak murid dia adalah s0me0ne ni yang tak menjawab s0alan yang diberikan....nak teng0k..?? ni haaa.....



nampak tak y0u all...?? kalau tak nampak sini aku tranlatekan....

arahan dia..TULISKAN SEMULA AYAT DI BAWAH MENGGUNAKAN KAEDAH JAWI...(easy kan...just tulis balik guna kaedah jawi..bukannya kaedah tulisan k0rea...)

nie pulak jawapan anak murid dia yang sangat bijak tu...

1)SOALAN :kita hanya merancang tetapi hanya ALLAH yang menentukan segalanya....
JAWAPAN: memang ALLAH yang menentukan segalanya sebab ALLAH yang paling berkuasa....

2)SOALAN:nilai kesenangan itu ada pada kepayahan...
JAWAPAN: betul kerana kepayahan itu ialah susah ...

3)SOALAN: ALLAH sentiasa bersama 0rang yang sabar...
JAWAPAN: betul ALLAH berada di 0rang yang sabar kerana orang yang sabar ialah 0rang yang separuh daripada iman....

haila~ tak tahu lah aku kalau jumpa anak murid sebijak ni....mau nye tergelak tak berenti aku....lagi lagi nak mengadap muka muka di0rang hari hari.......betul lah 0rang cakap....sekarang dah zaman generasi Y....bukan macam zaman d0lu d0lu...kalau nak ajar dirang pun kena guna met0de yang betul....tak semua yang kita ajar di0rang akan ikut...ynag penting kena pandai tarik perhatian di0rang....sama jugak kalau nak berdakwah dengan di0rang tak boleh guna cara dulu dulu....kenalah guna met0de yang boleh bagi kesan kat di0rang.....ni baru budak sekolah rendah...kalau sekolah menengah nanti tak tahu lah macam mana pulak....had00ii !



Wednesday, March 20, 2013

w0rdless wednesday ^______________^



cuak tak cuak !

4 PRINCIPLE A..ameen ~

Tuesday, March 19, 2013

haila pak cik kelas sebelah ~




Salam….
Seriously, tgk video K-POP atau buat apa-apa yang berkaitan dengan lapt0p selain belajar semasa guru mengajar kat depan ialah satu perbuatan yang menunjukkan kurangnya adab kita & penghirmatan kepada cikgu… -MIN-

ape perasaan k0rang bila 0rang letak n0te nie dekat meja k0rang.....??! mesti korang rasa malu sebab ada orang yang tegur kan.....but luckily hari ni member sebelah meja aku yang dapat....tapi aku pun terbabit jugak.....tapi....tapi....kalau korang nak tau the real st0ry aku dengan kawan aku tak tengok vide0 K-POP pun time kat sek0lah...even bukan waktu sek0lah pun kitorang tak teng0k lah ! aku tau la aku ni diehard fan giler ngan K-POP ..sume kawan kawan aku tau tapi aku still respect rules kat sekolah tue ! ingat nye senang senang je ke kit0rang boleh bawak lappy kat sek0lah...lepas macam macam pr0sedur baru kit0rg boleh bawak....ni pun semata mata nak buat PBS....tapi masalahnye kat sini...aku dengan kawan aku tak teng0k vid K-POP lah pak cik kelas sebelah ! kit0rg teng0k vid BEST-FREN FOREVER- SUPER 7...kebetulan masa kit0rang tengah teng0k tu pak cik pak cik kelas sebelah yang tak berapa nak hensem tu lalu....lepas tue pandai pandai pulak bagi luv letter kat kitorang....kunun berhikmah sangat lah teguran kau tue..aku tau lah kau tue je yang betul...mentang mentang kau nampak kit0rang tengah tengok vid terus kata kit0rang bukak vid K-POP...apa masalah kau...?! yang kawan kawan sejantina kau bukak FB semedang luar waktu yang dibenarkan boleh pulakk..! pandai nak tegur orang tapi kawan kawan dia yang buat salah tutup mata je....ke kau yang j0in sekali..??!!!!

sorry sangat teguran ni agak beremosional sikit....ke banyak....entahlah....yang penting aku sangat geram dengan 0rang yang tau carik kesalahan 0rang tapi tak tau nak sedar kesalahan diri sendiri...kata 0rang...kuman seberang laut nampak..gajah depan mata tak nampak...

lagi satu statement yang buat aku gelak tak henti bila min tulis kat whiteboard kelas aku...

aku tak nak kawen dengan muslimat KOLEJ KAMPUNG JAWA...(BROKEN-HEARTED)..
memang aku puiii lah dengan sapa yang tulis tue...ntah ape punya pemikiran lah kau 0rang nie....makin lame makin tak matang aku teng0k korang....nie ke statement se0rang bakal suami yang s0leh..!? lagi satu..k0rang fikir kitorang nak kawen dengan k0rang sangat ke,,?? kriikk krikkk.....aku pun tak tau lah ape motif korang sampai tulis stetement lawak tu kat whiteb0ard tapi even kalau nak bergurau pun  buat lah teka teki ke..iklan mee segera ke...iklan racun serangga ke..tak payah lah nak buat pasal kawen kawen bagai...geli lah aku baca...kalau budak 5 tahun baca pun k0nfem diorang akan pelik + tergelak sakan jugak....ingat ye pak cik pak cik yang bakal jadi suami s0leh soleh nie...fikir dulu sebelum buat....banyak lagi tempat korang boleh bergurau senda..tapi bukan dekat whiteb0ard kelas unless k0rang memang nak mencapap....^^





Monday, March 18, 2013

kampung jawa terbaekk !


salam..any0ng hasey0 ! huhu..kasi cuak betul lah MPM nie..mati mati aku ingat STPM M0DULAR keluar hari ni..sekali nye terminal jerr...tak pe la....b0leh la aku cari kekuatan diri lagi....sumpah weyh..masa time pengumuman result tadi hati aku rasa k0song sangat...tak tau pe mende yang ada kat fikiran aku time tu....0rang semua sibuk batak batak dengan candidate candidate stpm aku pulak rasa blur....blur sangat sangat....aku just boleh tengok muka diorang je... masa pengetua dok berucap kat atas pentas mula mula memang aku tidur...sebab aku b0san sangat ayat dia sama je macam dulu....kemenjadian lah..barang baek lah ! tapi aku betul betul tersentap + menangis bila kak fara bidd ( excellent student straight A ) berucap....bila dia sebut nama maka bapak dia aku dah mula luluh....fikirkan ibu dan ayah aku...air mata kau dah bergenang...agaknya bila lah diorang nak tengok aku sebut nama diorang atas pentas......huhuhuhu.......

c0ngrates kak fara bidd..^^

masuk astr0 tak rakaman nie...sye x nk kat rtm..x glam0ur lah ! haha

eehhhh....sibuk plakk si bibi ngan husnul tue....

saye dah lame nak masuk tv..finally tercapai jugak !

sayang,,,be str0ng....semua 0rang lahir kat dunia ni ada keistimewaannya tersendiri...mungkin kali ni rezeki diorang.....kalau kau tak berjaya sekalipun rezeki kau ada dekat tempat lain...yang penting kau ada usaha nak belajar....selalu ingat pesan ayah dan ibu.....

newayy c0ngrates to all ex-candidates STPM  k0lej kampung jawa.... K0RANG MEMANG TERBAEKK...tak lupa jugak kat akak usrah aku..kak umairah bt. misdar....semoga akak dapat kejar cita cita akak.....lupa pulakk aku nak tanya result sepupu aku.....tapi kan...mana boleh sesedap je aku pegi dekat dia...kat sini mana boleh perempuan suka suka jumpa lelaki....tak pe la...aku rasa maybe result kau terbaek gak...yang penting aku dah tau result usuluddin kau ! haha..tahniah la..dapat A-....

huda...sekarang tinggal kau sayang....kuatkan lagi usaha....ibu + ayah akan selalu s0kong kau.....4PA insyaALLAH...

Sunday, March 17, 2013

mencari kekuatan diri..







esok...

esok...

esok...

adalah hari yang paling aku takut........
andai aku dapat..............................................0rang yang paling first aku nak bagitau adalah.....

ibu dan ayah aku.......
aku nak ibu & ayah aku tau betapa aku sayang di0rang.....aku tak boleh hidup tanpa di0rang....
tiap tiap kali aku bace email daripada ayah........ayah ngan ibu tak pernah  putus putus d0akan kejayaan aku....


ayah,ibu.....t0longlah....anakmu hanya biasa biasa sahaja....

memang kat luar aku b0leh pretend yang aku tenang,hepy,suka buat 0rang gelak....tapi s0metime tahap kekuatan sese0rang akan jatuh jugak....dia kan rasa dirinya kos0ng ...k0s0ng..kos0ng....
malam tadi,,lepas teng0k filem SURAT KECIL UNTUK TUHAN...memang aku rasa terkesan sangat kat hati....lagi lagi bila aku teng0k h0w str0ng bapak si keke (girls tue ) tu bagi semangat hidup kat anak dia.....tetiba aku teringat dekat ayah aku....aku dah tak dapat nak tahan air mata....bila aku kenang betapa banyak d0sa aku dekat ayah aku......walaupun dah banyak kali hati dia dah terg0res sebab aku....tapi aku teng0k muka dia still tenang...macam tak ada apa apa berlaku...



bila aku dah tak ada semangat....dia 0rang first yang bagi semangat kat aku....dia selalu cakap...." kak..ayah dah tol0ng huda..tinggal huda yang nak tolong diri huda...belajar rajin rajin..yang penting huda usaha..."

ya ALLAH..hanya ENGKAU yang mengetahui apa yang berada di hatiku di saat ini....berilah aku kekuatan untuk menempuh segala ujian,cabaran & dugaan hidup semasa di sini.......biarlah aku kecewa setelah mencuba.......daripada kecewa tanpa berusaha........ 






Saturday, March 16, 2013

the best answer ! ^______^




salam,,any0ng hasey0 ! Hidup ni kalau asyik serius je pun tak best kan….lagi lagi kalau asyik berkepit dengan orang orang yang serius..memang sakit 0tak la jawabnye…k0rang suka ke..? mesti tak kan….hah..??! apa dia..?! suka..??! haa bagus lah kalau macam tue..tak payah jadi kawan aku….kadang kadang muka orang tu je yang nampak serius…tapi kalau sekali dah bergurau ngan dia…baru tau betapa gila nya dia tue kan….sama gak macam aku…first impressi0n 0rg akn cakap aku makhluk tuhan paling kerek…lepas kenal baru la tau yang aku ni makhluk tuhan paling baik rupanya…* masuk bakul angkat sendiri lah kau !

a few day lepas, time kit0rg lepas habis makan kat dewan makan tiba tiba adik d0rm aku hulur kertas soalan addmath kat aku…aku ingat dia nak aku usyakan je…sekali tetiba dia bulatkan nombor soalan dan suruh aku jawabkan..perhh ! dah lama gila kut aku tak jawab addmath ! dulu punya lah derita aku belajar addmath…naik putus kudrat 0tak aku ni ..sumpah weyh aku tak tipu…Alhamdulillah mujur berbal0i usaha ayah aku anta tuisyen tiap tiap minggu…even addmath SPM aku B je tapi aku sangat bersyukur finally aku tak gagal macam ujian ujian yang lepas…ngeh ngeh ngeh !

Tapi kan s0alan yang adik d0rm aku tanya ni still aku tak dapat jawab sebab aku memang tak suka tajuk functi0n ! kalau tnye aku tajuk integrati0n bole la aku jawab…tapi tiba tiba kawan aku yang s0rang ni nak jawabkan pulak…dah la dia tak penah amik addmath time spm dulu…k0rang rasa boleh tak dia jawab…..penantian yang mendebarkan …….finally dia dapat jawab lah !!!! nak tengok tak….ni lah yang dia jawab…..



Bernas tak jawapan dia…bernas kan ! memang kureng asam punya budak kan….naik sakit perut aku tengok jawapan budak bertuah ni..nasib baik tak hangin adik d0rm aku yang sorang ni….
C0nclusi0nnya kat sini…manfaatkanlah ilmu yang ada, janganlah penatkan 0tak orang dengan ilmu yang kita tak ada…remember remember kayy…^^ peace n0 war !

Saturday, March 9, 2013

ALAHAI INSPECTI0N....^_________^


fuhh ! finally inspecti0n minggu ni abes pown...! benda yang paling aku benci adalah inspecti0n ! hampir setiap mlm sabtu aku terganggu sebab kena wat inspecti0n...by the way, its okayy dear...ni lah namanya cleaning service kan...bukan nye selalu pun ..^^ ingat ingat ingat.....

kebersihan separuh daripada iman....^_~
hari ni lah inspecti0n yang paling kelam kabut kat d0rm aku...mana tak nya....5 minit before inspecti0n aku boleh lagi duduk dalam bilik air....bila KP dh umum inspection bermula...baru lah nak gelabah semua orang...dengan biskut atas divider katil, tumbler tepi katil, kain sekolah atas lantai....jenang (atas tingkap)...jangan cakaplah ! memang berdebu...bukannya kit0rg tak buat...sapu sampah,buang sampah,loker umum, kipas....semua dh complete ! tapi dh KP tue rajin sangat pegi check kat hidden place...memang pasrah je lah...disebabkan pintu d0rm kit0rg susah sangat nak dibuka..member aku pun ambik langkah yang paling bijak untuk tutup pintu d0rm..s0 bila KP datang depa tak boleh nak buka...HAHAHA...kesian gila KP kena tunggu sampai pintu tue dibukak...mujur lah tak kena tolak markah sahsiah....

tup..tup..tup....ada la pulak barang barang kecik yang tercicir cicir atas divider & katil adek d0rm aku....haila  ~ budak ni memang nak kena...nak je aku suruh dia tidur kat luar d0rm malam ni..tapi nak marah pun dh tak jadi...asyik nak tergelak je sepanjang KP check time tue...pastu belum masok lagi part buang sampah..berlari lari 2 orang kawan aku buang berplastik plastik sampah d0rm & kne naik d0rm balik...padahal inspection dah start dah time tue...bacaan selawat + d0a rabitah pun dah tunggang terbalik dah...tercungap cungap kit0rg baca....agaknya berapa la markah d0rm aku ni......k0nfem jatuh teruk d0rm aku hari ni....tiba tiba.....

perhh!!!!! d0rm aku dapat d0rm yang paling tinggi score kat rumah thariq....98% ! mcam nak tergelak pun ada.... tapi aku sangat bersyukur....dapat KP yang tak lah strait sangat....kalau lah d0rm aku dapat "KP yang strait gila tue".......memang naye lah kit0rg.....

aku sayang sangat F12....dan aku paling sayang sangat ahli ahli F12 !!!! sem0ga ukhuwah kita berkekalan...semoga hari hari yang kita lalui penuh dengan keceriaan....may ALLAH bless us ~
kenangan inspecti0n~ HAIFAA' big apple, DIBAH cute & KARMILA

 

Wednesday, March 6, 2013

BAUCAR BUKU ^^


salam..any0ng hasey0 !!! finally hari yang ditunggu tunggu dh p0wn tiba...selame  nie asyik dok bising sana,bising sini..bila la baucar buku nak dapat...??!!!abang najib lupe nak bagi aku ke..??!dah la banyak menda aku kena beli..untuk study la..untuk PBS la...tahun lepas aku tak dapat sebab tak sekolah lagi kan...patutnya dapat.....tapi entahlah...abang NAJIB lupe nak bagi k0wt....

yang penting sekarang ni aku dah tak sabar sabar dah guna baucar buku ni....RM 250 si0tt ! banyak tu....aku rasa ada eloknya jugak aku dapat baucar...boleh la beli macam macam benda yang bermanfaat...tahun ni aku berazam nak beli buku buku hadis.. cehh ! mentang mentang belajar usuluddin....ehh ! lantak lah..salah ke aku nak jadi pakar hadis....tak salah kan...kadang kadang aku rasa macam tercabar la jugak dengan budak muslimin kelas aku...kalau cakap je mesti keluar hadis...kalau aku cakap....memang krikk krikk krikk lah jawabnye... ahh lantak di0rang lah ! malas aku nak pikir..

h0yeh..hoyeah !

macam biasalah...tak kanlah nak dapat macam tu je kan...mestilah ada majlis untuk penyerahan baucar ni...kalau dah buat majlis f0rmal memang mengantuk lah aku jawabnya...tapi tak lah semengat0k aku time jawab listening MUET kat kelas tadi...pastu kan.....pengetua KKJ mestilah tak nak lepaskan peluang...nak berucap gak ! ahh sudahh...naik bosan aku dengar....aku paling pantang bila seseorang tu berucap macam nak cari kesalahan orang je...pastu macam tak nak bagi harapan kat orang..dah macam temp0yak basi dah muka aku time tu...ntah berape ribu kali dah aku menguap..paling tak boleh blah bile dia cakap " i want gh0st to t0ilet..." naik sakit perut aku gelak...!

mujurlah semngat aku still berkobar k0bar lagi nak dapat baucar buku....aku ingatkan wakil kelas je yang ambik baucar tue...sekali tiba tiba s0rang s0rang pulak kena pergi depan...haish ! tak suka betul aku capap mencapap ni...even muka aku tak lah macam angelina j0lie !macam mana lah aku boleh lupa nak bawak kamera tadi...kalau tak dah lama aku share kat el0g ni..tue pown sempat tangkap baucar ni kat atas katil je......pasni aku aku beli ape erk dengan baucar buku ni...??!!0pkos la aku nak beli ketas A4 banyak banyak untuk PBS aku nanti,berd0zen d0zen pen,fo0lscap paper...nak belanja adik adik aku stationary + buku....k-p0p magazine..? n0vel cinta...? hahahaha....siaplah nanti..newayy thanks a l0t t0 abg Najib and the gang c0z sudi bagi kit0rg baucar ni....macam ni lah baru aku sayang kerajaan....* tande soal ..tande soal..tande soal..noktah !


Monday, March 4, 2013

a moment t0 share ^^



salam..any0ng hasey0 ! dalam kesibukan aku siapkan PBS yang berganda ganda memenatkan nie aku tak pernah lupa nak kumpul segala kenangan aku bersama semua member member aku..GMSC...geng muslimat solehah comel insyaALLAH akan selalu segar dalam ingatan aku....aku tak akan pernah lupa segala kengangan aku dengan korang semua....sedar sedar dah dekat 10 bulan aku hidup bersama kawan kawan yang aku sayang sangat ni...dekat kolej kampung jawa ni lah aku belajar erti persahabatan,ukhuwah & tarbiah yang sebenar....daripada diri aku yang selalu memberontak aku telah jumpa beberapa orang sahabat yang bawak aku ke jalan yang aku tak pernah nak explore bef0re ni....semua orang ada zaman perubahan....hanya masa yang menentukan....





ya ALLAH engkau mengetahui hati hati ini..telah berkumpul kerana kasihkan-MU..bertemu dan patuh pada-MU..bersatu memikul dakwah-MU..hati hati ini telah berjanji setia..mendaulat dan mendukung syariat-MU..maka eratkanlah akan ikatannya...kekalkan kemesraan hati ini..tunjukkan ia jalan yang sebenar...limpahkan dengan cahaya rabbani-MU..yang tak pernah padam dan lapangkan dengan iman......ameen 

Sunday, March 3, 2013

LUCKY DAYY ^^



salam..any0ng hasey0 ! hihi..t0dayy i'm s0 happy....nak tau kenapa..? sebab ayah + ibu aku datang melawat aku kat h0stel...HEHE..*gaya macam tak pernah dilawat je....tapi kali ni tak la macam last week....last week aku sangat lah pressure dengan macam macam tekanan sampai terkena 'horm0nal disorder' huhu...today ayah dengan ibu datang bawak s0mething spesial untuk aku...jeng jeng jeng....finally lapt0p aku dah sampai dari kedai....memandangkan computer kat rumah aku dah rosak.....sebab virus pembunuh nombor 1 kat kisas yang tak berperikemanusiaan ni......so ayah aku dah beli the new one untuk aku....kaler biru lagi tue...memandangkan aku tersangat sangat sukakan kaler biru....tup tup kebetulan yang tinggal hanyalah kaler biru sahaja kat kedai tu...sememangnya lapt0p biru ni dah diciptakan untuk aku....kuang kuang kuang..and then ibu aku cakap yang RAIN..kucing aku kat rumah dah beranak..dapat 4 babies !!!!!sukanya aku...comel comel pulak tue..tak sabar aku nak balik rumah & nak picit picit badan di0rg tu.. !hehe




dekat 1 jam jugaklah ayah aku bagi tutorial macam macam kat aku...0pkos la kan..dah beliau lagi master dari aku....aku kalau takat masterchef sudalahh.......HAHA..lepas ni aku harap kerja kursus PBS aku akan berjalan dengan lancar dari hari ke hari....due date untuk submit draf dah dekat wo0....! tak boleh main main dah....ya ALLAH..permudahkanlah urusanku....amin...lepas tu kan.......boleh lah aku update segala dramacrazy aku kat k0lej kampung jawa ni....HOHO..banyak benda aku nak cerita ni....dah bel0g aku kan...lantak aku lah....haha...lastly...terima kasih sangat sangat buat ayah + ibu yang sokong kite dari belakang..doakan kejayaan anakmu ini.....jalan kejayaan itu susah...tapi insyaalah aku akan cuba !