Tuesday, April 30, 2013

INTERNATIONAL BOOK FAIR @ PWTC..^^



Salam..any0ng hasey0 ! J
Hihi..finally hajat aku tercapai jugak akhirnya nak pegi internati0nal bo0k fair kat PWTC..!!!
Setelah sekian lama aku dan member member merancang nak pegi sana….even pada mulanya plan kit0rang tak berjalan dengan lancar sebab tiba tiba ketua warden aku tak bagi 0uting lah pulak ! hurm…d0n’t w0rry..kit0rang masih ada banyak lagi plan yang kit0rang rancang asalkan dapat jejakkan kaki ke PWTC..alang alang merancang biarlah jadi..ye dakk….nasib baik kit0rang dapat keluar dari sek0lah dengan cara yang halal……^^


syafi,nali,yun,timah........

Luckily baucar buku aku still ada baki rm150….h0yeah ! memang belanja sakan lah aku…..si abang najib ni pun satu….bagi baucar lambat sangat…tak sempat lah aku guna baucar tu untuk beli buku stpm penggal 2…penggal 3 jangan harap lah…memang dah expired la jawabnya….dateline bulan 5 k0wt…
J0urney kit0rang memang siyes best giler…lagi lagi aku...dapat save duit…nasib baik aku ada kad komuter…selamat duit aku…memang sayang lah abang najib ! J
Rasa macam nak patah tulang 4 kerat aku semata mata nak menjunjung beg + lappy….arap je lappy nipis..tapi berat yang amat…..lagi lagi nak kena naik turun PWTC..semput semput……tambah tambah dengan aku yang tak lunch lagi…..sarapan lagi lah tak….

with ain adilah....^^

muka eksaited nak pegi pesta buku....
Rasa macam nak patah tulang 4 kerat aku semata mata nak menjunjung beg + lappy….arap je lappy nipis..tapi berat yang amat…..lagi lagi nak kena naik turun PWTC..semput semput……tambah tambah dengan aku yang tak lunch lagi…..sarapan lagi lah tak….

bo0th n0vel....

Terima kasih sangat sangat kat afifa ma’s0m yang temankan aku sepanjang kat sana…ntah macam manalah aku b0leh terpisah dengan kawan aku yang s0rang ni…ingatkan bawak f0n boleh la bantu aku carik dia..sekali n0mbor dia pulak boleh tak ada dalam f0n aku…ntah macam mana boleh tak save nomb0r dia..0rang dah la berduyun duyun kat sana...belum lagi yang lain lain tue…..terpisah ntah ke mana….yun,syafi,nail,timah……….jumpa jumpa tangan dah penuh dengan plastik novel..

cik adik manis....

Jumpe aretiss lah ! ada fedtri yahya…kak erra fizira, kak erma Fatimah, hilal asyraf, kakak ain maisarah……..huhu..tak dapat jumpa izzue islam !!!!!!!!
KTM PUTRA stuck ! dekat 5 kali ann0uncement….tak pasal pasal kena balik PWTC  untuk s0lat maghrib….penat tak payah cakap lah…..macam nak tercabut kaki pun ada............


erma fatimah.....

kak erra fazira...

n0velis ain maisarah..
huhu~ 0mma ! 0ptokee....

jumpa kak fatinah, kak balqis & kak umai kat KTM PUTRA..
 Sweet mem0ries in “0ur h0me” !!!!!
Huda minh0, afifa ma’s0m, husna ali, timah d0n, syuha……………………J
Ser0nok sangat dapat stay dengan h0usemate yang gempakk macam k0rang semua….lepak dengan k0rang,dinner dengan k0rang,  breakfast dengan k0rang, teng0k movie dengan k0rang, masak dengan k0rang, makan dengan k0rang, berg0sip dengan k0rang…………….haha..memang awes0me !


hasil air tangan + kepakaran KAMI..H0HO..
let's sarapan..........

ntah bila lah aku nak baca n0vel n0vel nie...stpm !

hehehe....t0tal..rm150+++....
* credit t0 kakak shuha & family,,,
   member member yang bersusah payah 0rganize 'our plan'.....esp afifa ma's0m...heheh..


Friday, April 26, 2013

EVENING IN USIM…^^





Yeayy..!! finally dapat pegi USIM..!!! dapat pegi USIM…!!! *sebijik macam kanak kanak ribena..hurm tak lah eksaited pun sebenarnya..yang buat aku hepy gila super duper d0uble w0w ni sebab aku dapat keluar KKJ….h0ho..mana taknya…sekian lama dok terperap kat sana macam tahanan penjara…dapat jugak keluar d0lan d0lan g0lek mangan bak kata 0rang jawa…


learning trip..^^

sayang semua !

Apa ada kat USIM tue..??!! k0nfem k0nfem la ade 0rang….haha..0kayy serius serius…actually just learning trip je kat sana….takat takat nak usya c0nditi0n kat sana je…….sambil sambil tu ada viva PBS kat sana..daripada apa yang aku usya dari pagi sampai petang…….USIM macam sek0lah aku k0wt….di0rang ada biah di0rang sendiri…sama jugak macam sek0lah aku…* sejak bila pulak la aku interested nak pr0mot sek0lah sendiri ni..??!!


smile....hehe
beginning...
Memang tak dinafikan semua student kat sana datang dari sek0lah agama…Cuma bagi aku apa yang bezakan diorang ialah sejauh mana di0rang praktikkan apa yang di0rang dapat kat sek0lah lama dulu…aku pun tak ada hak nak judgemental sangat tapi memang nampak lain bila budak KKJ & budak sekolah lain dari cara pakaian dan pergaulan diorang…

bef0re gerak dalam grupp..
aku dapat masuk tv weyh..haha

Time tue yang c0nduct pr0gram ni FAKULTI KEPIMPINAN & PENGURUSAN..memang daebakk lah k0rang semua… !!! layanan yang memuaskan…Cuma….aku tak tahan dengan pengerusi majlis time tue..agak p0yo but n0t bad lah..sayangnya dia rendah..haha....kitorang dapat teng0k macam macam tempat kat sana…saja nak bagi batak kat USIM kot..siap pr0mot lagi….LEPAS NI NAK MASUK MANA………USIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! y0lah tue….tapi aku target nak masuk UKM lah….but semua depends on rezeki….kita hanya mampu merancang kan….

mem0ry @ studi0..


Terujanya dapat masuk konti radi0 USIM…haha..sebelum ni mana penah..tengok konti radi0 kat tv je….boleh pulak aku tanya soalan bodoh kat akak tue..
“kak..radi0 USIM nie pasang lagu nasyid je ke..?? lagu k0rea ada tak….”tak pasal pasal aku kena gelak…sudalah…..tak semenggah punya s0alan..

ecehh rai.....hehe

Bila masuk bilik stesen tv….hurm..n0t bad lah…..dapat lah masuk tv jugak…Cuma tak masuk kat chanel astr0 je..kuang kuang kuang…
Bilik kaunseling…….best best best ! rasa macam teringin lah pulak nak jadi pakar kaunseling….tapi…..boleh ke aku ni kaunseling 0rang…takat takat selesaikan masalah cinta kawan aku b0leh lah..heheh….tak pun masalah dengan member…
MAKAN ! sedap la gak…nasib baik lauk ayam…memang berbukit nasi aku time tue….lapar gila weyh..hehe..0rang cakap rezeki jangan dit0lak..mau jangan dicari..kan kan kan…
VIVA PBS…tajuk p0ligami tajuk paling h0t ! satu dewan memang kec0h..lelaki…?? krikk krikk krikk…perempuan…??! Hurm..macam ada cikgu cakap ter0ver lah pulak..nasib baik aku pendiam…ngeh ngeh ngeh..

VIVA pbs..

0verall..trip kali ni n0t bad lah….diorang semua cakap best….tapi aku rasa biasa je k0t..mungkin fikiran aku tengah melayang kat tempat lain k0t time tue…..ntah lah…kbye!!!


b0n voyage !

* tak sabar nak pegi bo0k fair....h0yeah..h0yeah !!!!!    PWTC..here we g0 !


Sunday, April 21, 2013

SPORT DAYY KKJ ^____^


Salam..any0ng hasey0 !

HAHA..SP0RT DAY KKJ…….finally dah lepas dah pun…..hmmmm….pendapat aku pasal sp0rt day tahun ni….dari pagi sampai ke tengah hari aku d0k berkipas kipas je kat tempat sit dalam stadium…keja aku asyik usya usya 0rang je…….hihi..bukan nye selalu kan……….even aku tak kenal pun 0rang aku usya tue…..macam lah k0rang tak penah buat kan…..dan memang setiap event aku tak penah lupa nak bawak kamera....baru ada kenangan ..^^

d0rm mates yang comel comel......^^
Bef0re sukan bermula…
aku & member member d0rm sempat kejar 1 islamic sweet c0uple nie….daripada awal kit0rang asyik usya di0rang berj0ging kat kawasan balapan……s0rang lelaki berkopiah tengah  berj0ging diapit dengan 2 0rang perempuan bertudung labuh…….P0LIGAMI kah ?! finally kit0rang sempat kejar pasangan ni…..tapi bila jumpa rasa macam tak sampai hati nak tanya yang diorang tu suami isteri ke….
Mek cah : errr….mak cik ni adik beradik ke..??
Wife 1 : tak..kami madu……
Kit0rang : w0ndering~ fuhh..dah agak dah…..
Mek cah : err macam mana mak cik amalkan poligami ni yee sebab jarang sangat kami nampak poligami yang bahagia macam mak cik mak cik ni……hihi…( sweet sangat…!!!)
Husband : kena faham agama….paling penting kena faham islam….amalkan apa yang agama suruh….wallahualam…pak cik pun tak berani cakap banyak sangat pasal poligami ni…..ilmu agama pak cik cetek sangat….sebab yang banyak berk0rban isteri pertama pak cik ni……….( sangat zuhud ayat pak cik ni..)
Rasa macam bertuah sangat bila kit0rang dapat jumpa pasangan ni….bef0re ni aku pun sangat jarang jumpa pasangan yang berpoligami ni….dah alang alang kawan aku tengah buat kajian pasal poligami untuk PBS SYARIAH…memang membantu sangat lah…..alhamdulillah…….kalau nak diikutkan….perempuan mana yang sanggup dimadukan kan…..macam tu jugak aku….setiap perempuan mesti ada alasan di0rang yang tersendiri kenapa di0rang tak sanggup berpoligami….aku pun tak berani nak ambik tajuk poligami untuk PBS SYARIAH aku….cukuplah aku rasa macam nak menangis bila baca kisah isteri yang dimadukan……………..daripada apa yang aku nampak pasangan ni dah tunjukkan aku keindahan p0ligami yang sebenar…..memang tak dinafikan setiap 0rang yang amalkan p0ligami perlu ada sifat peng0rbanan yang besar……………………………………yang mungkin tak semua perempuan boleh buat………………

happiest c0uple.....

0kayy 0kayy….tutup pasal p0ligami……n0w aku nak share pasal sp0rt day KKJ pulak kat k0rang……sp0rt day tahun ni……

ali, khalid, omar & thariq juara...

Sp0rt day yang ‘sunyi’ dari segala bagai sp0rt day yang aku penah pegi….( cheers ntah ke mana…semua zuhud zuhud k0wt…)
Baju rumah sukan tak dapat seyh ! membazir duit betul aku bayar….rm 40 hinggit k0wt.. ! (dah b0leh beli 1 bucket KFC tue..)
Acara pun n0t bad lah……include 2 acara extra…tarik tali + cheers…( hihi..aku tak masuk 1 acara pun….m00d: malas + rasa badan macam semakin berlemak ! )
Gempak jugak la bila teng0k acara tarik tali…..paling lawak bila 0rang keding keding pun nak tarik tali…..teringin aku nak masuk….tapi…………………………….aku pun keding jugak ! haha..nasib baik rumah aku menang……

peewitt 0mar...bo00oo..
bila thariq juara tarik tali.......menang la jwbnyee...


1 acara yang budak memang tak pernah nak suka………0fc0urse lah   ucapan pengetua & presiden PIBG..berlambak budak perbarisan pengsan….memang kesian sangat….lawak pun ada !
Rumah n0 1…..sudah semestinya THARIQ…rumah sukan aku tue ! rumah yang lain lain…..takziah la yee….bak kata pengetua, teruskan merangkul keunggulan untuk tahun depan yee…( nasib baik tahun depan aku dah tak ada…)

perbarisan girls thariq..


Aku rasa sp0rt day tahun ni tak banyak kontr0versi daripada sp0rt day tahun lepas……tapi nak tergelak jugak bila ada yang kena lempang dengan cikgu bila kibar bendera ‘bulan’ kat tengah padang…..dah la tengah demam pilihanraya sekarang ni……kasihan..kasihan…….
Memang tipu sangat lah kalau tak ada yang gatal tangan cabut banner dacing sepanjang nak pegi stadium kan……HAHA…..kant0i ! memang hancur banner dacing budak KKJ buat…nasib baik tak kena tangkap….
Bila difikir fikir…..tahun ni last sp0rt day untuk aku sepanjang bergelar student…………….newayyy….aku tak kan penah lupa kenangan ni sampai bila bila……..

Friday, April 19, 2013

VIVA PENGAJIAN AM DONE !!!!!





salam..any0ng hasey0 !!!! rasa lega gila weyh hari ni...tepat jam 10.50 pagi hari ni aku dapat habiskan viva PBS PENGAJIAN AM aku...means lepas ni aku dah bebas dari belenggu PBS untuk sem 1 nie.....minggu depan trial lah pulak ! had0yai...tak habis habis exam...semalam pun baru habis trial MUET ..aku rasa macam dah cukup tabah untuk hadapi semua benda ni...lagi lagi bila MPM buat dasar baru yang sangat sangat membebankan & memenatkan pelajar ni...aku yakin semua student student STPM yang lain pun mesti penah rasa serabut macam aku kan.........dengan PBS siang malam..kadang kadang tak sempat hadap h0mew0rk pun kan ( bace buku apatah lagi..)..tak cukup tidur, kena marah dengan cikgu, lappy kena virus, f0lder hilang, k0nflik dengan kawan.....macam macam lagi lah ! but d0n't w0rry dear....maybe ALLAH nak bagi s0mething yang sweet untuk kita so0n.....be str0ng ya !.....

untuk ayah & ibu....lepas nie boleh la kite f0kus ngan kite punye exam...h0pe ayah & ibu terus d0akan kejayaan kite....mungkin anakmu yang s0rang ni susah nak dapatkan result yang baik untuk ibu ngan ayah tapi kite akan cuba jugak....fight f0r this life !


pretending t0 be happy when y0u're in pain is just an example 0f h0w str0ng y0u are as a pers0n...


Thursday, April 18, 2013

VIVA SYARIAH SUDAA......^__^



salam..any0ng hasey0 !!!! h0yeah..h0yeah !!! aku dah lepas viva PBS SYARIAH weyh ! * viva PBS nie perbentangan kerja kursus untuk silibus STPM MODULAR.....lega gila rasanya....tambah tambah budak kelas aku sikit gila hari ni...ada 6 ketul budak je...yang lain semua pegi seminar pengajian am......0verall aku sangat tak percaya viva aku kurang 5 minit..rasa macam tak sempat je aku nak explain lebih lebih...ustazah pulak asyik suruh skip je...pheeww~ memang bahagia lah...^^ ehh...kau tu belum viva pengajian am...jangan nak lega sangat lah kan....


* newayyy..gud luck untuk semua kawan kawan aku yang tengah sibuk berVIVA......insyaALLAH 4 principal A milik batch 56 ! 


Wednesday, April 17, 2013

w0rdless wednesdayy..^^




Jodoh itu rahsia Allah SWT...




Sekuat mana kita setia,
Sehebat mana kita merancang,
Selama mana kita menunggu,
Sekeras mana kita bersabar,
Sejujur mana kita menerima kekasih kita,
Jika Allah SWT tidak menulis jodoh kita bersama kekasih kita,
kita tetap tidak akan bersamanya dengannya..






Monday, April 15, 2013

suka suki ^^



salam..any0ng hasey0 !!! hoh0..l0ng time n0 see my bl0g...rasa macam banyak benda nak share tapi masa yang aku ada tak lah banyak sangat untuk buat new entry....but t0dayy just nak release tensi0n sikit...n0w aku busy sangat dengan preparati0n presentati0n untuk PBS aku..last week baru habis pr0gram nadwah kepimpinan islamiah peringkat KKJ..this week pulak ada MUET TRIAL si0t !! next week trial STPM MODULAR pulak..!!! ad0yy ! sempat ke nak mengadap buku nie....tadi pun baru lepas habis sukantara ...ahad ni ada sukan peringkat KKJ ...nak share picts pun macam tak sempat nak upl0ad...nanti nanti lah yee......j0m release tensi0n nak ??!!!!

apa kata k0rang layan vide0 Gwiy0mi ni pulak..! lagi best bila k0rang semua teng0k sambil ikut sekali step step nye....hehe..siyes k0rang akan tersenyum + tergelak s0rang s0rang...lagi lagi bila korang buat s0rang s0rang depan lappy..kuang kuang kuang ! atleast terhibur lah jugak hati kan.....








* get well so0n t0 my luvly chingu....NUR AFIFAH MA'S0M yang injured petang tadi....s0rry tak dapat jadi teman kau lari tadi...."w0man dis0rder" lah katakan..hihi..kau tetap ratu lari KKJ ..haha !
* h0pe aku dapat naikkan ranking MUET aku yang dah jatuh bertangga tangga baru baru ni....ameen...





Sunday, April 7, 2013

be a fasilitat0r :)




6 APRIL 2013 :)

masjid negeri ~

Hari ni aku berkesempatan untuk ikut pr0gram selangkah kea lam remaja kat masjid sultan salahuddin abdul aziz,shah alam…w0w ! rasa beruntung sangat dapat pegi pr0gram ni..tapi bila difikir fikir memang cuak sangat nak pegi c0z aku kena jadi fasilitat0r untuk adik adik ni…aku dipilih pun atas nama naqibah..rasa macam ilmu agama kat diri aku sangat cetek..b0leh ke aku ajar di0rang…?? Huhu..* mungkin Allah hantar aku jadi fasilitator sebab untuk dedahkan aku jugak pasal ilmu agama…mungkin ada hikmah aku pergi pr0gram ni…

antara member yang pegi....


bila sampai sana memang ramai gila busak budak perempuan area umur 13-15….cuak gila kut..ntah budak yang macam mana lah aku dapat agaknya….ngee~ sampai lah sl0t aku kena jadi fasi…aku gr0up 4…bila pecah dalam gr0up aku dapat budak sek0lah c0nvent weyh ! cuak giler ni…sume muka matured matured je…ntah ntah ilmu diorang lagi banyak kut…boleh ke aku ajar di0rang ni..??!!!


briefing ~

ramai giler 0rang~

Alhamdulillah Allah permudahkan urusan aku untuk bagi penerangan kat diorang pasal wudhu’,mandi wajib & bacaan dalam s0lat…dekat 0stel pun baru je lepas pr0gram minggu s0lat sempurna….^^ aku sangat respect dengan adik adik gr0up aku…kalau tak faham diorang akan terus Tanya..even benda yang remeh remeh…diorang sangat jujur…certain 0rang mungkin akan malu bila tak tau pasal menda menda ibadah…tapi diorang dah buktikan yang di0rang ada eff0rt untuk belajar ilmu agama…nasib baik diorang bagi resp0n yang baik...sayang sangat masa yang berlalu sangat cepat…tapi aku akan ingat setiap saat saat bersama diorang semua…aku tak nak diorang terus hanyut & tak tahu pasal perkara perkara ibadah….

me :)
sekitar pr0gram~

Kalau adik adik gr0up 4 baca bl0g akak ni akak nak k0rang tahu yang akak sayang sangat kat k0rang…kalau ada kesempatan memang akak nak jumpa korang semua…banyak lagi benda yang aku nak share dengan korang…akak harap korang boleh jadi remaja yang solehah…ingat balik apa yang akak dah ajarkan….semoga ukhuwah kita berkekalan….semoga adik adik berjaya dalam peperiksaan dan jadi muslimah yang diredhai Allah….akak sayang k0rang… !

my luvly gr0up..^^
i g0t luvletter fr0m my sis..^^

Kak huda l0ve IZZAH SYAZA, AFRINA, NEESHA NAJWA, AMIRA, SHAHIRA, SYAZA NUWAIRAH, ATIQAH NABILAH, HASYIMAH, ‘AIN, AIN, SYAHIRA, ASMEERA & DAYANA NATASHA….^_____________^



SAENGIL CHUKAHAMNIDA PART II ^_^




5 APRIL 2013  J

H0yeah h0yeah ! t0dayy is the best day ever ! finally aku dapat jugak 0uting bersama ahli d0rm yang paling aku sayang….all girls 0f F12 yang sanggup spend time untuk celebrate besdayy aku ….pukul 2.30 petang kitorang dah jejakkan kaki ke KFC untuk berjamuan..heheh ! even tak lah gempak mana jamuan tu tapi aku hepy sangat dapat spend time dengan diorang semua….

alas perut...makan aiskrim bef0re pegi 0uting ~


girls GMC tengah tggu bas !

Bef0re pergi sempat kit0rang tapau aiskrim kat DM..memang sengaja tak nak makan…nak makan kat luar lah katakan…just 3 orang je yang tak dapat ikut sebab diorang ada hal masing masing…0verall semua yang pegi 11 chingu(s)…okay la kan…J

Aku rasa bertuah sangat dapat sambut besdayy dengan diorang semua….lagi lagi bila semua warga aspuri d0akan dan nyanyikan lagu hepy besdayy untuk aku kat DM…rasa malu sangat sangat tapi best ! ada jugak 0rang yang nyanyikan untuk aku…lepas macam macam surprise yang aku dapat semalam….thanx jugak dekat usrah aku yang bagi aku kek c0klat m0ist..* aku dapat LEE MIN HO lagi weyy hari nie…sukanya !



girls F12 yg ceria !

mel, huda minh0 & elisa..~


adek d0rm...humai & haifa~

buble tea...the best drink f0r aspuri ~


my usrah bagi kek ! 
kamsahamnida afifa ma's0m !



Memang senang nak cipta kenangan tapi tak semua 0rang hargai kenangan…kenangan tak boleh dibeli dengan wang ringgit…nikmatilah setiap saat kita bersama 0rang 0rang yang kita sayang supaya kita tidak menyesal suatu hari nanti…..
i luv u all...thanx f0r the sweet mem0ry ~


yeayy ! aku dapat lee min h0 lagi weyh !

thanx t0 my admirer !


huda minh0 dapat kad !