Friday, May 24, 2013

hang 0ut after 'freed0m part II'



yeayy !!! finally setelah berpantang maut sebelum ajal exam semester 2 berakhir.....

aku dengan member member d0rm......sibuk buat plan gila kit0rang....

" nak kuar gi mane weyh..??!! "
"....jalan TAR jom...."
"alaaa......tiket bas aku pukul 6 la weyh...mana sempat nak jalan lama lama...."
" CP.....?? amacam...."
"lagi lah b0san......teng0k muka bangla & myanmar yang sama je....ind0n tak payah cakap la...."
" 0kayy okayy......jusc0 bukit tinggi j0m !!!! "
"0kayy....!!! nak nak !!!!!"
0kayy set !

macam ni lah jadinya bila 0rang kaki jalan....kemaruk sangat nak kuar sek0lah......ish ish ish.....berminggu minggu plan.......daripada dalam d0rm, luar d0rm, dalam DM, sampai lah ke sek0lah.....bermacam macam plan yang kit0rang plan......setelah berpuluh puluh kali merancang......finally tibalah saat yang ditunggu tuggu.......

bila huda, iffa, hanis, adibah bergabung...meletus ! haha

lunch yang sangat sangat mengenyangkan..!

saat yang tak boleh dilepaskan...makan time !!!!

cukuplah ni kali terakhir aku makan lunch kat sini...nak meletup perut aku !

first time duit aku habis dekat rm50 semata mata untuk makan lunch SAHAJA....bila difikir fikir memang gila betul habiskan berpuluh ringgit untuk makan jee....tapi kalau dah nafsu makan aku membuak buak.....memang tak boleh nak buat apa la........ehhh....habiskan duit beli makanan lagi berbal0i dari beli unnecessary things tau ! 


sempat tapau big apple untuk adek adek d0rm...hehe

berlari lari jugak la kit0rang balik 0stel....nasib baik tak cicir cicir barang......kesian betul teng0k kawan aku yang nak balik perak tu....gelabah gila ! nasib baik sempat sampai........haha....



Monday, May 13, 2013

whisper 0f heart..



salam..any0ng hasey0 ! huhu..l0ng time n0 see bl0g..nak buat macam mana..busy gila lah katakan...lagi lagi minggu ni study week...f0r this sem 2 pre-U exam..aku harap sangat aku dapat perf0rm better dari test test aku sebelum ni....sem 2 bagi aku tersangatlah pressure dengan macam macam benda..

PBS pengajian am & syariah...
pr0gram pr0gram sek0lah
MUET trials
bittersweet life
pressure all the time
fun & freaky friends
TEACHERS !
healthy....
tears..
laugh..



siapalah aku untuk salahkan takdir atas apa yang dah berlaku...mungkin ujian dari ALLAH..
semakin dekat kita dengan ALLAH, semakin besar ujian yang bakal menimpa kita....

untuk sem 2 ni aku nak buktikan kat ibu & ayah aku yang aku b0leh buat yang terbaik...anak mana yang tak nak teng0k ibu & ayah di0rang hepy kan...."terima kasih sebab ibu & ayah faham keadaan kite.."

0kayy dear...time f0r start s0mething new....n0w kena gandakan lagi usaha....d0n't lo0k the back..i kn0w y0u can d0 it h0neyy......^^







Sunday, May 5, 2013

PRU @ K0LEJ KAMPUNG JAWA..^^


salam..any0ng hasey0 ! 
perrhh ! gila gempak hari ni nampaknya....0pkos lah ! PRU 13 k0wt....memandangkan ini tahun first aku rasa suasana PRU dekat sek0lah......memang tak dapat digambarkan dengan kata kata.......seri0usly bahangnya memang terasa especially budak budak KKJ...masing masing ada 0pini0n masing masing...maklumlah...fikrah berbeza kan....sana sini 0rang d0k sebut pasal PRU....parti itulah parti inilah....tapi aku tak nak menti0n mana mana parti hari ni....biarlah aku jadi parti atas pagar....aku belum cukup umur..tralalala~

waktu pagi........warga k0ta raja mai mengundi..

KKJ banyak pelawat seyh hari ni....ramai gila 0rang datang......actually warden bukannya kasi student pegi sek0lah.....takut bahaya lah katakan...tapi......peduli apa aku...bukannya selalu dapat teng0k suasana 0rang mengundi...this is the right time baby ! h0yeah h0yeah....! * tiba tiba semangat terlebih pulak............hoh0..nasib baik GMC banyak 0rang yang berani macam aku...that's why lah aku pergi jugak sek0lah...

PRU sekitar KKJ

tempat yang paling aman + harm0ni nak usya PRU..0pkos lah tingkat 3 bl0k dpan sek0lah....tengah semangat d0k usya terlupa lah pulak muslimin pun tengah d0k mengusya jugak....hah..el0k lah tue...budak budak KKJ menang semangat kalau bab bab PRU ni...heheh...kalau takat takat berg0sip kat d0rm je ape lah yang kau dapat kan...baik kau teng0k sendiri macam mana fl0w PRU ni...ni pun salah satu pr0ses pembelajaran.....*0kayy tak ..less0n tajuk pilihanraya  dah lepas.....time tengah teng0k tiba tiba muslimin serang p0rt kit0rang pulak..sibuk je...dah ada p0rt kat aspura dah lah...haish...



eksaited teng0k nampak......tak saba nak mengundi yee....

yang nie pun nak jugak.......

rasa macam nak tangkap gambar dalam tu....tapi ada abang p0lis lah..


jalan raya yang sememangnya sesak + riuh....h0n sana h0n sini..jerit sana jerit sini..bahana PRU 13..

time maghrib sehari bef0re PRU 13...perrhh ! bising gila depa ni d0k buar konv0i reramai lah pulak.....dah s0lat maghrib ke belum cik abang cik abang 0ii..*parti mana lah tue....

bila PRU masuk dalam silibus usrah.....memang haru jadinya......lagi lagi NISA' HIGH CLASS..* usrah aku lah tu.....

nasib baik warden belikan nasi lemak untuk breakfast.....kantin tutup seyh ! b0leh buat kenduri dalam d0rm sambil study sama sama...hihi..

finally hajat tercapai nak teng0k PRU kat k0lej kampung jawa.........new experience !

harapan seluruh warga aspuri ...sem0ga malaysia diberikan pemerintah yang adil & menegakkan agama islam ! ALLAHUAKBAR !

daebakk ! ini kalilah !ALLAHUAKBAR !