Sunday, June 30, 2013

MUET SPEAKING D0NE !

Salam..any0ng hasey0 !!!
Leganya rasa bila dah habis MUET SPEAKING….wink wink….pagi tadi aku ada exam MUET speaking…..cuak gila weyh nak cakap 0rang puteh…malam tadi last aku practice speaking dengan member member aku yang cun lagi jelita…asiffa, mek cah & dibah….bila cuti lama sangat kat rumah rasa macam beku gila 0tak….lagi lagi bila nak speaking dengan 0rang….berbelit lidah w0o…tu belum lagi kalau nak brainst0rm idea..lagilah beku rasanya..

Aku kat sini nak share dengan k0rang s0rang 0ppa ni…hari tu..kununnya nak impr0ve BI aku pu n try lah carik kat y0utube pasal MUET….tengah aku duk carik tetiba aku terteng0k satu vide0 dari vl0gger Aiman Azlan…siapa beliau ni..?? setakat yang aku tahu dia ni 0ne of student daripada Malaysia yang tengah belajar kat luar negara….dia ni seangkatan dengan Mat luthfi….mesti k0rang kenal kan 0ppa kedah ni….tapi aku kurang minat sikitlah teng0k vide0 mamat kedah yang sepet ni…..skali pandang mat luthfi macam kwangs0o lah..*eehh..tak erk..?
but depends k0rang lah…..

daebakk !

Aku teringin gila nak jadi macam aiman azlan ni…peerrhh..speaking berhabuk seyh ! dia kalau cakap memang fluent gila english dia….dah la fluent…pastu kalau beliau ni cakap sangat 0ver c0nfident….aku suka cara penyampaian dia….rasa lepak je…tak terlalu skema….*even muka nampak skema…..seri0usly k0rang tak akan ngantuk ….isu yang dia sampaikan banyak relate dengan anak anak muda zaman sekarang……..aku rasa maybe dulu dia pun macam aku jugak…..tersipu sipu malu nak speaking….tapi maybe dia ada semangat yang tinggi nak speaking and dia pun terus get m0ve & berjaya macam sekarang……h0pefully aku pun jadi macam dia so0n…..^^


antara vide0 aiman azlan..^^
jawapan humble dari dia....

ini antara s0alan yang 0rang tanya kat dia......tak susah pun nak impr0ve english kan........*bak kata dia lah......

sweet mem0ry MUET speaking.....^^

mek cah & asif..

dibah & am0r LMH..

time practice..^^


we are 1 grupp !

practice @ surau...





T0 all my chingu(s) especially batch 56 k0lej kampung jawa….go0d luck untuk exam MUET speaking ni yee…….bila dah habis speaking rasa macam terlepas satu beban MUET even kena jawab lagi 3 paper…hihi….






Nasha First Giveaway ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
yeayy! MUET speaking aku dah habis !!!
jum j0in segmen GA !


klik BANNER..



Saturday, June 29, 2013

Simple & Short Segmen by Y.E.A ^^



klik BANNER..



Giveaway Cahaya Ramadhan ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
jum j0in segmen GA lagi !!!!
aku teringin sangat nak tudung bawal + buku n0ta hell0 kitty...kalau ada rezeki insyaALLAH aku dapt..hihi..jemput j0in..^^


TEKAN BANNER UNTUK JOIN 
Bismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)
  • Pilih 2 Hadiah yang menarik Perhatian Korang
  •  29 June 2013 sehingga 18 July 2013
  • Thankyou Sponsor !
    NurAlja , Sally Samsaiman , Hathirah Hassim , Pretty Little Badges - Unique & Cute Design , A'in She'da , Anis Farhani , Blog Erry , Shamimie Johari , Alyaa Najlaa dan Fathin Rosli | NR Collections
    Tagged : Dalilah , Iffa afifa


    SHORT SEGMEN BY SYIERA ! ^^


    • klik banner..

       KLIK BANNER UNTUK JOIN !

      HANYA SEMINGGU !!!  

      HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

      SABUN AQURA - 2x
      WANG TUNAI RM 10 - 3x
      BUKU ISLAMIK - 1x
      BAWAL SATIN - 3x
      NATURGO MASK - 1x
      SHISEIDO WHITE MASK - 1x
      INSTANT HIJAB - 3x

      PEMILIHAN PEMENANG
      100% RANDOM

      GOOD LUCK !!!



    Bashar Al-Assad yang 0rang islam kena kenal....


    salam..any0ng hasey0 !!!

    hari tu...masa awal awal h0liday...rasa b0san sangat duduk dekat rumah...rasa k0song...tak macam time aku duduk dekat kampung jawa...kenapa aku rasa macam ada s0mething yang aku tak tahu kenapa.....
    bila maghrib...surau aspuri akan penuh dengan muslimat.....bila pukul 8 satu aspuri wajib turun mus0lla..even yang suci ataupun yang tengah "bleeding"....time ni je masa yang ada untuk rilekskan diri dari tekanan seharian kat sek0lah sambil dengar tazkirah.....s0metimes aku selalu gunakan waktu ni untuk berg0sip, bersembang atau duduk sambil tidur bawah airc0nd.....

    tapi..bukan tu yang aku nak cerita sebenarnya......tadi...time aku baca bl0g Khalis a.k.a presiden hawa....aku rasa macam s0mething yang hilang....mungkin silap aku selama ni sebab aku tak pernah nak ambik tahu isu umat islam di syria dan negara negara islam lain......tengah aku d0k baca entry khalis...tetibe aku terbaca sebaris ayat 

    poor our brothers in Syria. Basyar al-Assad is shaytan. Yeah. Basyar is shaytan

    bashar al-assad....


    then berbekalkan rasa ingin tahu yang menebal.....try la search kat internet artikel berkaitan si Basyar  singa ni.... s0 inilah artikel dia.....aku harap sangat selagi k0rang sayang kawan kawan k0rang kat bumi syria sana...bacalah artikel ni......tak rugi pun........


    Pelbagai spekulasi yang timbul berhubung isu yang berlaku di Syria. Tidak seperti kebangkitan rakyat yang berlaku di Tunisia, Mesir dan Libya yang menumbangkan Rejim Pemerintah di negara mereka, ternyata Rejim Assad lebih "LIAT". Seolah-olah beliau dan kepimpinannya dilindungi oleh 'Kuasa Besar'.

    Apa yang aku ingin coretkan dalam artikel ini bukanlah mahu meributkan lagi spekulasi, cuma aku mahu berkongsi kepada kalian semua perilaku Si Rejim Assad yang namanya layak bersama Firaun, Namrud dan Qarun.

    Ada yang berkata, pemberontakan rakyat Syria ini ditaja oleh Nato, EU, Amerika, Mossad bla bla bla... 

    Sedangkan inilah realitinya. Mari aku kongsikan lagi kepada kalian. 

    Baca ini teman-teman, perkongsian dari pembantu khas Yusuf Al-Qaradhawi, Dr Khalid Hassan Al-Hindawi : 


    Syeikh Dr Khalid Hassan Al-Hindawi, pembantu khas Dr Yusuf al-Qardhawi, telah diamanahkan Ketua Ikatan Ulama Islam Antarabangsa itu untuk memberitahu berita dan hal sebenar yang berlaku di Syria. Beliau yang baru sahaja melawat Indonesia diminta oleh Dr Yusuf al-Qardhawi untuk ke Malaysia. Seperti mana revolusi yang sedang berlaku di Yaman dan Syria, beliau juga mengharapkan agar di Malaysia juga berlaku perubahan yang lebih baik khususnya dalam kalangan umat Islam.

    Menurut beliau, revolusi bermula di Hama, kemudian merebak ke bandar-bandar lain seperti di Dar’aa, Hauran, Halab bahkan sehingga ia berlaku di 157 tempat di Syria menentang pemerintahan kejam Basyar Al-Assad.

    Tambahnya, golongan zalim tidak berhenti mengaburkan kebenaran, tapi mereka gagal, seperti kata Ali r.a. "Pemerintah yang batil (zalim) itu hanya sementara tetapi pemerintah yang benar kekal selamanya.”

    Kata-kata Ali r.a. bertepatan dengan firman Allah Subhanahu Wa Taala di dalam surah al-Israk ayat 81:
    “Dan katakanlah: ”Telah datang kebenaran (Islam), dan hilang lenyaplah perkara yang salah (kufur dan syirik); sesungguhnya yang salah itu sememangnya satu perkara yang tetap lenyap."

    Dr Khalid melihat kerajaan Syria pimpinan Basyar Al-Assad dan orang yang sepertinya sekarang berpolitik ala Firaun seperti mana yang dilakukan oleh pemerintah Tunisia, Mesir, Yaman, dan Libya. Mereka mencuri harta-harta rakyat dan memakannya dengan cara yang haram, memenjarakan rakyat sendiri, membunuh para ulama, melakukan pembunuhan beramai-ramai, merogol dan mencabul kehormatan wanita-wanita, menghalang perempuan beriman daripada memakai hijab serta menindas orang yang lemah seperti orang tua dan kanak-kanak.

    Dan mereka ini tidak akan kekal seperti dalam surah ar-Ra’d ayat 17:

    “Adapun buih itu maka akan hilang lenyaplah ia hanyut terbuang, manakala benda-benda yang berfaedah kepada manusia maka ia tetap tinggal di bumi. Demikianlah Allah menerangkan misal-misal perbandingan.”

    Beliau menceritakan latar belakang sejarah Syria, yang merdeka daripada penjajahan Perancis pada 1945, dan telah diperintah oleh anak bangsa Syria sendiri sehingga zaman Hafez Al-Assad yang telah memerintah selama 32 tahun dan diikuti oleh anaknya, Basyar Al-Assad yang kini memerintah selama 11 tahun.

    Syria telah menjadi negara yang diperintah oleh diktator. Syeikh Khalid menceritakan tentang konflik berdarah di Hama pada tahun 1982 yang berlaku selama 27 hari, mengorbankan hampir 46,000 ribu penduduk Hama yang merupakan penganut Ahlus Sunnah Wal Jamaah (ASWJ).

    Komposisi rakyat Syria: 6% darinya adalah Syiah Alawiyah, 10% beragama Kristian dan 84% Muslim ASWJ. Iran mempertahankan tindakan ganas rejim Hafez dan Basyar yang membunuh rakyatnya sendiri, begitu juga Hizbullah di Lubnan yang menyokong tindakan Hafez yang merupakan Syiah Alawiyah. Beliau seterusnya menyebut sifat-sifat Syiah yang begitu membenci ASWJ, menghina Khulafa Ar-Rasyidin dan isteri-isteri Rasulullah s.a.w. Sehingga hari ini Iran dan Hizbullah di Lubnan yang berfahaman Syiah masih menyokong rejim Basyar di Syria.

    “Oleh yang demikian, menjadi tanggungjawab kita untuk membela darah pemuda, pemudi dan huffaz. Kita kena sokong revolusi di Syria, kena tunjukkan keberanian kita menentang rejim zalim ini.

    “Mereka membenci ASWJ, dan Hizbullah di Lubnan juga menyokong mereka. Jadi kita perlu menyokong saudara kita di Syria. Sekiranya Hizbullah berani menyokong Basyar ini, kenapa kita tidak berani menyokong golongan yang mempelopori revolusi ini?” tegasnya.

    Fakta kekejaman rejim Basyar terhadap revolusi di Syria sekarang menunjukkan kematian 8,500 orang penyokong revolusi, 39,000 orang cedera, sementara 19 doktor serta 40 orang pesakit sebuah hospital di Doma dibunuh dan 180,000 tahanan dalam penjara diseksa yang mana 413 orang darinya mati dalam tahanan.

    Dalam tempoh lapan bulan, telah berlaku revolusi siang dan malam, rakyat menghadapi senjata berat dan kereta kebal hingga rumah dan masjid dirobohkankan, wanita dibawa ke tempat yang tidak diketahui, malah ada wanita yang diperkosa di hadapan suami mereka sambil diikat.

    Menurut Syeikh Khalid lagi, seorang remaja perempuan di Homs, bernama Zainab Al-Husni, 23 tahun, ditangkap dan ingin diperkosa tetapi beliau melawan. Akhirnya beliau dipotong empat dan dihantar kepada keluarganya. Ratusan kanak-kanak turut dibunuh hingga ada yang dipotong-potong.

    Beliau menegaskan, ”Apakah kita perlu berdiam diri? Bagaimana kita harus bersabar di atas taghut yang kejam ini!“
    Rejim Basyar juga telah memaksa kakitangan kerajaan untuk keluar berdemonstrasi menyokong kerajaan untuk mengaburkan fakta dan memberitahu dunia bahawa rakyat masih menyokong mereka. Kakitangan yang tidak menyokong kerajaan akan hilang pekerjaan mereka.

    Katanya, pejuang yang terlibat dalam revolusi akan bersiap, berwuduk dan mandi dengan wangian kerana mereka bersedia untuk mati syahid. Beliau menganggarkan 95% rakyat Syria menentang rejim itu walaupun mereka ditakut-takutkan dan diugut sekiranya turun menyertai revolusi.

    Jelasnya, ada maklumat yang silap difahami oleh bukan negara Arab yang menyangka kononnya rejim Basyar sedang menyerang Israel sedangkan mereka tidak pernah menyentuh Israel, tetapi mereka membunuh rakyat mereka sendiri. Malah kapal terbang Israel boleh berada di atas istana Presiden tanpa diambil sebarang tindakan.

    “Selama 43 tahun Bukit Golan diduduki oleh Israel tetapi regim Hafez Al-Assad dan ayahnya tidak pernah membunuh walau seorang pun Yahudi, tetapi mereka telah membunuh ribuan penduduk Hama yang terletak hanya enam kilometer dari Bukit Golan.”

    “Maka di mana buktinya bahawa rejim yang kejam ini menunjukkan permusuhan ke atas Israel?” tanya beliau.
    Beliau seterusnya menegaskan bahawa terdapat perjanjian rahsia antara Syria dan Israel. Basyar merupakan al-Assad (singa) kepada rakyat mereka tetapi penakut dengan Israel.

    Kekejaman rejim Basyar terserlah sehingga jika ada tentera rejim yang tidak mahu menembak ASWJ, mereka akan dipenjarakan dan dibunuh. Keadaan ini menyebabkan lebih 30,000 tentera Syria berpaling tadah meninggalkan rejim.
    Beliau seterusnya menyatakan fatwa Rabitah Ulama Syria oleh Dr Ali As-Sobuni bahawa sekiranya tentera menyerang rumah penduduk, mereka hendaklah melawan walau dengan sebilah pisau, dan mereka dihukumkan syahid sekiranya terbunuh berdalilkan hadis berikut:

    “Barangsiapa terbunuh mempertahankan hartanya, maka dia syahid; barangsiapa terbunuh mempertahankan ahli keluarganya, maka dia syahid; atau mempertahankan agamanya, maka dia syahid ”(HR Abu Daud, An-Nasaie dan Tirmizi, disahihkan oleh Al-Albani dan Ahmad dengan sanad yang Sahih).

    Sebanyak 18 negara Liga Arab telah bersetuju untuk mengenakan sekatan politik dan ekonomi ke atas Syria sehingga rejim Syria menghentikan kekejaman ke atas rakyatnya. Begitu juga, negara-negara Persidangan Negara-negara Islam (OIC) turut memulau Syria.

    Revolusi di Syria bersangkut-paut dengan tiga sebab utama iaitu penindasan rakyat lebih 40 tahun, kebangkitan rakyat di negara-negara Arab lain dan kemuncaknya adalah insiden 20 remaja menconteng dinding dengan menulis “RAKYAT MAHU JATUHKAN KERAJAAN”. Remaja-remaja itu ditangkap, diseksa, dicabut kuku, tangan dan kaki, hingga seorang daripadanya meninggal dunia.
    iti
    Apabila ibu bapa kanak kanak itu datang untuk membebaskan anak-anak mereka dari penjara, ketua polis penjara mengatakan kepada mereka:

    "Kamu balik sahajalah, lupakan anak anak-anak itu dan anggaplah mereka telah tiada..., jika kamu hendak anak-anak lagi berikan kami isteri-isteri kamu (agar kami rogol), hasil daripada itulah anak-anak kamu.”

    Dari situlah bermulanya demonstrasi yang semakin hari bertambah momentumnya dari hanya ratusan ribu hingga pada hari ini 3 juta demonstran telah mengadakan tunjuk perasaan di 157 bandar seluruh Syria mendesak Basyar berundur.

    Syeikh Khalid turut menjelaskan tentang pendirian Dr Sa’id Ramadhan al-Buti dalam politik Syria. Menurutnya, Dr Sa’id adalah antara lima orang ulama yang menyokong rejim berbanding 95% ulama yang menentang. Beliau menyifatkan Dr Sa’id sebagai ulama yang 'berilmu' tetapi kurang tajam dalam perspektif politik.

    “Tidak hairanlah para pemuda di sana membakar buku-buku karangan beliau. Ramai lagi ulama lain yang menulis buku sirah yang amilin. Jadikanlah ulama-ulama amilin sebagai rujukan,” katanya.

    Akhirnya, beliau menyeru umat Islam membantu rakyat Syria, menyeru peranan mufakkir, duat, asatizah untuk mengetengahkan dan sentiasa prihatin tentang isu di Syria, menceritakan kepada masyarakat tentang kezaliman dan apa yang berlaku di Syria.

    Beliau turut menyarankan kepada para wanita yang solehah, untuk menceritakan kekejaman yang berlaku kepada saudara perempuan mereka di Syria dan berdoa untuk mereka.

    “Hendaklah kamu berdoa untuk saudara-saudara kamu di Syria dengan ikhlas, siang dan malam supaya Allah membantu mereka dan membebaskan mereka daripada kezaliman pemerintah mereka.”

    banyak lagi actually yang k0rang b0leh kenal pasal Bashar al-assad ni.....bukan dirinya aje yang dikeji....tapi bini dia pun cukup dibenci.....nak tahu kenapa..??.....mungkin k0rang b0leh teng0k SINI pulak....sekian....

    *s0metimes entry yang b0san sangat berguna ^^


    credit t0 : SiasahKini, Khalis


    First Mini Giveaway by Ira Syiqin ^^


    salam....any0ng hasey0 !
    j0in segmen GA jum !


    klik SINI..

    Tagged : Cheek Eyka, Dalilah..



    Friday, June 28, 2013

    GA Ramadhan by KanvasDakwat ^^


    salam..any0ng hasey0 !!!!
    waah..nampaknya dah ramai rakan bl0gger yang dah anjurkan segmen GA sempena ramadhan kareem yang akan datang ni kan.....jum ramai ramai kita j0in segmen ni...manalah tau rezeki ramadhan tahun ni dapat baju raya free dari kecik.....^^


    klik SINI..

    BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG ^^


    salam..any0ng hasey0 !!!!
    j0m j0in !!!
    klik Banner..

    Segmen pantas ni berlangsung 3hari sahaja
    28 Jun 2013 - 30 Jun 2013

    Love Segmen by Farra & Anis ^^


    salam..any0ng hasey0 !!!
    satu lagi segmen GA untuk dij0in...mai la j0in chingu cingu !!!!


    klik SINI..


    Santai Giveaway Kad Raya 2013 by F & W ^^



    salam..any0ng hasey0 !!!
    eehh ! belum ramadhan lagi tapi dah ada segmen GA Kad Raya lah !!! apa lagi kawan kawan..jum lah kita masuk......^^


    klik BANNER.

    kenapa saya nak kad raya dari Farisha & Wid....??
    hihi..mestila nak ! mesti design depa cantik + awes0me kan....b0leh la aku simpan buat kenangan raya tahun 2013 nie......memang rasa rugi sangat kalau aku tak dapat....h0pefully aku dapat !!!! ameen.....^^

    Tarikh Mula : 24.06.2013 hingga 21.07.2013
    Pengumuman Pemenang : 22.07.2013

    HAPPY BIRTHDAY IBU ^^



    Salam..any0ng hasey0 !!!
    Hari ni (28/6/2013) adalah hari jadi se0rang insan yang sangat sangat sangat aku sayang kat dunia ni….hari ni hari jadi ibu aku..(madam masriah..^^)…yang ke 46 tahun…..aku rasa satu hikmah aku dapat cuti minggu ni bila dapat sambut besdayy ibu sama sama ngan family……tapi s0rry lah bu..kite tak ada hadiah la nak bagi…..” ingat nak buat kek tapi tak sempat lah…rupa rupanya adik aku dah 0rder kek daripada ustazah dia…….hihi….tak sangka adik aku lagi bijak dari aku rupanya….dah plan menda ni dulu dari aku…memandangkan hari ni ibu aku nak tandatangan kad kecemerlangan adik aku..s0 di0rang dah sediakan plan terbaekk untuk ibu aku……haha..aku just f0llow on the fl0w jee…..actually kek hari jadi ibu aku ni merangkap kek hari jadi ayah aku sekali....

    My wish f0r my IBU..

    ibu & ayah....

    Sem0ga panjang umur,murah rezeki, sentiasa sihat wal’afiat….sem0ga apa yang ibu inginkan kat dunia ni tercapai……

    simple but delici0us..

    them~



    Kite nak mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada salah silap sepanjang kite jadi anak ibu….huhu..memang banyak pun kan…maklum lah..kite je anak yang paling nakal kat family ni….kan kan…insyaALLAH kite akan bagi kejayaan dekat ibu satu hari nanti…terima kasih banyak banyak sebab dah lahirkan kite kat dunia ni....terima kasih bagi kite kawan dalam perut...ehehe~ meaning my twin ! kau hader...


    terima kasih jugak sebab hari hari kejut kita sembahyang subuh, masakkan untuk kita....dengar masalah kite, layan kerenah kite yang kadang kadang macam 0rang gila.....*insyaALLAH s0 far tak gila lagi.....thank y0u f0r everything...

    y0u are the 0nly my IBU.....


    Thursday, June 27, 2013

    Fateh Seferagic ^^





    salam..any0ng hasey0 !!!
    sejak kebelakangan ni girl girls semua d0k sebut nama fateh seferagic.....mana tak nya...kat FB sibuk semua kawan kawan aku mengaki beliau ni suami depa lah kunun......haish..macam macam lah....memang fitrah perempuan....pantang teng0k guy yang styl0 tapi alim macam fateh ni......tak kiralah kat h0stel ke kat sek0lah ke kat rumah ke kat alam maya ke.....semua d0k berebut insan sekacak & sealim fateh ni.....aku terg0da..??!! hmm..mesti la kan...sapa yang tak nak...tapi kalau difikir fikir buat apalah sampai nak buat status desperate gila nak berebutkan si fateh ni...kan ada baiknya kalau d0a banyak banyak dalam hati...biar ALLAH yang dengar d0a kita.....kalau 1 dunia tau yang kau teringin sangat nak guy macam fateh bukannya di0rang boleh buat apa pun....kan kan kan......^^..0ne m0re thing..tak guna kalau kau d0a nak dapatkan lelaki ses0leh ni kalau diri sendiri tak s0lehah......*c0pypaste dari ayat pH0t..





    kalau k0rang search kat g0ogke k0nfem berlambak gila gambar dia.....kalau rasa dah minat gila sangat kat dia haa...pegilah c0py berapa banyak yang k0rang nak....pastu print and letak kat mana mana yang k0rang rasa b0leh teng0k.........eehhh...aku tak suruh pun aku just bagi advise je.....ni semua pe'el member member aku kat sek0lah...sibuk menampal gambar fateh sana sini.....*kununnya sebagai pemangkin semangat nak dapat suami macam dia yee.....*haha

    sikit bi0data tentang fateh seferagic ^^


    • Fatih Seferagic dilahirkan di Jerman pada 1 Mac 1995, kemudian berpindah ke Amerika pada usia 4 tahun. 
    • Dia seorang Hafiz Al Quran di Baltimore.
    • Warganegara Bosnia yang dilahirkan di Jerman. Kemudian beliau berpindah ke Amerika Syarikat ketika berusia 4 tahun. 
    • Beliau sekarang menetap di Baltimore. 
    • Beliau berjaya mengkhatam hafiz Al Quran dalam tempoh 7 tahun di Islamic Society of Baltimore di bawah seliaan Syeikh Qari Zahid & Qari Abid.
    • Fatih kemudian berpindah ke Dallas untuk belajar bahasa Arab.



    fateh nak datang malaysia !!!!
    baru baru ni aku ada nampak kat FB & Twitter...katanya Fateh nak datang Malaysia.....beliau ada bengkel pengajian quran......

    banner fateh nak datang malaysia.....

    h0pefully fateh seferagic dapat terus jadi ikon remaja sekarang.......bukan senang nak teng0k budak muda macam dia jadi imam kat masjid besar......daripada d0k minat mamat k0rea yang tau menyanyi dan menari tapi tak tau mengaji....nak buat apa kan.....*0kayy...diri sendiri dah terasa....bubye !



    Giveaway Kiyomi Teddy Store by Norsyuhada Binti Johan ^^





    salam..any0ng hasey0 !!!!
    jemput j0in segmen GA nie......

    klik SINI..



    cepat cepat !!! sebelum terlambat..!










    2nd Mini Giveaway by Y.E.A ^^

    Tarikh berlangsung
    16 Jun 2013-16 Julai 2013

    -2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)-



    Terima kasih kepada para sponsor yang baik hati :

    Hadiah Menarik untuk Giveaway kali ini :
    • 1 set barangan Angry bird *Sponsor by Elma
      (1 porch beg + 3 mini Angry bird : putih , hitam , merah )
    • Cute Mini Accessories *Sponsor by Elma
      ( 2 hairclips + 5 mini brooch )
    • The Bride Teddy Bear with cute wedding dress *Sponsor by Elma
    • T-shirt Converse *Sponsor by Elma
      ( Saiz L )
    • Topup RM5 x 2 *Sponsor by Elma
    • 1 Note Book *Sponsor by Syara
    • 1 Satin Abstract Shawl *Sponsor by Fie-Lieyya Dreams Online Shop
    • 1 Skirt Stylista *Sponsor by Nur Be'lla Collection
    • Baucer belian RM8 x 2 *Sponsor by Kedai Cetak Cenderahati NZ Harmoni
    • Badge design nama sendiri x 10 *Sponsor by Pretty Little Badges
    • 1 Twinniey Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
    • 1 Cutty Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
    • Tasbih digital x 4 *Sponsor by Kedai Serbaneka Kelantan
    • Baucer belian RM5 x 3 *Sponsor by ShawlsToLove
    • Felt Bookmark x 2 *Sponsor by Cik Mun
    • Shawl Cotton/Chiffon x 2 *Sponsor by LUV hijab
    • Baucer belian RM8 x 5 *Sponsor by Xara Xandra Boutique
    • Rasha Chiffon Shawl x 3 *Sponsor by My Bawal Project
    • Bloglist x 3 di blog Arni *Sponsor by Arni
    • Header Blog x 3 *Sponsor by Arni
    • Instant Hijab x 3 *Sponsor by Zyranee
    • Bag x 3 *Sponsor by Dressuana
    • Plain Shawl x 2*Sponsor by Shawls Gallery
    • Bloglist x 8 di blog ini *Hadiah Saguhati
    GAMBAR HADIAH : SINI


    64 orang pemenang dicari !*Updated on 27/6/2013

    Para pemenang : 100% Random.org

    Click banner to join ! =)




    Wednesday, June 26, 2013

    Giveaway by Anis and Sufiah ^^



    salam..any0ng hasey0!!!!
    chingu ya ! jum j0in segmen GA nak tak ..??!!
    kali ni aku nak ajak k0rang j0in segmen GA yang dibawakan khas 0leh cik anis & cik sufiah yang cun  ni.....ahah ! apa lagi..jangan lupa f0llow di0rang tau....hadiah yang ditawarkan n0t bad...comel c0mel hadiahnye..........tak susah pun  nak j0in...just f0llow on the fl0w jee.......arass0 !?


    klik banner ini....
    special request :- kalau ada rezeki Cik Karmila nak sangat n0tebook c0mel + n0vel tue....hehe

    kite nak hadiah hadiah c0mel tu !!! wish me luck !

    special tag :- Iffa Afifa, Hanis Zuhaili..^^




    Mega Giveaway by Ina ^^

    salam..any0ng hasey0 !!!
    t0 all my luvly chingu....jum sama sama kita j0in segmen GA bel0g Ina yang cun ni.......


    Mega giveaway by Ina disponsor oleh Sabrina SA , Fatin Diana , Anis  , Areena  , Isamuddin Isa , Adam Faiz  , Aqma's Craft  , Irah  , Eyra  , Farizah Bubu  dan Keymee  .