Monday, July 29, 2013

PRE RAYA GIVEAWAY BY ADAM FAIZ ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
j0in segmen GA jum !!!
klik Banner

RAMADHAN SHORT SEGMEN BY SYIERA ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
jum j0in segmen GA !!!





tagged : Iffa Afifa, Dalilah

Sunday, July 28, 2013

Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu ^^


salam...
any0ng hasey0 !!!!
j0in segmen GA jum !!!!


klik Banner

Saturday, July 27, 2013

Simple Segment by Fatin Diana ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
sekali kalau dah j0in segmen GA macam dah ketagih la pulak....
jum j0in segmen GA Fatin Diana jum !!!!

kite nak butt0n badge yang c0mel tue..!!!yang mana mana pun b0lee.....^^


klik SINI

FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI ^^

 Assalamualaikum dah hello, bloggers !



FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.


90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 JULAI 2013

Friday, July 26, 2013

Segmen Simple Giler By Anis ^^


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!

Mini Giveaway by Nur Zahirah ^^

Assalamualaikum 

Mini Giveaway by Nur Zahirah

 photo banner-mini-giveaway_zpsbaf96cdd.png

Click banner di atas untuk join 

Mini Giveaway dianjurkan oleh Nur Zahirah

Senarai sponsor yang baik hati : Yaya Hatsumi | Cik Amal | Dayah Danish | LailaTiqaa | Hannan Hilal | Nuranis Amar | Amira | Mas Ira Syafila Tan | Izzah Zakaria | Nana Ameer | Fatin Alyaa | Pretty Little Badges - Unique & Cute Design

Senarai hadiah yang awesome : Doodle x5 | Topup RM 5 x5 | Gelang Pastel Colour x1 | Rasha Chiffon Shawl worth RM 20 each x3 | Notebook Comel x2 | Blog Review x2 | Voucher Discount 5% x10 | Badge x10

Jom meriahkan giveaway ni :)




Giveaway Ringkas By KISAH SEORANG PENGEMBARA JALANAN ^^



klik SINI

jalan TAR..here we g0 !


salam..any0ng hasey0 !
waahh....sedar tak sedar dah dekat habis bulan ramadhan dah kan....
raya pun dah nak dekat.....
even tahun ni aku tak raya sakan sangat....tapi semangat raya tetap ada beb.....
mana taknya...raya kan setahun sekali.....
memandangkan aku baru je dapat cuti sempena nuzul quran time puasa ni.....
apa lagi....berjalan sakan lah aku.....

chingu ya !!!!

actually aku memang kaki jalan.....that's why lah aku tak kisah...puasa ke tak puasa ke.....dan seperti biasa...since aku duduk k0lej kampung jawa...event yang aku tak penah tinggal bila bulan ramadhan ialah pegi jalan TAR bersama kawan kawan terchenta !!! hahaha
bef0re pegi ....^^

with aseef & masyi......



GMC sesat di jalan TAR.....ngeh ngeh !

actually dah few week bef0re ramadhan lagi kit0rang dah plan nak pegi.....nak kata kat sini betapa eksitednya kit0rang....but aku tak lah interested sangat nak cari barang raya...yang penting aku dapat berjalan & lapangkan minda.....release tensi0n lah kirenya....tambah tambah aku memang suka kumpul kenangan...dah la tahun ni tahun last aku hidup bersama GMC...huhu..

haa..manyak mulaahh..........beli jgn tak beli...
baju kurung murah gile weyy...lagi lagi kat muaz textile...

sampai je sana memang dah padat mampat dan sendat dengan ramai manusia....lagi lagi 0rang selang0r memang banyak pegi KL hari ni.....dengan lagu raya yang berkumandang sana sini.....kemain semangat lagi lah aku dan kawan kawan membeli belah....aim aku pegi jalan TAR hanya nak cari tudung je......sekali nye terbeli tudung, handbag ngan jam tangan pulak...girls kalau berbelanja memang macam tu....tak penah tetap pendirian.....nasib baik aku bawak duit spare....kunun nak jimat...sekalinya dekat rm100 jugak lah duit aku habis......ish ish ish........

sesak sesak.....

aku rasa kurang minat teng0k tudung tudung sekarang...lagi lagi tema raya tahun ni....menyelah sangat la c0lournya....sakit mata aku....len la kalau 0rang yang suka mencapap dengan kaler terang terang ni...kalau aku memang tak lah...sepanjang aku jalan memang banyak sangat benda yang aku usya...lagi lagi kerenah 0rang.....but ada few things yang aku nak p0int.....
ramai betul 0rang 0rang perempuan yang jual tudung...tapi ramai jugak yang yang jual tudung tapi tak pakai tudung.....sekarang punyalah banyak tudung cantik cantik dan senang nak pakai....pun susah jugak nak pakai tudung.....nak tunggu hidayah datang ke nak tunggu maut datang...aku rasa hidayah dah ada kat depan mata di0rang.....as evidence....cukuplah yang kau tahu rezeki kau datang dari tudung yang kau jual tudung tu.....takkan itu pun tak nampak.......


sakit mata kau teng0k tudung tudung tahun ni...striking striking semuanya...

aku memang tabik spring gila ngan husband yang take care gila kat wife dia...lagi lagi yang temankan wife beli baju....sanggup tunggu dengan penuh sabar....nampak sweet gila bila pegangkan handbag wife dia dan suggestkan baju yang sesuai untuk wife dia.....pr0tective + caring gitu....

time s0lat jumaat...ramai gila 0rang kat masjid jamek....sampai depan depan kedai pun depa bentang sejadah.......subhanallah.....but tak kurang ramainya 0rang yang tak s0lat jumaat....sibuk d0k jual itu ini kat gerai masing masing.......mana nak berkatnya jualan k0rang tu.......*lumrah manusia...

sampai ke sini 0rg sembahyang jumaat.........yg tak sembahyang jumaat pun ada....ish ish !

saranan aku..k0rang jangan lupa pegi muaz textile...c0nfirm berbal0i..!
suggesti0n aku.....kalau k0rang pegi masjid jamek 0r jalan TAR..make sure k0rang pegi Muaz Textile....banyak gila baju dan tudung murah murah.....bnyak gila lawa lawa.....harga memang harga runtuh seyh......kat luar susah nak jumpa....*tak pasal pasal aku jadi pr0moter tak bergaji....^^


mana la bas nie...aku nak balik rumah ni !!!

finally...balik rumah jum !!!!!
penat aku habiskan hari aku kat jalan TAR....dari 10.00 am till 5.00 pm....memang sangat berbal0i even aku tak puas.....lumrah perempuan tak pernah puas dengan nafsu membeli belah......bas pulak lambat sampai......buat penat aku je berlari lari semata mata nak kejar tiket bas.....f0r the first time aku berbuka puasa kat dalam bas....interesting........0verall....penat yang berbal0i.....!





Thursday, July 25, 2013

GA Ramadhan Abylla ^^

salam..any0ng hasey0 !!! 
selamat meneruskan bulan ramadhan....
j0in GA lagi jum !!!!

klik BANNER..


antara hadiah yang ditawarkan...^^




Tuesday, July 23, 2013

w0rdless wednesdayy ^^



Cinta kadang-kadang datangnya sebagai ujian.
Ujian hati dan perasaan
Sungguh, ujian hati lagi berat dari ujian akal dan fizikal.
Kuatkah hati menghadapinya
Mungkin rasa yang dirasakan 'suci', bersulam nafsu.
Nafsu ingin memiliki

Kerana cinta tak perlu memiliki
Dia milik Allah. Kita milik Allah
Cinta juga milik Allah

Cinta adalah anugerah
Tak perlu dipaksa
Tak perlu ditolak
Kembalikan cinta kepada Allah
Pemilik segala cinta

Antara iman dan nafsu..
Aku berusaha meraih mahkota cinta dari Syurga.

Sungguh,
Jika kita tinggalkan sesuatu kerana Allah.
Allah akan berikan kebaikan yang banyak darinya.

Dan Sungguh,
Bila tiba saat yang tepat dengan orang yang tepat. 
Insya Allah khair 'ala kulli hal....


Monday, July 22, 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih ^^


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Wednesday, July 17, 2013

says : d0nt f0rget Allah..^^


salam..any0ng hasey0 !!!
rasa macam dah lama tak membebel kat bel0g sendiri....
maklumlah...bulan puasa..kenalah jaga mulut sikit....tak b0leh sesuka hati nak kutuk orang.....
pagi tadi baru je dengar tazkirah ramadhan.......bulan puasa ni lagi baik wat amal ibadah dari d0k suka mengumpat.....haish....rasa susah je nak tinggalkan bad habit tu.......
aku tak tahu kenapa asyik nak tertidur je time less0n...sehari tak sah kalau tak tidur dalam kelas....kalau bab menguap jangan cakaplah......memang dah berpuluh ribu kali dah......
tapi 0kayy gak kut....tak adalah aku sakan sangat gelakkan muslimin kelas aku je ngan kawan sebelah aku...haha..

0kay...sesi bebel dah habis..actually aku nak share ngan k0rang semua lagu farid sanullah ni....this is theme song untuk pr0gram kat 0stel aku...n0w tengah ada pr0g minggu cinta al-quran...memang el0k sangat lah kan time bulan ramadhan ni buat event macam tu...dapat la cuci hati aku ni sikit....lagu ni sangat terkesan kat diri aku and aku rasa maybe semua 0rang akan terasa.....

n0rmally setiap 0rang tak akan terlepas dari lakukan kesilapan.....dan tak dinafikan setiap 0rang pun mesti ada rasa dan keinginan untuk berubah ke arah lebih baik kan......inilah yang dikatakan fitrah manusia dalam beragama....bila s0meone yang dah ada kesedaran macam ni akan rasa betapa lemah dan hinanya diri dia dan time tu la keinsafan akan timbul....0ne m0st dificult thing yang menjadi masalah ialah bila kita tak dapat nak kekalkan m0mentum perubahan diri kita....apa yang aku nak katakan kat sini...kalau nak berubah tu biarlah sikit sikit daripada terus mendadak....0nce bila kita tak ikhlas dalam berubah tak mustahil kita akan tersasar lebih jauh dari landasan yang sebenar......bila kita dalam pr0ses perubahan....it d0es n0t mean yang kita kena tinggalkan terus bad habit yang memang dah sebati dalam hidup kita...mungkin kita boleh kurangkan atau had kan.....s0 guys.....j0m kita berubah dan j0m jadi baik !







you're down and out
you just cant cope
You wanna shout
you lost all hope
On your knees, begging please
You turn and pray to find your way

Hey, you make doa Allah’s there

whoever you are cos he cares
Then you forget to say thank you Allah ,
You forget to say Insyallah
You forget to say Subhanallah
Raise your hands
Alhamdulillah

lets flashback lets backtrack
to a time like yours and mine
The story of the three
who long to be
to be free of their misery

T
o the poor he opened the doors
gave him plenty of His bounty

Then you forget to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands Alhamdulillah

Can’t you see His promise to you
Can’t you see His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don’t lose hope in Allah
If you remember Allah in prosperity
He’ll not forsake you in adversity
Be mindful of Allah
He’ll guide you to all that His good

Then you forget, to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands, Alhamdulillah
you're down and out
you just cant cope
you wanna shout
you lost all hope
On your knees
begging please
You turn and pray
to find your way


* t0 all my dearest hands0me and pretty friends....selamat meneruskan ibadah puasa.....sem0ga kita semua dapat meneruskan ibadah puasa dengan banyak lagi amalan-amalan lain yang mungkin satu hari nanti akan membawa kita ke syurga.....*kepada yang dah ter"miss" puasa tu....jangan sedih....kita sama sama wat "fasting payment" sama sama ye nanti.....selamat beramal ^^


Monday, July 15, 2013

buat kawan kawan seperjuangan ^^






Makin kita mendekati-NYA, makin kita diuji,

makin banyak doa,makin banyak ujian menimpa,

kerana segala yang dipinta tidak datang dengan segera,

tapi ia akan diperolehi apabila kita berjaya

mengharungi ujian yang diberi-NYA kerana

ALLAH tidak memberi apa yang kita mahu tapi,

DIA memberi apa yang kita perlu...






Kpop Bookmark Giveaway By Nafaa ^^

Due date : 31st July 2013






Sunday, July 14, 2013

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak ^^


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz


Tuesday, July 9, 2013

hepy ramadhan al-mubarak ^^





salam..any0ng hasey0 !!!
yeay !!!! hari ni dah puasa lah !!!!
selamat berpuasa kepada semua umat islam di dunia....esp villager kampung jawa terchenta !
rasa macam kejap sangat berlalu first ramadhan ni...alhamdulillah aku masih bertenaga sampai sekarang...even hanya sahur nestum + biskut je pagi tadi.....*malas nak turun DM..

bismillahhh......


puasa...jangan tak puasa tau !
malam tadi dapat jugak aku dengan kawan kawan dengar perutusan dari penyimpan moh0r besar raja raja..Haha..tapi tak dapat dengar live pun...just vide0 d0wnloaded je...hmm..okayy la tu kan..baru ada rasa semangat nak puasa.....aku rasa penyimpan moh0r besar raja raja tahun ni dah tukar baru..kan kan..?? bertenaga semacam je dia isytihar....muka pun nampak lagi hensem..HAHA..tak macam d0lu d0lu....nampak uzur jee.....tapi macam kejap sangat la pulak pengisytiharan nye.....tak sempat rasa berdebar...hehe....malam tadi jugak first tarawih aku untuk tahun ni.......alhamdulillah.....

kamsahamnida ust nek hazifah..may Allah bless u..^^

tadarus jum !


buka apa lah agaknya kat DM hari ni...????huhu

Giveaway Gempak Raya 2013 ^^


ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5