Saturday, August 31, 2013

raya rumah madam ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!

Selamat menyambut kemerdekaan kepada semua rakyat Malaysia ! hehe…actually bukannya nak buat entry pasal merdeka pun…..still pasal raya…*even raya dah basi…….memandangkan warden aku sangat baik hati bagi 0uting hari sabtu s0 dengan masa yang ada ni lah aku dan member member aku plan untuk beraya rumah cikgu MUET tersayang kami..Madam Rohazila……finally madam nak sambut kit0rang ke rumahnya…hehehe…siapa taknak makan free wey !



driver kesayangan...minmin..^^

wajah ceria mereka...^^


Even kali ni tak semua classmate aku ikut sebab masing masing sibuk dok nak beli barang ostel….s0 7 0rang je lah yang pegi……credit t0 ellyna yasmin yang sudi bawak kit0rang with avanza dia yang kaler hijau tu……hujan punyalah lebat….tak penah penah kit0rang 0uting dalam hujan yang lebat gila macam semalam….btw memang adventure….aku yang memang dah ada lessen ni pun  terketar ketar nak drive dalam hujan lebat !

here we g0 !!!


Kedatangan kit0rang disambut dengan baik dan makanan yang lazat lazat….el0k sangat lah tu….hujan hujan memang perut pun lapar tak terkata….ngehngehngeh….sempat jugaklah berkenalan dengan family madam…semunya ramah ramah belaka…..time tut v pulak tengah ada cerita R-One….ada shah rukh khan seyh…..hehe….


nasib baik bnyk traffic light....tangkap pict je la..

makanan macam macam ada !

Bila perut dah kenyang apa lagi….dengan tersipu sipu malu kit0rang pun mintak diri lah dulu….even agak segan sebab datang makan dan terus nak blah….sempat jugaklah kit0rang snap pict bersama….kenangan mesti ada wo0 ! *orang jiwa sentimental memang macam ni…pantang ada kamera…mesti nak tangkap gambar !

we all with 0ur bel0ved teacher....^^

pulang ke k0lej...


Thank y0u very much Madam Rohazila…..
We’ll always luv y0u……Happy Eid Mubarak !
May Allah bless y0u….



Wednesday, August 28, 2013

w0rdless wednesday ^^



always think p0sitive dear.......^^





Monday, August 26, 2013

wedding kak farahin & abang izzat naqib ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
semalam best sangat sebab aku dapat attend walimatul urus ex-KISAS a.k.a k0lej kampung jawa.....rasa macam tak sangka dapat teng0k bekas sek0lah sendiri buat wedding kat dewan yang pernah di0rang jawab exam ...penah di0rang wat assembly.....dan dewan tu jugaklah yang jadi tempat perkahwinan di0rang.....sweet..??!!hmmm...maybe bagi siapa siapa yang memang teringin nak kahwin dengan budak KISAS sendiri kut......f0r me.....i h0pe n0t...sekali sekala dapat makan nasi minyak memang tak b0leh lepas ! lagi lagi nasi minyak ex-KISAS...hehe


semoga Allah merahmati rumahtangga kalian....^^


kalau cakap pasal ex-KISAS kahwin dengan ex-KISAS mesti semua budak sini teruja....sebab n0rmally kat sini sangat jaga ikhtilat....memang susah la nak c0mmunicate each 0ther senang senang jee...tak gitu KISASIAN..??!!!hehe.....buat siapa siapa yang teringin nak dapat j0doh dengan budak KISAS tu....doalah banyak banyak yeee....insyaAllah ada la j0doh agaknya.......setakat apa yang aku usya.....0nce ex-KISAS kahwin mesti semua nak tau di0rang batch berapa dan macam mana di0rang b0leh jumpa....kan kan kan.....dah beribu ribu s0alan yang sama aku selalu dengar.....haha....well..nama pun fitrah kan....pantang dengar bab bab kahwin mulalah nak bukak st0ry....btw interesting jugak pasangan kak farahin + abang izzat naqib ni....katanya di0rang jumpa kat Mesir....abang Izzat naqib ni pulak muda setahun dari kak farahin.....tapi dua dua memang sec0cok sangat.....sama kecik sama cantik dan tampan.....memang padan ! *dah j0doh Allah kan......by the way, aku sangat s0kong 0rang yang berkahwin muda....lagi lagi bila pasangan tersebut s0leh + s0lehah.......sem0ga Allah merahmati perkahwinan mereka.....ameen...^^


nak teng0k kisah kisah cinta...^^ jum !

Sunday, August 25, 2013

hari raya : gathering @ 0pen h0use cikgu jem....^^

SALAM..any0ng hasey0 !!!!
Jumaat lepas (23/8/13) cikgu kelas aku ajak pegi 0pen h0use rumah dia….yeayy!!!! rasa nak keluar sekolah sangat….punyalah busy gila minggu ni sebab aku & kawan kawan kena c0mpletekan PBS bahasa Arab, usuluddin, bahasa melayu, ekon0mi…..this week memang kena pulun habis buat PBS..maklumlah..JU bila bila masa je boleh datang nak check…..time ni jugaklah nak kena kejar less0n untuk STPM sem 3 ni…..pheww~

muka eksited bef0re pergi ..^^

haha..nak jugak....
cipak, mekD & wanieyy..^^
bergambar depan rumah cikgu..^^

Nasib baik lah tahun last ni aku dapat undangan 0pen h0use….actually kelas aku yang bertuah c0z tak semua cikgu kelas yang lain baik hati nak buat 0pen h0use..hahaha….dapat dapat dengan budak 0stel yang jarang gila dapat keluar …s0 bila ada peluang dapat keluar dari sek0lah apa lagi…serang je lah ! Happy gila rasanya dapat keluar dengan kawan kawan kelas, lagi lagi bila last sem ni..rasa macam cepat sangat masa berlalu….dah dekat akhir tahun dah rupanya….

jemput makan......^^

nampaknya girls dah blok ruang dapur cikgu......hehehe

p0rt paling best nak melantak....hehe

muka kekenyangan..^^
cikgu with muslimin kelas agama....jeles sama baju mereka ! macam kaler dinding uma cikgu daa....
with muslimat kelas agama yang cun lagi c0mel...^^

bergambar satu kelas....*mo0d tahan gelak.....^^

makanan memang banyak dan sedap gila….ada baks0, nasi ayam, p0pia, kuih kaswi, buah, trifle memang tak rugi jemput kit0rang…..memandangkan muslimin kelas aku sampai awal..di0rang pun lepaklah kat ruang tamu…bila girls kelas aku datang….apa lagi….memang kit0rang dah blok ruang dapur…agak agak muslimin yang segan nak amik makanan tu memang melepas lah nak makan banyak banyak..haha.….dekat senja jugaklah baru kit0rang nak balik….lepas sesi ph0tosoot muslimin dah angkat kaki dulu…girls yang tinggal s0lat dulu kat rumah cikgu….ada yang makan r0und kedua pun ada…*ketiga ke keempat 0r kelima pun b0lee…hehe..tak cukup dengan tu kit0rang pun tapau lagi bawak balik 0stel…habis licin cikgu punya baks0 ngan nasi ayam cikgu…dengan biskut biskut raya kit0rang tapau jugak !…kihkihkih

hamb0i pak cik syaiful...rancak st0ry nampak.....^^


babai cikgu........raya tahun depan kit0rang datang lagi.....^^

Special thank t0 cikgu jamaliah & family sebab sudi invite kit0rang…..memang tak rugi cikgu jemput kit0rang….habis licin makanan makanan cikgu kan….terima kasih jugak dekat driver kesayangan kit0rang….pak cik syaiful sebab dah bawak kit0rang….banyak betul cerita yang pak cik share kat kit0rang kan…memang b0leh buat kawan g0sip !


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN……^^
                                                                          

Wednesday, August 21, 2013

w0rdless wednesday ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
n0thing t0 sayy....just a pict describe my feeling right n0w....



sem0ga Allah memberikan aku & kawan kawan ku kesabaran dan ketabahan menghadapi segala ujian & cabaran di sem 3 ini....go0d luck f0r 0ur arabic & 0ther PBS....
d0nt f0rget t0 pray f0r egypt & all muslims ar0und the w0rld....^^

Saturday, August 17, 2013

AWAS ! aku mangsa agen celc0m axiata....



salam..any0ng hasey0 !!!!!
0kayy..hari ni mo0d aku memang gila gila tak baik !!!!!
nak tau kenapa....pagi pagi tadi tengah aku bahagia nak completekan PBS arab tetiba ada satu surat sampai........kat depan siap tulis private & confidential bagai.....bila baca surat tu punyalah aku terkejut....teng0k bil yang aku kena bayar RM225.95....!


what the heck ! bila masa pulak aku guna celc0m axiata ni........??!!!!
dah la guna pun tak.....kena bayar dua ratus lebih pulak tu.......
bila ayah aku teng0k.....lagi lah dia pelik.....apa lagi....ayah aku pun pegi lah call celc0m centre.....call punya call tetiba ada s0rang laki ni sambut panggilan....

ayah : assalamualaikum encik...
CC : ye..boleh saya bantu...
ayah : saya nak cakap ni...wakilkan anak saya....anak saya baru je dapat surat bil dari celc0m axiata padahal anak saya tak guna n0mbor ni pun.....
CC : boleh saya tau butir-butir anak encik.....
ayah : *bagi punya bagi........
CC : err..anak encik ada guna n0mbor ni tak..??
ayah : anak saya TAK PERNAH guna pun nombor ni.....macam mana boleh masuk nama anak saya dalam surat bil ni.....
CC : anak encik ada terima apa apa sim card tak dari mana mana agen celc0m......??


aku dah bengang gila...terus amik ph0ne dari ayah aku....

aku : ada...tu pun agen tu bagi free..saya tak nak tapi dia yang bagi....encik..sekarang nie saya nak tanya....kenapa saya kena bayar bil ni sedangkan saya tak pernah guna nombor ni satu saat pun !
CC : macam ni cik...celc0m axiata ni kalau guna ke tak guna ke still kena bil bulanan.....
aku : *masalahnya bila masa pulak aku daftar celc0m axiata..??!!!!kalau takat dua ringgit ke boleh la aku bayar tapi kalau dah beratus....mau tak hangin aku ! err encik..macam mana saya nak bl0ck nombor ni...tahu tak..??
CC : macam ni cik...cik tak boleh bl0ck n0mbor ni....tapi cik b0leh terminate terus nombor ni.....means tak payah guna langsung n0mbor ni....
aku : *masalahnya memang aku tak guna n0mbor nie...tak paham paham ke..???!!!!
CC : takpe cik..cik boleh buat lap0ran p0lis dan boleh selesaikan kat celc0m centre.....
aku : kat mana celc0m centre yang terdekat erk.....saya sekarang tinggal kat sabak bernam....
CC : kat KLIA,TTDI,KAJANG......ETC.....
aku : alah encik..macam mana ni....saya duduk kat h0stel..............................
CC : better cik buat p0lis rep0rt pasal menda ni dan bawak segala butir butir kat celc0m centre nanti........saya rasa dia bukan agen celc0m yang sah ! celc0m tak pernah ada buat pr0moti0n kat tepi jalan melainkan kat bo0th celc0m yang berdaftar SAHAJA..

lama jugaklah aku call celc0m centre tu.....dekat sejam jugaklah aku tanya dia macam macam....di0rang tak dapat nak bagi s0lution pun..just boleh bagi aku suggesti0n je....kadang kadang macam ayat di0rang ni macam nak mintak pelempang pun ada ! 




haish ! tak pasal pasal aku dah jadi mangsa celc0m axiata......actually aku dah ditipu 0leh 0rang yang mengaku dia ni agen celc0m !!!! b0ngok betul lah mamat tu....dah la gemuk ! puii ! patutlah aku rasa tak sedap hati je time bagi IC aku kat dia dulu..kununnya dia kata nak check ic aku...kemain  cakap ngan aku kata yang dia tak apa apakan ic aku.....


aku dah banyak kali cakap yang aku dah ada n0mbor and aku tak nak tukar n0mbor lain.....tapi punyalah degil mamat ni nak jugak pr0mote kat aku binatang tu.....lepas bagi sim celc0m axiata tu siap cakap yang kita akan dapat surf internet dengan kadar free tanpa limit.....but aku still tak berminat sebab aku lagi prefer wifii....mamat ni siap cakap "tak apalah dik, adik ambik je sim free ni then kalau adik tak guna dalam masa tiga hari kira perkhidmatan ni tamat.....



few days bef0re....
bila balik rumah aku pun tunjukkanlah sim ni kat ayah aku.....memandangkan aku tak lah arif sangat bab bab sim ni...*tau guna je.....ayah aku cakap sim ni guna bil....BUKAN PREPAID....! s0 tawar hatilah aku nak guna......then sampailah kejadian hari ni..........

nasib baik aku still simpan sim tu.....boleh jadi bahan bukti yang aku tak pernah guna sim tu time aku rep0rt p0lis nanti........*plastik sim tu pun aku tak bukak lagi tau....pegawai CC tu cakap kalau aku berjaya neg0tiate ngan pihak celc0m centre kemungkinan aku TAK PAYAH BAYAR LANGSUNG atau kena bayar rm10 (harga simpack bedebah tue jee)

the best s0luti0n is.....pegi buat rep0rt p0lice and terminate n0mbor celc0m dari simpack shit tue !!!

aku dah terkena ....k0rang...??!!!!! mungkin akan terkena !
s0 kepada semua kawan kawan yang aku sayang.....lepas  ni kalau ada mana mana agen telek0munikasi pr0mote kat k0rang pasal plan baru kat jalanan plesa sangat terus blah dari situ dan jangan sesekali bagi IC k0rang.....sebelum benda tak el0k jadi kat k0rang........lantaklah dia nak bagi sim free ke nak blanje makan ke nak ajak masuk c0ntest ke......biarkan ! 
maybe banyak lagi kes kes yang jadi macam aku ni berlaku kat luar sana.....kalau tak pasal plan telef0n pun mesti pasal c0ntest menang hadiah lumayan, iklan pr0duct, pakej percutian etc....
s0...jaga jaga !!!!!!



Wednesday, August 14, 2013

Fatih Seferagic dah kahwin !!!!!



salam..any0ng hasey0 !!!
hari ni mo0d aku dah st0p nak beraya.....n0 more raya & n0 m0re baraan....semalam dah penat seharian aku drive.......
hari ni aku nak f0kus buat PBS arab pulak ! nasib baik aku dah submit draft untuk pbs usuluddin.....
newayyy..bukan tu yang aku nak p0int sekarang......
tengah aku duk sibuk buat PBS sambil 0nline pagi pagi tadi tetiba kawan aku share kat cl0se grupp aku.....
finally..Fatih Seferagic dah kahwin !!!!!!!
gila terkejut aku......mana taknya....kalau dekat kampung jawa nama dia banyak trending ....
mananya tak banyak trending.....dah la nampak hensem, styl0, alim pulak tu......mengaji punyalah sedap.....*err..sudah sudah....

Fatih Seferagic Telah Selamat Mendirikan Rumah Tangga
barakallahufikum...^^
Siapa Fatih Seferagic?
Fatih Seferagic merupakan seorang warganegara Bosnia, tetapi dilahirkan di Jerman. Pada usia 4 tahun, dia berhijrah ke Amerika dan terus bermastautin di sana. Beliau tinggal di Arizona selama lebih kurang 3/4 tahun dan kemudiannya berpindah ke Maryland dan tinggal di sana selama 7 tahun. Kemudian berpindah lagi ke Baltimore, di mana di sanalah beliau mempelajari ilmu agama dengan lebih mendalam.


Fatih Seferagic Telah Selamat Mendirikan Rumah Tangga
dua dua mata cantik wo0o...!

anywayy....c0ngrates t0 Fatih Seferagic and his beautiful wife.......
alah si Fatih ni pangkat adik aku je.....muda setahun kutt dari aku.......
untunglah kan....muda muda dah kahwin.....j0doh sampai awal..........*aku punya jod0h ntah bila lah agaknyaa........^^

Fatih Seferagic Telah Selamat Mendirikan Rumah Tangga
Fatih Seferagic punya status.....married suda ! s0bs..

ada ada je la kawan kawan aku ni....


aku tau kat luar sana mesti ramai gila fan dia terkejut dengan wedding si Fatih Seferagic ni......
rileks la girls....banyak lagi kumbang kat luar sana....yang penting kita teruskan berd0a untuk mendapat jod0h yang sesuai dan setia dengan kita .....but remember....jangan nak berangan dapat husband s0leh + baik kalau diri tak s0lehah dan sebaik yang k0rang idamkan tu.....s0 sama samalah kita cuba perbaiki diri......*siapa tak nak kawen 0ii !!!! buat lelaki lelaki kat luar sana..kalau nak tahu ciri ciri lelaki macam mana yang jadi rebutan perempuan...haaa....macam si Fatih Seferagic ni la....but at certain perempuan la......rupa paras n0mbor 2 ...yang penting mestilah ada didikan agama yang cukup.....baru terbimbing sikit hidup kan.......


h0pe lepas ni k0rang tak payah nak berebutkan suami 0rang tu....

falling in l0ve dan nak baca kisah cinta.....??!!
klik SINI....^^



heartless raya !?? tak lah sangat....^^



salam..any0ng hasey0 !!!
k0rang rasa raya tak tahun ni..???!!!
sumpah weyy aku tak rasa raya tapi lebih rasa nak ziarah 0rang je......tak penah penah tahun ni aku rajin nak jenguk kawan kawan aku....rasa macam aku dah jauh sangat ngan di0rang......even tahun ni aku still berkesempatan untuk beraya dengan depa semua tapi aku rasa macam tak puas nak luangkan masa ngan di0rang semua.....tak sangka yang umur dah makin meningkat dan semua dah bawak haluan masing masing.......kenapa kadang kadang aku rasa hidup ni sekejap sangat....

sempat beraya bersama girls batch 20 simpunk terchenta !


lepas ni ariena dah nak fly....huhu..luckily dapat baraya sama..
beraya rumah wanie.......^^

beraya rumah shah rukh khan malaya...huzaini..with husna ali..^^

tapi satu benda yang aku kena realize.....hidup ni memang sementara & sangat singkat.....hidup aku pun tak tahu boleh bertahan sampai bila & maut pun tak tahu bila akan menjenguk......by the way aku cukup bersyukur dan bangga dapat kawan kawan yang selalu buat hidup aku terisi.....n0rmal lah bila cakap pasal kawan mesti macam macam perangai & ragam...ada stok 0ver-l0ud...ada st0k suka pilih kawan, ada st0k baik macam malaikat & ada st0k jahat kalah setan.....tapi sampai bila bila pun di0rang still kawan kita kan.....kawan memang selalu datang dan pergi tapi satu benda yang tetap ada antara kita dan kawan ialah kenangan.....setiap saat aku dengan kawan kawan adalah masa yang paling aku rindu.......that's why aku tak penah lekang dengan kamera sepanjang beraya dengan kawan kawan.....hehe
*actually aku memang tak pandai senyum.....every pict memang fake smile semua aku buat...hehe~

beraya rumah nurin..:)

beraya rumah nabihah & aqilah..with my twin..husna..^^

sempat beraya rumah juni0r...with faiz hazmy..^^ 

0kayy...0kayy...tak nak lah membebel panjang panjang...tadi just luahan hati je.....insyaAllah lepas ni kalau umur panjang & ada rezeki kita jumpa lagi yee......even muka dah selalu nampak kat fb,twitter,insta,wechap,whatsapp etc but still tak sama macam jumpa betul betul kan..........^^

tengs husna ali f0r acc0mpany me..:)

*lupakan kejap segala pressure + tensi0n + tekanan kat k0lej kampung jawa....s0metimes we must enj0y 0ur time......alm0st like heaven~






Tuesday, August 13, 2013

apa itu Smash House ?



salam..any0ng hasey0 !!!!
selamat meneruskan hari raya untuk semua......
semalam tengah aku d0k b0san teng0k tv ...time aku sibuk tukar tukar chanel guna rem0te c0ntr0l astr0 tetiba aku terteng0k liputan wartawan pasal Smash House....k0rang tahu tak pa itu Smash House..????!!!
actually aku pun baru tahu.....
Smash H0use ni macam sebuah tempat yang k0rang boleh pegi untuk lepaskan tekanan k0rang....bijak betul kan 0rang yang cipta Smash House ni......pastu wartawan tu cakap Smash House ni jugak ditubuhkan untuk mengurangkan jenayah cam buli 0r dera 0r vandalisme etc.....that's why lah kalau k0rang rasa geram yang teramat sangat sampai tahap nak bunuh 0rang...k0rang disarankan pegi sini....
lepaskan geram..??!!! acane tue..??
senang je......


detail pasal tempat ni ada kat gambar ni.....zo0m kan la..

k0rang akan ditempatkan kat satu bilik then k0rang boleh baling segala bagai barangan kaca yang ada kat situ untuk lepaskan dendam k0rang tu.....k0rang pun tak payah risau sebab k0rang akan dibekalkan dengan baju keselamatan....nak baling kat dinding kuat man pun baling lah !
daripada k0rang bunuh 0rang better lagi cara ni kan.....

antara c0stumer yang penah pegi Smash House...

pastu kan kalau k0rang geram ngan b0yfriend 0r girlfriend yang curang ngan k0rang ke...haaa apa lagi.....k0rang b0leh print pict insan insan kejam tue then b0leh campak segala pinggan/mangkuk yang k0rang rasa nak baling kat di0rang....imagine macam k0rang dah belasah mereka ni sampai lumat....amacam..??!! co0l tak..??!! kalau ada yang hutang ngan ah l0ng pun boleh lepas geram jugak maa.......kihkihkih
nampak macam membazir je kan aktiviti ni tapi sebenarnya tak pun....nak tahu s0me of the fee nak masuk Smash House ni akan didermakan untuk badan badan kebajikan & kaca yang k0rang buat campak tu akan dikitar semula.......interesting kan.....!

hey kawan...murah hati nak bagi duit raya kat aku......dialu alukan...^^

KAMSAHAMNIDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!