Saturday, September 14, 2013

present(s) segmen GA..^^



salam..any0ng hasey0 !!!

w0dering hadiah sampai rumah...


semalam sampai sampai rumah terus bukak l0ker..teng0k teng0k ada 3 hadiah yang aku menang sampai....the rest tak tahulah bila nak sampai......rasa macam best sangat masuk segmen GA...kepada mana mana kawan bl0gger yang tak reti nak masuk segmen GA ni senang je.....basicly kalau masuk GA ni k0rang just kena paste banner GA, like fanpage di0rang, f0llow di0rang 0r klik link earning di0rang...tak susah pun....daripada online je semedang kan.......s0 far aku tak penah la lagi buat segmen GA..tapi aku inv0lvekan diri jadi sp0ns0r GA...pilih hadiah yang senang & menarik jee.....advantage yang k0rang b0leh dapat kalau jadi sp0nsor k0rang b0leh :

#rapatkan ukhuwah antara bl0gger
#f0llower bertambah
#earning masyukkk.....$$$

*memandangkan sekarang aku tersangatlah busy dengan study & exam yang dah dekat ni s0 0fficially aku nak inf0rm yang aku st0p kejap j0in mana mana GA.....hari ni aku nak settlekan hadiah untuk pemenang segmen yang aku sp0nsor...lepas ni mungkin aku jarang / TAKK update bl0g...s0bs....study is pri0rity ! ingat tuu......

thanx t0 all sp0nsors !


Hang 0ut @ Bukit Tinggi ^^





Salam any0ng hasey0 !
YEAYY ! balik kampung lah ! hehe….yes ! finally plan yang aku penat rancang since few week lepas menjadi jugak ! 0ur plan..just aim nak makan s0mething yang tak selalu jumpa kat ostel…..*an0ther fo0d yang memang tak penah jumpa kat DM…memandangkan aku jenis yang sangat suka makan….then apa lagi…keluar makan lah jawabnya…..lepas habis less0n….dengan s0pan santun nya kit0rang 0ut dari k0lej kampung jawa….malas nak bawak baju spare....pakai batik cl0th + tudung labuh pun 0kay what....*tak lah weird mana pun...sekali sekala kan keluar dengan identiti k0lej kampung jawa....0kayy what..kali ni aku tak kese0rangan….sempat hang-0ut with my luvly classmate..syifa & hanis…..*yang lain semua dah rindu sangat sangat nak jumpa family terchenta ! *bajett macam aku tak nak balik rumah jee……just missing my cat(s) damn much !

here we g0 !

with beautiful chingu..syifa !


Aim nak makan KRR….sekali plan bertukar lah pulak ! punyalah banyak francais kat sana sampai garu garu kepala nak serbu yang mana satu…..first stati0n makan pizza hut…..sambil tunggu 0rder pizza sempat jugak aku merayap kat KRR…sempat lah tapau classic Caesar salad satu….pastu masuk pizza hut balik….*saja nak add side dishes kunun……bismillah…..1…2…3…makan !!!!!penuh betul maja dengan set set pizza kit0rang…

classic caesar salad..

bismillah......

Lepas makan kit0rang tawaf 1 jusc0 ae0n tu….naik lenguh kaki…..next stati0n….big apple !!! hehe…tapau 6 je dah la……*lepas ni nak makan menda lain pulak ! tak cukup dengan big apple…tetiba tekak macam nak makan Japanese fo0d pulak….had0i ! s0 kit0rang beli 2 set tak0 ta0 *rice cake Japanese….just beli flav0ur prawn & cheese with chicken je….heheh…..

luvly chingus...hanis & syifa !

sweet tak kami...^^

Pukul 5 kit0rang keluar jusc0….ehhh……tetiba ada s0rang kawan aku ni nak makan tutti frutti lah pulak ! hmmm….penat carik…tak jumpa jumpa pun….aku bagi advise beli kat MC d0nald je tak nak….last last beli sundae ice cream kat Texas chicken….baru lah nak….* atleast hilanglah kempunan dia nak makan ais krim…*layan dak s0rang ni macam layan dak kecik ! wat penat aku jee... but seri0usly sekali sekala habiskan duit dengan l0ts 0f fo0d memang puas.....*maybe untuk 0rang yang kuat makan macam aku je kutt.....hehe
Time balik petang tu sempat jugak beli bahan untuk buat trifle…..ada s0rang kawan aku ni teringin sangat nak belajar buat trifle..s0 dah alang alang aku f0llow dia apa lagi….wat kelas memasak lah malam tu…ekeke..*aku dah lama tak masuk dapur….tawakkal je lah nak ajar 0rang masak…..mintak mintak jadi….overall Alhamdulillah..menjadi lah jugak…even kustard dia macam pekat sikit texturenya sebab aku tak penah masak kustard guna jenama tu….nak resepi....hehe..inf0rm me kayy.....^^

ada lah jugak rupa trifle...

Credit t0 : hanis & syifa..geng makan sedunia !
                seranas enterprise...puihhh!
                h0mestay sg.kandis....hanis & awes0me family..^^




                   

Friday, September 13, 2013

bubye PBS....!!!!


H0yeah h0yeah !!! finally aku BEBAS dari belenggu PBS !!!!! bahagia sungguh rasanya c0z lepas ni tak payah la lagi aku terikat dengan sebarang beban dari PBS ni…..semalam aku berjaya tamatkan riwayat PBS BAHASA ARAB & USULUDDIN aku…..PBS kau berakhir dengan viva @ presentati0n assignment aku….PBS ni salah satu elemen terpenting untuk c0mpletekan silibus sebelum aku ambik real exam….my luvly STPM….*penentu masa depan aku untuk sambung degree ! memandangkan ni sem last aku sebagai student STPM…..huhuhu




Lepas ni tak payah la aku susah susah ke hulu ke hilir asyik betulkan PBS je….*draf ntah berapa banyak kali c0rrection daa…. Tidur pun asyik tak lena d0k memikirkan PBS ni ha..*nightmare habis ! aku pun tak payah d0k hari hari mengusung lappy aku semata mata nak buat PBS tu…..cukuplah sekali seumur hidup aku jumpa PBS keparat ni….sebab PBS ni jugaklah banyak pelajaran aku tertinggal…cikgu pun sama stress macam kit0rang nak guide budak buat PBS….ni MPM punya pasal lah ! ketuk kepala kang baru tau !






0kay 0kay dear…..untunglah kau dah lepas buat benda alah ni….sekarang yang aku kena f0kus just……SYAFAWI (ujian lisan arab) , trial STPM and…………finally…..STPM SEM 3 !!!!!!! lepas tu kau nak buat apa haa…buat lah puas puas !!!! *waiting f0r freed0m…..even penantian itu satu penyiksaan…..huhu..untuk sem 3 ni aku nak buktikan kat ayah + ibu yang aku boleh dapatkan result yang terbaik….aku akan cuba sedaya upaya…*walaupun sangat susah diri ni nak bertahan kat tempat tu…..tak tipu……sem0ga Allah memberikan aku ketabahan & kesabaran ….sebulan lebih je lagi yang…..insyaAllah kau boleh !



happy h0lidayy hari Malaysia !!!!!



Wednesday, September 11, 2013

Sunday, September 8, 2013

realiti benci....




Mengapa ada perasaan benci...
Benci yang kadangkala sebutir pasir...
Benci yang kadangkala membuak buak...
Yang pastinya...
Tetap ada sekelumit benci...
Mengapa kita sering membenci...
Sehingga kita sendiri tidak menafikan hakikat sebuah benci...
Masihkah ada kasih sayang dalam diri sang pembenci...
Kosong kosong kosong...
Yang ada hanya dusta...
Kau hipokrit dengan erti kasih sayang...
Hakikatnya kau tetap membenci...
Lantas……
Sampai bila mahu hilangkan benci ?
Sehingga kau penat ?
Sehingga dia berjaya tarik kau ke syurga ?
Hanya tanda tanya yang infiniti……

Saturday, September 7, 2013

pesta buah kampung jawa ^^



Salam..any0ng hasey0 !
Semalam ada pesta buah kat k0lej kampung jawa….pesta buah..??!! s0und’s great ! meaning kit0rang dapat makan buah banyak banyak…..bef0re makan buah kit0rang ada majlis tahlil & perpisahan pekerja pekerja veteran kat situ….dari petang semalam….balik balik 0stel je terus aku serbu katil….tengah sedap sedap tidur  bau durian pulak masuk hidung…tu dia….dah sampai dah durian duarian & buah segala bagai ! memang melantak habis la budak budak malam ni….semalam jugak aku berjaya c-mpletekan “fasting payment” aku buat julung julung kalinya ! c0ngrates my dear……puasa 6 suda..puasa ganti pun suda ! lepas buka puasa & s0lat kat surau…..aku dan member terus pergi dewan….lepas tahlil & majlis perpisahan…..semua pun serang lah dataran….even majlis perpisahan cam serabut semacam je tapi aku tahu..semua mesti tak sabar nak melantak buah…..haha..punyalah banyak gila buah ! ada durian, langsat, manggis, rambutan, pulut + santan …….macam macam lah ! kebetulan aku pun tengah rindu gila nak makan buah manggis ! err….dekat 20 biji manggis aku baham….nasib baik aku tak layan durian sangat…..hehe..

DAR bersepah dengan buah....!

khalidian....^^

an0ther GMC..

auchh ! sauk...sauk...

luvly d0rmmate...

thariqian again...^^

luvly GMC..!

with iffa afifa..^^


Yang penting aku dapat nikmati saat saat terakhir bersama GMC…makan buah bersama, bergurau bersama, bergambar bersama…..tak kira lah ada yang anti-durian ke..tak anti-durian ke…..


*Next week balik kampung ! setelah sebulan tak balik…..sem0ga plan “jalan jalan cari makan” berjaya minggu depan….can’t wait f0r next week…..^^


Wednesday, September 4, 2013

w0rdless wednesday ^^



Breathe. It’s okay. You’re going to be okay. Just breathe. Breathe, and remind yourself of all the times in the past you felt this scared. All of the times you felt this anxious and this overwhelmed. All of the times you felt this level of pain. And remind yourself how each time, you made it through. Life has thrown so much at you, and despite how difficult things have been, you’ve survived. Breathe and trust that you can survive this too. Trust that this struggle is part of the process. And trust that as long as you don’t give up and keep pushing forward, no matter how hopeless things seem, you will make it.


2 m0nths m0re..............living in happiness and sadness......
keep calm & c0ntinue y0ur life h0ney....^^