Saturday, October 19, 2013

The Heirs ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
kepada semua peminat drama arama k0rea..esp f0r all die-hard fan 0f lee min h0.....dah teng0k cerita terbari dia..??!!!! drama The Heirs......baru je start 2 minggu yang lepas..s0 far baru 4 epis0d..kalau kat chanel SBS every wed & thu....jum teng0k sin0psis cerita ni......cerita ni pasal percintaan (Kim Tan) Lee Min H0 & (Cha Eun Sang) Park Shin Hye yang ada diffrent backgr0und....actually this st0ry t0o many cliche dengan cerita cerita lain....but n0t bad lah.....memang banyak latar cantik.....rugi tak teng0k....*actually aku tak la suka sangat gabungan Lee Min Ho & Park Shin Hye coz di0rang nampak macam abanga & adik......kihkih...maybe sebab Lee Min Ho tinggi sangat kutt.....c0mel gila teng0k pasangan B0 Na & Min Hyuk dalam cerita ni..sweet sangat.......hehe......


Profile

  • Drama: The Heirs / The One Who Wants To Wear The Crown, Bear The Crown – The Heirs
  • Revised romanization: Wangkwoneul Sseuryeoneunja, Keumugyeruel Kyeondyeora - Sangsokjadeul
  • Hangul: 왕관을 쓰려는자, 그무게를 견뎌라-상속자들
  • Director: Kang Shin-Hyo
  • Writer: Kim Eun-Sook
  • Network: SBS
  • Episodes: 20
  • Release Date: October 9 - December 12, 2013
  • Runtime: Wed. & Thu. 21:55
  • Genre: Romance
  • Language: Korean
  • Country: South Korea

Plot

"The Heirs" depicts the friendships, rivalries and love lives of young, rich heirs led by Kim Tan (Lee Min-Ho) and a girl named Cha Eun-Sang (Park Shin-Hye). Unlike the others, Cha Eun-Sang is considered ordinary and comes from a poor background.
18-year-old Cha Eun-Sang lives with her mother who is mute. Her mother works as a housekeeper and Eun-Sang also works part-time jobs to help out. One day, Eun-Sang's older sister (Yoon Jin-Seo) calls from the U.S. and informs them that she will marry. Eun-Sang's mother then asks Eun-Sang to send her older sister some money from her savings account. Eun-Sang isn't happy with her situation and decides to go to the U.S. herself to see if she can start a better life with her sister.
When Eun-Sang arrives in California she is in for a shock. Her older sister lives in a filthy home with a deadbeat boyfriend who seems violent. Her sister is also not getting married or going to school and works full-time as a waitress. When Eun-Sang finally tracks down her sister working at a beach front restaurant, she takes the money Eun-Sang brought for her wedding and leaves without even saying goodbye. Eun-Sang's dreams of starting a better life in America quickly vanishes and she crumbles to the ground in tears.
Meanwhile, Kim Tan is not your typical high school student, but a handsome and wealthy Korean heir to a large conglomeration. He is sitting out on the patio of the beach front restaurant, watching everything unfold between Eun-Sang and her sister. Kim Tan's American friend then sees a ziplock bag with a powdery substance fall out of Eun-Sang's suitcase and runs over to scoop it up. Kim Tan knows immediately that the ziplock bag doesn't contain drugs, but rather powder grain to make traditional Korean drinks. Soon, Eun-Sang runs off after Kim Tan's friend and Kim Tan goes to help Eun-Sang. When the dust is settled, Eun-Sang walks out of a police station and her passport is temporarily confiscated. With nowhere to go for Eun-Sang, Kim Tan offers to let her stay at his home. Although they seem to come from different worlds, they quickly develop a rapport for each other. But, when Kim Tan is at school, Eun-Sang meets a girl named Rachel (Kim Ji-Won). Rachel informs Eun-Sang that she is Kim Tan's fiance and she demands that Eun-Sang leaves his home immediately. Eventually, Eun-Sang returns to South Korea.
Kim Tan now feels nothing but emptiness after Eun-Sang's departure. He decides to go back to Korea even though his older stepbrother Won (Choi Jin-Hyuk) strongly opposes his return. When Kim Tan gets back to his luxurious mansion like home, he sees someone briefly that resembles Eun-Sang. Kim Tan goes to his mother Ki-Ae (Kim Sung-Ryoung) and asks about the unfamiliar, but familiar girl that he briefly saw. His mother tells him that the girl is their housekeeper's daughter and her name is Cha Eun-Sang. She's also staying in their home.

f0r th0se yang nak kenal character....^^

Cast

The Heirs-Lee Min-Ho.jpgThe Heirs-Park Shin-Hye.jpgThe Heirs-Kim Woo-Bin.jpgThe Heirs-Kang Min-Hyuk.jpgThe Heirs-Choi Jin-Hyuk.jpg
Lee Min-HoPark Shin-HyeKim Woo-BinKang Min-HyukChoi Jin-Hyuk
Kim TanCha Eun-SangChoi Young-DoYoon Chan-YoungKim Won
The Heirs-Kang Ha-Neul.jpgKrystalKim Ji-WonThe Heirs-Park Hyung-Sik.jpgThe Heirs-Jeon Soo-Jin.jpg
Kang Ha-NeulKrystalKim Ji-WonPark Hyung-SikJeon Soo-Jin
Lee Hyo-ShinLee Bo-NaRachel YooJo Myung-SooKang Ye-Sol
The Heirs-Lim Ju-Eun.jpgThe Heirs-Kim Sung-Ryoung.jpg
Lim Ju-EunKim Sung-Ryoung
Jeon Hyun-JooHan Ki-Ae
Additional Cast Members:





s0me tips bef0re exam :)


any0ng hasey0 !

we are GMC..

t0day nak balik kampung jawa.....t0 c0ntinue my j0urney......seri0usly cuak gila....start next week mesti makin sibuk...makin sibuk....dan ..tersangatlah sibuk.......by the way dah nak habis sem dah.....misi 6/11 bakal bermula ! banyak lagi preparati0n kena buat.....es0k kawan kawan STAM nak berjuang....! go0d luck k0rang......sem0ga mumtaz s0fi semuanyaa......

baek hati betul sek0lah aku ni...puihh !
bef0re nak exam ni jangan lupa jaga kesihatan k0rang....minum air banyak banyak....last week cikgu ada bagi susu dutch lady 24 k0tak..banyak gila wey..! rasa muak aku ngan susu...lagi lagi susu c0klat......s0 pandai pandai k0rang lah nak minum susu yang melambak tu.....*better jangan minum time nak belaja..k0nfem ngantuk ! hehee.....kebersihan diri dan persekitaran kena jaga....make sure buat cleaning duty hari hari....kena pandai uruskan masa dan uruskan stress.....aku tau memang semua tengah stress kan.....*lagi lagi duduk tempat berperaturan macam tu ! but d0 not take seri0us...kalau nak rasa langgar rules just langgar je....kalau kant0i tanggung sendiri la ! haha....jaga perasaan guru dan kawan kawan....d0n't be to0 eg0maniac ya ! respect each 0ther.....banyakkan dekatkan diri dengan Allah.....*dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang......lastly....study..study..study.....but make sure study depends kemampuan masing masing....ada certain 0rang study sikit je tapi cepat masuk...ada certain 0rang pulak study banyak gila tapi sikit je yang masuk dalam 0tak...kalau rasa malas study jangan study..kalau tak memang satu pun kau tak dapat.....paling penting....niat nak belajar kena betul.......belajar bukan untuk exam.......bukan untuk kejar 4PA or mumtaz s0fi semata mata......lastly......d0nt w0rry..be happy.....kumpullah sebanyak mana kenangan bersama kawan kawan sementara masa masih ada.....seri0usly....every m0ments have many preci0us values.....trust me....


gambatee !




last lecture MUET :)

it's alm0st satu tahun setengah aku spend time kat sana.....banyak benda yang aku belajar......0ne 0f the best thing aku dapat belajar MUET dengan cikgu cikgu yang hebat.....actually result MUET dah lama keluar pun but last friday last sessi0n untuk MUET lecture....ntah lah..rasa happy pun tak..rasa sedih pun tak....tapi banyak sangat benda yang aku dapat..masa MUET lah aku banyak kenal 0rang..*esp budak kelas lain.....kalau ada yang carik pasal dengan 0ur teacher memang mampus lah ! haha....wh0's never be the "victim" right..??!!aku pun penah ada sad + bad mem0ry time MUET...siapa yang tak penah nangis dengan MUET tue memang daebakk lah !


bef0re last lecture start..

an0ther m0ment..

paling best bila pr0g language enrichment after MUET examinati0n....banyak sangat pr0gram best yang kit0rang j0in....ada 10 grupp & aku termasuk dalam grupp Pearl 0f wAQAFAN..*actually tak suka pun nama tu but m0st 0f member grupp aku yang cadang....accept je lah....cam suci je nama tu...puihhh...but c0ngrates t0 grupp r0bust yang menang keseluruhan pr0g ni....sikit pun tak jeless..yang penting dapat belajar english ! hehe..lepas ni mungkin hari hari kit0rang sepi tanpa "drama drama terindah MUET"...huhu..*seri0usly last lecture memang serabut sangat..kena gerak sana sini sebab nak tanya pers0naliti 0rang....guy ke girl ke semua aku tanya.....feel s0 weird but it's under c0ntrol....aku benci gila pakai baju batik hitam tu ! tersekat sekat aku nak jalan !

P0W in mem0ry.....^^

headgirl 0f P0W !

thanks t0 miss Lin, miss Lini & madam Rohazila cuz be 0ur go0d teacher t0 us......we're really really appreciate it.....we're s0rry f0r all 0ur mistakes al0ng the less0n......we're never left english language ever.......^^

sempat amik pict miss lin jee.....tu pun senyap senyap..^^

Friday, October 18, 2013

aidiladha with them :)


salam..any0ng hasey0 !
hehe..mo0d h0me sweet h0me ! agaga....*0rang dah habis cuti kau baru nak cuti..kejamnya pengetua kau.. ! kehkeh....malangnya 0stel aku tak macam muslimun punya 0stel....nak fly punyalah senang....it's 0kayy dear...n0thing t0 be dissapp0inted..l0ts 0f new things aku dapat al0ng beraya k0rban kat kampung jawa.....f0r sure with my luvly chingu(s)....^^

rintihan @ wall f12

MALAM RAYA..(malam paling so00obbss ! )
after maghrib aspuri kena berkumpul untuk hanandayy....(event anjuran BADAR)..bef0re tu ada rawcall....*menda ni paling aku lecehh ! after that sesi bertakbir.....perrgghh...rasa terkesan lah pulak kat hati....feel macam sambut aidilfitri kat perantauan lah pulak ! bububu ~ seyes t0uching bila teng0k th0se budak budak jauh esp budak budak f0rm 5 menangis sakan...maklumlah..2 bulan tak balik..hahaha..actually aku teringin gak nak nangis cam depa tapi apakan daya...aku duduk kat 0rang 0rang yang berhati batu...s0 setitik air mata pun tak keluar....

with sue n little kids..
luckily ada hanadayy..s0 terubat sikit rasa hati..paling tak b0leh blah bila MPPU bawak lagu "air mata syawal dari Siti..." memang terbuai lah perasaan yang nak balik rumah ni....hehe..btw aku tak inv0lve pun....dah selalu sangat dah melalak kat dalam d0rm....sehari memang tak sah kalau tak buat k0mpilasi lagu bersama f12...sempat amik peluang jadi "mak andam" with Iffa Afifa untuk make-upkan our KD d0rm yang sweet lagi jelita ni....nak catwalk lah katakan....thanks Iffa c0z j0in jadi mak andam untuk Kemy....muehehehe.....

ready t0 catwalk...
s0rt of hanadayy...

PAGI RAYA....^^
after prayer subuh pr0ceed with ma'surat & takbir.....bila time baca ma'surat punyalah ngantuk tapi bila start takbir terasa celik lah pulak....alm0st f0rg0t pagi tu pagi raya....tetiba kena pegi s0lat raya kat masjid Sultan Suleiman....ikutkan hati nak je baring kat katil......nasib baik perjalanan ke masjid diiringi bunyi takbir kat masjid.....semangatlah sikit nak pegi...kihkih

walking t0 masjid....^^
cr0wded..!


an0ther jemaah muslimin @ 0utside...

sampai sampai masjid punyalah penuh dengan ramai gila 0rang....memang tersepit la aku kat penjuru belakang tempat muslimat.....kesian pulak kat mak cik mak cik yang terkandas kat depan pintu masuk masjid tu.....mesti di0rang semua pelik budak budak manalah yang tak balik kampung 
ni....seri0usly memang padat gila maksima kat sana...tu yang peri0d tak datang..kalau datang memang tak tahu lah jadi apa....nak s0lat atas jalan pun tak b0leh sebab jalan basah...maybe ni last day aku s0lat kat masjid Sultan Suleiman....0ne 0f sweet mem0ry...^^

peace ^^
luvly d0rmmate..
luvly GMC....
jamuan raya aidiladha..^^
lepas balik terus masuk dewan besar...ada jamuan raya...*rasa macam pergi rumah terbuka raya pulak...menu takda la interesting sangat....but n0t bad....still ada catuan makanan....nasi himpit 4 ketul + rendang + kuah kacang + roti + air....huhu..an0ther sad thing family aku tak dapat datang pun....punyalah berangan family bawak makanan raya kat 0stel...thanks kawan kawan + adik d0rm yang bawak makanan banyak gila...memang penat nak habiskan semua makanan k0rang sampai tengah malam.....*tahun depan dah tak dapat rasa dah sweet things macam ni......anywayy....selamat hari raya aidiladha :)

burrgghhh......

Friday, October 11, 2013

teruskan berjuang :)

i'm g0nna miss f12.......
\
salam..any0ng hasey0 !!!
0kayy..tak nak cakap banyak...n0w masa yang paling t0ugh untuk aku dan kawan kawan aku berjuang untuk habiskan masa masa terakhir kit0rang kat sini......teruskan berjuang wahai kawan kawan..kejayaan menanti di hadapan sana.....teruskan tersenyum walaupun aku tahu banyak hati hati yang sedang menangis.....kumpullah kenangan bersama selagi masih ada waktu.....tekadkanlah hati untuk mencari kebaikan di sini....sikit pun jadilah...

sem0ga k0rang semua tabah !

Saturday, October 5, 2013

respect...




k0rang tahu apa makna respect..??
mestilah k0rang tahu kan.....sebab dah jelas jelas k0rang lagi pandai dari kit0rang....
tapi kenapa k0rang tak pernah nak respect kat kit0rang.......
kalau takat nampak k0rang senyum tertunduk tunduk tersipu sipu malu depan kit0rang dah cukup ke nak pr0ve kan yang k0rang dah cukup respect dengan kit0rang..??
bajet macam tak pernah buat salah....tapi cakap belakang pulak !
tak b0leh ke cakap depan depan kit0rang.......kenapa perlu takut.....kenapa perlu guna 0rang tengah.....
kit0rang tahu bukan k0rang je yang busy.....kit0rang pun sama ! 
dah jelas jelas tarikh exam sama.....
t0longlah k0rang..kita hidup sebumbung.....hari hari mengadap muka yang sama....orang yang sama...
kalau kit0rang b0leh sayang k0rang and sangka baik ngan k0rang tak b0leh ke kalau k0rang ada sikit rasa respect ngan kit0rang.....
kenapa sekarang baru nak besar besarkan perkara ni.....k0rang sedar tak apa yang k0rang cakap.......adakah sebab rasi0nal atau em0si.....??!!!
dalam masa yang sedikit ni tak boleh ke kalau k0rang jangan cari masalah....cuba berlapang dada dengan semua 0rang.......0rang lain pun ada tekanan and stress di0rang sendiri.....kenapa perlu cakap belakang.......cuba bagi 0rang lain hidup dengan tenang.....tanpa tekanan....kalau nampak 0rang buat silap just tegur dengan hikmah...tak perlu nak cakap belakang, mengutuk 0r menghina 0rang......tak guna membangga banga diri dengan kelebihan yang kita ada....masing masing Allah dah tetapkan kelebihan dan kelemahannya.....
the 0nly h0pe....just give us s0me respect....that's all..

*just luahan yang mungkin tak semua 0rang kat sini boleh dengar......
ya Allah...peliharalah bi'ah s0lehah di sini.......ameen..

maaf atas penggunaan bahasa yang sedikit kasar......s0metimes i can't handle my em0tion..




Wednesday, October 2, 2013

Tuesday, October 1, 2013

hell0 0kt0ber ^^



salam..any0ng hasey0 ! 
err...dah lama tak update..seriously blurr ! 
pejam celik pejam celik dah bulan 0kt0ber dah ! kejap je lagi aku dah nak habis sek0lah.....t0tally tak sabar gila weyy ! haha...by the way....perjuangan tak selesai lagi....alhamdulillah tadi dah habis trial exam....tawakkal je lah dengan apa yang aku jawab....nak target tinggi pun  tak berani....h0pe aku dapat belajar dari kesilapan time trial ni....masa still ada untuk buktikan kajayaan...insyaAllah.....yang penting kena be str0ng !!!!! semangat !!!!
sem0ga bulan 0ktober menjadi bulan yang boleh buatkan aku melakar senyuman....even bersama air mata..huhu.....ya Allah..permudahkanlah urusanku ...^^

*kepada semua winner GA yang aku sp0ns0r....aku akan p0skan hadiah k0rang bila aku balik rumah nanti....f0r sure bukan sekarang...jangan risau...aku takkan lupa butie semua pemenang....semua aku dah take n0te dah ! pape hal boleh inf0rm kat FB aku je....insyaAllah aku akan bagi resp0n....h0pe k0rang faham ke-BUSY-an aku sekarang...kamsahamnida !