Sunday, June 8, 2014

Lunch @ Restoran Mohd Chan Abdullah ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
hari tu masa awal bulan 5 after habis MC aku ngan family singgah makan kat restoran cina muslim....Mohd Chan Abdullah's restaurant....sebelum ni selalu pandang je...tak pernah nak merasa makan kat situ...s0 alang alang dah bergaji ni teringin lah jugak nak belanja family makan kan....kebetulan ibu pulak asyik sebut sebut je nak makan makanan cina.....s0 aku ngan kembar pun merancang lah makan kat situ...lagi pun memang susah nak jumpa restoran masakan cina yang halal kan....time ni aku singgah restoren Chan Abdullah yang kat setia alam memandangkan cawangan baru restoren ni yang kat kuala selangor tak buka lagi...

depan restoren ni...

haha...muka baru lepas sembuh ....bajet happy..

ayah, ibu & kinah...


tepat pukul 11.30 kami dah terpacak depan rest0ran tu..hahha....waktu 0perasi pun mula 11.30 am sampai 11.30 pm....sekali bila masuk perrhh...banyak meja dah kena bo0ked ! mujur ada lagi yang k0song...lepas duduk terus capai sebatang pensil, n0te paper and menu bo0k....rasa memang teringin nak rasa dumpling ngan wantan mee masa tu....yang lain pun sibuk 0rder dan our special menu....butter prawn...sebelum ni rasa nak meleleh je air liur tengok 0rang cina masak and makan butter prawn....s0 hari ni dapatlah aku rasa butter prawn betul betul hand-made 0rang cina !....

2 set 0f dumplings...
overall makanan & minuman yang kami 0rder memang sedap tak terkata..memang cukup rasa, p0rtion dia pun memang besar....sesuai kalau makan satu family...sekali sekala d0k makan besar memang berbal0i lah....this is my first time makan dumpling...hmm...sedap jugak rupanya...but aku lebih prefer cicah dengan s0s biasa dari s0s yang lagi satu tu....

seafo0d fried rice, wantan no0dles and butter prawn..^^

sedap sangat...kaya dengan butter and udang...harga memamng berbaloi......
alhamdulillah...kenyang jugak makan makanan yang banyak gila ni....target makan rm100 je tapi terkejut gak bila bayar RM80++ je....hehe...masih di dalam bajet.....lepas ni aku nak pegi lagi la makan kat sini....memang rugi kalau korang tak cuba...kalau tak tahu nak cari kat mana cuba korang search kat internet pasal rest0ren ni...konfem ada....hehe...


No comments: