Sunday, July 20, 2014

end 0f week....


Salam ramadhan alaik semua……
Any0ng hasey0 !!!!
Alhamdulillah sekarang dah masuk fasa ketiga puasa…..by the way, welc0me t0 new phase..sem0ga amalan kita semua terus digandakan dan mendapat nilai di sisi Allah…..lagi seminggu lebih je nak raya…haha….nak kata happy actually tak lah sangat…mungkin aku tak bertuah sangat tahun ni nak rasa pengalaman balik rumah sendiri naik bas macam tahun tahun lepas bila menjelang raya sebab aku terus balik kampung dekat Melaka….tak dapatlah nak kemas rumah, buat kuih raya, bersihkan kipas, susun kuih raya dalam balang sebelum raya..biasanya aku akan g0tong r0yong dengan adik adik aku sambil membebel dan gaduh dengan di0rang semua….masa tu jugaklah aku akan gunakan kuasa aku untuk mengarah di0rang…hahhha…….this year aku antara 0rang yang terakhir balik….kawan kawan sekerja yang lain semua dah tinggalkan aku jumaat ni…..*dah cuti start hari sabtu nak buat macam mana kan…huhu

tadarus perdana mgp negeri sembilan ^^

suasana masa tadarus.....sedihnya bila "dapat teng0k" jee....

Semalam aku sempat hadir 0ne of pr0gram majlis guru PASTI negeri Sembilan….majlis tadarus…bertempat dekat springhill, p0rt dicks0n….dapat jugak rasa pr0gram tadarus macam kat sek0lah lama dulu….pastu yang bestnya semua dapat b0nus hadiah + duit raya !!!! hihi….alhamdulillah…rezeki ramadhan namanya…banyak betul duit mgp rupanya….bertuah sungguh…memanglah kan….majikan kenalah jaga kebajikan guru…..

h0yeah..h0yeah....duit raya !!!!siap ada gift lagi tu...

imam muda asyraf..^^

Pagi tadi ada latihan khutbah dengan anak murid aku….dia nak masuk pertandingan khutbah….actually aku taklah tau sangat macam mana fl0w khutbah…s0 sapa yang nak share pasal khutbah dialu alukan sangat…huhu..lepas latihan tamat…agak agak lepas z0hor pegilah jalan jalan kejap dengan kawan kawan….actually hari ni 0fficially tamat membeli kelengkapan raya ! nak kata pegi jalan tar dah  masuk 3 kali dah aku pegi tapi still tak banyak yang aku berkenan….memandangkan nasib diri ni yang tak dapat nak sh0pping raya ngan family terpaksalah aku beli lagi sepasang baju kurung sebab jubah aku dah banyak gila….baju kurung baru 1….tengah d0k belek belek tetiba aku terpikat gila dengan baju kurung kaler turquoise…sekali saiz xs la plak….ikutkan badan aku sesuai je tapi sebab aku nak pakai dengan tudung yang sikit labuh takkanlah nak dengan baju ketat kan….s0 aku belilah satu baju kaler kelabu….actually this is my fav sebab bagi aku kelabu nampak elegant…then terus carik tudung sekali ngan kasut raya….apsal la bata tak buat sale hari ni....baru ingat nak serbu sana...dalam banyak banyak baju yang aku beli ni je lah aku aku dapat share….

rasa macam nak carik tudung lain je....haihhh 0kay lah tu..

duit raya untuk kanak kanak riang.... 
Untuk raya tahun ni aku sempat sediakan duit raya untuk adik adik aku….sekali sekala bagi di0rang kan…sementara tengah kerja ni…..nanti s0k aku aku sambung study balik memang kirim salam je la aku nak bagi di0rang….haha…mungkin ni last entry aku sebelum raya……lepas raya ada dalam 2 minggu je lagi aku nak mengajar mereka….huhu…makin berat rasanya nak tinggalkan di0rang tapi nak buat macam mana kan……………life must g0 on…..UKM ! mu tunggu aku datang !!!!!!!! selamat menyambut hari raya aidilfitri…^^

kad raya dari anak murid..#sweetramadhan14




1 comment:

Faariis said...

aduuuu... sedihnya nk tinggalkan anak2 murid yg comel dan xberdosa tuu.. huhu.. beshnye dpt jdi guru bdak2 ni kan.. haha