Wednesday, August 20, 2014

buat cheesekut di kala keb0sanan ^^


salam..any0ng hasey0!!!
third day as a penganggur...b0san gila nak mampus !
sekali bila dah rasa free memang tak tahu nak buat apa...bila fikir pasal nak uruskan kemasukan universiti memang serabut jadinya....kalau nak kata kerja rumah tu benda biasa je....nak teng0k cerita pun cam blur...tetiba aku rasa macam teringin nak buat cheesekut....penah dengar...??!! mestilah kan....dulu masa nak murid aku bawak bekal perrhhh....terliur je teng0k dia makan dengan kawan kawan dia...sekarang turn aku pulak nak buat sendiri...senang pun senang....

all the ingredients....sikit je pun....

resepi 

cream cheese *jenama emb0rg halalal t0yyiban..be careful pilih creamcheese
susu pekat manis
chesdale cheese *beli yang dalamnya ada 6 slice jee...
biskut krim cracker
susu HL (depends k0rang nak flav0r ape..)
semestinya pemutar kesayangan ^^

cara-cara

jangan risau...takde sukatan specific pun....


1) pukul creamcheese sampai kembang
2) masukkan susu pekat secukupnya + cheesedale dalam sekeping 0r 2 keping

aku guna HL starwberry...but pink yaww !

3) tuang susu dalam mangkuk, celup biskut cracker dalam susu dan letak dalam bekas
4) lapiskan biskut + krim cheese yang dah diputar tu + cheesedale
5) lapislah bape banyak k0rang nak lapis.....then siap !!!!!

*masukkan dalam peti sejuk dan b0leh la makan bila sejuk....k0nfem s0dapppp....bagi tekak yang western macam i....


dapatlah dalam satu bekas sederhana dan satu bekas kecil....yang kecik tu nak bagi jiran !


No comments: