Monday, November 17, 2014

my kids' konvokesyen ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!
Semalam aku dapat attend konv0kesyan anak anak murid aku kat Mantin, negeri Sembilan…actually aku hampir je nak cancel sebab serabut dengan banyak benda…tapi bila fikir balik…maybe lepas ni aku tak dapat lagi jumpa diorang….fikir punya fikir last last aku gerak jugak….berbekalkan kereta yang aku ngan kawan aku, najah sewa kat UKM…kitorang pun geraklah…nasib baik fee kira berbaloi sebab rm50 bole guna kereta tu sampai pukul 8 malam…sempat jugak aku pujuk sorang kawan aku yang kat USIM tu untuk ikut sekali…tengs baby..finally you followed us !





Tapi seyesly, sebab last last minit kitorang plan macam macam benda jugaklah yang jadi…first masa aku nak ambik kawan aku yang kat Nilai tu bole pulak kitorang terlepas nak masuk persimpangan Nilai..apa lagi..terlajak ke Seremban lah jawabnya….dan….masa aku tengah syok syok drive tetiba minyak habis lah pulak ! tekan punya tekan minyak sampai lagi 500 meter nak ke RnR Seremban kereta kitorang dah mati enjin….huaarrghhh ! dah la ni official aku drive atas highway plus dan diuji camnie sekali…by the way aku rasa banyak hikmah yang jadi….baru je kitorang nak jalan kaki pegi stesen minyak tetiba ada lelaki datang naik kereta….dalam hati Allah je tau betapa cuaknya kitorang…bila bila masa bole kena samun or kena rogol…
 Luckily dia keluar dan tanya apa masalah kitorang….dan dia pegi belikan minyak jap….dia beli minyak RM10 pastu suruh kitorang isi balik bila dah sampai RnR nanti…masa aku nak bayar tu ada not RM100 sekeping ngan  8 not RM1…dia kata takpe then amik yang rm8 tu je….manyak baik ini olang…susah mau carik..haha..then kitorang teruskan jalan sampai Seremban dan dekat sejam sesat kat pusat Bandar Seremban semata mata nak cari KTM…huhuhu…padahal dulu selalu je aku pegi Seremban mase meeting guru..haihhh…cobaan ~



Lepas si baby sampai kitorang pun teruskan perjalanan sampai kem PLKN kat Mantin…dekat pukul 11 lebih sampai dan tengah dok gelabah pegi dewan konvo tu satu kereta anak murid aku berenti panggil muaddibah huda !!! rupanya Nabil Aiman  panggil aku….dia ni anak murid kesayangan aku dah nak balik Nilai dah…tapi aku bersyukur dapat jugak jumpa dia even sekejap…lepas Nabil balik aku pun pegilah cari anak anak murid aku yang bertaburan dalam dewan tu…lepas lah sikit rasa rindu ngan diorang..sempat sembang sembang dan main kejar kejar kejap sambil bertepuk tampar ngan diorang…hehe…even tak semua yang aku jumpa…insyaAllah kalau aku sempat nak attend lagi satu event konvokesyen kat tadika tempat kerja lama aku…yang ni full 4,5,6 akan hadir semua…macam yang aku attend ni just untuk 6 tahun je…



Balik je Nilai lepas hantar member yang USIM tu sempat lah jugak pegi pesta konvo USIM…by the way tengkiu kat chef tadika yang aku follow tu sebab belanja tol..haha..tak penah penah orang belanja duit tol…pesta konvo USIM not bad..meriah dan tak seteruk UKM…kalau kat UKM tu  hiburan je lebih…tak dapat pun jumpa member member aku yang lain kat USIM tu  sebab pegi sana pun tak rancang…babaii Mantin & Nilai……then last destination..UKM terchenta ! perjalanan yang diiringi hujan lebat dan petir kilat menyambar tak patahkan semangat aku…inilah namanya pengalaman kan…terima kasih najah sebab jadi teman memandu aku…tanpa kau aku tak taulah sampai mana aku bawak agaknyaa~


No comments: