Monday, December 15, 2014

drama team :D


Salam..any0ng hasey0 !!!
Alhamdulillah finally drama team aku untuk subjek foundation English done ! after 14 minggu bertut0rial….dan lepas grammar exam kitorang pun berdrama….untuk kelas aku ada dua team drama s0 split 2 ….team aku bawak drama Secret Garden….cerita yang n0t bad….cerita dia lebih kurang macam alice in the w0nderland….team aku semua ada 14 orang…3 lelaki and the rest perempuan….

time buat props..
semua prop hand-made je..costum pun sendiri sendiri..

               
Actually drama ni okay je…Cuma terasa leceh bila kena fahamkan story and nak berlatih acting…kalau masa nak buat latihan je…mesti ada yang tak cukup…ikutkan semua cam malas nak buat…tapi bila fikir markah s0 hadapkan lah jugak…bese alasan cliché kalau tak dapat dating…ada meeting lah, program lah, kem lah, gr0up discussion lah….macam lah semua tak busy kan…padahal aku pun sama je…tak boleh nak c0pe sangat….bila dah last last…baru rasa ikatan antara kit0rang ni sebab semua dapat spend masa sama sama…kalau tak asyik nak kutuk si director je…haha..


selfie sementara tunggu our director..

bersantai sambil berpractice..

Alhamdulillah masa presentation semuanya berjalan lancar..kalau masalah teknikal biasalah tu….lepas dah habis….baru terasa macam saying nak berpisah ngan member dalam team aku ni…next sem ada yang dah tak sama kelas dah…sedih wo0 ! lagi lagi kit0rang dari lain lain fakulti….pasni kalau jumpa tegur tegur lah yee….at last…semua pakat dah left group whatsapp…haha…kalau dibiar pun mesti krikk krikk je nanti…better aku left dulu….


one of part in our drama..

time tunggu part masing masing..
another group..


special thanks buat 2 orang pensyarah lecturer kit0rang..Madam Mazidah & Madam Etna atas didikan sepanjang satu sem nie...S0rry guys if selama 14 minggu bertutorial ngan korang ada yang terasa hati…rasanya tak kan….seminggu 2 kali je pun ngadap muka k0rang..haha….ada masa jumpa lagi 0kayy….alahai…kita kan still dalam UKM lagi….hihi…bajett sedih pulak….gud luck semua…bubye !

lepas satu..satu group yang aku left...


foundation english set 16 in memory ~







No comments: