Friday, January 31, 2014

G0ng Xi Fa Cai @ KLCC..hang-0ut time ! ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
g0ng xi fa cai !!! hihi..ser0noknya dapat cuti....dah dekat dua bulan aku tak balik kampung...rindu rasanya.....s0 dah alang alang cuti dan gaji tengah masyukkk apa lagi...balik kampung lah jawabnya ! bef0re nak balik rasa cuak pulak rasanya..mana taknya..tiket tak beli lagi ! kang tak pasal pasal aku balik jalan kaki kang dari KL ke Selangor ! huhu

lambat gila ktm ni !!!

nasib baik kembar aku pun nak balik jugak...s0 kit0rang plan naik ktm awal awal pagi....aku dari nilai & dia dari bangi sama sama ke Pudu....
rushing punya rushing teng0k teng0k tiket bas ada pukul 7 je !!!! dah la pagi lagi...maunya berjanggut aku menunggu bas kat sana..

breakfast kt kfc with my twin..

then lepas kit0rang breakfast kat KFC..dapat lah rasa G0lden Chicken Wrap yang baru kat KFC tu...*aku tak suka sangat...lagi sedap crazy crunch kutt..hehe.. lepas tu terus gerak pegi jalan jalan kat KLCC....kembar aku ni sibuk sangat nak carik buku kat p0pular & kin0kuniya...nasib baik dekat dan murah je dari puduraya....beli c0in LRT baru rm2.80 s0rang....turun ke Masjid Jamek then terus amek lrt ke KLCC..puas kami jalan jalan cari makan sampai lenguh lenguh gila kaki ni...kembar aku pun asyik mengadu sakit kaki je...tapi aku buat tak tahu je...yang penting aku dapat jalan ! hahaha..dari pukul 11.00 pagi kat sana sampailah 5.00 petang....hihi..sekali sekale kan..kenalah manfaatkan ...

w0nderful 0f KLCC during CNY...
sempat lagi..hehe

hehe..suka suki..

they are my fav chef ! @p0pular bookstore..
bukan main meriah gila teng0k sambutan G0ng Xi Fa Cai kat KLCC..merah merah belaka...patung kuda besa gila kut dengan tanglung tanglung bagai...pekerja pekerja asing a.k.a PATI pun tak lepaskan peluang bergambar bagai nak rak kat depan depan 0utlet...hari gaji lah katakan....seyes kelakar kalau teng0k ...

kami lah twin 0f the twin t0wer !!!! hahaha

*lepas ni ntah bila lah lagi dapat jalan jalan macam ni...^^

Wednesday, January 29, 2014

Sunday, January 19, 2014

message daripada 29999 selalu curi kredit 0rang !


salam..any0ng hasey0 !!!!
lately aku selalu sangat dapat message daripada nombor 29999....
k0rang pernah dapat tak..??!!!
seriously aku bengang gila tahap gaban dengan n0mbor shit ni..mana taknya..aku penat penat nak save kredit sekali tetiba message ni sampai dan curi duit aku secara haram....paling paling sedih + super bengang bila lepas aku dapat hadiah t0pup menang giveaway tetiba datang lagi message ni....hancur harapan aku nak save t0pup..dah la aku ni spesies yang kedekut kredit ! sedih sedih....
n0rmally message message dari n0mbor malang ni pasal ringt0ne...ntah apa punya ringt0ne ntah...tau tau duit dah lesap....kadang kadang iklan yang mengatakan kita dah subcribe pakej di0rang...zaman bila pulak lah aku rajin nak subcribe menda menda alah kat ph0ne ni...s0 aku pun try lah teng0k kat go0gle..manalah tau kut kut ada s0luti0n ke pasal pr0blem aku ni....rupanya banyak jadi kes macam aku ni.....ramai gila 0rang yang bengang c0z benda ni...siap call celc0m center lagi....tup tup takde s0luti0n pun....huhu...maybe this is 0ne 0f reas0n kenapa certain 0rang tak suka pakai celc0m kutt..s0 dengan hati yang penuh semangat nak av0id perkara yang sama berlaku jumpalah s0luti0nnya....tengs t0 getsatisfy.com :D

caranya just :

taip STOP INSTA hantar ke 29999


credit t0 getsatisfy.c0m


h0pefully cara ni berkesan dan tak lah kredit aku kena curi tiap tiap bulan....an0ther way...kalau dapat message dari 29999 jangan bukak langsung message tu..just padam je tau ! kalau tak melayang lah duit kau nanti..padan muka !

Friday, January 17, 2014

hindarkan perkataan negatif dengan kanak-kanak..


salam..any0ng hasey0 !!!!
since aku mengajar kat tadika ni tiap tiap hari ada je macam macam kerenah budak budak yang sangat aku tak b0leh tahan....biasanya time aku dan kawan kawan yang lain akan ceritakan pengalaman kit0rang time makan sambil gelak terbahak bahak ! *agak tak s0pan kan tapi memang dah tak b0leh tahan dah...aku pun tak dapat nak deny yang 0nce 0f my happiness adalah anak anak murid aku.....memang tak dinafikan time nak urus di0rang memang banyak sangat cabaran

kena jerit kuat kuat bagi semua dengar....*banyak sangat yang suka bermain...
kena jadi serius sikit bagi di0rang dengar cakap....*tu pun kadang kadang tak dengar jugak....=,='
kena jadi kawan di0rang bagi di0rang terhibur...*memang tak matured...tak padan dengan umur ! huhu

memang lumrah setiap kanak kanak ni ibarat macam kain putih....apa yang kita cakap cepat je di0rang b0leh abs0rb...0tak macam span....n0rmally v0cab di0rang belum banyak lagi sebab baru nak mengenal dunia kan...cakap pun kena p0sitive p0sitive semua....kalau tak nanti takut ada yang terikut....macam ada satu hari ni time aku tengah mengajar tetiba kawan aku datang kat aku dan anak anak murid aku :

aku : si A***** tu panas merah GILA mata dia aku teng0k....kesian dia tengah sakit....
kawan : 0yeke....patutlah baring je dari tadi......
anak-anak murid : ehhh ! mu'addibah mana b0leh cakap gila ! berd0sa lah mu'addibah !!!! aiy0kkk...mu'addibah cakap gila....
aku : ehh ! mana ada mu'addibah cakap gila......anak anak salah dengat kutt....
anak-anak murid : ada ! tadi mu'addibah cakap gila........
aku : *alamak ! kant0i suda......"ehh ! mu'addibah lupa lah.....astaghfirullahal'azim......" c0ver       malu..

setiap anak murid aku dah diterapkan tak b0leh cakap aku-kau dengan sahabat yang lain....inikan pulak perkataan gila yang bagi aku benda biasa.....see ?




New Giveaway By Sh.Amarina dan Amila ^^



JOM TERJAH : BEST SEO CONTEST FOR THIS YEAR! ==► CONTEST SEO ERIDY

GA ini bermula pada 27 Dec 2013 - 27 Jan 2014 dan tamat tepat jam 12 malam pada 27 Jan 2014. Pemenang akan diumumkan pada 30 Jan 2014. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 50 peserta. Hadiah menarik menanti anda semua !! Jom join semua :)


Dalam syarat yang terakhir, penganjur suruh tulis entri ringkas tentang Kpoplicious Online Shop dan D'Orchidcharm Shoppe.

Kpoplicious Online Shop ni dia jual barang-barang kpop. Antaranya ialah baju Running Man, stoking FT Island, Sweater XOXO, School Bag dan banyak lagi! Semuanya cantik-cantik! Jom kita terjah akaun fb dia. {klik sini}

D'Orchidcharm Shoppe ni pulak dia menjual pakaian wanita. Antaranya ialah baju, long dress, skirt, blouse, baju kurung. Semuanya gorgeous2 belaka. Jom kita cuci mata kat fb dia okeh! {klik sini}

Mencari 33 pemenang bertuah

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina ^^



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

Segmen Topup RANDOM 12 JAM by Mya ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
jum kawan kawan bl0gger sekalian kita j0in segmen T0pup 12 jam ni..ada rezeki insyaAllah dapat !

klik Banner..

Wednesday, January 15, 2014

3 in 1 Giveaway by Zulaizat Azmi ^^


salam..any0ng hasey0 !
jemput j0in segmen GA....insyaAllah kalau ada rezeki mesti menang punya !
gambatee !


klik SINI

Monday, January 13, 2014

HAPPY NEW YEAR GIVEAWAY by TASHA & CIK AKIE ^^



*klik banner untuk join*
Di lanjutkan sehingga 31/1/14

Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie

PEMENANG BERDASARKAN:
TOP REFFERAL
RANDOM

antara hadiah menarik adalah.. 
Collagen eye mask & face mask , Bantal Felt (9incix9inci) , Red Pomegranate Lotion , felt rose brooch , quiling bookmark , Baju, keychain dari bandung , pen dari bandung, Komik detective Conan , Novel tanda tangan penulis , penanda buku , Top up RM10 x8, topup RM 5 x14
dan pelbagai lagi hadiah menarik menanti anda..

Azam tahun 2014 saya ialah:
-dapat jadi cikgu tadika yang penyayang + berjaya
-dapat j0in segmen GA banyak banyak dan dapat hadiah banyak banyak....!

special tagged :
Husna Ali 
Wanie Paed




Tomodachi Big Giveaway ^^



Assalamualaikum

KLIK SINI UNTUK JOIN

GA ini ditaja khas oleh tiga bestfriends (Tomodachi) iaitu Syiera, Lienda dan Nurfarahain serta rakan sponsor yang sememangnya daebak seperti Butik Pinkku, Farhan Kerewx, Blog Ieta, Diari Jejaka Hangat, De Apple, Isamuddin Isa, Imtiyaz Asyar Enterprise, Asnawi Hassim, Beutskin Essence Datyn Mia, Ana Ahmad, Beautyshoppe Murah&Ori, Butik SofeaFiqa, Opzzpinky, Vitamin Kesihatan E-shoppe, Nur Nabilah & Mummy Rara Healthy.

DUE DATE: 30 JANUARY 2014

**************************************************************
REVIEW KHAS BUTIK PINKKU


Butik Pinkku menjual pelbagai jenis tudung, shawl etc yang sangat cantik dengan harga yang berpatutan. Kebanyakan material yang digunakan berkualiti dan comfy. FYI, butik pinkku sedang mengadakan promosi gila-gila. Guess what? Shawl Anya hanya RM10/Sehelai !!!!!

Apa tunggu lagi? Dapatkan sekarang.

Contact:
FB Page: Butik Pinkku
Website: Butik Pinkku

saya teringin nak hadiah :
-Vitamin C Shaklee
-cash rm30






First Giveaway By Farrah Hanim ^^

salam..any0ng hasey0 !!!!
jum kawan kawan bl0gger sekalian..kita j0in GA..ada rezeki b0leh menang....^^

klik Banner

Giveaway Awal Tahun by NinaAin ^^


http://gadissirama-rama.blogspot.com/2014/01/giveaway-awal-tahun-by-ninaain.html
CLICK BANNER FOR JOIN!



Top Referral:
T-Shirt R4bia by Homemade Tshirt Printing
Topup RM20 by Ninaa
Bloglist FOREVER +
Full Edit Template (Denim Template) by Ain

Semua Peserta:
Voucer Diskaun 10% by Aqma's Craft

 Random:
T-Shirt R4bia 1x by Homemade Tshirt Printing
Topup RM5 3x by Zumal
Celcom Reload RM5 1x by Kaqyonk Fauzi
Bedak Sejuk Tanaka 1x by AHR Boutique
Shawl 1x by AHR Boutique
Cute Keychain 2x by TengkuButang
Review Blog 3x by Yuyu Eyka
Pretzel 1x by Embun Beauty House
Personalized Hand Towel 2x by MamAlya Boutique
Hadiah Misteri 1x by Cahaya Yang Cerdik
Gelang 1x by Khairina
Header 2x by Syaza Afrina
Sock 1x by Intan Darlina
Topup RM5 1x by Intan Darlina
Banner 3x by Aina DianaNovel 1x by Cik Akie


TARIKH PENTING!
Mula GA: 05/01/2014
Tamat GA: 30/01/2014
Review Peserta: 28/01/2014
Umum Pemenang: 01/02/2014

Sunday, January 12, 2014

Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih ^^

Assalamualaikum


Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Zara Nurhaidah dan Iluvtour. Siapa yang nak join sila tekan banner di atas :)

Saturday, January 11, 2014

Friday, January 10, 2014

gathering @ Dataran Nilai


salam..any0ng hasey0 !!!
fuhh lega rasanya minggu ni dah hari jumaat....
rasa macam cepat dan kejap lah pulak..tau tau dah nak cuti..wink wink...
actually perut tengah lapar gila nak mati...s0 alang alang lepas habis kerja terus decide nak pegi pasar malam area bandar baru Nilai bersama geng geng lapar sedunia...lepas maghrib aku pun blah la dengan mereka semua....jalan punya jalan dengan harapan yang tinggi membara nak beli macam macam makanan sekali teng0k teng0k k0song..tak ada pasar malam pun ! buat penat jalan je...*s0rang member aku cakap maybe dah tukar kat tempat lain kutt....bila dah blur sangat tak tahu nak pegi mana lastly pegi lah kat dataran Nilai...kira ramai jugaklah 0rang kat situ...dah banyak kali dah aku lalu bef0re ni but baru je berkesempatan nak pegi sana...best jugaklah dapat berjalan kat sana..memang sesuai sangat kalau nak berpiknik 0r ber-usrah kat tengah dataran Nilai tu...rumah aku pun tak lah jauh dari sini...finally dapat jugak aku rembat burger ayam cheese + chicken wing satu..ngehngehngeh..

si capturer..nawa aisya ^^

KAMI ^^

Dataran Nilai

tapak playgr0und..

tunggu burger siap..


Monday, January 6, 2014

bahagia bersama mereka :)


salam..any0ng hasey0 !!!
seharian mengajar rasa penat sangat..tekak pun dah sakit sakit dah ni...suara memang tak payah cakap lah...serak terus....asyik jerit je.....rasa macam dah berpuluh ribu kali cakap benda yang sama dengan anak anak murid..tapi still ulang benda yang sama..hmm..nak buat macam mana kan....dah nama pun budak..kuikuikui...*aku pun dulu macam tu jugak...even aku penat & lelah macam mana pun..semangat aku nak mengajar di0rang tetap tinggi.....satu hari nanti mereka mereka inilah yang akan jadi pemimpin kita....mungkin satu hari nanti aku akan rindu saat saat macam ni....setiap hari melayan kerenah dan perangai mereka yang sangat nakal...tapi gelagat mereka lah yang banyak mengisi kek0songan hidup aku yang berjauhan dengan family...

my luvly class..^^

my sweetheart ^^

time less0n..

time aktiviti transisi..

khusyuk ben0 teng0k tv..
 tak lupa jugak buat kawan kawan yang menemani aku..k0rang lah penaik semangat aku untuk teruskan kehidupan kat sini....sehari tak bersama k0rang rasa k0song diri ni....terima kasih kawan kawan atas bimbingan k0rang....

hear ceramah fr0m Ustaz Zulkifle @ masjid putra Nilai 0nce per week..

rai,najah,aineen..^^

*prepare f0r less0n t0morr0w....h0pe t0m0rrow is better than t0day & yesterday ^^