Sunday, March 23, 2014

balik kampung time !

salam..any0ng hasey0 !!!
yeayy ! cuti sek0lah dah mula.....
sekarang tiba giliran aku untuk cuti pulak....
sebelum aku kena bertugas rabu depan aku nak lepak puas puas dulu kat rumah.....
sambil sambil tu nak hilangkan stress !!!

Nilai ----> Plaza Rakyat ----> Puduraya ---> Sabak Bernam...^^
bajet dalam RM50 je....belanja tiket, c0in, t0ilet, makan & minum adalah dalam RM27.40 semuanya...



alhamdulillah dapat tiket bas pukul 1...sampai puduraya awal hari ni....
first !beli tiket....then barulah termenung, cucuk duit, tidur sekejap dan carik makan....
actually memang aku nak lepak lepak je tapi aku takut sangat tak dapat tiket....
sumpah aku dah taubat nak naik bas ke Kuala Selangor....tak pasal pasal aku jadi crush mamat nepal kang....nauzubillah...
s0 ......here we g0 !!!



Friday, March 21, 2014

s0rry kawan ^_________^


If my tomorrow never comes
I am sorry for all the things I might have said
I am sorry for all the things I did or didn't do
I am sorry if I ever ignored you
I am sorry if I ever made you feel bad 0r put you down
I am sorry if I ever thought I was bigger 0r better than you
I am sorry for everything wrong I have ever done
I am writing this because if my t0m0rr0w never comes?
If I never get a chance to say sorry then I m sorry


my last w0rds f0r y0u....
go0d luck in y0ur life
remember all the m0ments we laugh & fight t0gether....
y0u're always be my friend and enemy till the end....^^


Thursday, March 20, 2014

STPM RESULT..:D

salam..any0ng hasey0 !!!
hari ni result STPM keluar....cuak takut seram gerun tak payah cakaplah.....
memang tak tahu nak cakap macam mana....
disebabkan perancangan last last minit finally aku dapat jugak fly ke sek0lah ...
tu pun kesian gila anak anak murid aku...terkapai kapai di0rang semua....
mula mula rasa macam tak nak pegi...bila difikir fikir bila lagi aku nak jumpa mereka..aku pun malas nak patah balik kampung jawa sana....
nasib baik ibu dah kirimkan baju batik kat kawan aku....
berlari jugakla ke h0stel untuk tukar baju kejap...


m0ve dari nilai with rai, najah & aineen..
s0me 0f them yg excellent..

pehh..0rang 4 plat nak masuk paper...

lepas umum....alhamdulillah......PNG batch aku meningkat...puas hati aku dapat kalahkan batch tahun lepas....ngehngehngeh...untunglah siapa yang cemerlang gila tu.....1 malaysia b0leh kenal k0rang....alhamdulillah result yang aku dapat dah cukup untuk buat aku senyum dan bersyukur....
kalau semedang nak perhatikan result 0rang yang lagi cemerlang sampai bila nak ada rasa bersyukur....cukuplah teng0k pada diri sendiri..yang penting aku tau mana kemampuan aku.....*just be y0urself.....

with my luvly Geng Muslimat Comel..even tak bersama semua GMC tapi aku bahagia sangat dapat jumpa korang semua...^^

with syifa, atikah adila, hani & najah..

with them..:D

last h0pe...sem0ga aku dapat masuk UKM atau USIM...aku teringin sangat nak sambung c0urse syariah....aku minat gila bidang ni....kalau rezeki aku kat c0urse lain aku redha je....yang penting dapat sambung belajar....terima kasih kat ibu ayah, guru guru, kawan kawan yang tak putus putus d0akan kejayaan aku & kawan kawan.....memang lega bila dapat buat 0rang happy....alhamdulillah...:D

KKJ a.k.a KOLEJ ISLAM SULTAN ALAM SHAH adalah bumi tarbiah yang paling aku sayang sebab banyak mengajar erti peng0rbanan, keikhlasan, persahabatan, kegagalan dan kejayaan....
n0w i'am pr0ud t0 be KISASIAN....


Saturday, March 15, 2014

attend b'day anak murid...^^


Alhamdulillah…hari ni cuti sek0lah…rasanya takde apa apa nak buat…..actually melambak je kerja kat tadika….tapi macam nak lupakan sekejap…..pagi pagi baru ingat nak lajakkan tidur tapi kena duty masak lah pulak…huhu….sempat la masak nasi g0reng kejap...jeng jeng jeng hari ni ada event special…..ada birthday party ank murid yang c0mel lagi baik budaknya….Happy Birthday t0 MEGAT AZRAI SHAH yang ke 6 tahun….sem0ga panjang umur dan jadi anak yang s0leh…..nasib baik dia tak lupa jemput geng muaddibah datang rumah….siap bagi kad lagi tu….s0 dengan tak segannya kami pun datanglah ke sana…..makan free siapa tak b0leh lepas…..haha….

special present dari muaddibah....h0pe megat suka !

bef0re pergi....^^
Bef0re pergi kami sempat sediakan hadiah untuk dia..memandangkan dia anak kesayangan semua muaddibah s0 kami bagi hadiah kura-kura….nampak macam weird je hadiah nya tapi kami yakin hadiah tu dapat bagi banyak makna untuk dia…..hihi

inilah b'day b0y ! megat azrai shah....^^

megat sambut b'day dengan kakak & adik dia..

eksited makan fruit and mashmellow stick with ch0c !

Happy sangat kedatangan kami disambut ceria…..nenek dia siap cakap lagi “terima kasihlah muaddibah..megat dah pandai s0lat dah….dah pandai baca surah  dan pandai eja perkataan…..”rasa bersyukur sebab megat dah ada perkembangan…lagipun dia memang baik budaknya …..makanan tak payah cakaplah…banyak gila…..siap ada western fo0d + candy buffet bagai…persembahan badut dia memang buat kami sakit perut dengar….go0d j0b !

s0me of anak anak murid yang datang...


meet family 0ne of my anak murid..harith hakimi..

geng muaddibah yang g0jess !


yeayy !!! dapat g0odies bag ! rasa macam jadi kanak kanak sekejap ....

hamb0ih mereka ni....kemain lagi yee....

   Thanks t0 Megat Azrai and family sebab sudi jemput kami…..

Saturday, March 8, 2014

hang-0ut with my sweet adek d0rm ^^

Salam..any0ng hasey0 !!!
Perhh…lama gila aku dah tak update bl0g….s0rry sangat sangat ye sebab sekarang ni serius aku busy gila…banyak sangat komitmen yang aku kena bagi…..hari sukan anak anak tadika tak lama lagi…sambil tu nak kejar prestasi anak anak….kerja bab bab pengurusan lagi……

haifa'....

S0 hari ni dengan bangganya aku nak releasekan semua tensi0n aku….dah lama gila aku tak balik rumah tapi nak buat macam mana..banyak sangat pr0gram yang kena attend…..minggu ni kebetulan hari sabtu takda apa apa pr0gram…tiba tiba adik d0rm kesayangan aku ajak pergi jalan jalan cari makan kat mid….memang tak boleh nak lepaskan….dulu kit0rang selalu share macam macam st0ry sama sama….memang rapat gila….dari d0rm sampai lah ke bilik basuh….semua nak sama sama….actually dari dulu d0k sibuk berangan kat bilik basuh sambil sental sental baju…”kak, nanti kalau dah kerja kita keluar lah sama sama….hihi..”


makan kenny r0ager r0aster...breakfast merangkap makan tengah hari..^^
dah penat jalan jalan kering lah pulak tekak ni....makan ice-cream jap..

Rasa macam tak percaya impian kit0rang berjaya jugak….haifa’ lepas ni pun dah nak amik lessen….maybe busy dan susah nak jumpa…s0 alang alang ada masa ni kit0rang spend lah sama sama….t0day kit0rang share duit sama sama dan saling belanja dan makan sama sama….sweet kan kami…adik dia pun ada jugak….bole la jadi ph0tograper tak berbayar….haha..

with little b0y darwish...

sampai duduk bersila tunggu train...penat gila berjalan satu MID..
*smile...
Thanks haifa’ temankan akak hari ni…lepas ni dah tak tahu bila lagi nak keluar kan….akak d0akan sem0ga result spm kau gempak gila….dan semua yang kau nak tercapai !!!