Wednesday, April 30, 2014

W0rdless wednesday ^^


deep inside...
tak kiralah siapa yang salah dan siapa yang betul....cuma satu je persoalan ....sampai sekarang nak macam ni ke kawan..??i'm just fine in my way....h0ping the same things g0es to y0u...1 2 3....smile... :)

Tuesday, April 29, 2014

re-new driving license...^^

salam..any0ng hasey0 !!!
semalam ayah aku baru teringat nak bagi lesen yang aku aku renewkan....
hihi..nasib baik ayah baik hati belanja renew lesen....tu pun sempena besdayy aku katanya....by the way terima kasih banyak banyak....masa tu aku tengah kerja kat nilai...s0 terpaksalah ayah aku yang renew lesen ni....macam mengada ngada pulak sekarang ni kalau nak renew lesen kena tangkap gambar backgr0ud putih....dengan tak readynya pergilah tangkap gambar...lepas ni b0leh la aku drive sesuka hati lagi.....lesen dah ada kat tangan.....kihkih...sekarang ni tempoh lesen dah ikut tarikh besday..s0 senang lah...kut kut tiap tiap hari jadi aku ayah nak belanja renew lesen ke...hehe...kalau tengok muka kat dua dua lesen ni tak lah jauh beza.....cuma aku rasa sikit kecewa sebab aku tak gemuk gemuk.....bilalah aku nak menambah lemah sikit kat pipi agaknya......




Joe Brooks - Till my hearts stops beating ^^


j0e bro0ks...co0l right..??!!!

I can’t hold it down,
Or hold it in,
Cause I got a feeling,
That I’ve finally found.
I've waited on you all my life,
And with no rhyme or reason,
I got knocked to the ground.

I’m in a thousand pieces and I’ve got no excuse,
To keep this all a secret, secret, now.

I’m never gonna let you down,
I’m never gonna leave you out,
I’m gonna be there till my heart stops beating,
My heart stops beating
And now it don't matter where you are,
I’m never gonna be that far,
I’m gonna be there till my heart stops beating,
My heart stops beating

While your eyes deny everything to me,
But they reflect just like a diamond ring, I see it, oh
And when we’re together,
We’re together now
So confess that this is more than we know,
A situation that if we let go,
Gonna end up regretting forever,
And ever now.

Well, I’m in a thousand pieces and I’ve got no excuse,
To keep this all a secret, secret, now.

I’m never gonna let you down,
I’m never gonna leave you out,
I’m gonna be there till my heart stops beating,
My heart stops beating
And now it don’t matter where you are,
I’m never gonna be that far,
I’m gonna be there till my heart stops beating,
My heart stops beating

Ooooooooooooooooooooh [x8]

I’m never gonna let you down,
I’m never gonna leave you out,
I’m gonna be there till my heart stops beating,
My heart stops beating [x2]

And now it don't matter where you are,
I’m never gonna be that far,
I’m gonna be there till my heart stops beating,
My heart stops beating [x2]

My heart stops beating [x2]


           

Monday, April 28, 2014

member member yang dah kawen :D


salam..any0ng hasey0 !!!
tahun 2014 ni boleh dikatakan ramai jugak kawan aku yang dah kawen…w0w ! what a y0ung age y0u guys…tak tahu kenapa bagi aku umur 20 still muda lagi kalau nak kawen…but kalau j0doh sampai awal apa b0leh buat kan….yang pastinya muda lagi bagi aku…mana taknya….dulu aku penah deal dengan kawan aku kat d0rm..siapa yang kawen dulu dia yang l0ser….haha…in fact aku belum ready nak kawen….mulalah wat benda b0doh deal dengan kawan kunun….actually aku nak expl0re macam macam benda lagi kat dunia ni…c0me on man…banyak benda menarik kat dunia ni yang kau dan lihat dan rasa lagi….enj0y dulu….hehe..

aminah & her husband...

arry and his wife....

aminah & her husband..

syafiqah & her husband

husband & wife t0-be..syazatul hanis & her fiancee...


mostly di0rang yang kawen ni kawan sek0lah agama aku dulu….ada yang aku dapat attend ada jugak yang tak dapat…tahniah kawan kawan semua….sem0ga bahagia disamping husband & wife masing masing….selamat menggalas tanggungjawab sebagai suami dan isteri…yang bakal berkahwin sem0ga cepat naik pelamin....d0akan aku kawen nanti nanti tau...bukan sekarang ! bagi aku jadi jutawan dulu….aku nak makan semua benda yang aku suka  banyak banyak sampai gemuk dulu sebelum aku naik pelamin….tu pun kalau panjanglah umur aku…kalau tidak apakan daya…





#thr0wback sek0lah rendah ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!!
Lately kembar aku ada bagi gambar gambar sek0lah rendah dulu….kununnya masa zaman muda muda dulu…haha…aku pun tak ingat sejak bila entah aku ada tangkap gambar….sedar sedar ada gambar aku….masa sek0lah rendah dulu macam apa je muka aku…dengan sememeh and selekeh…aku ngan kembar aku kat sek0lah dulu tersangatlah humble…..bukan dalam kalangan budak budak h0t pun….rasa up sikit bila masuk sec0ndary school…dan mula keluar tanduk bila masuk f0rm 6…haha…tipu je tipu je…

dulu dulu memang tak reti nak berp0sing...hanya mampu masuk dalam kamera..


ehh ! ada jugak aku terselit kat situ...

just persamaan dari dulu sampai sekarang aku still nampak ayu dan bers0pan santun…bluek ! itulah sek0lah terakhir aku belajar dengan kembar aku…dulu duduk pun sebelah sebelah….tidur pun sebelah sebelah..memang b0san…bila masing masing dah lain sek0lah menengah rasalah banyak sikit cerita kalau balik rumah…

haha..muka c0mot....sekarang dah hensem hensem semuanyaa...konfem ada awek s0rang satu nie..
really luv this pict....0riginally lighting....malangnya aku tiada !


dalam banyak banyak gambar yang aku jumpa ni ada jugak muka musuh utama aku dan kembar aku….memang musuh aku dan kembar dari dulu sampai sekarang….tak tahu bila nak padam dendam tu….bila teringat balik “epis0d epis0d penderitaan kit0rang “ memang rasa nak menangis….biarlah dia bahagia dengan haluan dia….yang pastinya kit0rang dah bahagia tanpa teng0k muka dia lagi….sumpah sampai mati kalau b0leh aku taknak jumpa dia dah…kadang kadang bila kit0rang cerita kat ibu…mesti ibu cakap “eii kau jangan nak benci sangat..nanti jadi sayang…tak pasal pasal kawen kang satu hari nanti…” cepat cepat aku tunjuk kat kembar aku….haha…nasib baiklah kau pendek m***…..!

one 0f them is my best enemy ever !

Saturday, April 26, 2014

Saturday, April 19, 2014

an0ther b'dayy anak murid...^^


salam..any0ng hasey0 !!!
bulan lepas aku sempat sambut besday anak anak murid kesayangan....
bulan lepas ada besday s0rang anak murid...Iman Nabihah (21/3/2014)
tak sempat nak tangkap gambar....tapi sempat jugak aku bagi hadiah buku cerita dan ch0colate....


bulan april ada dua 0rang besday anak murid.....


susah betul nak senyum si nabil ni...

asyraf, nabil & harith

hannah, nabil & megat

Nabil Aiman (12/4/2014)
memandangkan nabil ni suka gila kartun mini0n s0 aku belikan pencil case, key-chain & ruler gambar mini0n....sempat jugak bagi 0at-ch0colate...hihi..sedap gila kek red velvet mama dia belikan...


c0ming so0n...
Abd.Rayyan Hakimi (21/4/2014)
hadiah dah beli tinggal buat suprise je...hihi...


Wednesday, April 16, 2014

duty masak & duty r0oster ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!


geng number 2 memang gempakk ..haha


Bila duduk sebumbung dengan kawan kawan memang takkan penah lari dengan duty wajib..apa lagi…0fc0urse lah memasak….actually bila kita duduk sebumbung….kita akan tahu semua perangai orang orang rumah….tak kiralah yang baik mahupun sebaliknya….actually bukan tujuan untuk p0int kat siapa siapa tapi aku saja nak share duty memasak aku with 0rang orang rumah….bajett pulak padahal 3 hari seminggu je masak…kalau hari hari biasa  tukang masak yang t0long masakkan..hehe…kalau rasa tekak dah l0ya nak makan makanan yang sama je….beli je kat rest0ren belakang….tak pun paling bajett dan simple…Maggie lah jawabnyaa…..k0nfem jimat gila duit…by the way aku enj0y bersama mereka semua…semua benda kami buat bersama….paling tak tahan cuba teng0k quote duty tu…."bukan anak dara kalau malas masak….”sentap  memang sentap….kahkah…



an0ther duty harian memang cukup memenatkan kit0rang…duty kerja harian…tapi bila lama lama dah terbiasa….nama pun bekerja….s0 kenalah kerja betul betul…baru tak makan gaji buta….kurang lagi empat bulan aku kerja kat sini….rasanya taklah lama sangat tempoh tu bila aku tenggelam dengan kesibukan….biasanya hujung minggu kalau takde pr0gram mesti ada meeting 0r usrah...taklah rasa sunyi sangat....rasa ada hikmah jugak dapat sibukkan diri dengan benda benda macam ni....takdalah jiwa k0song sangat....hehe

ya Allah…berilah aku kekuatan, ketabahan, kesihatan dan kesabaran mendidik anak anak ini….berilah mereka kefahaman yang tinggi dalam menuntut ilmu…ameen…






Wednesday, April 9, 2014

A Trust....


salam..any0ng hasey0 !!!!
kadang kadang kita rasa susah nak bagi kepercayaan kat 0rang...kadang kadang jugak dengan senang 0rang nak bagi kepercayaan kat kita....pers0alannya..mampukah kepercayaan itu kita pegang sampai bila bila....??kadang kadang kita tersepit dengan situasi yang mana kita sendiri menyesal kenapa dia memberikan kepercayaan kepada kita....bukan diri ini nak meragui kepercayaan yang diberi tapi hanya diri ni yang tahu betapa tidak layaknya untuk diberikan kepercayaan itu....mungkin diri ini terperangkap dengan keadaan yang mendesak....kepercayaan memang tak dapat dibeli dengan duit.....bila sekali 0rang percaya kat kita....memang kita layak untuk dipercayai....0nce bila kita sendiri yang langgar kepercayaan itu................mungkin susah untuk ditarik balik....

When someone shows you their heart, their past, their wounds, they have entrusted you with the deepest part of themselves. It is the part of themselves that makes them uniquely beautiful. To be trusted in this way is a great honor. 
Guard that trust with your life.

A : kawan, aku nak tanya...berapa peratus kau letak kepercayaan kat aku..??
B : 80% maybe.....hmm....
A : sampai macam tu banyak sekali kau percaya ?
B : ..............................kau pulak..??
A :.............................................................................................


Saturday, April 5, 2014

Review : Set Shaklee ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
sekarang dah hampir tiga bulan aku gunakan produk Shaklee....
alhamdulillah banyak perubahan yang aku rasa......produk shaklee ni memang 100% berkesan dan diyakini 0leh semua golongan usia.....that's why lah semakin hari semakin ramai yang guna....kalau korang nak beli try lah cari sendiri pengedar Shaklee yang sah......ada berlambak kat fb....then kalau nak cari pengedar Shaklee pastikan korang cari yang berbaloi..means promoti0n yang di0rang buat tu menguntungkan korang...tak terlalu mahal sangat....n0rmally Shaklee memang banyak pr0moti0n tiap tiap bulan....depends kat produk yang korang nak beli....

semua set Shaklee aku plus free shaker and pill b0x...

actually aku dah lama teringin nak beli Shaklee.....alhamdulillah lepas kerja dan ada duit sendiri....dapat la aku capai impian aku nak beli Shaklee...kalau tak caya teng0klah kat wishlist aku sebela ni..hehe....beratus jugaklah duit aku habis untuk beli ni tapi demi nak sihat punya pasal..aku sanggup ! n0w aku ada 5 vitamin Shaklee....ESP, vitamin B-C0mplex, vitamin C, vitamin E Complex, vitamin Zinc Complex...ada ada jugak ambik supplemen lain macam Cod Liver Fish...main f0cus aku beli Shaklee nak tambahkan berat badan sebenarnya tapi sampai sekarag aku tak sempat lagi nak timbang...h0pe meningkatlah...vitamin Zinc tu aku dapat free sebab menang segmen GA....hehee....bukan senang nak dapat supplemen secara percuma tau !

perubahan lepas aku ambil vitamin ni...aku jadi semakin bertenaga dan tak cepat lapar...lagi lagi aku ni jenis metabolisma tinggi dan jadi cikgu tadika...badan kena aktif macam budak budak jugak.....kena jerit selalu, main kejar kejar dengan ank murid....tambah tambah kelas aku tingkat 3 ...memang naya hari hari kena turun naik...kulit aku pun semakin licin dan lembut...sampai kawan aku pun ada tegur apa rahsia kulit aku lembut dan licin..*kembang sekejap....muka pun makin cerah dan licin....jerawat kurang....even s0metimes ada jugak tumbuh sebab tanda tanda nak peri0d....tapi tak lah teruk sangat....

2012......

2014.....tanpa edit and make-up 0kayy...

           just cabaran untuk ambil suplemen supplemen ni k0rang kena disiplin untuk makan ikut time dan kena minum air secukupnya..atleast 2 liter sehari....memang penat jugak aku keluar masuk                            tandas hari hari...tapi percayalah....hasilnya sangat berbaloi....

ada jugak kawan aku yang tengah tengah buat bisnes Shaklee....selau pr0mot kat aku..nanti kalau k0rang rasa nak beli 0r tanya pasal Shaklee bole la pm dia...
Suzeyy Hahaa

Review : Oat Chocolate CHOCO..


salam...any0ng hasey0 !
baru baru ni aku ada beli snek cereal Oat Chocolate CHOCO....lately aku banyak nampak menda alah ni ada jual kat FB.....teng0k macam sedap je.......masalahnya aku nak je beli...tapi malas nak transfer duit.....nak kena pegi bank lagi....aku dah la tak activate acc maybank2u.....tu yang payah sikit tuu....kebetulan hari tu ada s0rang anak murid aku bawak menda ni pegi tadika...kebetulan pulak mak dia satu tempat kerja ngan aku....s0 aku pun terus tanya ....nasib baik dia beli ngan jiran dia....price pun takde lah mahal...takat RM16 je......kira 0kay lah tu....kalau aku beli online harga rm15 tapi campur p0stage kena tambah lagi rm7....fuhhh....kalau yang ni aku b0le take away lagi tu....pagi aku mintak tengah hari terus dapat...hehe...

menarik dan super sedap !

nak tahu macam mana rasanya..??!!! sedap gila snek 0at ni..dah la berkhasiat....lagipun 0at ni memang bagus sangat...rasa cepat kenyang dan bertenaga lepas makan....rasa creamy sangat..tambah tambah aku memang suka menda yang bersusu dan berkirim...then kalau makan memang rasa nikmat sangat....lagi satu...0at ni jugak membantu pr0ses pencernaan aku....rasa sihat bila makan menda ni....satu hari dekat 10 peket aku b0leh habiskan....satu paket aku beli ada 45 peket dalamnya...memang berbal0i sangat....siap b0leh bagi anak anak murid lagi....haha


rugi siapa yang tak cuba lagi...

Friday, April 4, 2014

t w e n t y

salam..any0ng hasey0 !!!
setinggi tinggi kesyukuran aku panjatkan ke hadrat Allah sebab sampai hari ni aku masih dapat teruskan hidup....aku bersyukur sangat sebab Allah still bagi lagi aku peluang untuk cari pengalaman kehidupan....terima kasih yang tak terhingga kepada ibu & ayah..sebab lahirkan aku dan kembar kat dunia ni....tanpa mereka siapalah aku....ucapan hari jadi ni aku tujukan khas juga buat kembar aku NURUL HUSNA BINTI MOHAMAD...selaku kembar, kawan dan member dari dalam perut hingga ke hari ini...tak kiralah berapa ribu kali kita pernah bergaduh, bertumbuk, bercubit, bertikam lidah kau tetap kembar aku sampai bila bila...

twin f0rever..
buat semua member member baru dan lama....terima kasih dengan ayat ayat berbunga k0rang tu....aku bahagia sangat hari ni...even after this aku takkan rasa lagi umur belasan tahun.....welc0me 20 ! haha...

new age, new life, new happiness..

makin besar makin banyak cabaran yang aku kena galas....tapi aku sedar semua ni untuk kepentingan aku jugak...sem0ga hari yang berlalu lepas ni akan lebih mematangkan aku...dapat mendekatkan aku dengan Allah....umur 20 bukan lagi masa untuk aku main main...even s0metimes aku tak dapat lari dari kenakalan remaja aku...hehe...but life g0es on....hidup perlu diteruskan...

Old age is like everything else. To make a success of it, you've got to start young.

*t0 be c0ntinue bab birthday with my children ^^ hehe

Thursday, April 3, 2014

The Slatera vs The Fr0zen...

salam..any0ng hasey0 !!!

s0 far aku rasa bangga dapat teng0k perkembangan anak anak kelas aku....rasa di0rang semua dah banyak peningkatan....dari segi pembelajaran ada impr0vement.....sahsiah pulak pun b0leh lah even aku tahu anak anak aku ni memang ramai yang hiper dan aktif...dah la nakal...manja tak payah cakaplah ! sehari tak ada yang melalak s0mething wr0ng lah tu....

tak sangka..ada jugak bakat melukis & mewarna di0rang semua ni...

mana mana tempat yang aku pergi tak sah kalau tak ada c0mpetiti0n lelaki dan perempuan...macam tu jugaklah kalau kat alam tadika....kalau lelaki memang musuh dengan perempuan..kalau perempuan kalau tak sah kalau tak menyalahkan lelaki je....macam ada satu hari ni aku ada buat c0mpetiti0n melukis & mewarna untuk subjek sains.....si banin entitled gr0up mereka "The Slatera" & banat pulak sibuk dengan title "The Fr0zen"....maka berlawanlah dua dua theme tu...yang si banin tak sah kalau tak letak simb0l simb0l p0wer kat lukisan...si banat pulak mula lah nak letak bunga bunga bagai....*sampai kat dalam laut pun b0leh ada banyak bunga...

Fr0zen Team...
Slatera Team ..
last last aku sendiri tak tahu nak decide siapa yang menang...nanti kalau aku bagi hadiah kat satu team je..yang satu team tu mesti meraung....s0 terpaksalah semua aku bagi hadiah....haha....nasib baiklah baru budak tadika....bagi buku n0te kartun kecik je dah mel0mpat l0mpat keriangan semua...



aktiviti k0laj :D


Salam..any0ng hasey0 !!!

Lama dah tak jenguk bel0g sendiri…nak bl0gwalking lagi lah ! rindu gila aku nak baca entry kawan kawan bl0gger semua….maklumlah….diri dah semakin busy dan bahagia bersama anak anak …..last week bef0re cuti seminggu aku ada buat aktiviti k0laj ngan anak anak….rasa macam blur pulak tak tahu nak buat apa….last last decide nak buat aktiviti k0laj lah….senang je…aku just rembat satu mahj0ng paper & kertas warna banyak banyak…lukis bunga besar besar then suruh semua anak anak k0yak kertas warna dan tampal…..dapat dengan budak budak ni….semua kaki eksited tahap gaban….

muka bahagia + eksited...

i luv them s0 mush !...:D