Saturday, May 31, 2014

#thr0wback Teachers' dayy ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!

Tahun ni aku rasa sangat happy dan bertuah dapat raikan hari guru bersama anak anak murid tersayang….i w0nder macam ni rupanya rasa bila diri dirai as a muaddibah….pagi pagi anak anak dah datang dan bagi hadiah kat aku…terserlah sangat eksited di0rang masa nak bagi hadiah tu….ada jugak yang cakap “muaddibah…bila saya boleh bagi hadiah kat muaddibah…”….”boleh bagi hadiah sekarang ke muaddibah..” haha…siap tanya tanya pulak….sangat bertuah bila dapat sambut hari guru kat negeri Sembilan ni…..ada 3 event hari guru yang aku sambut kat sini…..

secret recipe....nyum3...
Masa sambut hari guru kat tadika sendiri…w0w !! l0ts of present !!!! thanks anak anak semua....by the way hadiah yang paling bermakna bagi aku ialah kad hand-made…..rasa kata kata tu betul betul lahir dari hari c0mpared present present yang lain…antara hadiah hadiah yang aku dapat biskut fam0us am0s limited editi0n, ch0colate, tudung, frame, diary bo0k, perfume, hiasan, and banyak lagi….actually di0rang tak faham makna sebenar hari guru...tapi yang diorang faham hari guru tu hari jadi semua muaddibah....tu yang kemain pegi sek0lah bawak hadiah & kek ! haha

kek khas dr anak murid..

s0me 0f present yang aku dapat..

s0me of them..:D

Masa hari guru peringkat kawasan Seremban boleh tahan gempak sebab kena ikut tema Arabic Night…nasib baik aku ada banyak jubah…just sarung je…setiap guru dapat jam dinding kaca dan untuk acara tukar tukar hadiah aku dapat penggantung kunci bentuk rumah….Cuma makan yang aku macam telan tak telan sebab makan nasi arab….first time makan nasi dengan y0ugurt…rasa macam erkkk…papepun pinggan tetap licin…hehe..sekali sekala makan free kan…

antara geng geng muaddibah..

taking picts f0r a while..

Masa hari guru peringkat Negeri Sembilan terasa macam grand sikit sebab sambut hari guru kat Melang Inn Hotel @ Kuala Pilah….makanan memang super sedap dan menyelerakan sebab makanan memang pure masakan 0rang nog0ri….puas sangat bila makan….setiap guru dapat beg balik kampung….kaler biru pulak tu....dan yang paling paling aku rasa bertuah masa acara tukar tukar hadiah aku dapat rice co0ker elekrik….bila aku tengok harga dia perrhh ! rm89.99 kutt....jauh beza ngan hadiah yang aku bagi...actually kit0rang semua diarahkan beli hadiah kos rm15 je....aku pun takat bagi jug kaca yang harga rm15 jugak....memang terkejut dan tak terkata bila bukak hadiah tu….bersyukur sangat sangat….kebetulan hari jadi ibu dah dekat s0 aku hadiahkan je lah kat ibu….masa tu sampai penuh gila bilik kit0rang dengan hadiah hadiah....tunggu nak angkut bawak balik rumah je...

0ur present untuk tukar tukar hadiah..

boleh bagi ibu ni....


Lastly….happy teachers’ day buat semua guru guru yang pernah mengajar aku dari sek0lah tadika, rendah dan  menengah….may Allah bless y0u all….!!!!






Thursday, May 29, 2014

sambut bday anak murid ^^

Salam..any0ng hasey0 !!!
Bulan ni ada 2 anak murid kesayang aku punya birthday….alhamdulillah parent anak anak aku ni sangat supp0rting siap bawak kek dan jajan pegi sek0lah….s0 dapatlah aku sambut dengan mereka….

..


funny 0f them..

First birthday :
Muhammad Asyraf Muhaimin b. Khairul Hafedz (5/5/2014)

asyraf muhaimin

Second birthday :
Muhammad Akil Darwisy b. Mohd Azman (15/05/2014)

akil darwisy
Ya Allah jadikanlah Asyraf dan Akil anak yang s0leh dan taat ibu dan bapa….permudahkanlah mereka dan terangilah hati mereka untuk menerima ilmu pengetahuan.
Luvthems0much !





Monday, May 5, 2014

pbakl14 yang sweet ^^^

 salam..any0ng hasey0 !!! 
rasa teruja gila tahun ni aku masih berkesempatan pergi ke PWTC ....mula mula rasa macam d0wn kut kut tak dapat pegi sebab 2 minggu aku mc kerja sebab kena chicken p0x but alhamdulillah finally aku dapat jejakkan kaki ke sana dengan member member sekerje aku....bukan satu hari tapi 2 hari kutt aku pegi ! memang balas demdam namanya tuu...actually tak terniat pun nnak pegi 2 hari but 0rang rumah aku sibuk bising kata nak jumpa izzue islam s0 aku ikutkan je lahh...untung untung dapat gak jumpa dia !


sec0nd day pegi sana rasa bertuah sangat dapat jumpa dengan n0velis kesayangan..Siti Rosmizah...n0velis yang mampu buat semua 0rang menangis tahap gaban..haha...eksited gila dapat jumpa and sembang dengan dia...sampai tudung her0t mer0t pun dah tak kisah dah...


yang ni firsr day our trip....ramai la jugak...sec0nd day just kit0rang berempat jee.....balun je lahhh...


hehe....sebelum tangkap gambar dengan izzue islam sempat jugak bermesra dengan kak awin...tak sangka supp0rting gila dia.....masa kit0rang pergi t0ilet pun sampai terserempak ngan dia gak....sampai dia dah cam muka kit0rang...


jeng jeng jeng ! izzue islam !!!!!! dapat jugak jumpa dengan firash arshad aka suami syafa aqira ni....pun sama...supp0rting macam kak awin....aman nassim pun sama jugak...senyum tak lekang....hihi...


p0yo betul muka depa berdua ni....pape pun still nampak hensem bargaya.....haha...


thanks baby, ecah ngan dek ya sebab keluar sama dan gembirakan aku......hihi...memang best keluar dan lepak dengan k0rang...


masa untuk memp0yokan diri....sempat jalan jalan kat sh0pping mall sebelah kl sentral....


0verall aku memang sangat happy sebab wishlist aku dah tercapai nak pegi PBAKL tahun ni....hehe...h0pe tahun dapat dapat pegi lagi macam tahun tahun sebelum ni....aku enj0y sangat dapat keluar dengan member yang memang sekepala ngan aku....see y0u pwtc next time !