Saturday, June 28, 2014

r0mbongan bersama anak-anak murid ^^

salam..any0ng hasey0 !!!!
this week aku rasa happy gila dapat spend time dengan anak anak murid aku....
aku berpeluang bawak mereka semua pegi r0mbongan....kalau dah namanya budak tadika mesti gila gila....sebab dapat naik bas kata mereka....haha
untuk r0mbongan kali ni kami berpeluang pegi planetarium negara, bird park & masjid negara....
disebabkan peajar yang ikut r0mbongan ni dalam seratus 0rang s0 kena bagi bagi ikut kumpulan....luckily aku ketua unit 6 tahun s0 dapat jaga anak anak 6 tahun....better dari 5 tahun & 4 tahun....sepanjang r0mbongan aku bersama anak anak kesayangan aku....nabil aiman, hannan s0fwah, nuraini mardhiah, harith hakimi & asyraf muhaimin....


sesi bergambar bermula...

bef0re pergi.....

kec0h betul satu bas !

first tempat : planetarium negara....
mula mula sampai sibuk semua merengek nak kencing lah buang air besar lah....rasa serabut sikit...tu pun ada yang berlari sana sini....kesian aku teng0k sukarelawan ngan parent yang jaga anak....terkejar sana sini...*maybe tak biasa pegang budak sekali ramai kutt....lepas tu kami mulakan lawatan sekitar planetarium...eksited teng0k mereka masuk dalam replika kapal angkasa...mel0mpat l0mpat sana sini....paling best bila bawak mereka naik menara cerap...dapat ter0pong satu bandar KL....really amazing !


amb0i....s0nok ben0 main l0mpat l0mpat...siap ajak muaddibah lagi...

my grupp....hihi..harith,aini,nabil,asyraf & hannan
wajah gembira mereka..
teruja ter0pong satu KL....haha

sec0nd tempat : bird park....
tempat ni memang menjadi sasaran anak anak tadika....baru sampai dah jerit jerit nak turun...tak sabar betul nak teng0k burung....lepas pakai gelang kami pun masuk ikut gr0up...memang macam macam ragam anak anak tadika ni....kesabaran melayan mereka memang kena tinggi....masa nak masuk tu s0rang anak aku ni sibuk merungut nak gula gula....manalah ada jual gula gula dalam taman burung tu..takat ice-cream ngan makanan ringan ada lah....melayan dia punya merajuk punyalah lama...nasib baik mo0d dia 0kay masa bagi makan burung 0strich...ada pulak tu anak gr0up kawan aku melalak sampai tak nak jalan sebab nak gula-gula jugak....lagilah teruk....masa pertunjukan burung berjalan..semua budak tadika dapat teng0k....nasib baik kena dengan time....mereka sangat terhibur !

teruja teng0k burung yang besar dan jinak tu...

yang s0rang tu sibuk nak gula gula sampai pandang kamera pun taknak...

first experience bagi mereka dan aku....birds' feeding !

birds' perf0rmance !

pandang pentas tak lepas !
sempat beli surveni0r untuk diri sendiri....kenangan bersama mereka dan bird park..^^

rasa best bila burung hinggap kat tangan kita !anak anak pun nak cuba juga...
third tempat : masjid negara....
kami berenti makan dan s0lat zuhur dekat masjid negara....terima kasih sangat dekat semua parent sebab sumbang macam macam makanan untuk kami....lepas kenyang..bawak anak anak pegi t0ilet dan s0lat....disebabkan tak nak ganggu 0rang bers0lat....anak anak s0lat di anjung masjid...sangat menyentuh hati bila teg0k ramai 0rang dan pelanc0ng asing impress dengan mereka yang s0lat berjemaah....lagi lagi budak budak....aku pun sempat lah tagkap gambar dan tunjuk kat whatsapp parent....sejuk mata mereka teng0k....rasa berbal0i sangat lawatan ni...

masa untuk mengisi perut yang kosong...

jemaah banin dan banat sedang bersolat....

alhamdulillah,.....suka muaddibah teng0k...

s0me 0f t0urist yang melawat masjid...

lepas semua habis terus 0ff t0 nilai....rasa sekejap je lawatan tu tapi aku rasa puas hati sangat dapat kawal mereka dengan baik...dah la sekarang ni banyak gila kes culik...parent pun lagi lah takut lepaskan anak pegi lawatan....alhamdulillah semuanya lancar....dan aku sangat bahagia dapat spend time dengan mereka semua....aku pun dah tak lama dah kerja kat sana...huhu...bila dikenang balik dulu masa aku tadika pegi taman burung gak....dan sekarang aku sebagai cikgu tadika dapat bawak mereka pergi taman burung...rasa cepat sangat waktu berlalu...^^


Saturday, June 21, 2014

a day at UIA Gombak..^^


salam..any0ng hasey0 !!!
few weeks lepas aku ada pegi UIAGombak sebab kena attend meeting bersama seni0r....first time aku jejak bumi UIA....perjalanan b0leh tahan jauh sebab awal pagi aku dah bertolak dari nilai...terus naik KTM sampai KL Sentral and ambik lrt sampai gombak...lepas tu ambik bas rapid KL...sebelum ni penah la jugak lalu depan UIA masa aku ada pr0gram kat Gombak tapi tak penah masuk lagi...

i luv the scenery & environment..^^s0 co0l..

mus0lla UIA..lupa pulak apa nama dia..

nasib baik s0rang member aku nak temankan sebab alang alang dia nak jumpa abang dia kat sana...0kay jugak ada abang dia...b0leh la guide kit0rang kat sana...bila sampai UIA rasa teruja sangat sebab view dia cantik.....banyak sangat bangunan....masa tu kit0rang turun bas awal sangat s0 kena jalan jauh gila...nak mencari tempat meeting je dah mengah....sementara aku meeting kawan aku jumpa lah abang dia...disebabkan ada meeting mengejut kat tadika s0 aku rushing balik Nilai...sekali perhh ! hujan lebat gila sampai banjir lah area UIA tu...nak mencari kawan aku ni dah satu hal...sampai sesat sesat....lama punya tunggu finally jumpa jugak...

sempat bergambar kenangan...^^
anyway thanks sangat kat aisyah dan abang dia sebab temankan aku kat sini....actually teringin lah jugak nak masuk UIA tapi rasa macam kurang layak je....aku target nak masuk UKM...mudah mudahan dapat..ameen....


may Allah bless them..^^




d0ne pertemuan 3 penjuru ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
alhamdulillah tengah hari tadi selesai sudah pertemuan 3 penjuru bersama parents...minggu yang sangat stress bakal berakhir...!!! rasa lega gila gila...hehee....sampai tersenyum senyum bila aku ingat balik....kalau tak sebelum ni asyik terfikir fikir je macam mana lah agaknya aku nak handle benda ni....sebelum ni tak penah la pulak aku buat perjumpaan f0rmal ngan parent....ni pun sebab nak bagi rep0rt card midyear....selain tu nak inf0rm kat parent macam mana kelakuan anak dan tahap bacaan....syukur sangat sangat....pertemuan 3 penjuru ni tak lah seteruk yang disangka...



0verall parent bagi resp0n p0sitif.....mula mula tu ada la jugak cuak...tapi sekeras kerasnya aku cuba kawal...cakap macam biasa je....fuhhh ! punyalah ligat 0tak aku nak susun ayat....nasib baiklah aku ni jenis yang tak malu sangat.....s0 rasa n0rmal je....aku rasa happy sangat dapat c0mmunicate dengan parent..rasa lagi dekat dengan anak anak murid aku....dan rasa macam aku dapat impr0ve s0ftskill aku depan orang....hihi...mungkin ni pengalaman baru untuk aku....actually tinggal lebih kurang sebulan lebih je lagi aku kerja kat sini....bila dah rapat dengan anak anak murid rasa sayang pulak nak tinggalkan....selagi aku kat sini...aku akan cuba sedaya upaya aku ajar mereka semua...penat aku berbal0i sebab m0stly anak murid dari kelas aku pegang t0p ranking....h0pe sangat mereka dapat kekalkan prestasi masa final exam nanti....^^ tak sabar minggu depan nak pergi lawatan dengan anak anak murid....hihi !

Saturday, June 14, 2014

cuti yang bakal berlalu !

salam..any0ng hasey0 !!!
h0yeah ! nampaknya cuti seminggu lebih yang aku nikmati bakal berakhir....
lusa sek0lah weyy !
bajet macam aku sek0lah lagi je....memang pun ! kau tetap sek0lah sebab kau tu cikgu....
by the way aku rasa happy, aman dan bahagia sebab jauh dari kesibukan kerja....
tapi yang aku peliknya bila kerja sibuk kata :

"aku nak balik lah ! nak tid0 puas puas........! "

padahal bila balik rumah........bukannya nak tidur pun...makin kurang tidur adalah....sebab bila bila masa aku boleh bukak tv, picit rem0te sana sini, tukar chanel masak jap, tukar chanel hitz jap, b0san b0san bukak lapt0p, teng0k cerita, bl0gwalking, b0san b0san bukak ph0ne jap, dengar lagu.....*memang lagha semuanya ! ciss !

one of my h0bby..hihi


aku bersyukur cuti yang diberi cukup lama dan aku decide ambik syif awal s0 boleh balik minggu kedua...lagi satu reas0n sebab sepupu aku nak kawen....rasa dah lama jugak tak berkumpul dengan c0usin sendiri....dah lama tak bersua muka dan tak bertukar cerita.....

selamat pengantin bari mamal..



pengantin lama..ibu & ayah..

with my sepupu yang sangat hot dan becok..

bila aku fikir fikir...lepas cuti ni banyak event sek0lah yang kena handle....perjumpaan ibubapa, hari sukan, persiapan alam ria, lawatan anak anak....tu belum masuk lagi bab bab pengurusan ! dapat dapat aku ni setiausaha...konfem stress gila nanti...*hanya Allah sajalah yang tahu....tapi takpe....aku jadikan semua tu sebagai satu cabaran....tak lama lagi pun kerja ni...bulan 8 nanti resign dah.....cepat betul masa berjalan....sem0ga hidup korang semua pun berjalan lancar...doakan aku dapat masuk UKM....ameen...

0kay dear...nanti 0ppa datang...hahaha...



Thursday, June 12, 2014

w0rld cup 2010 : thr0wback zaman kenakalan ^^

salam..any0ng hasey0 !
nampaknya bahang w0rld cup 2014 dah bermula awal pagi tadi...by the way credit t0 Brazil..y0u guys did very well !
bila mengimbau kenangan 4 tahun lepas...masa tu aku f0rm 4....mula mula memang aku tak teringin langsung nak ambil p0rt pasal cawan dunia tapi tak sangka lain jadinya...sekali papp ! pukul 3 pagi tadi one 0f my cl0se friend, daem pegi buat status kat fb :

seyes aku rindu korang dan bola !

haha..tergelak kecik aku baca status dia ni...dia rindu saat tu....mereka rindu dan aku jugak rindu !even bukan semua kawan perempuan aku yang layan...
time tu aku mula batak dengan w0rld cup dan mula dekati dunia w0rld cup...tak sangka menarik jugak w0rld cup ni macam piala piala er0pah yang lain...dan masa ni bari aku tahu perbezaan antara w0rld cup dengan piala er0pah ! betapa tak majunya aku masa tu....memang ramai bintang b0la sepak yang aku mula kenal dan minat...*tak nak cakap pasal piala m'sia..krikk krikk..

nak jugak chelsea...welc0me fabregas t0 our club ! #cfc 12/6/14
ada penah masa tu aku dan kawan kawan yang terlibat kat atas ni pegi fly asrama semata mata nak teng0k w0rld cup ! bajett melintas macam inn0cent depan urusetia kat aspura then masuk kereta avanza and fiinally blah dari simpunk lima ! haha...memang gila rasanya....thanks jugak dekat bapak daem yang sp0rting gila bawak kit0rang jalan jalan masa tu...haha..sampai penah kawan laki aku masa tu terkejut dengan perangai aku...dapat habiskan masa 3 hari 2 malam dengan macam macam aktiviti best ! aku ingat lagi masa ni first time aku buat sarapan nasi lemak berlatarkan sawah padi..berbasikal sambil menghirup udara segar di sawah padi....memandangkan rumah nenek daem kat sawah padi...*penat cari gambar kenangan tapi tak jumpa~

mana satu pilihan k0rang ??!

an0ther crazy m0ment bila aku dan mereka yang terlibat tak tidur sampai pagi sebab nak teng0k final w0rld cup ! ada s0rang kawan aku tu lagi bagus..ambik cuti emergency kunun padahal saja nak teng0k w0rld kat rumah...bajet macam warden tak kasi tengok padahal time tu pulak warden baik hati gila kasi can dak aspuri teng0k...menyesal dia tak dapat teng0k dengan kami..elehhh..ingat budak aspura je ke yang gila b0la....belum teng0k lagi camne geng aspuri teng0k b0la....at last kami menyaksikan Spain as a champi0n !!!!!! walaupun kejap je aku dapat teng0k t0rres sebab dia injured ..
c0ngrates..!!! dan es0knya masa perhimpunan pagi dengan lemah l0nglai aku mintak excuse kat prefect nak duduk kat belakang kununnya tak berapa sihat...*padahal nak tidur ! dalam kelas tak payah cakaplah.....haha

milik siapakah cawan dunia kali ini ??!

bila aku fikir balik masa berjalan cepat sangat...zaman dulu memang satu kenangan yang cukup indah bagi aku....it's n0t ab0ut the 'bad things' that we did but the sweet m0ment that we've...sekarang semua dah bawak haluan masing masing....even w0rld cup 4 tahun akan datang pun tak dapat nak kembalikan sweet m0ment kami dulu....by the way..hidup perlu diteruskan...hidup bukan untuk b0la..mati pun bukan untuk b0la....hidup dan matiku kerana Allah taala ~




Tuesday, June 10, 2014

we snap we upl0ad we feel..

Salam..any0ng hasey0 !!!

sekadar hiasan..

Siapa kat sini suka tangkap gambar..??!! saya !!! aku !!!kite!!!ambe!!!
Cuba teka sehari dalam berapa puluh gambar yang k0rang upl0ad..??

Satu…

sepuluh ! tak tak…

seratus….

ehh..ehh…mana ada…ana malu la….huhu…grr..

Tak kisahlah berapa riban gambar kau nak upl0ad sekalipun ….
tapi apa tujuan k0rang upl0ad sebenarnya..??

Suka-suka….

A must…..*rasa sawan kalau tak upl0ad sehari…

share kegembiraan *cliche statement..!

saja nak tayang  muka sendiri yang cantik dan hensem dengan 0rang…

cari calon suami, isteri..yuck !

whatever lah kan…..

Tapi kan kalau k0rang sendiri yang teng0k gambar yang 0rang lain upl0ad rasa apa..??

Ehh…menunjuk je tu…mentang mentang muka ada saham….
alahh..test market je tu….

hmm..menarik !....

wahhh….jelesnyaaaa..!!!

0whh….hmmm…takde feel apa apa…..

See..?? semuanya ada macam macam impressi0n kan…..atau dalam kata lain..penilaian yang subjektif….s0 tak kiralah tukang upl0ad ke 0r tukang teng0k pic yang di upl0ad ke…..masing masing ada rasa sendiri kan….
Yang penting kita tahu apa yang kita upl0ad dan apa reas0n kita upl0ad…..

Untuk 0rang yang suka teng0k gambar yang diupl0ad 0r sengaja teng0k ke….

Try t0 think p0sitive…..

Try bebaskan segala anggapan negative k0rang….
Cuba cakap kat diri sendiri…..kalau aku upl0ad rasa cam co0l 0r 0kay je kenapa aku nak k0ndem gambar 0rang….kankan…

Masing masing semua dah tahu dan semua dah b0leh fikir kan……dan ingat, setiap benda yang kita buat di dunia akan dihitung dan dinilai 0leh Allah tak kiralah sekecik mana pun benda tu….just a reminder f0r myself and f0r y0u all….insyaAllah…f0r 0ur sake and f0r 0ur life….sem0ga diberkati Allah…

Sunday, June 8, 2014

Lunch @ Restoran Mohd Chan Abdullah ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
hari tu masa awal bulan 5 after habis MC aku ngan family singgah makan kat restoran cina muslim....Mohd Chan Abdullah's restaurant....sebelum ni selalu pandang je...tak pernah nak merasa makan kat situ...s0 alang alang dah bergaji ni teringin lah jugak nak belanja family makan kan....kebetulan ibu pulak asyik sebut sebut je nak makan makanan cina.....s0 aku ngan kembar pun merancang lah makan kat situ...lagi pun memang susah nak jumpa restoran masakan cina yang halal kan....time ni aku singgah restoren Chan Abdullah yang kat setia alam memandangkan cawangan baru restoren ni yang kat kuala selangor tak buka lagi...

depan restoren ni...

haha...muka baru lepas sembuh ....bajet happy..

ayah, ibu & kinah...


tepat pukul 11.30 kami dah terpacak depan rest0ran tu..hahha....waktu 0perasi pun mula 11.30 am sampai 11.30 pm....sekali bila masuk perrhh...banyak meja dah kena bo0ked ! mujur ada lagi yang k0song...lepas duduk terus capai sebatang pensil, n0te paper and menu bo0k....rasa memang teringin nak rasa dumpling ngan wantan mee masa tu....yang lain pun sibuk 0rder dan our special menu....butter prawn...sebelum ni rasa nak meleleh je air liur tengok 0rang cina masak and makan butter prawn....s0 hari ni dapatlah aku rasa butter prawn betul betul hand-made 0rang cina !....

2 set 0f dumplings...
overall makanan & minuman yang kami 0rder memang sedap tak terkata..memang cukup rasa, p0rtion dia pun memang besar....sesuai kalau makan satu family...sekali sekala d0k makan besar memang berbal0i lah....this is my first time makan dumpling...hmm...sedap jugak rupanya...but aku lebih prefer cicah dengan s0s biasa dari s0s yang lagi satu tu....

seafo0d fried rice, wantan no0dles and butter prawn..^^

sedap sangat...kaya dengan butter and udang...harga memamng berbaloi......
alhamdulillah...kenyang jugak makan makanan yang banyak gila ni....target makan rm100 je tapi terkejut gak bila bayar RM80++ je....hehe...masih di dalam bajet.....lepas ni aku nak pegi lagi la makan kat sini....memang rugi kalau korang tak cuba...kalau tak tahu nak cari kat mana cuba korang search kat internet pasal rest0ren ni...konfem ada....hehe...