Tuesday, September 30, 2014

terima kasih 8Share ^^

 salam..any0ng hasey0 !!

tengs 8 share..^^


m0rning semua....hari ni rasa lepak sikit sebab kelas aku start pukul sepuluh....
adalah masa pagi ni nak siapkan assignment dan bl0gwalking jap....kalau tak sebelum ni jangan harapla~
daripada aku membuta better buat entry baru kan.....hehe...semalam ayah aku ada bagi whatsapp..dia kata ada surat aku sampai rumah...sekali bila aku tengok l0go baru teringat 8share ada bagi aku sticker sempena Malaysia Day hari tu....mula mula dia kata nak bagi key-chain tapi sebab ramai orang dah redeem s0 dia gantikan dengan sticker....kebetulan point aku banyak s0 aku tebus je la....aku memang suka 8share ni....sebab banyak benefit yang aku dapat....bayangkanlah k0rang b0leh online sambil buat duit...caranya macam mana ???? klik iklan jee.....even masa buat assignment pun k0rang boleh buat duit tau......this is one of effort aku nak cari duit sendiri....memang tak susah pun...apa lagi...nak j0in tak..??? jum la klik INI..


Saturday, September 27, 2014

looking f0r my kids


salam..any0ng hasey0 !!!
lama rasanya tak update...maklumlah aku semakin busy dengan assignment yang melambak gila..
semalam hajat aku nak datang tempat kerja lama tercapai jugak....seyesly semenjak dua menjak ni semamngat aku macam hilang sebab terkenangkan anak anak murid aku....asyik terfikir je tengah buat apalah anak anak aku agaknya....maybe sebab dah 8 bulan aku bersama mereka....ikatan tu makin kuat...bila aku tengah stress mengadap assignment rasa macam nak menangis bila tatap balik muka anak anak murid...rasa macam nak jadi lagi muaddibah diorang....alhamdulillah lepas kuliah pagi jumaat aku terus pegi nilai....

i miss them s0 much...6 umar..

sudah sudah la tu merajuk abang nabil...

lepas dapat gula gula terus baik.....haha




s0me of aku punya anak murid..

luckily UKM ke Nilai dekat je....masa aku naik kat unit 6 tahun tengok diorang tengah s0lat zuhur...then bila dah jumpa diorang rasa lega dan puas dapat tengok ....ada yang salam dan peluk aku..ceria aku tengok muka diorang..memang rasa macam anak sendiri pulak....nasib baik sempat aku beli gula-gula untuk diorang...adalah s0mething nak bagi mereka...ada s0rang anak kesayangan aku, nabil aiman nama dia.... masa tu pulak tetiba merajuk....punyalah penat aku pujuk sampai suapkan dia makan dan alhamdulillah dia dah 0kay dan nak baca buku dengan aku...sebenarnya dia rindu kat aku tapi dia saje buat merajuk..hahaha...tapi sedih gak sebab aku tengok semangat dia macam hilang lepas aku tak ngajar....tu lah antara reason aku nak datang lawat diorang....dah nak habis sekolah dah pun diorang ni..tahun depan nak darjah satu...apepun muaddibah doakan yang terbaik untuk anak-anak muaddibah....muaddibah sayang semua anak-anak muaddibah ^^


tangkap pic bef0re diorang balik...

Monday, September 22, 2014

sayang KTM..


salam..any0ng hasey0 !!!
hehe..saja nak tanya...k0rang penah cas ph0ne dalam KTM..?
hari tu masa aku naik ktm lepas balik dari pr0gram memang bateri k0ng gila....p0wer bank pulak lupa nak bawak....sekali bila naik je nampak s0ket kat bawah sit....heheh..apa lagi..aku pun terus lah cucuk charger...tak salah kan sekali sekala menggunakan perkhidmatan ktm....ke salah ? aku pun tak tahu..yang pastinya aku happy gila sebab dapat cas....



Monday, September 15, 2014


salam..any0ng hasey0 !!!
selamat Hari Malaysia semua.......apa plan hari ni......hahhaha...semestinya hari ni hari bermalas malasan bagi aku....semalam dah busy dengan kuliah s0 hari ni nak la rasa lepak sekejap....tak lah lepak sangat sebenarnya....assignment dah melambak gila kutt....rujukan satu hapak tak carik lagi.....dimanakah kawan kawan satu gr0up discussi0n sekalian.......0pkoslah sedang bermalas malasan jugak kan...haihh..kalau dah asyik bermalas malasan satu kerja pun tak jalan kan.....cuti ni manfaatkan masa k0rang untuk carik rezeki....nak tau macam mana...??senang je....lepas k0rang dapatkan tidur yang cukup pegilah buat s0lat sunnat dhuha...tak lama pun..kejap je.....insyaAllah ada rezeki yang Allah sediakan....cuma tunggu masa je.....t0day aku nak bagi best pr0moti0n kat k0rang....




 dan 



apa tunggu lagi...usya jangan tak usya !!!!


Saturday, September 13, 2014

seminggu kuliah...

salam..any0ng hasey0 !!!
dekat seminggu dah aku menghadap hari kuliah..actually 5 hari baru...perasaan...blur sangat sangat....masa first first aku datang fakulti je dah terpaksa jadi gelabah nak susun kelas tut0rial...pehh...jalan sana,.jalan sini...macam takde arah..padahal aku sendiri yang blur mana aku nak pegi....this week jugaklah aku cuba kawal c0rak masa dan perbelanjaan aku....tak b0leh nak keluar duit ikut sedap macam aku nak belanje lepas dapat gaji dulu...harharrr...dan satu lagi benda....c0rak aku berkawan....s0 far alhamdulillah aku masih dikelilingi kawan kawan yang baik, mesra...semua penuh dengan gaya dan backgr0und sendiri....dalam pada tu jugaklah aku cuba cari s0mething yang mungkin b0leh mengubah hidup aku s0meday...in my future....bukan untuk mengikut cara mereka...tapi cara aku untuk menjadi seperti mereka....yang semestinya hebat pada pandangan aku...m0hon diberikn kekuatan dan semangat....

Tuesday, September 9, 2014

minggu mesra mahasiswa @ UKM ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!
H0yeah !!!! minggu mesra mahasiswa a.k.a 0rientasi dah habis dan aku free !!!!!
Haha…even free tapi still cuak sebab es0k dah start kuliah….sepanjang seminggu aku 0rientasi…macam macam sangat benda yang aku dapat selain aku dapat kenal UKM…teruja dapat jumpa dengan kawan kawan baru dari serata negeri dan negara....dapat jumpa new ro0mate.....s0 far semuanya mesra alam....ngan sape sape je aku b0leh masuk...best sangat dapat k0leh rahim kajai !!! macam h0tel plak bilik dia...2 0rang je pulak tu satu bilik ....aku suka ro0mate aku ni...dia tak penah d0k h0stel pun bef0re ni tapi b0le urus semua ngan baik ^^

terima kasih ibu ayah ^^

my new ro0mate..fana fr0m KL..

berkenalan dengan dekan dan para pensyarah my c0urse..

majlis ikrar @ dectar..really excited !!!

perrrgghhhh….kawan kawan dekat sini gila gempak….taktau nak cakap macam mana….mesra alam sangat….well..kami kan 1 malaysia….kat sini fasilitator dikenali kit0rang panggil PC atau pemudahcara….di0rang ni memang seyes supp0rting gila....aku tak dapat lupakan masa perang dectar sanggup depa semua kipaskan kit0rang sendiri sebab dah tutup airc0nd masa tu....actually sampai sekarang aku still terkejut dan tak percaya sebab dapat masuk UKM…dapat dekat dengan 0rang 0rang yang hebat….tapi nak buat macam mana…self c0nfident kenalah ada….teruskan belajar dan buktikan kat ayah dan ibu yang aku boleh berjaya macam di0rang semua…


masa ekspl0rasi UKM..first time jelajah UKM..


time senam aer0bic 1 malaysia...gempak gila !!!


s0me 0f baby redf0xes..


the 0ther 0f my girls..

0rientati0n m0ment ~
Aku ingatkan masuk U dah takde 0rientasi…rupa rupanya ada jugak….haha…macam macam pengalaman pahit manis aku dapat…memang bukan 0rientasilah kalau tak tidur 2/3 jam je…satu perkara unik masa 0rientasi kat UKM ni bila ada perang dectar….setiap k0lej akan berlatih cheers kolej ataupun cheers k0lej lain....dan perang akan bermula lepas malam apresiasi seni sampai lah pagi…dan tahun ni k0lej aku menang dan dapat kekalkan kemenangan…siapa k0lej yang paling lambat keluar dectar dia akan menang...sampai pukul 2 pagi jugaklah perang ni habis…memandangkan aku tak berapa suka dengan perang ni dan sempat larikan diri but aku sendiri tak terlepas rasa semangat kajaiii ! "merah putih darahku, rahim kajai k0lejku ! "


happening memang happening...sampai pening !

masa malam annual dinner..last 0rientasi..s0bs..


barisan PC yang supp0rting n awes0me ! thanks k0rang semua !


Last 0rientasi ada annual dinner..tahun ni k0lej aku buat tema merdeka raya….untuk raikan kami as newbie dan seni0r yang dah bertungkus lumus jaga kami sepanjang seminggu….jasa k0rang semua memang kit0rang takkan lupakan..hehee…es0k start kuliah…s0 gud luck kawan kawan seperjuangan..^^