Sunday, October 26, 2014

t0gether we eat t0gether...^^


salam..any0ng hasey0 !!!
akhirnya cuti mid-sem aku dah berakhir...perasaan ??!! still sama macam aku habes cuti masa sekolah sekolah dulu....tadi pun masa aku dok dalam kereta tengah on da way balik UKM...aku terfikir...perkara yang aku lalui sama je dari aku balik hostel dulu dulu...memikirkan cabaran yang makin besar....hakikatnya belajar ni mana ada yang senang....aku perlukan doa semua especially ibu ngan ayah aku...perjalanan hidup sangat berliku....so teruskan...teruskan dan teruskan......

welcome to Mohd Chan restaurant ! i luv the view...


actually nak share s0me sweet moment semalam....rasa dah lama satu family tak berkumpul...ayah aku bawak makan lunch kat restoren chinese muslim, tempat feveret kit0rang...cuba search kat google mohd Chan Badullah restaurant..konfem jumpa...ni kali kedua kami pegi sana...masa first time pegi masa tu aku baru baik chicken pox ! muka berbintik lagi masa tu...2 orang adik aku takde masa tu sebab diorang kat hostel..now kami semua ada....masa tu aku yang belanja family hasil gaji aku...sekali sekala nak buat amal...sekarang zaman aku sayang duit ! hehhh...

ibu, kinah & piah

syurgaku...ibu dan ayah....

kembar, anis & atiqah...

alhamdulillah...alhamdulillah...
best la jugak sekali sekala makan something yang lain...restoren ni pun sediakan makanan dalam portion yang besar....so memang berbaloi....aku paling suka butter prawn dia...seyes sedap lemak berkrim ! western fo0d pun n0t bad....terima kasih ayah belanja kami sekeluarga....doakan kite menang rm3000...bole la belanja family nanti...insyaallah....doakan kite senang belajar kat UKM ni...see y0u all next time..byebye...



Tuesday, October 21, 2014

gudbye khalis :D



salam..any0ng hasey0 !!!
berjaya jugak aku post satu lagi entry sementara menikmati mid-sem break ni....
anyway bukannya cuti sangat pun....lebih kepada nak rehatkan diri je....hihi...
alhamdulillah malam semalam aku ngan lagi 3 orang mek jelita, aineen, wan adilah ngan najah  dapat hantar kawan special kami..Khalis Syahirah yang akan berlepas ke mesir untuk sambung study medic...hajat yang selama ni dia idam idamkan setelah berkorban selama 2 tahun kat bumi waqafan...dia sangat berjasa ngan aku....thanks for bring me to a new world khalis...mungkin kalau Allah tak jumpakan aku dengan khalis aku tak sampai tahap ni....dia sangat hebat di mata aku.......one of my best friend ever...dia jugak mantan presiden hawa kat kolej kampung jawa dulu....cukuplah sekadar tu...kalau nak dicerita memang takkan habis...



ke KLIA ke kita...

last m0ment with our PHot...khalis syahirah ^^

i luv her smile....wink wink..

busy busy pun still sempat interframe ^^

mek tengah tu memang galak kalau bergambar...

khalis sempat bagi pic ni masa dalam flight ....

bilalah aku nak flyyyyyyyy....k0rea ^^

khalis semakin jauh di pandangan...s0b s0b....

tinggallah kami berempat ~

dear khalis...
terima kasih sebab jadi kawan kite, terima kasih atas teguran selama ni kalau kite ade salah silap kat mana mana..., terima kasih tunjukkan kita jalan 'perjuangan'......semoga selamat di bumi Mesir....jadi seorang doktor yang kuat dan boleh rawat penyakit ummat kat luar sana....keep on bl0gging ya !!! insyaAllah kalau ada rezeki kita akan jumpa lagi....even kite tahu mesti k0 sibuk gila kan nanti...be strong...cuz i know y0u are m0re str0nger ...ntah betul ntah tidak ayat aku ni...dulu dapat hantar ko kat pudu je masa nak balik penang....now Allah bagi kesempatan untuk hantar ko pegi Mesir....doakan kite kuat kat bumi UKM ni....

mid-sem break : visit anak murid II


salam..any0ng hasey0 !!!
happy h0liday sempena mid-sem break ni kepada semua member member aku yang tengah sonok dok rumah tu...untunglahhh.....dapat berfoya foya kat rumah....aku...cukuplah berfoya foya kat UKM. je....dengn assignment ngan program sana sini....kalau balik rumah pun konfem konfem aku malas...s0 lebih baik aku rajinkan diri pegi program program kat sini....for sure one of reason aku balik rumah lambat sebab nak melawat anak anak murid aku....rindu gila aku kat diorang semua !!!


teheeee~

semalam memang cadang nak melawat anak anak murid aku kat Nilai....actually mula mula macam malas je sebab tengok macam redup nak hujan je.....lepas tu tiba tiba ada sorang parent anak murid aku bagi weechat tanya aku jadi datang tadika ke tak..... 



pehhh tekejut gila aku...dah la aku sendiri tak mandi lagi masa tu....so dengan ekspressnya bersiaplah aku nak jumpa anak anak aku...rupanya anak murid aku yang lagi eksited nak jumpa aku...terharunyaa~ aku tak nafikan...diorang semua sumber kekuatan aku...even aku dah terpisah jauh ngan diorang tapi hubungan aku ngan diorang tetap erat...dan berkat doa anak anak ni la yang membawa aku ke UKM....diorang kan suci..takde dosa....terasa tenang bila jumpe diorang...



alhamdulillah..kedatangan aku disambut dengan ceria oleh anak anak.bersama dengan sorang lagi kawan aku yang pernah ngajar sama dulu....still ingat kat aku...siap peluk ngan cium aku lagi tu....terasa macam ada anak sendiri pulak...memang itu yang aku rasa sejak mengajar diorang dulu..."dapat jadi ibu sebelum masanya"...hehe..next week diorang akan berdepan ngan final exam...papepun aku doakan yang terbaik untuk mereka....dah banyak perkembangan diorang...hopefully sebelum diorang darjah satu sempatlah aku jumpa lagi sekali....huhu..

there are my heaven ~

Wednesday, October 8, 2014

g0t redbull free..

salam..any0ng hasey0...
lepas habis meeting, balik kolej and terus sambung assignment...sedar sedar dah pukul 1 ...rasa macam nak stay je...pehh..nasib baik es0k kelas pukul sepuluh...tak la kelam kabut sangat....actually nak hilangkan ngantuk...maka dengan itu terciptalah entry ni....few week lepas masa aku habis kelas and tengah sibuk tunggu bas tengah tengah panas.....lalu la satu kereta ni...h0t gila wey ! seyes aku sendiri tak penah teng0k kereta macam tu....lepas tu kereta tu berenti tepi bus stop dan keluarlah dua 0rang akk cun....dengan suara ala ala gedik manja dia cakap "ehh k0rang tak panas ke ? mesti haus kan....." then masa tu dia bukak bonet kereta dia keluarkan air redbull...rupanya bonet dia tu freezer kauuu ! aku pun first time minum air ni...

lai lai lai !!! air free !!!

nampak tak keunikan kereta ni...

sejuk dan segar.....

dan bas pun tak sampai sampai...huhu

redbull energy drink !


dah 0rang bagi free s0 kit0rang ambik je la....hehe....daripada aku beli air gedegang seringgit duit aku jatuh....ramai jugaklah masa tu yang ambik....bas pun macam tak muncul muncul je....then lepas tu di0rang pegi....akak tu kata air redbull tu limited edition sebab keluaran Australia kalau aku tak silap....mati mati aku ingatkan air ni untuk lelaki je..rupanya girls pun bole minum....rasa dia sama je macam air gat0rade....lebih kuranglah...ada rasa masam masam...s0 thanks lah akak akak cun tu bagi kit0rang minum free....0kay ngantuk...rasa nak tid0..babaii !

Saturday, October 4, 2014

my new baby blue : s0ny walkman

salam..any0ng hasey0 !!!
semua mesti ada wishlist sendiri kan...k0rang tau tak..kalau k0rang listkan wishlist korang...one fine day mesti k0rang akan capai jugak wishlist k0rang tu.... hari ni aku berjaya c0mpletekan one 0f wishlist aku...ikutkan dari dulu aku boleh je dapatkan wishlist aku ni...tapi maybe baru sekarang seru dah sampai...eceyh...p0yo je...


blue my ch0ice..

usya usya..



petang tadi lepas aku tukar speck baru tetiba rasa macam nak beli s0ny walkman yang aku idam idamkan selama ni....actually takde lah baru sangat sony walkman ni tapi aku try jugak beli...rasa nak memiliki sendiri walkman ni...based on apa yang aku usya sebelum ni...s0ny walkman selalu buat gadjet version baru...macam lah walkman ni...every year mesti akan ada new version....s0 nak kata ketinggalan tu tak lah jugak...kat ph0ne ngan lappy aku pun dah beratus lagu yang aku kumpul....antara sebab aku nak beli benda ni sebab aku sendiri memang suka mendengar...tak kisahlah dengar ape pun....aku nak kumpulkan semua surah quran, lagu lagu & nasyid kat dalam tu dan aku perlukan benda tu untuk rec0rd sebarang benda yang aku nak rec0rd...


my new baby blue....

s0 bila aku tengah bejalan kaki pegi ngan balik k0lej or fakulti boleh la aku sambil dengar benda alah ni....aku kurang minat dengar lagu kat ph0ne,..rasa cepat sangat habis bateri...lagi lagi bila aku on m0bile data...dan yang paling aku happy sebab aku dapat kumpul another blue things...masa aku pilih tu pun ada c0lour hitam ngan pink je...yang hitam tu 2 gb je..kalau yang pink tu memang kirim salam je la....memang tak la aku nak beli c0lour pink....buat semak mata aku jee....ingatkan walkman ni dah jatuh harga macam beli smartph0ne ke...padahal sama je mahal....daripada rm219 dia bagi rm200 je...kalau yang 2 gb tu dari rm189 dia bagi rm150...tapi bukan warna biru la...disebabkan aku memang berhajat sangat nak miliki benda ni s0 aku pun belilah.....aku nak demand sangat pun tak boleh jugak sebab walkman ni new version...spesifikasi dia better dari yang dulu punya....s0 welc0me t0 my life baby blue....i luv y0u s0 much !

Friday, October 3, 2014

ph0toshoot JAKMA..


salam..any0ng hasey0 !!!
happy h0liday semua....sebulan lebih aku tak balik rumah finally dapat jugak aku jejak rumah...perasaan still sama...takde feeling pun nak balik...cuma feeling 100% nak rehat....dulu masa aku kerja kat Nilai lagilah berbulan bulan aku tak balik....sampai kawan kawan aku cop aku jenis tak suka balik rumah...but this time...masih dalam mo0d home sweet h0me...fokus balik untuk siapkan segala assignment...rasanya ni je masa yang ada...kalau hari biasa kat fakulti memang sibuk....d0k mengejar kuliah & kelas tut0...macam ada je meeting and pr0gram...tapi aku sangat suka kehidupan yang busy macam ni....atleast hidup aku tak k0song...alhamdulillah ramai kawan yang baik sekeliling aku....yang banyak t0long aku....tanpa mereka siapalah aku kan...

JAKMA INTAKE  14/15..

n0w aku nak kenalkan rakan rakan aku....ni semua rakan satu jabatan...aku k0s dakwah & kepimpinan @ UKM...satu jabatan yang tak kurang hebat bagi aku....banyak cabaran yang aku kena lalui...f0r sure bersama mereka jugak....maybe sem ni je aku nak bersama di0rang...maybe nanti kami akan berpecah ikut m0dul masing masing....aku pun tak tahu aku bakal dicampakkan ke mana...yang penting kena usaha...


 
susah senang kami bersama..

my girlssss...
semalam bef0re balik raya....kami ada ph0toshoot under fakulti....h0yeah..this is 0ur first ph0toshoot ever....lepas kuliah terus berkumpul untuk tangkap gambar..kalau tak sebelum sebelum ni asyik tangguh jee...aku bangga dapat jadi kawan mereka....semakin hari semakin terasa kemanisan ukhuwah....

kawan KISAS yang satu c0urse dengan aku...

all the best....