Wednesday, December 31, 2014

go0dbye 2014..


salam..any0ng hasey0 !!!
lebih kurang dua jam je lagi nak ke tahun 2015 !!!
time's running....rasa kejap je tahun ni....
hahahh..dah nak habis baru kau kata kejap padahal nak mengadap setiap hari dan bulan...pheww...
rasa nak jump t0 conclusion...overall tahun ni banyak membwa makna dalam hidup aku....
8 bulan hidup sebagai teacher tadika...hidup bersama anak anak kecil dan memdidik mereka macam seorang ibu...feeling "be a mother bef0re the time"..memang precious sangat !

missing my kids already !

tahun ni jugak aku diserang 2 penyakit yang tak kurang deritanya...
chicken p0x & demam denggi...
even dah menghilang dah pun kesan chicken p0x tu tp pengalaman aku bermalam kat h0spital memang kalau bole aku tak nak ulang..dapat dapat masa raya...derita w00 !

this part i never want it again..hopefully...


then bulan 9 i'm be a student AGAIN..
menjalani hidup sebagai student di UKM...yang penuh dengan liku dan onak duri..ceewaah !
tapi alhamdullillah...semakin aku belajar dan belajar..semakin banyak kejayaan yang datang...
kadang sampai datang kejayaan yang tak disangka...syukur...dan kegembiraan itu aku hadiahkan untuk keluarga aku....lumrah kegagalan itu ada di mana mana...
tapi jadikan lah kegagalan itu  sebagai peransang untuk lebih berjaya...manusia mana yang tak pernah diuji kan...s0 teruskan kehidupan...walaupun 1001 kegagalan kau bakal lalui...
actually aku tak listkan lagi pun apa yang aku nak capai untuk tahun 2015 akan datang...tapi insyaAllah...impian memang selalu ada...tinggal usaha dan masa je yang menentukan !


keep calm and happy new year !!!
|
|
|
|
|
V

by the way aku tak habis exam lagi wey !!!
2 papers done...btw 3 papers c0ming so0n..
wish me luck ! :)


next paper aku tahun depan uollss..bhahaa


 semoga tahun 2015 dilimpahkan rezeki yang berlipat kali ganda...semoga hari hari yang mendatang memberikan banyak senyuman untuk diri ini...bersama rakan rakan yang menceriakan hari hari aku...

Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com

 salam..any0ng hasey0 !!!
sebelum beranjak ke tahun baru ni nak la jugak join GA ni...
go0d luck ! hehe

klik banner

Monday, December 29, 2014

no one knows but me

             



Waterfall, water down,
Wash away that guilty frown
Falling rain, rising sun,
So many things to get done
I am done, it’s your turn
I'm getting old, no time to burn

Chorus:
And no one knows but me, the power that I see
And everybody thinks that I’ve gone crazy
And no one knows but me, just thinking of what could be
And everybody thinks they're the one...but me

Rise up strong! What you’ll see
Oh, is this real or imaginary?
Shining bright, the night has come
The better life has not yet begun
Here we are, lessons learned
I am done, now it’s your turn!

CHORUS

People think that I’m alone, but I feel close to You
They don't see that I can love, but I know You do
No one knows just how I feel, only You see through to my heart

CHORUS

Hands raised high, only You can see
For no one knows...but You and me

Sunday, December 28, 2014

lunch cara orang malas..

salam..any0ng hasey0 !!!
esok dah start final exam...seyes rasa cepat sangat masa berlalu...
padahal rasa baru je masuk first sem ni....masuk kelas tut0, kuliah, kelas citra bagai...tup tup dah nak exam dah....memandangkan dah nak exam ni...kene betul betul pandai bahagi masa...suasana belajar pun kena control sendiri...stress pun kena kawal....aku pun tak berapa sihat sebenarnya...lately macam macam sakit yang datang...tapi takpe...jadikan sakit tu penghapus d0sa...yang penting study smart....

tamat la sudah ayat yang berbunga....sebenarnya nak story pasal hari ni..disebabkan malam tadi aku bantai tidur pukul 3 pagi...actually pakat dengan ro0mate nak bangun lambat sama sama..memandangkan kit0rang sama sama "cuti"...s0 bajet study lebih sikit malam tadi...then pagi lepas bangun subuh gajah  terus mandi and sambung study....sampai lah tengah hari aku pun merayap kat bilik sorang member ni....roomate aku pun dah merayap entah ke mana dengan kawan dia...semalam kemain plan nak 0rder pizza delivery....tapi member aku ni sangat manja...s0 aku lah yang mengorderkan...


santapan dah sampai..

our threat t0day !

lepas call abang pizza...terus aku 0rder Big Variety Box  & Jam Pack Pizza...nasib baik cuaca mendung je..belum hujan lagi,,,,tapi masa tu risau gak la sebab hujan renyai renyai..pastu berenti jap...masa member aku beli air aku pun setia lah menunggu abang pizza sampai...tak sampai setengah jam abang pizza pun datang dengan bawak hidangan lunch merangkap breakfast kit0rang...tunggu apa lagi..masuk bilik, tukar baju and bedal lah sampai habis...ikutkan hidangan pizza tu untuk 3-4 orang tapi peduli apa aku...licin jugak akhirnya kit0rang telan...alhamdulillah....nikmat sekali sekala...nak keluar malas...s0 gunalah kemudahan yang ada...hihi...



 creamy carbonara pasta, garlic bread, jam pack pizza, mushroom soup & new orlean chicken..
terima kasih  ya Allah..kenyang lah jugak makan semua semua ni...daripada makan bersila sampailah d0k melunjur kaki....sampai lah habis kit0rang makan...lepas ni nak cuba yang lain pulak...aku ni dah la selalu tukar tukar selera...aci nak rasa je semua...bersyukur duduk UKM..banyak betul kemudahan kat sini...lagi lagi untuk orang malas dan mengada ngada macam aku ni...heeheee

#happystudy
#go0dluckfinalexam
#prayf0rpantaitimur


bagi yang tak tau order online...sini aku ajarkan caranya :


1) call 1300 88 2525.. bayangkan iklan piza 0ne three hundred eight eight tw0 five two five !!!
tunggu sampai talian disambungkan then tekan 1 untuk bahasa Malaysia dan tunggu sampai dengar suara abang pizza..
2) bagi nama dan alamat..dia akan search alamat kita dulu...
3) pilih nak order yang mana *kalau takde pemplet sendiri dia akan bacakan menu..kalau dan tambah hidangan lain pun bole...
4) lepas dia buat confirmation harga, sediakan duit secukupnya & pizza akan datang dalam masa tak 30 minit..

biasanya dalam lagi 10 minit dia nak sampai, dia akan call dan cakap nak ambil kat mana..kalau macam aku suruh dia pegi kat foyer kolej aku...

taraa !!! abang pizza sampai dan boleh buat pembayaran...senang kan ??

Wednesday, December 24, 2014

GivEawAy BiRthdAy YoU aLLs ^^



klik banner

4/4/1994
104.PARIT 13, SUNGAI NIBONG, 
45400 SEKINCHAN, SELANGOR DARUL EHSAN.

Mini Giveaway #1


klik BANNER


Giveaway untuk Bloggers


KLIK banner


wordless wednesday





when y0ur life getting s0 hard...
think positive and make big eff0rt...
believe yourself....
just ign0re y0ur enemys at the outsides...
pains c0me easily...gains c0me hardly....
smile...smile..smile....
keep calm and continue life with n0 regrets...
there's many chances 0ut there....g0 and grab them....
the simplest thing that always make you alive and getting str0ng..
DETERMINATION

*the controlling or deciding of something's nature or outcome.

Tuesday, December 23, 2014

last minit


............

salam..any0ng hasey0 !!!
hmm... mo0d tengah study week....eceyh...study lah sangat padahal tak sangat pun...
seyesly at first nak balik rumah 3 hari je tapi sebab fakt0r kesihatan s0 aku panjangkan jadi 4 hari...hari yang kelima terus balik UKM..ni pun baru je sampai....alhamdulillah hari ni kepala tak seberat semalam...pagi, tengah hari, petang asyik baring je....

tengah aku dok usya usya FB ....aku pun usya lah page uni aku ni...actually page UKM Confession ni yang baru...yang lama dah kene block..masa tu semua student ukm pelik macam mana page tu bole kena block..maybe sebab banyak sangat confession yang kontroversi kut..

by the aku sangat suka dengan confession yang atas ni....study last minit..hahha...benda yang selalu aku buat....tak tak nape...aku memang bukan yang jenis study awal awal...alasan aku...*nanti mesti lupa...ni aku punya pendapat lah...tapi bole jadi tak semua yang study last last minit ni result dia boleh gempak....kalau budak gifted tu lain ceritalah....s0 far aku tengah nak dapatkan mo0d study....memandangkan next week dah exam...cepat gila bhaii ! es0k pun aku ada syafawi ! *syafawi tu yang hafal hafal surah...ni yang aku lemah dari dulu sampai sekarang....semoga aku diberikan ingatan yang kuat dan kerajinan yang berlipat kali ganda dari sekarang ....ameen...

anywayy...abang Thailand yang sarung jersi no 7 tu hensem kan...??!! hehe



Saturday, December 20, 2014

1st GA Eyzamiel : BB Cream Seqy Beauty ^^




klik BANNER


Sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak) Sesiapa yang beli ngan sis Eyza... dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia... dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :) Untuk pertanyaan / pembelian : Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382 Instagram : izz_zara_shoppe email : eyzafarza@gmail.com 


GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG ^^

salam...any0ng hasey0 !!!
jum join segmen GA !!!
semoga ada rezeki menang...hihi


klik BANNER

GA MYSTIC CITY BY BAJUWARNACOKLAT





Friday, December 19, 2014

2014 Year End Blog Giveaway ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
kiut kan hadiah hadiah kat bawah ni...jum kita join....^^

 klik banner
klik banner ..

Mini Giveaway by Hanis Masturina ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
jemput koin !!!
Hanis Masturina
klik BANNER

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

salam..any0ng hasey0 !!!
jum kawan kawan kita support newbie yang cun ni...
beliau murah hati nak bagi kita hadiah....
apa tunggu lagi...jum kita join !

 klik banner !
klik banner


Giveaway By Eny Abdullah ^^

Blog Eny Abdullah.

Cara nak sertai Click JOIN GIVEAWAY.....

1. Follow Cooking & Photography Blog Eny Abdullah - http://enyyusnizar.blogspot.com/ 
3. Follow Instagram Eny Abdullah - 





happy study week !

salam..any0ng hasey0 !!!
happy h0lidayy semua....haha..dah lama kan budak sek0lah start cuti...yang aku ni pulak baru nak start study week....cuti lagi lah belum ! perasaan semakin hari semakin terseksa..memikirkan paper exam nanti....rasa macam masuk tak masuk je aku belaja selama 14 minggu ni....seyes belajar kat sekolah sangat lain dengan belajar kau universiti...by the way...i luv U m0re....hihi...
merasa lah balik rumah even sekejap...ni pun nak mintak restu jee...hee..



gambar hiasan..*abaikan keselerakan 



Monday, December 15, 2014

Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman

klik SINI
tagged :

[Giveaway] Hello from Canada


Hello from Canada
klik SINI


     sambil mengadap assignment yang berbaki sempat jugak aku join satu giveaway ni..jum support !


SOALAN : Apakah URL blog Doodles of Life?
OPKOS LA 



First Giveaway by Kamamimi



First Giveaway by Kamamimi

Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari!

Ditaja oleh :
Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's kitchen | Iola | Budak | Frau Lisa | Nurashikin ZA |


23 November 2014 - 23 Disember 2014

drama team :D


Salam..any0ng hasey0 !!!
Alhamdulillah finally drama team aku untuk subjek foundation English done ! after 14 minggu bertut0rial….dan lepas grammar exam kitorang pun berdrama….untuk kelas aku ada dua team drama s0 split 2 ….team aku bawak drama Secret Garden….cerita yang n0t bad….cerita dia lebih kurang macam alice in the w0nderland….team aku semua ada 14 orang…3 lelaki and the rest perempuan….

time buat props..
semua prop hand-made je..costum pun sendiri sendiri..

               
Actually drama ni okay je…Cuma terasa leceh bila kena fahamkan story and nak berlatih acting…kalau masa nak buat latihan je…mesti ada yang tak cukup…ikutkan semua cam malas nak buat…tapi bila fikir markah s0 hadapkan lah jugak…bese alasan cliché kalau tak dapat dating…ada meeting lah, program lah, kem lah, gr0up discussion lah….macam lah semua tak busy kan…padahal aku pun sama je…tak boleh nak c0pe sangat….bila dah last last…baru rasa ikatan antara kit0rang ni sebab semua dapat spend masa sama sama…kalau tak asyik nak kutuk si director je…haha..


selfie sementara tunggu our director..

bersantai sambil berpractice..

Alhamdulillah masa presentation semuanya berjalan lancar..kalau masalah teknikal biasalah tu….lepas dah habis….baru terasa macam saying nak berpisah ngan member dalam team aku ni…next sem ada yang dah tak sama kelas dah…sedih wo0 ! lagi lagi kit0rang dari lain lain fakulti….pasni kalau jumpa tegur tegur lah yee….at last…semua pakat dah left group whatsapp…haha…kalau dibiar pun mesti krikk krikk je nanti…better aku left dulu….


one of part in our drama..

time tunggu part masing masing..
another group..


special thanks buat 2 orang pensyarah lecturer kit0rang..Madam Mazidah & Madam Etna atas didikan sepanjang satu sem nie...S0rry guys if selama 14 minggu bertutorial ngan korang ada yang terasa hati…rasanya tak kan….seminggu 2 kali je pun ngadap muka k0rang..haha….ada masa jumpa lagi 0kayy….alahai…kita kan still dalam UKM lagi….hihi…bajett sedih pulak….gud luck semua…bubye !

lepas satu..satu group yang aku left...


foundation english set 16 in memory ~