Saturday, December 19, 2015

happy study week ^^


Salam..any0ng hasey0 !!
Fuhhh ! berakhirlah sudah segala kelas tutorial and kuliah untuk sem ni…tapi yang tak penah nak habis esaimen !!! huhu…..punyalah nak carik masa completekan segala benda alah ni….orang lain dah sibuk balik rumah untuk study week..tapi aku tengah dok temenung kat bilik terfikir fikir bila lah nak balik….haha…overall sem ni sangat mencabar bagi aku….permulaan sem yang terasa macam nak terumbang ambing hidup ni….esaimen ngan task yang datang tanpa henti…macam tak tahu je yang satu kampus aku tengah problem wifi….banyak duit aku habis sebab beli data je…macam tak guna bayar yuran beriban…tu baru pasal wifi..belum lagi pasal partner partner esaimen….dapat dapat kalau bahagian nak kumpul esaimen…macam nak gila menunggu…*padahal aku pun sama je buat esaimen last last minit..haha…





Sem ni jugak  terlalu banyak program best best yang aku sendiri eager nak join…lagi lagi program yang bercorak komuniti…. lagi seronok bila dapat jumpa ramai kawan kawan baru ! rasa rugi gila kalau nak tinggalkan segala program tu…lagi setahun setengah je nak habiskan study ni…untuk adik adik yang nak masuk uni…hidup kat kampus ni bukan takat kuliah, kafe katil je….banyak lagi benda lain yang korang sendiri kena explore…btw i luv charity work !





Dan sem ni boleh tahan banyak ujian dan dugaan aku….kadang memang rasa nak tutup mata je hadap semua benda ni tapi biasa lah kan…semua orang takkan lari dari masalah…nak nak tahap kesabaran aku yang setinggi gunung Everest ni…rasa tak mampu tapi kena hadap jugak..lagi lagi bila hidup dengan kawan kawan….tapi bila dah down gila tu memang tak payah cakap lah..sampai nak bercakap pun malas….lepas tu rasa nak lari sorang sorang je….



Semoga sem ni aku dapat buktikan kat ibu, ayah and family aku yang aku boleh dapatkan lagi dekan…..aku nak sangat jadi contoh dekat adik adik aku….sometimes terpaksa sembunyikan air mata dan berlagak tenang duduk kat bangi ni….dalam hati Allah je yang tahu….semoga segala kesukaran dan kesulitan sem ni jadi penguat semangat aku untuk dapat dean list !

#happystudyweek

#goodluckfinal 

hopefully dekan lagi sem ni ^^


Sunday, December 6, 2015

Kem Mahasiswa Awesome @ Nur Lembah Pangsun


salam..any0ng hasey0 !!! 
alhamdulillah baru balik dari Nur Lembah Pangsun...sape penah pegi ??! *angkat tangan sikit..best tau tempat ni sebab aku berpeluang rasa keseronokan tempat tu...before ni penah pegi kat Nur Bukit Unggul..ni pun mujur ade persatuan anak Selangor (permas) UKM yang buat program ni..so dengan tanpa segan silunya aku pun join lah padahal ada program lain sepatutnya..hehe...sebab dah lama tak buat flying fox ngan rafting..cuma rugi sangat sebab tak dapat nak amek gambar time rafting ngan flying fox...sejak dua menjak ni rasa macam serabut sangat aku ni...dengan esaimen lintang pukang, program sana sini, citra lah..

yeah ! welcome to Nur Lembah Pangsun
haha..poyo lebih

so dalam kem Mahasiswa Awesome PERMAS UKM aku dapat jumpa ramai kawan baru...pengalaman dan kegembiraan yang baru...dua hari cuba nak larikan diri dari segala tekanan esaimen...yang penting banyak sangat ilmu aku dapat...tempat ni menyimpan suk, duka, pahit manis aku ngan kawan kawan yang lain...plus aku memang suka join adventure activity and yang bersifat team-building...so dari situ banyak benda baru aku belajar dari orang ^^ so korang yang tengah study lagi..kalau ada program program macam ni try lah join..konfem korang akan jatuh cinta...dapat dapat program yang free..yang penting enjoy and happy ! haha kbye !



jangan harepp nak menu complete camnie kat uni unless guna duit sendiri..huhu


dinner time !

performance grouping..awesome !

malas dah nak story panjang panjang memandangkan esok kelas dan mata teramatlah ngantuk.,.semoga segala esaimen dan presentation aku berjaya siap sedikit demi sedikit....tak sabar nak study week oii !!!

i luv my team so much...semoga perkenalan yang singkat ini ada hikmahnya...

Tuesday, December 1, 2015

happy




salam..any0ng hasey0 !!!
let's be beautiful inside and out ! 
*smile


Mini Giveaway by Myra & Ina ^^

                                                                   Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah




Giveaway Disember 2015 Cash RM500 ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
tengah tengah sibuk beresaimen sempat lagi aku join segmen GA ni....hihi
jemput join guys !


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


Thursday, November 19, 2015

busy


salam..any0ng hasey0 !!!
yes !!!! aku agree sangat sangat ! kadang kita busy sampai lupa nak ambik masa untuk diri sendiri...
insyaAllah semoga kesibukan ini terisi dan menjadi manfaat untuk aku sendiri....
Ya Allah..berikanlah aku keberkatan waktu dan kesempatan untuk menyiapkan segala tugasanku....

#routet0assignmentsss
#routet0finalexam





Tuesday, November 17, 2015

thanks FlyFM ^^



Salam..any0ng hasey0 !!
kadang kadang tuah orang memang sudah nak jangka...sebab rezeki Allah tu memang luas..cuma tinggal kita je nak usaha atau tak....alhamdulillah contest yang tak sampai 5 minit aku masuk last week dapat bagi aku tuah....thanks Flyfm for giving this reward for me..insyaAllah i will use it wisely ^^ 






manfaatkan peluang yang ada di depan mata...semoga segala peluang akan memberikan rezeki yang lebih kepada kita ^^

Wednesday, November 11, 2015

imagination ^^


salam..any0ng hasey0 !!
sambil sambil goyangkan tangan dan kaki siapkan esaimen terasa dah lama tak blogwalking....well..blogwalking is the best theraphy untuk aku legakan stress..boleh tengok macam macam entry...paling penting dapat tambahkan kawan, pengetahuan dan pengalaman....for now aku nak share current best song yang selalu aku dengar....hihi


                          Imagination -Shawn Mendes


for now i luv this song so much...sebab music dia best...then lyric dia agak meaningful...but sangat sesuai untuk orang yang in love *bukan aku
for me imagination is something interesting and mysterious but but not to far okay....
only we know what we're imagine of......^^
saja share lyric video biar korang bole karaoke sekali....Shawn Mendes ni boleh tahan hensem tau....

               
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

now i found that................

... of Intelligence Albert Einstein Imagination Quote Facebook Wall Pic
see that ??



so sekian sudah entry merapu aku di kala midsembreak ini....kbye

Sunday, November 8, 2015

Happy Mid-sembreak !


salam..any0ng hasey0 !!!
yeayy ! mid-sem break baru nak bermula..masih tak terlambat aku nak ucapkan happy midsem break buat kawan kawan uni lain yang bercuti gak...lepas cuti berderet mid-term..huhu..bertabahlah hati....esaimen yang melambak ni pun nak kena hadap jugak....but alhamdulillah sekurang-kurangnya masih ada ruang untuk bernafas...bebas dari segala program, meeting, class, discussion etc..haha

sekarang pun aku masih tersadai kat kolej...plan nak pegi Langkawi tetiba tak jadi disebabkan ada program lain..huhu...cant wait for this sem break !

kolej pendeta zaaba ku yang terchenta !


Sunday, November 1, 2015

hiking Bukit Saga ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!
Semalam first time aku daki Bukit Saga kat area Ampang  bersama geng hikers course aku kt UKM..actually baru je tertubuh group ni sebab sorang member aku ni memang kaki daki bukit/gunung.. so dari situ tercetuslah idea dia nak buat group amatur hikers …tak sia sia aku join group ni.…sebenarnya ni kali kelima aku mendaki bukit..sebelum ni aku dah daki Bukit Broga dua kali, sekali Bukit Unggul, Bangi ngan sekali Bukit Jugra kat Banting…apa yang menarik bila hiking ni kita akan rasa motivated sangat…sebabnya bila kita semakin naik atas bukit, semakin tinggi semangat kita bila nak sampai puncak bukit..cuma kadang bila nak turun tu lagi mencabar sebenarnya..



with gigirls..


Best sangat pengalaman kali ni sebab bukit dia boleh tahan mencabar…dua kali naik turun sebab nak pegi waterfall sekali….mostly chinese yang kitorang jumpa kat Bukit Saga tu…sebelum nak naik jumpa Edry KRU…hihi..rupanya dia pun nak ber-hiking time tu….hensem weh..haha..dekat 5 jam jugak lah menghabiskan masa dekat bukit tu…tapi memang cantik nature kat dalam hutan tu…cumanya view dia tak lah secantik Broga sebab puncak bukit tu tak nampak apa-apa permandangan pun…tapi syok gak berbaring kat buaian  yang disediakan kat puncak bukit tu sambil melelapkan mata mendengar bunyi unggas dan serangga..cewahh !

finally we reach to the top !!!!

air terjun Bukit Saga

Bukit saga ni banyak trek, so korang tak payah risau sangat bila nak daki sana…so far selamat lagi tempat tu…kira terpelihara lagi nature dia..air terjun kat situ pun best sangat…Aku tabik gila ngan member aku selaku pengarah team hiker ni sebab betul betul dapat capaikan impian aku nak panjat bukit….untuk aktiviti ni aku tak keluarkan sebarang duit pun sebab pakai kereta member sendiri je….then ada yang belanja makanan….sebab tu penting cari member yang ada minat yang sama dan ta kisah bab duit…hihi…

keep on climbing !!

view KL dari Bukit Saga

cumanya as perempuan bila nak hiking ni banyak benda kena jaga…time nak daki and nak turun tu jangan hentak-hentak sangat…just slow and steady…pad atau panty liner jangan lupa bawak sebagai persediaan..pilih outfit yang sesuai..wajib pakai sport shoes bila nak hiking especially yang jenis ringan..kalau tak memang sakit gila lah kaki korang..warming up and cooling down bila lepas turun..jangan terus duduk ….buat stretching sikit..alhamdulillah kaki tak sakit sangat pun walaupun sangat adventure pendakian bukit Saga ni….kepuasan dia tu memang korang sendiri kena rasa bila ber-hiking nanti…




After we climbing a great hill, one only find there are many more hills to climb - Nelson Mandela


Monday, October 26, 2015

musin esaimen !



salam...any0ng hasey0 !!!
sibuk sibuk pun nak update jugak..tak kira..hehe
sekarang ni musim nak siapkan esaimen...macam macam task ade....kalau wifi laju takpe la..ni wifi cam hampeh....mungkin jerebu yang tebal dah sorokkan wifi sini...macam penat je bayar yuran banyak...sem ni je dah bape banyak duit habis pakai data sendiri..huhu..



library tun sri lanang, UKM

lots of tasksss to be done !!! rabbi yassir wa la tu'assir..


selamat beresaimen dah berpresentation !!!!!!

Friday, October 23, 2015

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com ^^

salam..any0ng hasey0!!!
jemput join ^^


klik banner

Giveaway Duit Saku Dari BBL ^^


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya