Tuesday, January 27, 2015

review novel Suamiku Paling Sweet


salam..any0ng hasey0 !!!
actually bosan sebenarnya duduk rumah masa cuti sem ni...nak kerja pun rasa macam kejap je...
tetiba teringat nak review novel Suamiku Paling Sweet...auuwww....title pun dah tau sangat sweet..well..suami yang sweet impian setiap perempuan bukan ? 
memang dah lama aku tak ambil tau pasal novel cinta ni tapi lepas exam hari tu kawan aku baru beli then tak bukak lagi plastik terus bagi aku rasmikan....alang alang dah habis exam satu malam je aku berjaya khatamkan..ahha...cuba kalau buku pelajaran tu....kemain lambat kau yee.....
this novel karya Anjell...memang penah jadi bestseller tau novel dia...so sape  yang feeling feeling jiwang dan berangan dapat suami sweet silalah baca...



nice cover ^^


Sinopsis:
“Mama... Nak tolong tu memanglah boleh. Tapi ada ke patut suruh Sya jadi orang gaji rumah dia? Waaa... Mama,
Sya goreng telur pun boleh terbelah lima kuali, tahu tak?”- QISYA IRIS 
Rela dalam paksa, Qisya terpaksa mengikut kata mamanya, menjadi orang gaji di rumah kawan mamanya. Dua bulan.
Namun, sudah cukup untuk mengubah hidupnya bila dia terpaksa menjadi isteri dan mummy orang dalam usia yang cukup muda, 22 tahun.
Marah. Benci. Tak boleh terima kenyataan. Cukup membayangkan perasaan Qisya sehingga hampir sahaja Izz Haikal diterajangnya
pada malam perkahwinan mereka. Tapi, berbeza pula dengan penerimaan Izz. Hanya tenang dan menerima semuanya. 
“Macam mana cincin ni ada kat sini?” - IZZ
“Macam mana cincin ni ada kat sini? Sebab dia tak ada dalam kotaklah.”- QISYA
“Wrong answer. Cincin ni ada kat sini sebab dia dah temui pemilik dia.”- IZZ
Cincin tersarung di jari Qisya menandakan kesudian Qisya untuk terus hidup bersama Izz.
Hari demi hari berlalu, cukup untuk Izz leburkan hati Qisya. Diikutkan saja kepala isterinya yang masih remaja itu.
Baik, penyayang, penyabar, romantik. Pendek kata Izz sangat sempurna pada Qisya.
Sampaikan kalaulah boleh diceritakan kepada semua orang, nak saja dia bukukan, letak tajuk
Suamiku Paling Sweet sebab memang dia rasa Izzlah suami yang sangat sempurna padanya. Dan Qisya tahu satu rahsia besar! Rahsia
yang buat air matanya tak henti-henti mengalir. Rahsia yang buatkan Qisya mahu cium tangan Izz untuk meminta keampunan.
Buatkan dia mahu peluk Izz ketat-ketat sebagai tanda terima kasih tak terkira. Sesungguhnya Izz tahu segalanya.

4 comments:

Najib Ariyan said...

tahniah berjaya menghabiskan satu buku... saya kurang membaca novel2 cinta ni... tapi kalau taun blog minat sila teruskan... bagus review tu...

anamizu said...

ana pon x berapa bertahan nk m'baca novel sbb jnis suka skip. ana baca starting-content-ending terus hehe

cEro said...

Agak-agak bakal dijadikan drama or filem tak buku ni??
Skrang kan mcam trend para producer cari novel2 utk diadaptasi :)

Cik Nur Shaz. said...

dah pernah baca . sweet sangat-2 . hehe