Tuesday, February 24, 2015

random says


salam..any0ng hasey0 !!!
memandangkan mo0d petang ni sangat malas..ditambah dengan kelas yang cancel...so dapatlah usya usya blog..since semalam start kuliah rasa macam celaru je otak ni...macam tak dapat hadam pulak...rasa macam sekejap je habis sem satu pastu tetiba dah masuk sem 2...terasa hidup ni makin lama makin mencabar...tanggungjawab semakin banyak...dan fikiran bertambah complex..*mengeluh sekejap....

tapi banyak jugak azam yang aku cuba tanamkan...kalau nak di listkan pun semuanya pasal nafsu...nafsu makan, nafsu beli online, nafsu bejalan dan berjimba...bila nak bercambah nafsu baca buku dan nafsu jadi rajin ni...HAHA...

this sem is really tough dan super duper mencabar...bila tengok kat planner sendiri dan banyak event yang kena save the date...dengan macam macam orang yang nak kena berhadapan.....dan kawan kawan yang dah tak serupa kawan....*hanya mampu memandang lesu...

mungkin kesibukan ini yang akan mendidik hati dan membantu aku mencari kekuatan diri....maybe sebelum ni ramai yang banyak terasa dengan aku....sama ada sengaja atau tak sengaja...well..bukan semua faham siapa aku dan apa yang aku mahu....masing masing ada tujuan hidup sendiri...so think about yourself..memang bahagia hidup ditemani kawan kawan tapi once bila ada yang terasa dengan kita tanpa kita tahu alasannya memang susah nak hadapi orang macam tu..sebab aku sendiri tak tahu apa yang dia mahu...lagi parah kalau berlagak okay depan kita tapi pada hakikatnya lagi kejam dari apa yang kita sangka...kehendak hati masing masing memang kadang sampai tak mengenal kawan....perasaan iri hati, hasad dengki dan benci memang susah nak padam dalam hati..bila ditambah dengan ego...

cara yang terbaik....fikirkan yang hidup kita bukan untuk orang lain...tanpa orang kita kita perlu jugak teruskan hidup...ada mereka atau tidak ada mereka kita tetap orang yang sama...at last kita sendiri yang akan mencorak hidup kita..buka kata kata dan sindiran dari orang...just try to be strong in your single life...




No comments: