Monday, February 2, 2015

world hijab day ^^




salam..any0ng hasey0 !!!
semalam lepas habis family day terus kena pegi Shah Alam sebab ada World Hijab Day anjuran 
yes..setiap 1 feb adalah hari hijab sedunia...actually aku sendiri pun baru tahu...
memandangkan sampai sana awal so lunch dekat PKNS and jalan jalan dulu...
bila start program tu kitorang dapat task kena makeover pakai hijab...hijab ni tak semestinya tudung labuh je...yang penting tak jarang okehh..
berbekalkan shawl, inner dan brooch kitorg pun berjalan lah sekeliling tasik tu untuk dapatkan non-muslim / muslim free-hair / muslim yang pakai tudung pendek...
puas jugak lah berjalan sambil approach orang...ada tu yang malu tapi nasib baik diorang semua friendly...finally task kitorang habis..memang best dapat jumpa ramai orang dan mengisi hati..



we are volunteer from nisa' sungai besar ^^
ambik shawl2 and brooch then terus cari orang..
kemain diorang ni makeover..hehe

some people yang kitorang makeover...

kalau cakap pasal hijab ni aku percaya mesti masing masing ada kisah sendiri pasal hijab...sama jugak macam aku...dulu pun aku bukannya berhijab sepenuhnya...tapi alhamdulillah aku berhijrah sikit sikit...aku faham kalau perempuan yang free hair tu mesti segan bila kena approach pasal hijab dan mungkin ada something dalam diri mereka yang menyebabkan mereka belum terbuka lagi...mudah mudahan Allah memberikan hidayah...



bersama rakan rakan kawasan lain..

snake & ladder pun ada..

bergambar kenangan..

cantik kan foreigner ni bila pakai tudung...

beraktiviti sambil berjalan jalan....nice view..

alhamdulillah tamatlah sudah program petang semalam....dapatlah mengisi kebosanan aku dekat rumah time cuti sem ni...cuti pun berbaki dalam beberapa minggu je lagi....balik sempat singgah jalan jalan kat pesta buku SACC mall dan terus balik rumah....

sharing ~

#weluvhijab
#howabouty0u
#t0getherwecoverouraurah
#w0rldhijabday010215
#nisa'selangor




5 comments:

Muhammad Shahril said...

singgah sini .. jom join GA niii .. hadiah berharga RM500 !

http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/02/giveaway-by-ekinrazalli-worth-rm500-to.html

norsalihah shaleh said...

ada program mcm ni?? xtahu pn... tp mcm best jer..mudah mudahan org yg belum brhijab yg kita approah tu terus Allah bg hidayah kan =)

zinziemeewah

norsalihah shaleh said...

nak bagitahu..saya tag kamu dlm segmen berkenalan by Dr. Shikin... jom ramai2 join

http://zinziemeewah.blogspot.com/2015/02/segmen-berkenalan-by-dr-shikin.html

anys nadhilah said...

Bestnyeee. Baru tahu 1feb worldhijab .. Hehee

Saljiah Zafirah said...

wah,bestnye..hihi