Monday, March 30, 2015

charity @ rumah anak yatim nur hikmah, kajang ^^



Salam..any0ng hasey0 !!!
Gembiranya hari ni dapat luangkan masa dengan anak anak yatim nur hikmah, kajang under perkim malaysia….actually memang sengaja  nak join program macam ni….sebab dah lama tak bercakap dengan budak budak….nak mendengar cerita mereka…memandangkan ada program macam ni so why not grab this chance….lagi pun bukannya selalu….


ice breaking..

ice breaking part 2..

Alhamdulillah program ni dapat tajaan few pihak dan berjalan lancar…even at first semua macam blur nak mengadap kanak kanak ni….kanak kanak ni datang dari background yang macam macam…ada yang memang anak yatim and ada yang anak kepada ibu tunggal…so dekat sini lah diorang tinggal….ada yang peramah, ada yang pendiam…tapi bila slot game dengan diorang baru nampak yang diorang ni aktif gila sebenarnya…penat jugaklah nak mengejar…



seronok tengok diorang berlari happy..

Sepanjang program tu kitorang buat game, sharing session dan makan sama sama….even half day je tapi pengalaman memang best….dengan diorang cepat je mesra….bila tengok diorang terasa diri bersyukur sangat ada family and segala kelengkapan semua ada….kalau nak dibanding dengan mereka….hopefully impian dan cita cita diorang tercapai….dapat jadi manusia yang berguna pun dah bersyukur sangat….sedih jugak bila diorang tanya bila kitorang nak datang lagi…akak pun tak tahu dik….belajar rajin rajin ye…..kalau ada rezeki kita jumpa lagi :D


carik gula gula dalam tepung..


till we meet again ^^


2 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

program macam ni bagus untuk bagi kesedaran kat kita sendiri and so that kita bersyukur kan.. well done :)

reza al-razi said...

seronok beramah mesra dgn budak2