Wednesday, February 25, 2015

Mini GA by Nina + Anies ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join blogger semua !!!

klik banner

special tagged :

Tuesday, February 24, 2015

tengkiu for the header Shahril : )



salam..any0ng hasey0 !!!
baru baru ni aku ada menang GA..dapat hadiah header dari blogger Shahril...
elok jugak lah sekali sekala tukar header...kalau nak harapkan tukar satu blog ntah bila lah agaknya...ni pun dah bertahun guna template yang sama..actually tak tahu nak header yang macam mana cuma aku cakap buat yang simple...cantik header yang adik ni buat...dah la offer kalau nak pape cakap je..dia bagi FREE..hehe..



so kawan kawan..siapa yang nak berkenalan dengan blogger hensem ni bole lagi blogwalking and follow beliau..haha..all the best untuk awak..semoga dapat result SPM gempak...kalau masuk UKM bole kita jumpa...hihi



random says


salam..any0ng hasey0 !!!
memandangkan mo0d petang ni sangat malas..ditambah dengan kelas yang cancel...so dapatlah usya usya blog..since semalam start kuliah rasa macam celaru je otak ni...macam tak dapat hadam pulak...rasa macam sekejap je habis sem satu pastu tetiba dah masuk sem 2...terasa hidup ni makin lama makin mencabar...tanggungjawab semakin banyak...dan fikiran bertambah complex..*mengeluh sekejap....

tapi banyak jugak azam yang aku cuba tanamkan...kalau nak di listkan pun semuanya pasal nafsu...nafsu makan, nafsu beli online, nafsu bejalan dan berjimba...bila nak bercambah nafsu baca buku dan nafsu jadi rajin ni...HAHA...

this sem is really tough dan super duper mencabar...bila tengok kat planner sendiri dan banyak event yang kena save the date...dengan macam macam orang yang nak kena berhadapan.....dan kawan kawan yang dah tak serupa kawan....*hanya mampu memandang lesu...

mungkin kesibukan ini yang akan mendidik hati dan membantu aku mencari kekuatan diri....maybe sebelum ni ramai yang banyak terasa dengan aku....sama ada sengaja atau tak sengaja...well..bukan semua faham siapa aku dan apa yang aku mahu....masing masing ada tujuan hidup sendiri...so think about yourself..memang bahagia hidup ditemani kawan kawan tapi once bila ada yang terasa dengan kita tanpa kita tahu alasannya memang susah nak hadapi orang macam tu..sebab aku sendiri tak tahu apa yang dia mahu...lagi parah kalau berlagak okay depan kita tapi pada hakikatnya lagi kejam dari apa yang kita sangka...kehendak hati masing masing memang kadang sampai tak mengenal kawan....perasaan iri hati, hasad dengki dan benci memang susah nak padam dalam hati..bila ditambah dengan ego...

cara yang terbaik....fikirkan yang hidup kita bukan untuk orang lain...tanpa orang kita kita perlu jugak teruskan hidup...ada mereka atau tidak ada mereka kita tetap orang yang sama...at last kita sendiri yang akan mencorak hidup kita..buka kata kata dan sindiran dari orang...just try to be strong in your single life...




Monday, February 23, 2015

welcome new sem



salam..any0ng hasey0 !!!
selamat masuk sem baru untuk kawan kawan yang bergelar mahasiswa...t0day is my first lecture...
dah lama tak jumpa kawan kawan and finally we meet again...bermulanya sem baru bermakna cabaran pun baru dan semangat kena lah baru...semoga aku berjaya harungi sem ini dengan senyuman dan kenangan kenangan yang manis...



Sunday, February 22, 2015

1st Giveaway



salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join semua blogger..^^
ada rezeki bole menang...

klik banner

Mini GA 2015

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Senarai hadiah:

1 x Korean Baggy Blouse | 1 x Instant butterfly pearl Shawl + Inner | 5 x RM10 (Topup/Cash)


Mini GA 2015 dianjurkan oleh SimanisLollista

dan disponsor oleh

HY Emporium | Azalyne's Online Shop | Maira Collection


Monday, February 16, 2015

muiz & haziqqah wedding ^^


salam..any0ng hasey0 !!!!
kelmarin ada sorang kawan sekolah aku masa kat kampung jawa dah mendirikan rumahtangga...alhamdulillah...ini merupakan pencetus walimah batch 56 Al-Fateh...
dia ni sebenarnya satu mentor mentee dengan aku dan merupakan ketua BADAR di kolej dulu...yang wife dia satu U ngan dia kat unimas...jauh betul bertemu jodoh...elok sangat nampak mereka....dua dua pun tengah belajar lagi....


masa akad nikah...

semoga mereka kuat dan sabar menghadapi alam rumah tangga...actually aku tak nak cakap banyak memandangkan aku sendiri pun belum bertemu jodoh...tapi normallah bila umur dah masuk 20-an semua akan memikirkan soal jodoh..dah nama pun fitrah...ingin mencintai dan dicintai, ingin memiliki dan dimiliki...hiks..perjalanan hidup ni panjang lagi....banyak benda nak tempuh dan pengalaman baru yang nak kena cari....tapi kalau jodoh tu memang sampai pada masa yang sesuai siapa yang boleh nafikan kan ??


some of muslimins yang datang wedding muiz..

aku tetap gembira tengok gambar kawen diorang even hati punyalah ranap sebab tak dapat pegi wedding mereka...well..diri dah mereput kat rumah semenjak cuti sem..hampehhh ! terima kasih kepada yang share gambar wedding mereka....^^


semoga rumahtangga kalian sentisasa diberkati Allah...

Sunday, February 15, 2015

February Giveaway by Mellya and Friends


salam..any0ng hasey0 !!!
happy weekends uolls....jemput join GA ^^

klik banner
special tagged :

Friday, February 13, 2015

SEGMENT: HARMONIZE WITH NATURE ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
kepada sesiapa yang berminat dengan produk shaklee ataupun pengguna shaklee bole la join segmen by Adaa ni...sekarang memang aku sedang amalkan shaklee tapi tak penah lah pulak guna produk BASIC-H ni...so blogger yang lain jemput join ya !

klik banner
klik banner

hi adaa ! selamat berkenalan....terjumpa blog awak masa join GA papaglamz...saya memang berminat nak join segmen awak sebab teringin nak cuba produk BASIC-H ni...saya memang peminat shaklee cuma belum jadi bisneswomen shaklee je lagi..hehe...semoga dimurahkan rezeki dengan perniagaan produk shaklee....ramai yang berjaya dengan produk ni saya tengok...dah memang sangat baik untuk kecantikan dan kesihatan siapa taknak kan....jika ada rezeki saya merasai BASIC-H Shaklee alhamdulillah...selamat berkenalan dan go0d luck !

Thursday, February 12, 2015

go0d luck !


salam..any0ng hasey0 !!!
bila tahu esok result exam nak keluar barulah rasa berdebar....
tapi kan....debaran kali ni tak terasa sangat...padahal dulu masa STPM dulu punyalah takut...
tidur tak lena asyik termimpi mimpi result je...lagi menjadi jadi bila tengok orang pandai sekeliling aku masa tu...asyik rasa nak down je...*padahal memang selalu down pun..menangis apatah lagi...
cuma bila aku masuk univesiti, corak pembelajaran totally lain dan exam pun lain...rasa cam lepak sikit dari segi rutin tapi certain day jadual harian akan busy ngan few program...bila nak dekat exam baru rasa aura exam....kalau kat sekolah lama dulu tengok orang study aku akan rasa tercabar, ni bila kat universiti tengok roomate je la study...pastu bila tengok roomate tengok movie mula lah aku pun terintai intai jugak..haha..sebab tu kalau nak ada rasa study kena selalu cari kawan yang study...konfem kita pun akan ada rasa semangat..


saat paling debarr dan damnn.....

kalau cakap pasal result ni akan ada segolongan manusia yang sibuk nak tahu result orang...padahal dia sendiri taknak bagi tahu orang....tapi aku harap kat U aku tak jumpa manusia macam ni....semoga result aku dan kawan kawan baik baik semuanya....
tak kisahlah macam mana pun result aku nanti...aku akan cuba terima....yang penting aku tahu mana kemampuan aku...semoga result sem ini akan jadi kayu pengukur untuk aku push lagi study sem depan !




go0d luck untuk semua yang bakal ambik result exam !!!!

Wednesday, February 11, 2015

RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
actually dah lama bookmark GA by papa glam ni cuma sekarang baru teringat nak join....
hope taklah  terlepas peluang menang vitamin C shaklee..hehe
sambil sambil tu dapatlah kenal blogger blogger yang lain...
so kepada yang belum join....jum sama sama kita join ^^



klik banner


1st GiveAway WanitaBesiBerbicara ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
jum blogger semua kita join GA by emma diana..
my wish for her birthday...

happy birthday to you..
semoga hidup sentiasa diberkati Allah, diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki...
ceria ceria selalu.....keep on blogging ya !

klik banner untuk join ^^

Tuesday, February 10, 2015

Anger


salam..any0ng hasey0 !!!
dah lama rasanya tak menulis...asyik penuh dengan contest ngan GA je lately..maklumlah..mencari rezeki sambil goyang kaki....happy reading ^^

*baca dengan hati yang tenang okay ?

Love_Life_Quotes_tumblr_1


yes !! yes !! i agreed....sebab tu orang cakap, kalau nak marah tu berpada pada...inikan lagi benci..sebab semakin kau marah..semakin nampak keBODOHannya.....mulut yang meluah amarah datang dari hati yang parah..parah kenapa ?? sebab tak pandai nak kawal emosi sendiri....

Positive Thinking Quotes, Positive Quotes, Famous Positive thinking ...


s0 fikir yang baik baik okay ??
|
|
|
|
V
some dificult situation....kenapa tak mahu terima kebaikan orang..??

mungkin...

hati sendiri yang ego

takde rasa nak selesaikan dengan effort sendiri

terbelenggu dengan kemarahan masa silam

takde rasa nak cari hikmah at the problem

sentiasa menyalahkan diri

put yourself at dificult situation

dan seribu satu alasan pun ditambah dengan ego dan emosi yang menggunung...

agak agak dapat membantu tak ???

ofcourse...

takkan membantu apa apa...

benda ni selalu terjadi dalam persahabatan...beruntunglah siapa yang tak penah rasa perasaan macam ni....well, lain orang lain ujiannya....

s0, what you guys think ??


*common things around people..

Monday, February 9, 2015

First Giveaway 2015 ^^



Assalamualaikum and peace upon you. ^^


First Giveaway 2015

Senarai Hadiah.

Top Refferal.
  • 1 set Beauty Product x1 by Merlyn
  • Topup RM5 x1 by Sheila
Random.
Good luck! ^_^

Giveaway 7 HARI by Syira Lokman ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join blogger semua...semoga ada rezeki ^^

klik banner

GA Simple 2015 by Shad ^^

Greetings and Assalamualaikum.

Jemput join GA Simple 2015 by Shad


Klik Banner untuk Join

Hadiah:

Powerbank Pineng (PN-983) x1 Pemenang
Top-up RM5 x10 Pemenang
Hadiah Misteri x10 Pemenang

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan random.org

Tarikh Giveaway ini berlangsung : 15.1.2015 - 15.2.2015 (11.59pm)
Tarikh Semakan : 16 dan 17 Feb 2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : Selewat-lewatnya 20 Feb 2015


=======================
Ads

Program Mykad Smart Shopper 
Jom Aktifkan Mykad


Jika sudi, G+1 Entry/ Like atau Share Entry Jom Aktifkan Mykad Shad ya. 
Terima kasih semua. Jasa anda dikenang.

Terima kasih sudi join Ga Simple 2015 by Shad. Good Luck

Sunday, February 8, 2015

FIRST GIVEAWAY MAWAR PUTIH ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
selamat hari isnin...jemput join GA !!

klik banner


Saturday, February 7, 2015

Giveaway Sempena Adam Isyraf Turns 2!!!


salam..any0ng hasey0 !!!
hujung hujung minggu ni memang best mengadap GA...
bukannya susah pun nak join kan..sekali sekala eratkan hubungan silaturrahim sesama blogger....
jemput join....!!!

klik banner..


Thursday, February 5, 2015

CONTEST : SAYA NAK KEMETOT CHOMEL EDIT BLOG SAYA!


salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join contest cik kemetot comel ni !!!

Add caption

visi & misi

supaya blog ni dapat jadi tempat perkongsian yang bermanfaat !

apa yang korang boleh dapat ??

hihi..actually blog ni simple je..sesimple orangnya...mostly saya suka shere tentang inf0, resepi, pengalaman, GA segmen and contest....^^

why my blog ??

ye lah kan..tengok blog cik sponsor ni punyalah cantik...so saya pun teringin nak edit blog ni...kalau terpilih dapatlah saya tengok blog saya berwajah baru....ni pun dah bertahun tak ber'edit'..sobs..kengkadang tu adalah jeles tengok blog yang cantik cantik tu...asyik tak sempat ja nak edit blog sendiri...kalau ada rezeki adalah...anyway semoga penaja contest ni murah rezeki...dan ceria selalu ^^

12 Days Of kisahamydotcom Giveaway


Assalammualaikum semua...
First Mini Giveaway kisahamy.com... Jemput kawan2, sudi2 kan sertai giveaway ini...

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger, tapi dengan syarat mesti la kene jadi follower kisahamy.com
2. Jadi Follower aienainirazali
5. Copy coding dibawah dan tinggalkan link anda di kotak komen sini ye :)



               



Tuesday, February 3, 2015

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN! ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join GA by ekin ni..hadiah sangat berbaloi !!!
ada rezeki insyaAllah menang !!!

klik banner

hadiahnya :
1. blouse satin size L byekinrazalli x 2 pemenang
2. chiffon pant office attire (full lining) x 2 pemenang
3. storage bag x 1 pemenang
4. Tutu skirt beige color x 1 pemenang
5. Topup RM5 x 4 Pemenang
6. RAHSIA  (worth RMxx)
7. RAHSIA  (worth RMxx)
8. RAHSIA   (worth RMxx)



GRAND PRIZE is tailor made BAJU RAYA 2015 worth RMxxx byekinrazallidatailor x 1  PEMENANG
*winner can choose whatever design she/he want depend tnc

Segmen Jom Blogwalking dan Menang Hadiah by dyan zakhi ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join ^^

KLIK BANNER

Tamat 6 Febuari 2015, 11pm (1 minggu shj)
Keputusan 7 Februari 2015


Senarai Hadiah ( Mencari 8 Pemenang )

Mr. Blind Monster Plushie x 1 org


Bookmark LE x 3 org


Bently Absolute(m)EDP 100ml - Perfume Original Reject x 1 org


DKNY Myny Green(w)EDP 100ml - Perfume Original Reject x 1 org

Top up RM 10 x 1 org
Top up RM 5 x 1 org

Syarat-syarat

1. Follow blog dyan
2. Tepek banner (copy je kat atas tu ) & buat entri 
Segmen Jom Blogwalking dan Menang Hadiah by dyan zakhi
4. Letak url kat komen
5. Nyatakan jumlah followers blog anda utk lihat peningkatan (dan boleh mula blogwalking :)
6. Follow blog & Like fanpage sponsor (penting utk menang hadiah)

Saljiah | Raha | Amanina | Fadzi | Isra