Sunday, April 19, 2015

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 !!





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 16 April 2015 hingga 11.59 malam 30 April 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 425.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
DJH | JULIA | KAKITRAVEL | AZREEN | ANA | SOLEHAH | SALINA | SITI | MASZULL | AZNEY | JAJA | SAYIDAH | QEELA | HIDAYU | PAPAGLAMZ | ENY | FARHANA | ADDA | 
2. Wajib Like Fanpage Sponsor
3. Follow  Instagram Sponsor
DJH | SALINA | NURUL | MASZULL | JAJA | 
SAYIDAH | QEELA | FARHANA | ADDA |
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+julia jamaludin  +Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :



Kredit Untuk +Mia Liana 


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

 Sekian Terima Kasih.


Simple Anniversary Blog Giveaway by Arrien.!



Assalamualaikum :)
[CLICK BANNER TO JOIN!]
Simple Anniversary Blog Giveaway dianjurkan oleh Arrien Amani sempena meraikan Ulangtahun Blog Arrien Amani yang ke-5. 
GA disponsor oleh Arrien | Mama darwiish | Nur Azizah
Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. 
Jadi jom kita meriahkan Simple Anniversary Blog Giveaway by Arrien.!
 Giveaway berlangsung dari 8/4/2015 - 8/5/2014. 

Url Facebook: Huda Mohamad
Url Instagram:  Cik Karmila
 
8 Pemenang bertuah dicari!

Selamat Bersegmen  
                                                                                              

Wednesday, April 15, 2015

GIVEAWAY DIANARASHID DOT COM DAN KAWAN -KAWAN NYA. ^^


happy wednesdayyy guys...
jemput join segmen GA.....^^

klik banner

wordless wednesday ^^




sebab tu orang selalu cakap marah tu tanda sayanggggg ^^

JINDRISSKA Blog Anniversary Giveaway ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
happy wednesday guys.....another GA for todayy...
jemput join ^^

klik banner

Saya nak menang giveaway ni sebab :

saya teringin nak pegi germany ngan austria.....kalau dapat pegi pun cuma dalam mimpi jer...hihi...so teringin la gak nak rasa survenior dari sana...itu pun kalau ada rezeki.....kalau dapat alhamdulillah...tak dapat semoga ke sana satu hari nanti...haha


Tuesday, April 14, 2015

Jom Sertai Giveaway Mudah di MerryFendy Simple Blogs ^^


salam..any0ng hasey0 !!
jum sama sama geng blogger sekalian join segmen GA ini....
hadiah pun not bad...kalau ada rezeki insyaAllah boleh menang ^^

klik Banner


hadiah kepada pemenang yang bertuah !!!






special tagged : kemma, ayumie



Sunday, April 12, 2015

Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie


salam..any0ng hasey0 !!
jum geng blogger semua kita join first GA from Hidayah Ayumi ^^

 klik banner

segmen bersama Zinnia Z A Online Shop ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join semua blogger...^^

klik banner

 Kenapa saya suka singgah di Zinnia Z A Online Shop ?

kerana blog ini ceria dan saya sebagai salah seorang pengguna shaklee suka membaca informasi tentang kebaikan produk-produk shaklee dan tahu tentang promosi terkini shaklee....kalau sesiapa yang inginkan kehidupan yang sihat dan ceria boleh lah singgah di blog ini......nampaknya hadiah segmen ini boleh tahan menarik dan berbaloi.....dan segmen ni bermula masa birthday saya (4/4/15)...so kalau ada rezeki dapatlah saya merasa hadiah hadiah tu....hihi...semoga tuan blog sentiasaceria dan dimurahkan rezeki dengan bisnes online ....^^


GIVEAWAY BY NURRUL ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join ^^


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Meriahkan lagi giveaway pertama Nurrul dengan mengajak rakan-rakan anda.
Hadiah menarik menanti anda yang bertuah ! :).



Kemma's Huge Giveaway ♡


salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join GA by Kemma ^^
ada rezeki insyaAllah boleh menang ..

klik banner
special tagged : zinniaza , nurrul , syira , deanna

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join semua blogger...hadiah menarik ...^^


klik banner


Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

salam..any0ng hasey0 !!!!
blogger nisa ada buat segmen blogwalking dan menangi hadiah bertuah ! so guys jum sama sama kita join....kalau ada rezeki insyaAllah menang ^^
jemput join ^^

klik banner


Giveaway PROJEK APRIL by Syira Lokman


salam..any0ng hasey0 !!!!
jemput join...masih ada masa lagi....ada rezeki boleh menang !!!

klik banner

happy midsembreak !



salam..any0ng hasey0 !!!
hoyeahh ! petang tadi baru sampai rumah...ini menandakan little honeymoon bakal bermula....HAHA...bajet lama pulak..padahal seminggu je....even tercungap cungap gak hantar esaimen petang jumaat hari tu....atleast ada lah jugak masa bersenang lenang di rumah sambil siapkan esaimen yang belum start lagi ni....sambil sambil tu bole lah cari rezeki sikit.....join GA and contest ke..hihi....so happy midsembreak kepada sesiapa yang tengah merasa ni....yang kerja dan tengah sekolah teruskan kehidupan....heheh..








Wednesday, April 8, 2015

wordless wednesday ^^




Look at the bright side of life and choose to be happy. Yes, it is a matter of choice. When negative thoughts enter your mind, just refuse to look at them, substitute them with happy thoughts.



Monday, April 6, 2015

darul insyirah ^^


salam..any0ng hasey0 !!!!
fuhhhh...setelah dah lama tak update so inilah masa yang boleh nak dikatakan free untuk aku update something...padahal esaimen tak siap lagi woii....minggu ni satu assignment kena anta....takpe takpe...chill kejap.....last week aku dapat follow senior aku modul kaunseling buat lawatan kat rumah jagaan orang tua darul insyirah kat Bangi..ni kali pertama aku jejakkkan kaki kat rumah orang tua....kalau last week aku pegi rumah orang tua so ni lah masanya pulak aku pegi rumah orang tua....saja nak tengok macam mana pendekatan untuk warga emas.....new experience yang memang tak boleh nak lepas.....

dengan senior modul kaunseling jakma ^^
ceriakan muka makcik nie..

sampai sampai duduk duk jap pastu ada penerangan pasal darul insyirah.....actually kalau dengar pasal rumah orang tua mesti orang akan terfikir yang mak or bapak dibuang kan....tapi yang lainnya darul insyirah ni warga emas dihantar oleh anak yang bekerjaya untuk belajar ilmu agama dan lain lain sebab taknak biarkan diorang feel lonely...but ada je certain kes yang dibuang jugak....tapi konsep dia lebih kurang macam hostel....peramah peramah betul makcik makcik semua....manja macam budak budak....diorang on je kalau kita nak suapkan makanan....even bukannya betul seratus peratus benda yang diorang sembang tapi layankan je lah....mereka nakkan perhatian dan teman untuk bercerita.....




sesi penerangan dari kakitangan darul insyirah

sekarang memang zaman orang bekerjaya dan kadang memang nak sendiri tak dapat nak jaga parent dia sepenuhnya.....dan yang paling penting kita nak pengakhiran hidup yang diberkati.....dengan sisa sisa hidup mereka dapatlah diorang belajar ilmu ilmu agama....aku harap even aku dah berjaya kelak aku akan tetap jaga ibu & ayah aku....korang pun sama.....jagalah baik baik ibu ayah sementara mereka ada....sebab dari makcik makcik ni aku aku dapat belajar yang kejayaan seorang anak menghargai ibu bapa bukan terletak dekat material tapi sejauhmana hubungan baik kita dengan ibu bapa sehingga mereka tutup mata kelak....by the way aku sayang ibu dengan ayah !!!!!


selfie jum makcik !hehe

terima kasih senior dan makcik makcik tersayang semuaaaaaa...