Sunday, May 31, 2015

Segmen Blogwalking & Give Away By Kisah.Si.Gadis Leo ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
happy weekend guys....jemput join segmen GA by Si Gadis Leo ni....
syarat pun senang je..insyaAllah ada rezeki dapatlah menang hadiah...

salam perkenalan untuk tuan punya blog ni....
nak kenalkan serba sikit diri saya...
i'm Cik Karmila..now student kat UKM..part-time blogger...
GA & contest luver....selamat datang ke dunia blog.....next week nak final exam....so pray for me...all the best to y0u tooo....beautiful girl ^^

i'm inpires Namee Roslan because dari zaman sekolah sampai ke U suka baca belog dia....
siapa tak kenal blogger feymes ni..ahah....kalau belum kenal bole blogwalking dia and baca kisah2 dia dari single sampai anak dua..hihi

KLIK BANNER

Ini syarat-syarat untuk korang menang okay..senang je.. 

Follow Blog Kisah.Si.Gadis.Leo dan tinggalkan jejak anda di chatbox una. 

Copy banner yang berbunga-bunga ni,hahah..serta syarat segmen ni ke dalam entry korang. 

Perkara yang korang perlu tulis dalam entry adalah seperti,kenalkan serba sedikit tentang diri korang,dan tulis juga tentang seorang blogger yang korang kagumi dan kenapa? 

Tinggalkan link penyertaan korang di ruang komen entry ini supaya una boleh jejak korang semula ;) 

8 orang pemenang akan una umumkan pada entry 1 June nanti,inshaAllah..


Saturday, May 30, 2015

1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88 ^^


salam..any0ng hasey0 !!!!
blogger semua..jemput join ^^

klik banner

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
jum blogger blogger sekalian join GA by si Panjang Kata....
novel novel menarik menanti anda :D
jemput koin..



Simple RM100 Giveaway Byijeni ^^

Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

Thursday, May 28, 2015

Celebration Dinner @ Austin Steak, Bandar Baru Bangi ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
lots of sweet moment this week......but truly i feel so sad...eceh....yelah....dah nak habis sem 2.....macam macam kenangan dan pengalaman dapat.....walaupun banyak pahit dan lelah yang aku tempuhi bersama member member semua.....bersempena dengan kejayaan group aku buat program...so nak lah meraikan sikit kan..ala ala farewell gitu..padahal muka muka ni jugak yang aku nampak dalam tiga tahun ni....


team konvensyen dakwah !
jenguk kedai emas lecturer jap...

with my luvly kak pia.. ^^

dina & kak nadia ^^

seyely sem ni baru aku kenal dengan lebih mendalam semua kawan kawan aku ni.....bila dah kenal...baru lah timbulnya kemesraan kan....lagi lagi bila bekerja satu organisasi dengan diorang....dari buat kertas kerja, cari marketing, plan program sampailah buat laporan....dapat lah tau kelebihan dan kekurangan masing masing.....not so bad..yang penting kita bersatu !

some of menu Austin Steak House..

untung betul minum air kat sini...besau besau... !

nisa' & dina..

bariyyah, kak kuza & intan ^^
plan punya plan.....sekali tempat yang kitorang plan mula mula tak jadi pulak....last last pegi lah kat Austin Steak Seksyen 7 Bandar Baru Bangi......memang untung gila makan dekat sini...macam masuk rumah koboi pun ada.....makanan boleh tahan sedap semua...harga sangatlah berpatutan untuk kitorang sebagai student ni...siap dia bagi french fries lebih lagi..pastu dapat diskaun....rasa menang super sedap...memang puas makan.....dah alang alang dapat makan free memang banyak gila kitorang order.....

alhamdulillah......sekali sekala makan free....


bila order mau sampaiii daa....


delicious menu.....aku pilih Austin lamb..semestinya lamb chop !^^


muka muka kekenyangan ..time to back ukm....^^

terima kasih kawan kawan semua untuk kenangan terindah ini....nasir, kimi, amir, ma'an, faiz, kak pia, kak kuza, kak nadia, nisa', intan, ain, didi, dhamah, dina & umiey....seronok bekerjasama dengan korang semua....sem depan maybe kita dah berpecah modul.....gud luck exam sem 2 ^^ 
luv you guysss muaxxxxxxxx


Austin Steak House 
Seksyen 7 Bandar Baru Bangi Selangor.
 Location : 55 GF, Jln Kajang, Impian 2/1 Tmn Kajang Impian,  43650, Bandar Baru Bangi, Selangor Operation Hours: 5.00 pm – 2.00 am 

Saturday, May 23, 2015

teachers' day



salam..any0ng hasey0 !!
semalam berkesempatan jenguk cikgu cikgu sekolah lama....niat di hati nak meraikan hari guru.....
setelah lama dirancang finally jadi lah jugak walaupun banyak kesulitan nak menjayakan event ni....kira worth lah jugak....dah lama tak lawat sekolah lama.....kalau dulu aku bersama teman teman membawa buku buku berjalan kaki ke sekolah, kini aku bersama mereka menaiki kereta membawa hadiah yang tak seberapa sebagai tanda penghargaan kesudian mereka mengajar kami....KISAS....tempat yang meninggalkan seribu satu kenangan, pahit manis, dan air mata.....sebenarnya tak banyak masa yang aku habiskan bersama guru guru....lebih kepada berjalan bersendirian sambil termenung mengingati masa lalu di setiap sudut sekolah....fefeeling nostalgia pulak....but seriously i feel it.....terima kasih kepada guru guru yang dah berpenat lelah mengajar aku....sampai aku jadi manusia sekarang ni.....yang mengajar aku erti keberkatan dan keikhlasan....terima kasih tak terhingga aku ucapkan......




buat sahabat sahabat yang menemani....terima kasih kerana membantu aku......sanggup bersama sama aku....sungguh aku tak kuat kalau korang tak ada.....aku sentiasa perlukan sokongan dari korang.....kadang aku pun manusia biasa...yang selalu membuat kesilapan.....walau aku banyak kekurangan...terimalah aku.....sungguh aku sayang korang.....sebab koranglah aku menjadi seperti yang sekarang.......terima kasih guru guru dan sahabat semua !!!!!!



tempat jauh lagi dikenang.......KISAS 12/13....fastaqim kama umirta ^^


Tuesday, May 19, 2015

life updated


salam..any0ng hasey0 !!!
sorry gaisssss...lama gila tak update...sebenarnya taktau nak update apa...cuma bila free sikit ni baru teringat nak buat entry....ni pun setelah berkurun lamanya tak update....anyway....takde lah interesting sangat.....sebab sekarang tengah busy dengan saki baki esaimen yang ntah bila nak submit....lagi 2 minggu lebih nak final exam..alahaiii !!!! lemah pulak rasa...lagi lagi ukm takde study week pulak sem nie....


one of tutorial class #academiccommunication

refreshing programme #ummahtalk
 
program dengan adik adik smk jalan 3 Bangi #fasilitator

syok betul jadi fasilitator adik adik smk jalan 3 ni....dapat peluang tido lena kat kondo mewah...haha....dilayan bagaikan puteri....adik adik pun not bad....semua supporting....^^


team OKAI ! #coursemates #jakma #ukm
my luvly brotherssssss....#fasilitator #smkasultanmuhammad #melaka

my luvly group #teamOKAI 

adik adik sekolah smka sultan muhammad yang baik baik....tertarik dengan ukhuwah korang....even lelaki semua tapi tengok korang semua mesra....takde gaduh gaduh pun....bila suruh jadi volunteer cepat je offer diri..takde yang pasif pun....kalau ada rezeki kita jumpa lagi...^^

we are team #OKAI

day 2 #OKAI 

missionary convention #jakma #postprotocol

first time pegang post protokol..mula mula rasa hard tapi alhamdulillah dapat team yang sangat baik dan boleh bagi kerjasama....lagi lagi organise event yang melibatkan nama nama besar..hihi..gembira bekerja dengan kalian...^^

#daiecilik #postprogrammer

pengalaman first jadi post programmer untuk program kanak-kanak....punyalah cuak mula mula...hias pentas sampai kul 1 pagi...pukul 4.30 pagi baru tidur semata-mata nak prepare program ni.....haha...alhamdulillah berjalan lancar.....yang penting ceria bersama kanak-kanak...^^


luvly girlssss #coursemates #jakma

but few weeks before terlibat dengan some interesting program...mostly program kepimpinan dan aku sebagai fasilitator...kira worth lah jugak sebab bukan selalu dan dapatlah ilmu dan pengalaman baru....kadang terfikir jugak sekejap je sebenarnya ambik degree ni...tiga tahun je..memang rugi kalau tak timba pengalaman pangalaman baru....so alang alang dah diberikan ruang dan peluang....grab it !






aku cuma harapkan yang aku dapat habiskan sem ni dengan tenang..memandangkan sem ni boleh tahan padat dan stress.....insyaAllah....semuanya akan baik....good luck in your life guysssss.....keep on living ^^