Saturday, August 29, 2015

Giveaway Sempoi by Mrsfara


salam..any0ng hasey0 !!!
happy h0liday !! jemput join guyssss...




Thursday, August 27, 2015

silence


salam..any0ng hasey0 !!
sometimes..keep silence is the best...for you and for me...



                                                                                               

Tuesday, August 25, 2015

three more days


salam..any0ng hasey0 !!







Love who you’re with, and love them well. I have found that this is key to loving life. People are naturally drawn to lovable people, so why not love on everyone?? Break out of your shell! You never know what you might find.

#threemoredays
#gudbyekidss


Sunday, August 23, 2015

wonderful weekend ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
this weekend seems sama je macam minggu minggu yang lepas....banyak sangat aktiviti instead of kerja pagi sampai petang isnin sampai jumaat...but this week is the last week sebelum aku stop untuk sambung belajar...al maklumlah cuti sem pun bakal melabuhkan tirai....alhamdulillah cuti ni sangat terisi bagi aku....imagine lah kalau hidup aku dekat rumah...mesti tak berwarna warni....seyesly talk...sebab aku memang tak suka lekat dekat rumah....lagi satu..bila dah besa tanggungjawab dah makin banyak...masa ni lah nak kumpul pengalaman banyak banyak....



even dekat dua bulan je aku kerja kat sini....tapi banyak sangat benda yang aku belajar lebih lebih dari anak anak murid aku sendiri....before masuk u dulu aku pun penah kerja 8 bulan dekat nilai ni gak...cuma sekarang aku dapat pengalaman baru yang tak penah aku dapat dulu...sebab tu aku rasa perlunya explore banyak benda lagi dalam hidup ni...



pagi semalam ada program kem bestari solat dekat masjid putra, putrajaya...dapatlah jumpa adik adik baru....seronok bersembang dengan diorang sambil terangkan pasal wuduk dan solat....sambil berprogram sambil makan angin..dah lama jugak tak makan angin kat putrajaya....






malamnya pulak aku join kawan kawan sekerja pegi main roller blade kat dataran Nilai...hehe...last time kecik aku main roller blade...sumpah awkward bila nak jalan....lepas tu nasib baik ada adik kecik yang ajar aku....tengah tengah dok main tetiba jumpa anak murid aku pulak...dah lah 4 tahun tapi terror gila main roller blade....sampai dekat tengah malam jugak la main...duduk sambil makan angin....




*5 hari lagi bergelar seorang muaddibah sebelum kembali bergelar pelajar....alhamdulillah diberikan nikmat dan peluang ini....semoga kuat dan tabah menempuh ujian di tengah perjalanan kehidupan....

I am an ordinary person who has been blessed with extraordinary opportunities and experiences. Today is one of those experiences.
                                              Sonia Sotomayor




Saturday, August 22, 2015

1st GIVEAWAY by@Mawar_Assufi ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
happy weekend guys..jemput join ^^


klik banner

sponsored by :





Giveaway Anak Merdeka 2015!

salam..happy holiday guys....jemput join GA !!


2015
klik banner



Sunday, August 16, 2015

eyes, nose, lips english romanization

       salam..anyong haseyo !!!
for now lagu yang aku suka eyes, nose, lips...this song actually Taeyang yang nyanyi tapi aku lagi suka Akdong Musician yang nyanyi sebab voice diorang sangat sedap dan soft..hihi..enjoy the song...^^

         


English Translation:

Don’t be sorry,
that makes me more pitiful.
With your pretty red lips
please hurry, kill me and go.
I’m all right.
Look at me one last time
Smile like nothing’s wrong,
so when I miss you I can remember.
So I can draw your face in my mind.

My selfishness that couldn’t let you go
turned into an obsession that imprisoned you.
Were you hurt because of me?
You sit silently.
Why am I a fool, why can’t I forget you.
You’re already gone.

Your eyes, nose, lips
Your touch that used to touch me,
to the ends of your fingertips.
I can still feel you

but like a burnt out flame,
burnt and destroyed
all of our love
it hurts so much, but now I’ll call you a memory.

Love you, loved you
I must have not been enough
Maybe I could see you just once by coincidence.
Everyday I grow restless,
Everything about you is becoming faint.
You smile back in our pictures,
unknowing of our approaching farewell.

My selfishness that couldn’t let you go
turned into an obsession that imprisoned you
Were you hurt because of me?
You sit silently.
Why am I a fool, why can’t I forget you.
You’re already gone.

Your eyes, nose, lips
Your touch that used to touch me,
to the ends of your fingertips.
I can still feel you

but like a burnt out flame,
burnt and destroyed
all of our love
it hurts so much, but now I’ll call you a memory.

Your black eyes that only saw me
Your nose that held the sweetest breath
Your lips that whispered ‘i love you, i love you’..I….

Your eyes, nose, lips
Your touch that used to touch me,
to the ends of your fingertips.
I can still feel you

but like a burnt out flame,
burnt and destroyed
all of our love.
it hurts so much, but now I’ll call you a memory.

*nak bagi romanization takut lidah terbelit pulak..haha..



best friend


salam..any0ng hasey0 !!



betul kan ?? kadang kadang kita yang k0rbankan kebahagiaan sendiri demi nak lihat kawan sendiri tersenyum....tapi ape de hal....demi kawan kan.....yang penting aku sayang diorang...



Sunday, August 9, 2015

busy weekend


salam..any0ng hasey0 !!!
alhamdulillah habis jugak satu minggu....sekejap je rasa..sedar sedar dah weekend....
cuma minggu ni terasa sangatlah busy....semalam ada jamuan under tadika...dari pagi prepare untuk persiapan jamuan....time jamuan pulak dapat post photographer...tak boleh nak tumpu makan sangat....kerjasama dengan parent memang tipt0p...gila supporting..bawak makanan banyak gila....yang paling best dapat merakan moment moment indah bersama kanak kanak tadika....yes ! they are my heaven ! membuatkan hari hari aku berwarna warni...






 team muaddibah yang sememangnya ceria dan tak penah mengecewakan.....susah senang kita bersama....terasa untung dapat kawan kawan dalam kalangan "akak-akak"...selalu dengar perkongsian yang kadang mematangkan diri...eceh..kalau boleh praktikal aku nak lagi duduk kat sini...semoga kita dapat berkumpul di taman syurga kelak..




berakhirlah sudah minggu yang "sangat kenyang" ni...sabtu ahad perut terisi dengan baanyak makanan...menanti hari hari yang akan datang....semoga dilimpahkan rezeki yang semakin luas sepanjang cuti sem aku ni...

Friday, August 7, 2015

pernah ?

salam..anyong hasey0 !!!
sape tak penah rasa perasaan macam tweet bawah ni....kalau nak diikutkan pun memang dah naik kering dah hati ni....tapi sebab aku sayangkan persahabatan lebih dari diri sendiri...*tutupkan mata dan pekakkan telinga sahaja....

jangan cuba sekali...it's never work out...cuba berkali kali...kau akan kuat..^^








Tuesday, August 4, 2015

Untitled

salam..any0ng hasey0 !!!


Sometimes adversity is what you need to face in order to become successful



teruskan berusaha dan berdoa...rezeki Allah itu luas bukan ?



Saturday, August 1, 2015

happiness


salam..anyong hasey0 !!!

To be so strong that nothing
can disturb your peace of mind.
To talk health, happiness, and prosperity
to every person you meet.

To make all your friends feel
that there is something in them
To look at the sunny side of everything
and make your optimism come true.

To think only the best, to work only for the best,
and to expect only the best.
To be just as enthusiastic about the success of others
as you are about your own.

To forget the mistakes of the past
and press on to the greater achievements of the future.
To wear a cheerful countenance at all times
and give every living creature you meet a smile.

To give so much time to the improvement of yourself
that you have no time to criticize others.
To be too large for worry, too noble for anger, too strong for fear,
and too happy to permit the presence of trouble.

To think well of yourself and to proclaim this fact to the world,
not in loud words but great deeds.
To live in faith that the whole world is on your side
so long as you are true to the best that is in you.”


enjoying precious moments with my kidss ^^